Wednesday, 30 December 2015

Joulusta uuteen vuoteen


Kuusi päivää sitten oli jouluaatto ja ripustin kaiken maailman joulukoristeita pitkin huushollia. Kuusen puuttuessa laitoin osan pasuunaan, osan keittiön lamppuun.
Ihan kaunista, mutta äkkiähän tuohon koristeiden määrään kyllästyy. Kuvaa katsoessakin jo alkaa äklöttää. Myönnän, että kestin tuota kokonaista neljä vuorokautta.

Too much
On Christmas Eve I hung all kinds of ornaments around the house. Not having a Christmas tree meant that the kitchen lamp had to take a lot of the burden... 
I soon grew tired of my home looking like a Russian sweet shop. Now only one bauble is left, and there are some lilacs in vases that I hope will burst into leaf soon. And then there is the Lenten rose in bud in the garden!


Yksi pallo sai vielä hetkeksi jäädä edustamaan joulun aikaa.


Syreenin oksat tulivat keittiöön tuomaan kevään ilosanomaa. Laitoin ne pulloihin puulaatikkoon, ja pari patterilla toimivaa valosarjaa mukaan.


Syreenien nuppuja tekee mieli mittailla millimetriviivottimen kanssa joka päivä. Pullistuuko...?
Eikö tämä näky olekin kauniimpi kuin kymmenentuhatta joulupalloa?


Ulkonakin pullistuu, mutta en tiedä, puhkeaako ennen kevättä. Vaaleajouluruusu on kukkinut minun pihallani yleensä vasta maalis–huhtikuussa.
Kuten kuvasta näkyy, kaikki lehdet on syöty ja jos kukkanuppujen suojana ei olisi lasikupua, ei niistäkään olisi mitään jäljellä. Jouluruusut ovat näköjään peurojen suurta herkkua, valitettavasti. Mutta lasin alla niillä on toivoa!

Toivorikasta uutta vuotta!

Jouluruusu – Lenten rose – Helleborus

48 comments :

 1. Tuo syreenipullo idea täytyy ottaa käyttöön!
  Niii ja silmut voittaa kyll ne joulupallot..hih

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo! Olisin laittanut enemmän ja samanlaisia pulloja, mutta kun ketaleet ovat näköjään lähes kaikki kaupungissa, vein sinne vanhat pullot pestäviksi ja sinne jäivät.

   Delete
 2. Samat tunteet täälläkin,en halua nähdä enää mitään jouluista. Ennen joulua kyllä tykkään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä ei hirveästi juhlittu koristeilla ennen joulua, kun tulin kotiin vasta pari päivää jouluaattoa ennen. Mutta hyvä näin, kun kyllästyminen näköjään tuli näinkin pian!

   Delete
 3. Kyllä silmut voittaa joulupallot, sillai 10 000 - 0 ;)

  ReplyDelete
 4. Mun jouluruusut taitavat jättää kukinnan väliin. Laitoin syksyllä lehtiä suojaksi kun menin siirtämään ruusujen paikkaa. Ennen pakkasia kävin kurkkimassa että hengissä ovat, mutta ei nuppuja. Ja sehän se on tärkeintä, hengissä olo vaikka olisihan ne kukatkin kauniita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pääasia, että ovat hengissä. Joku pakkassuoja on kyllä hyvä, kun lunta ei ole.

   Delete
 5. Juu. Joulua kannattaa tunnelmoida etukäteen hyvissä ajoin. Jälkeenpäin into hiipuu nopeasti ja loppiaisesta alkaa kevät.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, näköjään! Vaikka ei täällä edes ennen joulua ollut hirveästi joulutunnelmaa. Liian keväistä ja lauhaa, eikä tämä ollut yhtään valitus!

   Delete
 6. Kyllä, kaikki aidosti vihertävät, kukkivat ja tuoksuvat ovat miljoona kertaa kauniimpia kuin muovihärpäkkeet. Itse tuijotan keittiön pöydällä maljakossa olevia mustikan varpuja. He ovat niin viehättävällä tavalla vaalenneet. Blogissani on sinulle Toive, unelma ja lupaus vuodelle 2016 -haaste, mukavaa jos vastaisit siihen. Ihanan tunnelmallista ja onnellista uutta vuotta sinulle <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, löysin kivan haasteen blogistasi :-) Kiitos siitä!

   Delete
 7. Saila, nyt ei ole siis lunta ja ne jouluruusun nuput ovat ihan kylmälle alttiina: Pitäiskö viedä sinne joku kupu? Mää en kestä enää yhdenkään jouluruusun menetystä! Ne saamarin kotilot söivät multa monta valkoista ja sitten niitä mustanpunaisia. Kaksi on nyt etupihalla nupuilla, mutta kun ei sitä lunta...Sulla on kaunis kupu. Mutta mikä tahansa kirkas tölkki saa ajaa saman asian, jos se on oikein. Siis suojaat peuroilta, et kylmältä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muuten laitoin jouluruusujen suojaksi vain kanaverkkoa muutama viikko sitten (lehdet on syöty aiemmin), mutta nyt vaihdoin pakkassuojaksi tuon nuppuisen päälle lasikuvun. Ilman nuppuja olevat jouluruusut saavat pärjätä vain verkon alla edelleen.
   Eihän lasikupu hirveästi eristä, mutta mahdollistaa kukkien ihailemisen toisin kuin havut - jos niitä kukkia nyt tulee. Harmillisen monta vihollista niillä onkin!

   Delete
  2. No tänään äidille puhelimisessa kerroin kauniista kuvustasi ja kun hänellä ei semmoista ollut ja jouluruusussaan on yli nuppua, hän oli sinne viemässä jo jotain ämpäriä;) Puutuin heti peliin ja sanoin 'ei, ei, anna sen olla silleen, koska näet kukan olkkariin, nati siitä'. Ei minullakaan ole tuollaista kupua, ei kaunista, kirkasta ja jos on tarpeen hallaharsot, siihen en enää suostu kuin sen eteläisen magnolian takia huhtikuulla. Tuo lasikupu tekee kukasta kauniimman...Lumen puute on yksi vihollinen.

   Äidin nuppujen määrää ihmttelin ja hän sanoi SYKSYSLLÄ laittaneensa jouluruusun juurella jotain vanhoja sisäkukkalanoiterakeita, ei muistanut edes merkkiä. Minä en ole tohtinut lannoittaa ollenkaan, joten taidan tehdä muutoksen...Nyt lunta toivokaamme ja mieti miltä sun ruususi lasikuvan alla näyttää kera ohuen lumihunnun: Autuutta!

   Delete
  3. Ahaa. Toivottavasti kukaan (pakkanen tai nelijalkainen) ei käy puraisemassa niitä kukkia! Itse en uskaltaisi lannoittaa syksyllä, mutta keväällä ja kesällä voisi lannoittaakin, tosin en ole sitäkään tehnyt.
   Toivottavasti jouluruususi selviää talvesta ja kukkii ensi vuonna!

   Delete
 8. Kohta se alkaa, puutarhavuosi 2016! Olkoon se erityisen ihana:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee :-) Olkoon se monen puutarhaunelman täyttymisvuosi.

   Delete
 9. Hiukan aiheeseen liittyen. Voisitko asiantuntijana valaista lasikuvun käyttöä kasveilla... Eikö kasvit tarvitse happea, miten ne siis pärjää kuvun alla? (en tarkoita nyt tuota sinun tapaustasi). Pitääkö olla joku ilmareikä? Siis niinku sisällä pöydällä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samaa minäkin olen miettinyt. En ole laittanut kupuja aivan tiiviisti maahan, vaan siellä on aina joku kepukka tai epätasaisuus ja pientä ilmarakoa. Näin toimisin pöydällä, eli joku pieni tikku sinne alle, minirako riittää.
   Eihän lähes lehdettömät kasvit paljoa hiilidioksidia toisaalta kuluta. Mutta se, että tuoretta ilmaa tulee, toisaalta huonontaa ehkä sitä pakkasen eristystä. Toisaalta, ehkä se riittäisi, jos kupua nostaisi joka päivä. Viikkokausiksi en uskalla kupuja jättää ainakaan tiiviisti maata vasten, jos olen poissa kotoa.

   Delete
 10. Syreenit voittavat joulupallot ihan kuus nolla! Voiton puolella jo tässä pimeyden ajassa ollaan. Kohta alkaa siemenkausi...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jipii! Täällä odotellaan jo siementilauksen saapumista :-)

   Delete
 11. Beundrade vinbärsbuskarnas knoppar idag, det blir nog vår snart :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tar man kvistar inne kommer våren snartare :-)

   Delete
 12. Kiitos muistutuksesta, huomenna käyn hakemassa syreeninoksia sisälle.
  Meillä ei montaakaan joulukoristetta tänä vuonna ole, erilaisia joulu - tai siis sisustusvaloja sitäkin enemmän. Pian lähtee ne vähäisetkin joulukoristeet. Olisivat lähteneet jo aiemmin, mutta kun käsikipu haittasi elämää. Mitä enemmän aurinko vilkuilee pilvien takaa, sen kaukaisemmalta joulu tuntuu.
  Mutta: Onnellista uutta vuotta sinulle! Kukkaisaa ja peuratonta eritoten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En yhtään tiedä, miten syreenit puhkeavat tähän aikaan, mutta aina kannattaa yrittää! Onnenpensas tai herukka voisi myös olla kiva.
   Valosarjat on niin ehdottomia, mulla ne onkin paikoillaan kesät talvet täällä sisällä - ei sentään pihapuissa ;-) Haittaisi vähän omppupuun leikkuuta ym.
   Kukkaisa ja peuraton uusi vuosi kuulostaa toiveiden täyttymykseltä, samaa sinulle siis! Tai peurat vain padassa, sillä herkullisiahan ne ovat ;-)

   Delete
 13. Oikein ihana tulevaa vuotta sinulla ja kisuleille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, samaa sinulle ja kisulle!

   Delete
 14. Tunnelmallista kuvitusta; tykkään, vaikka itse olisitkin jo kyllästynyt!

  ReplyDelete
 15. Kevättä odotellaan täälläkin jo. Rehevää ja kasvirikasta tulevaa vuotta myös sinulle.

  ReplyDelete
 16. Lasikupu onki aivan toista ku mun styroksiloora :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eihän se yhtä hyvin eristä... mutta sen läpi voi ihailla kukkanuppuja!

   Delete
 17. Hieno kupu jouluruusun päällä.
  Onneksasta vuotta 2016!

  ReplyDelete
 18. Helpottunut olo täälläkin kun joulusta saa siirtyä suoraan kevääseen ;)
  Toivorikasta ja upeaa puutarhavuotta Saila!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ihanaa kun pääsee kohta kylvämään :-)
   Kiitos, samaa sinulle!

   Delete
 19. Tuo kupu on ihana jouluruusun suojana, upea ihanan kukan päällä!

  Puutarhavuosi alkaa, varmaan kutisee jo sisikunnassasi, toivonkin Sinulle iloisia yllätyksiä, mukavaa mutapainia, onnistuneita hirviöiden karkoituksia, herkkuja puutarhan täydeltä, ja kaikkea hyvää ensi vuodeksi ja kissoille myös!

  ReplyDelete
 20. Kestit kokonaista neljä vuorokautta:D Oikein ihanaa tulevaa vuotta sinulle ja pojille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitäkään en ehkä olisi kestänyt, jos sää olisi ollut huonompi. Nyt oli niin upeaa, että tuli oltua paljon ulkona poissa karmeiden joulukoristeiden ääreltä ;-)
   Kiitos, samaa sinulle ja teidän pojille!

   Delete
 21. Mukavahan noita koristeita on laitella,mutta aika pian tontut ym. rekvisiitta kerätään säilöön.
  Upea jouluruusu.
  Oikein onnekasta Uutta Vuotta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, tontut on minusta aivan kauheita, joten niitä ei löydy pientä poikkeusta lukuunottamatta. Mutta näköjään noihin muihinkin koristuksiin saattaa kyllästyä aika äkkiä. Tästä viisastuneena en laita joulukoristeita ensi vuonnakaan yhtään ennen joulua :-D
   Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Delete
 22. Luovat joulukuusiratkaisut kunniaan. Meillä oli taas joulupalloja kaktuksessa (sama kuin viime vuonna: https://friedenvaltakunta.wordpress.com/2014/12/23/hyvaa-joulua-2/) En oikein osaa tuota joulukoristelua. Pari jotakin tulee muodon vuoksi laitettua, mutta kun ei osaa niin ei. Ei mulla kyllä muutenkaan ole joulua kohdaan mitään erikoisia tuntemuksia, ehkä se johtuu siitä.

  Ainahan ne luonnonluomat kauniimpia on kuin ihmisen tekemät joulupallot ja muut. Tämä koskee myös ja eritoten edellistä postausta, jossa oli superkauniita huurteisia asioita ja (toivottavasti ei kovin huurteisia) kissoja ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, joulukoristeet kaktukseen :-D
   Kissat eivät ehdi huurtua, liian kiire - vyöryvä kivi ei sammaloidu (Ransuun tuo vyörymis-sana sopiikin, kun se on niin iso ja pyöreä).

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!