Friday, 9 March 2012

Ransun päiväuni

Tiikerinä vaanisin aluskasvillisuuden seassa ...

... painelisin kohti auringonlaskua ...

... tuntisin ilta-auringon lämmön ja vesimyyrien sulotuoksun kirsussani.

Vahtisin kuistia koirien varalta ja antaisin suvituulen pörröttää kauluriani ...

... asettuisin kaiteelle vartioon ja uneksisin ihanista tytöistä kesäasuissaan!

Huokaus. Ei ole myyriä eikä typyköitä. Tai oli yks Nelli, mutta se kävi ja lähti jo. Lumi peittää vesimyyräapajat. On taas niin rankka päivä.

Dreaming of summer.

42 comments :

 1. Hei. Löysin sattumalta tänne. Todella kiva ja mielenkiintoinen blogi Sinulla;)

  ReplyDelete
 2. Huh, miten rankkaa on myyrästäjällä :) Onneksi voi käpertyä lämpimään paikkaan uneksimaan.

  Ransun kauluri on niiiiin ihana, vasta näistä kuvista huomasin sen kunnolla. Näin kivojen kuvien myötä Ransu-fanius kasvaa aina seuraavaan potenssiin ;)

  ReplyDelete
 3. Perennapenkit ja kasvimaat ovatkin mitä parhaita tiikerivaanimisviidakoita. Ei ihan vielä, kun vielä ovat myyrät ja viidakot lumen alla, mutta ihan pian. Ransu, nyt on hyvä aika tehdä viidakkosuunnitelmat valmiiksi, sitten lumen sulettua pääsee heti tosi toimiin....
  Koeta kestää Ransu, välillä vaan on näitä rankempiakin päiviä ♥

  ReplyDelete
 4. Hyvä Mieli; Mukavaa kun löysit ja kiitos kun jätit viestin ja liityit lukijaksikin, tervetuloa! Näin löydän myös sinun blogiisi :-)

  Inka; Kauluri kuuluu norjalaisten metsäkissojen talvivarustukseen, mutta jostain syystä Ransulla näyttäisi olevan aina talviturkki kesäisin. Viime kesänä se alkoi olla täydessä talvitällingissä toukokuussa ja sitten syksyllä karvat lähtivät... nyt talvikarva on alkanut kasvaa, jospa se joku vuosi sitten menisi oikein päin :-D

  Risusydämen Marja; Niin ovat, teilläkin lienee muutama tiikeri aina kukkapenkissä ja marjapuskissa vaanimassa ;-) Näin jo yhden myyrän viemäriputken lähellä, siinä tulee maahan lämmintä vettä ja ruuantähteitä, mutta silloin kissat olivat sisällä. Ajattelin jo viedä toisen kisuista ulos katsomaan, mutta ajattelin, että annetaan nyt myyrälle eloonjäämismahdollisuus niin kauan kuin voi. Nämä pojat ovat aikamoinen tehokaksikko mitä myyrästykseen tulee.

  ReplyDelete
 5. Ransu huokailee samoin kuin moni muu, että lumi peittää vielä liian paljon mukavia asioita. Huokaus.

  ReplyDelete
 6. Aijaih, niin on raskasta. Huokaisen minäkin ja nojaan leukaa kämmeneen. Aurinkokin on pilven takana, eikä tuoksu myyrät, ei. Ja kahvi loppui. =o(

  ReplyDelete
 7. Multasormi; Niin, meillä puutarhureilla on Ransun kanssa vähän samat aatteet...

  Caro; KAHVI LOPPUI!!?? No se on kyllä pahin juttu kaikista! Pikaista kahvitilanteen paranemista!

  ReplyDelete
 8. Ransu kesäiltana. Kuvat on otettu kesäillan lempeässä valossa? Ransun turkin harmaan sävyt tulevat hienosti esiin (kuka vielä kehtaa väittää että harmaa olisi tylsä?). Arvelinkin että platinanhohtoinen kauluri on talvimallia:D Ehkä se Ransun vuosikello korjaantuu pikku hiljaa. Kuohkea turkki on superdynaaminen; kun Ransu liikkuu, niin turkkikin liikkuu omia aikojaan ja kesätuuli tuo omat pyörteensä. Vikassa kuvassa herran profiili on niin hieno!!

  ReplyDelete
 9. Huokaus. Ransun puolesta, kun on niin tylsää.
  Toinen huokaus: Kuinka komea tuo Ransu onkaan!

  ReplyDelete
 10. Kuvat on otettu elokuun ehtoisassa illassa, paitsi viimeinen kuva on nyt maaliskuulta.
  Sininen väri on todella monimuotoinen, se voi olla kylmä tai lämmin valosta riippuen. Joku joskus kysyikin, onko minulla monta pitkäkarvaista kissaa :-D Tuo turkin talvi- ja kesävaihtelukin tuo oman lisänsä. Jos se vielä joku vuosi menisi oikein päinkin.

  ReplyDelete
 11. Voi Ransu, elämä on toisinaan rankkaa :(

  Me lähetetään sulle virtuaalimyyrän tuoksua lohdukkeeksi! Haistatko jo?

  ReplyDelete
 12. Jep, sininen eikä harmaa! Tämä olisi pitänyt hoksata, kun tunnen venäjänsinisiäkin aika läheisesti. Olennaista on tuo kylmän - lämpimän valon erilaisuus. Sama pätee tuoksuihin: tuossa taannoin yhdistin Ransun Serge Lutensin laventelituoksuun Gris Clair. Eilen sain vihdoin itselleni pullon Gris Clairia ja täällä on oltu tuoksunirvanassa siitä lähtien. Toden totta laventeli (huom! sininen kukka ja lajikkeesta riippuen eri sävyjä) voi olla hyvin erilainen kylmänä tai lämpimänä tuoksuversiona. Olen koukussa laventeliin(kin): tuoksumaailman käytetyin, mutta hyvin monimuotoinen. Ja Välimeren alueella niin yleinen. Laventelipuskan tuoksu kesäisessä välimerellisessä maisemassa on niin hieno!

  ReplyDelete
 13. Ransu, koeta malttaa nyt hiukan, kohta se kylmä ja märkä lumi sulaa kokonaan pois. Pääset sitten niitä typyköitä paremmin katselemaan ja vesimyyriä jahtaamaan emäntäsi iloksi ;)

  ReplyDelete
 14. Onhan se ihan mahdottoman raskasta, kun vaan täytyy nojailla.

  ReplyDelete
 15. Voi Ransu ♥
  Mutta ainahan voi unelmoida ja haaveilla ;D

  ReplyDelete
 16. Taas niin osuvia repliikkejä Ransun suuhun on laitettu :D On se rankkaa aikaa tämä kevättalvi. Meillä Verneri paineli eilen aamuyöstä ulos eikä ole sen koommin näyttäytynyt. Toivottavasti tulee takaisin eikä mene taas hukkateille. Helmi päivystää ikkunalla huolestuneen näköisenä näkyykö sitä äijänkutaletta missään.

  ReplyDelete
 17. Voi Ransu parkaa, mun sympatiat on kyllä täysin Ransun puolella. Huokailen iteki päivät pitkät ja kaipailen kesää..oi ja voi..

  ReplyDelete
 18. Elina; Kiitos, virtuaalimyyrä on paljon parempi kuin nou myyrä :-)

  Otto Kulta; Tuossa ekan kuvan kukkapenkissä, Ransusta alavasemmalle (ei näy kuvassa) onkin mm. laventelia...
  Se on mahdollisimman paahteisessa paikassa, mutta tuoksu ei ehkä silti yllä samaan kuin Provencen ylänköjen pelloilla. Ja kieltämättä näkykään ei ole ihan niin kokonaisvaltainen yhden pienen puskan kanssa :-D

  Maiju; Niin, kai se kohta tulee se ranta(leijona)kausi...

  Amalia; Sitähän miekii, että on niin rankkaa on!

  Kirsikka; Onneksi voi haaveilla!

  Tiina; Voi Verneri, eiköhän se nyt ole oppinut missä isäntäväki asuu.

  Puutarhuri; Niin, oi ja voi! Sulakaa lumet! Tule kevät!

  ReplyDelete
 19. Kyllä se siitä, Ransu, ihan kohta on oikea kevät ja sitten KESÄ!

  ReplyDelete
 20. Voi Ransu<3 Älä masennu,kohta on myyriä ja kaikkea muuta mukavaa:)

  ReplyDelete
 21. Kiitos tsempistä Zepa-täti ja Tiina-täti!
  Kyl tää tästä. Sain just porsaanpaloja.
  Puskis!
  RANSU

  ReplyDelete
 22. Aivan pakko kysyä tuosta laventelista tarkemmin:)Olen aina luullut, ettei laventeli kasva näin pohjoisessa, mutta ilmeisesti olen väärässä. Mitä mieltä olet, kannattaisiko yrittää puutarhaan, joka sijaitsee hyvin aurinkoisella etelärinteellä ja Turun leveysasteella?

  Sain pari päivää sitten erään saksalaisen tavaratalon kevään puutarhakatalogin ja ihastelin tarjolla olleita yhdeksää laventelisorttia (myyvät 10 cm taimina). En edes tiennyt että laventeleita on näin montaa sorttia. Itselleni on tuttu Lavandula angustifolia, joka kasvoi sekä villinä että istutettuina italialaisessa kylässäni.

  ReplyDelete
 23. Ihana uni :)))
  toivotaan, että Ransun unesta tulee totta <3

  ReplyDelete
 24. Otto Kulta; Eiväthän nämä kotoiset olosuhteet ihanteellisia ole Välimeren kuivien kalkkikivikkojen kasveille... mutta aina kannattaa yrittää! Minulla on pari talvea talvehtinut 'Munstead' (angustifolian lajike). Kauppilan puutarhamyymälässä Turussa on monta sorttia, turha tilata Saksasta asti ellei välttämättä halua ;-) Suomessa voi myös kokeilla tupsulaventelia (L. stoechas) ja varmaan muitakin sortteja. Mahdollisimman lämmin paikka ja sellainen, jossa ei vesi seiso talvella, se tappaa laventelin varmasti.

  Kati; Eiköhän siitä ennen pitkää tule totta!

  ReplyDelete
 25. Ransu näyttää noissa kesäkuvissa minusta ihan villieläimeltä, ehkä kesällä elämä onkin paljon villimpää. Tuossa viimeisessä kuvassa Ransu on kesy ja pehmoinen sisäkissa, ei yhtään villieläin.

  ReplyDelete
 26. Jep, kiitos vinkistä! Kauppilaan siis. Turun puutarhamyymälöistä Viherlassila on tuttu, mutta muistan vanhempieni kehuneen myös Kauppilaa, olivat pääpyörällä ihmetelleet kasvien/kukkien paljoutta:)

  Tuo meidän superkuiva ja aurinkoinen etelärinne voisi jopa laventelille kelvata. Maaperän laadusta en oikein tiedä, mutta vedet ainakin solahtavat "läpi". Rinteeseen kuulemma kipattiin 50-luvulla taloa rakennettaessa suuret kuormat täytemaata Turun Kaakelilta....joukossa siis kaakelinpaloja ja kaoliinia.

  ReplyDelete
 27. Paula; Ehkä se onkin niin, että kesä kuorii esiin villin kesämiehen :-D

  Otto Kulta; Kauppilassa menee pää pyörälle jopa tällaiselta maailman puutarhakohteissa matkanneelta ammattilaiselta! Must-kohde Turussa siis.
  Superkuiva rinne kuulostaa hyvältä. Ohuet neulasmaiset, harmahtavat lehdethän on tehty estämään haihtumista ja lisäämään siis kasvin kuivuudensietokykyä. Luonnollinen kumppani laventeleille olisi timjami, monta lajia on niissäkin olemassa.

  ReplyDelete
 28. Huoh miten raskasta kissapojan elämä voikaan olla.

  Ransua kompaten:
  Onni,Kaapoa ja Papu &
  Leenamaminsa

  ReplyDelete
 29. Onni, Kaapo ja Papu, koittakaa tekin kestää! Mamma lupaa et kevät tulee ens viikolla, koska se sitten on, on epäselvää.
  Rapsutuksia teidän Leenamamille!
  RANSU

  ReplyDelete
 30. Ihanat kissat. Niitä on aina yhtä hauska katsoa ja kirjoitat myös mukavasti
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  ReplyDelete
 31. Koita kestää Ransu, se kesä sieltä on kuulemma tulossa ;)

  ReplyDelete
 32. Sylvi; On ne ihania ja persoonallisia, niistä on kiva kirjoittaa :-) Mukavaa että viihdyit!

  Elämäni matkat; Varmasti on! Pääsee teidänkin silkkiturkit ulkoilemaan.

  ReplyDelete
 33. Voi Ransu, kyllä se kevät etenee ja kesä tulee kun vaan jaksetaan vielä hetki odottaa :)

  ReplyDelete
 34. Ransu, mä niiiiiin tiedän!!!!!

  ReplyDelete
 35. Ihana Ransu! Täällä haaveilee koiran näkökulmasta mopsi.

  ReplyDelete
 36. Voi Ransu - mikä tiikerien tiikeri! Ja sellainen naistenmies...♥

  ReplyDelete
 37. Ransu näyttää olevan hurjan suosittu myös bloginaisten keskuudessa :D

  Mä niin voin samaistua tuohon odotukseen, kesätuuli ja ilta-aurinko, teitä kaivataan.

  ReplyDelete
 38. Mutta Ransuna saat varmasti paljon ihania rapsutuksia!

  ReplyDelete
 39. Sesse; Lupaatko varmasti?
  terveisin
  RANSU

  Sulo; Niin! Kaikki hajut on siellä lumen alla!
  RANSU

  Désirée; Kaikki eläimet uneksivat kesästä ja tuoksuista :-)

  Naukulan Mamma; Pus!
  RANSU

  Maria; Niin, Ransu on sellainen vastustamaton pehmoinen villahousumies. Voi, muistatko sen tunteen kun on ekaa kertaa LÄMMIN tuulenhenkäys talven jälkeen?

  Pioni; Niitä Ransu kyllä saa!

  ReplyDelete
 40. Voi Rrrraaansu parkaa❤ Äläs huoli, jo huomenna saan meidän ensimmäisen kissatytön syliini ja siitä ei mene kuin pieni tujaus kun hän kasvaa ja voi alkaa kirjeenvaihtoon sun kaa😵

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, enää yksi yö! Ransu odottelee jo kirjeitä ;-)

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!