Thursday, 3 December 2015

Hyvä koti, tyytyväinen kissa


Meillä on sellaista asiaa, että viime kevättalvella poikia ja minua kävi kuvaamassa valokuvaaja Suvi Elo. Tästä aiheesta enemmän tuonnempana. Suvi tukee eläinsuojelutyötä antamalla kuviaan mm. Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton käyttöön. Yksi hänen ottamistaan kuvista koristaa nyt SEY:n sivua, jolla puhutaan sijaiskotien tärkeydestä. Tai oikeastaan komistaa, sillä siinä esiintyy Ransu-komistus.

SEY:n sivu löytyy täältä.

Tasapuolisuuden vuoksi tämänkertaiset kuvat ovatkin sitten Mustista. Mustilla ja Ransulla on aina ollut oma koti ja hyvä kohtelu. Onneksi. Kunpa näin olisi kaikkien eläinten kohdalla.

Joskus vain yli-innokas kameran kanssa hääräävä mamma häiritsee päiväunia.

Leppoisaa joulukuuta kaikille!

36 comments :

 1. Ja kun on kissa, niin muukin kodinväki on tyytyväinen ♥ Pusut pojille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kissa tekee kodin :-) Ilman kissaa se ei vaan ole koti, vaan joku tylsä paikka, jossa voi nukkua ja syödä kyllä, mutta.

   Delete
 2. Det är inget tvivel om att dina katter har ett gott liv. Ett gott hem är den bästa gåva man kan ge sitt husdjur - om man inte kan ge det borde man inte ha djur, tyvärr. Hoppas Ransu bidrar till att många hemlösa katter får ett nytt hem.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är sant. I min åsikt har man mer ansvar för sina djur, som man har valt att ha och sköta, en för sig själv!

   Delete
  2. ...ÄN för sig själv menade jag...
   Hoppas Ransu fästar mycket uppmärksamhet.

   Delete
 3. Oi, ihana Musti ja olipa hyvin edustava kuva myös Ransusta! Hienoa että pojat ovat saaneet olla mannekiineja tärkeälle asialle ♥ Mimmakin lähettää peukkuja ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mimmalla onkin millä peukuttaa ;-)

   Delete
 4. Replies
  1. Meillä ei oikeastaan ole osuutta asiaan, muuta kuin että annoin luvan kissani kuvan käyttöön (totta kai!). Valokuvaaja Suvi Elo harrastaa tällaista hyväntekeväisyyttä :-)

   Delete
 5. Onpas ihania kissakuvia! Hyvää itsenäisyyspäivän viikonloppua sinulle ja kissoille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, täällä vietetäänkin viikonloppua varsin tuulisissa merkeissä.
   Mukavaa itsenäisyyspäivää sinullekin!

   Delete
  2. Niin houkuttavan pehmoisia kuvia mustista. Olen itsekin kovasti eläinsuojeluhenkinen, en voi käsittää miten joku pystyy elämään huoletta, jos on vaikkapa " unohtanut" kissansa mökille yksinäisyyteen. Niin paljon sitä aina vaan tapahtuu ikävä kyllä. Kyllä olisi kituutusta elämä ilman kissaa tai muutamaa :)

   Delete
  3. Niin, en ymmärrä, miten sellaiset ihmiset voivat nukkua yönsä. Kamalaa. Ne ihmiset pitäisi teljetä ulos pakkaseen talveksi.
   Kissa tai muutama on kodin sydän :-)

   Delete
 6. Olen joskus katsonut vilauksen televisiosta, jotakin eläinohjelmaa jossa oli kaltoin kohdeltuja eläimiä...en pystynyt kasomaan vaan suljin tv:n.
  Miten ihminen voikaan olla julma!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei sellaisia voi katsoa. Mutta täytyy auttaa silloin kun kykenee.

   Delete
 7. Olen samaa mieltä, koti ei ole sama ilman kisua <3. Pitääpä tsekata Ransunkin poseeraukset SEY:n sivuilta :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Asia on juuri näin. Elämä ilman kissaa on vain puolikas elämä.

   Delete
 8. SEY ja Ransu on tärkeällä asialla! Musti on tärkeällä söpöysasialla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Krhm. Mustilla on AINA tärkeää asiaa!

   Delete
 9. Hyvä Ransu, täydellisen muikea ilme SEY:n kuvassa. Ja hyvä me, kodit jossa lemmikillä on hyvä olla. Toivottavasti uusia sijaiskoteja löytyy.

  ReplyDelete
 10. Kommentti lähti liian aikaisin, nopeat sormet :)
  Kunnon kodilla on merkitystä. Meidän oranssi Aatumme tuli meille netti-ilmoituksen perusteella, sanoisin yhdenlaiseksi eläinsuojelutapaukseksi. En ole koskaan tavannut niin arkaa kissaa. Arka on vieläkin vaikka luottamusta on rakennettu jo kohta 8 vuotta. Mutta yksi suuri luottamuksen osoitus on se kun Aatu kellii teinipojan sängyllä kuten Musti kuvissasi. Ja sitten saa rapsuttaa vatsaa. Aika paljon silä kissalta joka meille tullessaan ei viikkoon tullut pois sängyn alta ja jolle on vieläkin vaikea kulkea ovista ilman pelkoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, että Aatu (ja muutkin kissanne) ovat saaneet niin hyvän kodin teiltä ♥
   Kun kissa kellahtaa selälleen rapsutettavaksi, on se riemuvoitto luottamuksen suhteen!

   Delete
 11. Ihanat kuvat! Ransu niin hyvällä ilmeellä ja Musti vähän peittelee kuvassa naamaansa ettei nyt kaikki viikset näy.
  Ei ole kaikilla kissoilla noin hyvät olot. Ennen meillä oli aina kissoja, ja kun Himmu on niin pieni, saa samalla hoitaa niin kissan kuin koirankin hommat.
  hyvää itasenäisyyspäivää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Himmu hoitaa monen työt ;-) On hienoa voida tarjota hyvä elämä ja koti omalle lemmikilleen. Ja jos voi auttaa muitakin, sitä hienompaa!
   Kiitos, hyvää itsenäisyyspäivää sinulle ja Himmulle!

   Delete
 12. Kyllä eläinsuojelukissat ovat niitä parhaita! Meidänkin Mimmi ja Veera ovat tulleet eläinsuojeluyhdistyksen kautta. Veera oli alussa niin pelokas ja ihmiseen tottumaton, että sihisi vain meille pari ensimmäistä viikkoa ja juoksi Mimmin perässä surkeasti naukuen. Nyt täytyy sanoa, ettei näin ihania kissoja ole ollut milloinkaan. Sellaisia persoonia vielä. Terkut niin valokuvauksellisille Mustille ja Ransulle meiltä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla ei ole koskaan ollut eläinsuojelukissaa, vaan olen saanut kissat ystäviltä, tai Ransun hankin ihan kasvattajalta. Kaikki kissat ovat ihania, suuret persoonat vasta sitä ovatkin! Ihanaa, että Veera ja Mimmi ovat saaneet teiltä hyvän kodin.

   Delete
 13. Lepäävä pantteri ja pantterin tassut ♥ ♥
  Mää pyörryin ♥

  Ja Ransu komistaa tärkeää asiaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mustilla on kahvipaputassut :-)
   Kun tiesin, että JOTKUT LUKIJAT tykkäävät tassuista, niin täytyi kaivaa kamera esiin, kun Musti esitteli kahvipapujaan niin antaumuksellisesti.

   Delete
 14. Yes, nyt sitten odotan postaustasi Ransun kuvauksista. Mustikin ansaitsee oman postauksensa, vaikka ei niin kuvaavasta mammasta kesken uniensa välittäisikään.
  Olen seurannut facebookissa erään hylätyn kissan pelastumista ja toipumista. Jatkuvasti järkyttää se, miten kissoja hylätään. Etenkin maatiaiskissoihin suhtaudutaan tänäkin päivänä väheksyvästi ja "ne on vain kissooja" -tyyliin. Koirien suhteen tilanne on Suomessa huomattavan paljon parempi, meillähän ei juurikaan ole kulkukoiria. SEY tekee hienoa työtä ja uskomattoman vähäisillä resursseilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, ei ne varsinaisesti olleet Ransun kuvaukset (vaikka hän niin kuvauksellinen onkin). Meidän bloggaajien kissat lienevät tottuneita kameralla osoitteluun, Musti joskus laittaa naamansa piiloon. Ja silloin siitä ei kyllä saa mitään selvää, kun on niin musta!
   Eläinten huono kohtelu ja hylkääminen on kamalaa. Kunpa sen saisi loppumaan.

   Delete
 15. Ollapa kaikilla eläimillä oma koti missä rakastetaan ja pidetään huolta. Kaikki eläimet ovat sen ansainneet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin todellakin. Sanat eivät riitä sitä sanomaan. Eläimet ovat niin tärkeitä, ja myös tuotantoeläimiä pitäisi arvostaa käyttämällä kaikki ruhon osat, esimerkiksi, eikä vain fileet :-(

   Delete
 16. No nyt täällä tätin sydän nytkähtelee ihastuksesta oikein urakalla : Ransun kuva on aivan ihana mutta niin on Mustinkin ♥ ♥ ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti on sellainen suvereeni hurmuri-gentlemanni, ettei ole ihmekään!

   Delete
 17. Hyvällä asialla! Meilläkin on nyt onnellinen suojelutalon Katti, kun saatiin elämän- ja asumistilanne eläinsopivaksi.
  ...Olen jo huomannut, että kissavalokuvien ottaminen on hankalaa, sillä ne parhaimmat tilanteet menevät nopeasti ohi, tai kamera ei ole saatavilla. Sitä paremmin osaa arvostaa kissantassukuvia ja röllimahakuvia ja käyrää etukäpälää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi nukkuvasta kissasta saa ihania kuvia. Ja onneksi Katti sai teiltä hyvän kodin!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!