Saturday, 8 October 2011

Tassut

On olemassa sellainen blogi kuin Kattihaaste. Sieltä tulee silloin tällöin haasteellisia ohjeita. Koska meillä ollaan tosi hitaita, paitsi maksan ja porsaankyljysten syönnissä, otimme vasta nyt aiheesta kiinni. Polkuanturahaaste lanseerattiin nimittäin jo melkein kuukausi sitten.
Tässä Ransun tassut pari vuotta sitten, mitenkäs ne näyttävätkin jotenkin vähäkarvaisilta?

Nykyään Ransun varpaanväleistä pursuaa kunnon varvaskarvat. Ei tuu kylmä! Ja luisto on hyvä parhaallakin parketilla.
Ystäväni ihastui ikihyviksi Ransun varvaskarvoihin... taitaa olla maailmanhistorian ensimmäinen mies, joka on hurmannut naisen varvas- ja korvakarvoillaan!

Cats' paws are the sweetest and best smelling thing there is.

Tassua ja pehmomasua.

Tassut nätisti.

Tassut sekaisin, ja vähän häntäkin.

Mustin polkuanturat ovat kuin paahdetut kahvinpavut. Tai pioninsiemenet, mutta ei ihan niin mustat.

Pedikyyri on hoidettava huolella. Sujuu notkeasti.

Kyllä kissantassut ovat ihania. Ja ne tuoksuvat hyvältä, vähän nahkaiselta.
Me lähetämme tassuterveiset Naukulan tytöille, että tervehtyisivät pian eikä tarvitsisi enää käydä eläinlääkärillä ainakaan näin usein!

Tällainen suloinen ystävyystunnustus ja halaus näytön kautta tuli Saaripalstalle. Kiitos Enna tunnustuksesta! Naukula on jo saanut tämän tunnustuksen lähiaikoina, mutta lähetämme sen heille silti tsemppaukseksi.

32 comments :

 1. Varvaskarvat on parhaita. Ruutilla on myös sellaiset. :--) Rapsutuksia Ransulle ja Mustille !

  ReplyDelete
 2. Voin kuvitella, että Ruutilla on hienot varvaskarvat ♡ Ruut ja Ransu voisivat tanssia yhdessä lipsuvaa kissanpolkkaa!

  ReplyDelete
 3. Kissan tassut on NIIN söpöjä ja niitä on mukava näplätä! :)

  ReplyDelete
 4. No niin on! Onneksi on kissat, jotka antavat näplätä - tunnen sellaisenkin tyttökissan, joka aina vetää tassunsa pois närkästyneenä, jos siihen kehtaa koskea.

  ReplyDelete
 5. Niinpä! :) Mimma onneksi harittaa kaikki varpaansa jotta varmasti tulee käytyä jokainen varvas läpi.

  ReplyDelete
 6. Ihanat tassut ja varvaskarvat! Kissantassut on niin ihanan tuntuisiakin kun niitä silittää. Ja miten ne aina osaavatkin olla niin sievästi: ainakin meen tytsyillä! Hyvvä viikonlopun jatkoa kisuille ja sinulle!

  ReplyDelete
 7. Onko mitään ihanampaa kuin kissan tassuja rapsuttaa???

  ReplyDelete
 8. Nyt tarttee lähettää ainakin 8 pusua että jokaiselle tassulle riittää!

  ReplyDelete
 9. Hellyyttäviä kuvia! Tekisi niin mieli silittää ja rapsuttaa, haluu kissan! Tai kaksi..

  ReplyDelete
 10. Pusuja söpötassuille <3 Nämä lempeät söpöyskuvat tulivat todella tarpeeseen näin Naukulan suru-uutisen luettuani.

  ReplyDelete
 11. Huomenta kaikille. Naukulasta kantautui suru-uutinen, mihin ei mikään hali riitä kun ne eivät tuo Wilmaa takaisin :-(
  Onneksi kissat tuovat valtavaa iloa, jos myös suurta surua ja kaipaustakin. Kissassa on monta korvaamattoman ihanaa paikkaa mitä rapsuttaa ja nuuhkia, ja lukemattomia luonteenpiirteitä mitä ihastella - tai päivitellä. Onneksi on kissat!
  Rapsutellaan kaikki omia rakkaita lemmikkejämme ja ollaan kiitollisia niistä ja siitä, että ne ovat luonamme ilahduttamassa jokaista päivää ja tuomassa niihin väriä ja hauskuutta.

  ReplyDelete
 12. Kissantassut ovat vaikuttavia. Doris Lessing käyttää (tai käytti) kirjassaan Kissoista nimitystä "perhostassu". Pirkko Arstila taas jossain kolumnissa puhui "säämiskätassun" pehmeästä kosketuksesta poskella. Minullakin oli ennen kaksi kissaa, joilla oli kahvinpaputassut. Nuo Ransun varvaskarvat ovat kyllä hurmaavat.

  ReplyDelete
 13. Ransun tassut varvaskarvojen kera ovat kyllä niinku ihan tähdet. Tai siis ihan niinku tähdet. Jos Ransu saisi aikaan lumihangelle todellisen tassunsa näköiset jäljet, se näyttäis kuin Elvis olis kävellyt hangella.

  Ja Musti... oi ja voi. Hän se vasta on ihana. Ujo ja charmantti.

  ReplyDelete
 14. Hellyttäviä kuvia.
  Kaunis kisu sinulla.
  Pehmoinen tassuttelija.

  ReplyDelete
 15. Hienot tassut ja massut!
  Ransu niin muistuttaa meidän mennyttä Sepeämme. Harmaa ja komeaakin komeampi uros. Onneksi vielä saamme pitää mustan Minnimme.

  Melkeinpä tunnen tässä istuessani varvaskarvojen silkkisyyden ja kuten sanoit, nahkan tuoksun :)

  Ihanat kisumme!

  ReplyDelete
 16. Kiitos kommenteista!

  Paula;, Täytyy myöntää että en ole vieläkään lukenut tuota Lessingin klassikkoa. Kissojen tassut ovat ihania, ja varvaskarvat ♡

  Intopii; Vai Elvis :-D Musti on aina ihana. Tällä hetkellä hän lojuu lempipaikallaan sohvalla lehmäntaljan mustan (!) pläntin päällä täydellisesti maastoutuneena ja kehrää hiljaa, koska kävin juuri äsken paijaamassa.

  Elämäni kissat; Niin on! Eläkön tassut ♡

  ReplyDelete
 17. Kiitos vielä Sylvi ja Vaahtera-Maria kommenteista!
  Kissat ovat ihania lemmikkejä, pehmeitä ja hyväntuoksuisia.

  ReplyDelete
 18. Ihanat kissantassut ja tassukarvat. Koirilta kehotetaan leikkaamaan ne varpaanvälikarvat pois, koska talvella ne keräävät lunta pitkillä lenkeillä, ja tassuihin jää lumipaakut. Mutta kissoihinhan sovelletaan kissojen sääntöjä. Ei koirien.

  ReplyDelete
 19. Ihania tassukuvia! Onko teillä tassujen tuoksussa eroja? Meillä meinaan tytöt tunnistaa silmät kiinni tassuja/anturoita haistaen... empiiristä tutkimusta on joka lähtöön....

  ReplyDelete
 20. Kissantassut on ihania. Kissoihin ei tosiaan sovelleta koirien sääntöjä :-D Koirat varmaan muutenkin käyvät pidemmillä lenkeillä, meillä Ransu ei juurikan tarvo lumessa. Mutta jos sen tassuun jää lumipaakku, olen huomannut, että se alkaa puhdistaa tassua keskes ulkonaolon.

  Viivin ja Säteen tassujen tuoksuerot... kuulostaa hurmaavalta. Vaadimme lisäselvitystä! Luulen, että Ransun ja Mustin tassujen suurin ero on se, että jos silmät kiinni laittaa nenän Ransun tassun lähelle niin karvat alkavat pian kutittaa nenää.

  ReplyDelete
 21. Hurmaavat tutkielmat kissantassuista. Tuli ihan kissaikävä...

  ReplyDelete
 22. Voi miten ihania tassuja. Mua ne aina niin liikuttaa. Tänä sunnuntaina ihastuin ikihyväksi yhteen kodittomaan kissaan (kissatalolla) ja olisin oitis ottanut sen kotiin mutta "armoton" siippa ei ole vielä hyväksynyt asiaa mahdolliseksi.Ja taitaa se meidän pieni Otso-koirakin olla tietämätön miten hyvä ystävä kissa voisi olla. Siellä oli sellainen punavalkoinen puolikasvuinen kisu joka rohkesti tuli minun ja kuopuksen luo rapsuteltavaksi ja sillä oli ihanat pitkät valkoiset tassut, pehmeät! :)

  ReplyDelete
 23. Kissantassut ovat humaavat: lämpimät, pehmeät, nahkaiset ja tuoksuvat ♡
  Koditon kissa saisi varmaan hyvä kodin Dahlian luota! Koiran ja kissan ystävyydestä ei koskaan tiedä, mutta aika hyvin nuo eläimet tottuvat toisiinsa ja vähintäänkin oppivat sietämään toisiaan.

  ReplyDelete
 24. Onpas taas otettua makeita kuvia, kissat ne jaksaa nauttia elämästään! Mun iltapäivä meni pilalle kun sattumoisin huomasin ilmoitustaululla terveyskeskuksessa ilmoituksen, jossa oli kuva pienen pienestä kissasta, joka oli karannut pihalta valjaista eikä sitä oltu löydetty..voin kuvitella omistajan tuskan,nyyh.

  ReplyDelete
 25. Olen käynyt monta kertaa katsomassa näitä ihania tassukuvia.<3 Nyt tassuhaaveiluani hieman häiritsee se, että eräs hyvin vilkastassuinen Toto pelaa kaninkarvapallolla melkein sylissäni. Ja tänään tiputin lasin melkein Cisun päälle ja oli ihan kauheaa, kun sirpaleita oli kaikkialla. Pääsin sitten tekemään oikein lähitarkastuksen (niin hyvin kuin tassunomistaja salli) kissantassuihin, mutta onneksi Cisulle ei ollut tullut haavoja. Huh.

  ReplyDelete
 26. Toivottavasti pikkukissa löytää pian takaisin kotiin!

  Minunkaan kissoilla ei ole koskaan, ihme kyllä, ollut lasinsiruja tassuissa, vaikka välillä jotakin hajoaa lattialle ja tontillani on joka puolella lasinsiruja maassa - sekä talojen hajonneita ikkunoita että ajat sitten maahan dumpattua jätettä ajalta ennen jätehuoltoa. Ilmeisesti kissa-anturoissa on sen verran paksu nahka, ettei siihen tule viiltoa niin herkästi kuin ihmisen ihoon.

  ReplyDelete
 27. Aivan ihania tassukuvia <3 Niiden tuoksukin tosiaan on usein vallan hurmaava.

  ReplyDelete
 28. Aah. Kissuntassut ja kissunmassut, aaaahhh.

  ReplyDelete
 29. Huokaus. Niin hellyyttäviä tassukuvia ja masukarvoja! :)

  ReplyDelete
 30. Kissantassut ja -masut on parasta mitä on <3

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!