Friday, 25 December 2015

Valoa, ruokaa ja kasviaiheita


Mistä parhaat ystävät tuntee? Monista asioista, siitäkin, että he tuntevat sinut. Omaan jouluuni kuuluvat rakkaiden ystävien antamat kasviaiheiset lahjat, kuten kaunis pikku hyasintti ja maailman kaunein takkatikkuaski. Kasviotyyppiset saniaiskuvat saavat sydämeni sykkimään kiivaammin, ja sen tämän lahjan antaja varmasti tiesikin!
Yksi rakas lahja on kummielefantti Naipoki, jonka moni muistaakin menneiden vuosien syntymäpäiväpostauksista. Nyt Naipoki siirtyi syntymäpäivälahjasta jouluun. Tässä kuva Naipokista:

Naipoki (vasemmalla) ei enää ole mikään pieni rääpäle, vaan viiden vuoden ikäinen tyttöfantti. Häntä ja montaa muuta orvoksi jäänyttä villieläintä hoitaa The David Sheldrick Wildlife Trust -säätiö Keniassa. Ilman kummeja toiminta ei olisi mahdollista.

Best presents
You know what they (some) say: the best thing about Christmas is presents! It is, when presents are few and appreciated. My friends know that I love plants and botanical prints. Having one's own foster elephant is pretty cool too!


Vihreä ja lauha joulu on paras luonnon antama lahja. Miten ihanaa, kun puutarhansa joka kolkassa pystyy liikkumaan vaivatta! Maata voi kaivaa, hyasintit istuttaa heti niiden kukittua, aidantolppia pystyttää! Ja silti myrskylyhty tuo tunnelmaa, ei siihen lunta tarvita.
Upea tunnelma on myös tullut kuutamoöiden myötä. Puutarhassa näkee liikkua pimeän aikaan vailla lampun lamppua ja hiljaisuus ympärillä on rikkumaton.

Ilo elää -blogin Sesse haastoi kertomaan kolme älytöntä joululahjatoivetta. Ne olisivat sellaisia, joiden toteutuminen ei ole mahdollista. Mahdollinen on tietysti olosuhteista riippuvainen seikka, joten vastaan näin, vaikka jossakin toisessa tilanteessa nämä toiveet saattaisivat toteutuakin.

Ensimmäinen toiveeni on saada uudet katot kumpaankin taloon, ja ruohokatto vanhaan navettaan.
Toinen toive on saada samaiseen navettaan rakennettua uusi sauna, jotta vanhan lahon saunan voisi purkaa.
Kolmas toive on saada navetan päätyyn haaveilemani kasvihuone, vanhat ikkunat ovatkin jo valmiina odottamassa!
Joten eihän nämä toiveet nyt yhtään mahdottomia olleet... vai mitä?
Sitten voisin keskittyä jatkamaan puutarhan rakentamista, kun talot eivät enää kaipaisi huolenpitoani. Bonustoiveena toivoisin nimittäin maalari-talkkarin huoltamaan talot!

Haastan puolestani Naukulan Mamma N:n vastaamaan älyttömiin lahjatoiveisiin.


Täällä jatketaan joulun viettoa kaurispadan voimin, siitä tulikin mahdottoman hyvää! Metsäkauris on valkohäntäpeuraan verrattuna mietoa ja hienon makuista, aivan ihanaa lihaa. Ja sitäkin parempaa, kun tiedän, että olen ruokkinut sitä herkullisilla puutarhan kukkasillani koko viime kesän ajan - murrr! Ei kun siis nam nam.
Maukasta pyhien jatkoa!

33 comments :

 1. Oikein hyvää Joulua Sinulle ja pojille! Ihana postaus tuo edellinen, Musti on metsästävä pantteri ja Ransu taiteellinen ja herkkä, puskee ja tuoksuttelee kukkia ja ihana tuo norsutyttönenkin!

  Mukavia lahjoja sait ja tuo luonnon antama lahja on kyllä paras, meilläkin puskee piippoja ja jouluruusuissa vahvat nuput, muutama avautumassakin jo!

  Joulu on ollut niin kiva ja lämmin, koko perhe yhdessä, lahjat, joulupukki, hyvä ruoka vaikka tuuli pauhaa ulkona ja sade hakkaa ikkunoihin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva joulusää on ollut vaikka tämä tuuli saisi pikkuisen hellittää :-D Siihen menee joskus niin hermo!

   Delete
 2. Hahaa! Nytkö oot sitte pannut yhden puutarharosvon pataa :D

  ReplyDelete
 3. Buahhah sun juhlaruuallesi, siitäpä sai! Kiva kummityttö sulla ♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kummityttöni on harvinaisen söpö ja älykäs ♥

   Delete
 4. Hih, pataan vain paha peura:D

  ReplyDelete
 5. Vau, olen kuullut kummilapsista ja -vuohistakin, mutta kummifantti se vasta jotain onkin.
  Ja juttu senkun paranee, padassa porisee oman puutarhan terroristi. Oikeaa luomuruokaa, jos mikään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kummifanttien lisäksi voi adoptoida kummisarvikuononkin! Ja nehän ovat uhanalaisia, eli se on arvokas lahja. Kissaeläimiäkin voi adoptoida tai tukea muistaakseni ainakin WWF:n kautta.
   On ihanaa saada lähiruokaa, jota olen ollut itsekin ruokkimassa ;-) Kierrätystä parhaimmillaan.

   Delete
 6. Ihania joululahjoja. Haravoin aattona pihasta vuoren vaahteranneniä. Ei ihan jokajouluista puuhaa. Minulla on sen verran selvänäkijän kykyjä, että voin kertoa noiden toiveittesi toteutuvan ennemmin tai myöhemmin :) Tosin maalaritalkkarista en ole ihan varma. Mukavaa jatkoa Saaripalstalle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fiksu puuha, sillä ne kaikki itävät keväällä ja siinä riittää sitten nyppimistä.
   Hienoa, olet selvänäkijä :-) Kiitos ennustuksesta, tuon voimalla jaksaa!

   Delete
 7. Oi, tuo kummius elefantille on niint tärkeää: rahoilla voidaan palkata vartiojoita ja myös vaikuttaa asenteisiin. Minulla on ystävä, joka on kummitäti sumuisten vuoreten Amy-gorillalle. Se ei ole vain rahansiirtoa, vaan joka vuosi tulee tietoa kummigorillan tilasta ja myös kuvia yhteistöstä ja on myös virallinen kummitodistus. Ystäväni on biologi ja käynyt myös tapamaassa Amyn laumaa.

  Kasvihuone, juu niin...nyt aavistan, että siitä tulee just se 'mun unelmani' eli yksi seinä on kiveä.

  Mukavia joulunpäiviä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, iloista pyhien jatkoa sinullekin!

   Delete
 8. Hyvää joulun jatkoa teidän jengille ! Tyyntyköön tuuli ja hei - tänään alkoi valoisuus voittamaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuuli ei tyyntynyt vaan yltyy vain, mutta onneksi valoisan aika lisääntyy silti :-)

   Delete
 9. On kyllä osuvia ja kohtuullisia lahjatoiveita, ei mitenkään älyttömiä, vaikkei toiveiden toteutuminen olekaan näköpiirissä.
  Hyviä joulunjatkoja ja joulukauriilla herkuttelua! Ja Ransulle ja Mustille hiiri- ja myyräpaisteja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti joskus toteutuvat ja mikäs tässä on odotellessa.
   Kiitos! Ransu sai nyt keitettyä porsaanlihaa, joten pojilla taitaa olla masut vähän liian täynnä myyrästykseen. Lomailkoot hekin.

   Delete
 10. Hyvät botaaniset lahjat! Vihreä joulu rules. Hyi hyi tuota peurapataa, kasvissyöjää inhottaa. Kuka hänet teurasti, et kai vaan sinä ;) Todellakin toteutettavissa ja toteutumaan tulevat haaveet, ei mitään hätää. Kasvihuone kuulostaa upealta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen ollut kasvissyöjä, mutta nykyään syön oikein mielelläni hyvin eläneen eläimen lihaa. Täytyy vain toivoa, että kuolema on tullut nopeasti ja kivuttomasti. Olen ollut mukana paloittelemassa ruhoja, mutta en tämän tyypin kohdalla. Ei se ole ollenkaan kamalaa, kun koko touhu hoidetaan eläintä kunnioittaen - ja kun sitä elämää kunnioitetaan vielä syödessäkin. Näin sen kuuluu mennä, mietin.
   Toivottavasti kasvihuone joskus toteutuu... siihen on vielä matkaa. Navettakin on kengitettävä.

   Delete
 11. Toivees toteutuu varmasti jokupäivä, talakkaria myäre :) Voin vain kuvitella kuinka hyvältä kauriinliha maistuu, koska joka suupalalle voi antaa kasvin nimen. Maukasta joulun jatkua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivotaan näin! Heh, olisikin hauskaa kun paketista kuoriutuisi talkkari valmiiksi haalareissaan :-D
   Sanos muuta, joka suupalalle kasvin nimi! Tässä maistuu ruusunnuppu... ja tässä tulppaani...

   Delete
 12. Kummielefantti!! Miten saa kummielefantin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuolta David Sheldrick Wildlife -säätiöstä, tekstissä oli linkki!

   Delete
  2. Tai sitten hankkimalla elefanttivalveutuneen ystävän ;-)

   Delete
 13. Nythän on peura parhaimillaan, eli padassa :)
  Ihania lahjoja ja oma elefantti kuulostaa mahtavalta.
  Oikein mukavaa Tapania

  ReplyDelete
  Replies
  1. Naulan kantaan, peura on parhaimmillaan padassa!
   Kiitos, hyvää tapania sinne teillekin!

   Delete
 14. Oi kuinka ihanaa, että sinulla on kummielefantti! Luinkin, että elefantit vähenevät huolestuttavaa tahtia. :( Hyviä joulunpyhiä! P.S. Elefantista olisi kiva kuulla lisää. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Elefantteja yhä salametsästetään ja näitä pieniä jää orvoksi jatkuvasti. Pienokainen on niin monta vuotta riippuvainen emostaan, että se ei voi selviytyä, jos emo tapetaan.
   Klikkaamalla Naipoki-tunnistetta tekstin alla saa esiin pari aiempaa kirjoitusta, yritän muistaa kirjoittaa tänne kuulumisia välillä :-)

   Delete
 15. Jaaha, kauris on päätynyt pataan ;DDD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä on :-) Samaa toivotan koko saaren muullekin kauris- ja peurakannalle!

   Delete
 16. Kiitos itsellesi, kun olet olemassa.
  Antamisen ilo ♡
  Toiveesi toteutuu ajan kanssa ja nout talkkareitahan saa vuokrattuakin. Ei tarvii ikuisesti pitää pirtissä, jos alkaa tympäisemään ;)
  Minä en pysty syömään riistaa ( hirveä joten kuten), kun mulla on niin lapsenomainen rakkaussuhde pupuihin ja muihin suurisilmäisiin.
  Jäi syömättä upea illallinen hienossa ravintolassa Budapestissä, kun kuulin mitä on tarjolla. No, ei se mua haitannut, mutta muita kylläkin.
  Onneksi sai tilata ihania drinkkejä tilalle! Skool vaan alkaneelle keväälle nyttenkin, suuria rakeita satelee...onneksi ne häiritsi Papun ulkoilua ni ei tarvinnut juosta pitkään ipanan perässä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä päässä oli ihan pelkästään saamisen ilo kylläkin!
   Skool vaan! Täälläkin kova tuuli ja raekuuroja, lämpötilakin on pudonnut pakkasen puolelle (lähes). Ehkä se kevät kohta kumminkin saapuu...

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!