Monday, 3 October 2011

Eläinlääkärillä

Kävimme Mustin kanssa tänä aamuna eläinlääkärillä, tarkoitus on yrittää jatkaa Mustin yskän syyn selvittämistä. Kävimme lääkärillä viimeksi keväällä, jolloin otettiin röntgen ja verikoe, joissa astmaa ei näkynyt. Musti sai silloin kortisonipiikin, ja astmaan viittaisi se, että piikin jälkeisinä viikkoina kissa ei yski.
Mutta Musti yski, ainakin jonkin verran. Kesällä Musti on voinut todella hyvin eikä ole yskinyt, mutta koska se viettää niin paljon aikaa ulkona, en voi seurata yskimisen todellista määrää. Eikä Musti nytkään kauheasti yski, ei edes joka päivä, mutta haluaisin silti tietää yskän syyn, jotta Mustia voi hoitaa mahdollisimman hyvin.
Seuraava etappi on ottaa taas verikoe, ns. E-screen, mutta sitä varten kissan täytyy olla kuukauden ajan takuuvarmasti madoton, muuten tulos saattaa vääristyä. Musti on madotettu pari viikkoa sitten, mutta metsästänyt sen jälkeen myyriä. Koskakohan meille tulee niin pitkä kaupunkireissu, että sen kynnyksellä voisi madottaa kissat ja pitää ne sitten sisällä kuukauden! Yritetään. E-screen paljastaa mahdollisen atopia-allergian (esim. ruoka-aineallergia), sillä sekin voi olla yskän syy.
Mahdollisen astman tukihoidoksi saimme omega3-öljyä kissoille, erityisesti sydäntä ja munuaisia vahvistavaa versiota. Se on kiva juttu varsinkin, kun sain juuri kuulla, että Ransun isä kuoli vastikään munuaissairauteen. Se voi olla perinnöllistä. Annan öljyä molemmille kissoille reilut 1 ml päivässä.
Voi näitä lemmikkejä, kun ne haluaisi pitää luonaan mahdollisimman pitkään! Sanoin juuri Ransulle ja Mustille, että he saavat minun puolestani elää vähintään 50-vuotiaiksi.

Ransu syö omega3-öljyllä kuorrutettua Sheba-kanaherkkua.

Hyvää tää kalamauste!

EDIT: Meinasi unohtua – meillä on 4.10. triplajuhlapäivä: Ransun ja minun nimpparit ja Ransun synttärit! Franz "Ransu" Sanchez, 3 vuotta!!!

51 comments :

 1. Mustin turkki kiiltää upeasti. :) Ja Ransu on niin pörheä.

  Toivottavasti Mustin yskän syy selviää!

  Samaa mieltä - mitä pidempään kissa elää sen parempi.

  ReplyDelete
 2. Voih, yskä pikkuisella! Hyvä, että selvittelet syitä ja hoidat ihania karvapalleroitasi :) Ransulle näköjään kelpaa omega 3 hyvin, hih.

  ReplyDelete
 3. Voi pikkuisia isoja komeita poikia. Paljon omegaa ja terveyttä ja pitkää ikää heille. :)

  ReplyDelete
 4. Kurja tuollainen yskä. Minulla on nyt niin nuoret kissat, että ei ole vielä vaivoja ollut. Se kun on niin kurjaa ja huolestuttavaa sitten kun ne alkaa...Tuoreessa muistissa on vielä Miirun loppuajat.. Onneksi sinun pojillasi on varmaa vielä monen monta vuotta ja toivon heille pitkää ja ihanaa ikää. He ovat onnekkkaita kun heillä on tuollaiset olot ja tuollainen mamma!

  ReplyDelete
 5. Voi Mustia ja Mustin yskää! Olen ihan varma että jokainen haluaa pitää lemmikistään hyvää huolta ja toivoo niille pitkää ikää ja tervettä elämää. Tsemppiä Sailalle ja pojille.

  ReplyDelete
 6. Oih. Vahvaa vointia kolliduollesi ja Mustin köhä pois pois pois!

  Munuaiset taitavat olla kattien arka kohta, ne pettivät Niilo-neidilläkin. Taidan haluta kissaomegaa Esterille. Lemmikit, hevoset myös, saisivat elää kaauuuaaan, mutta ehdottomasti mahdollisimman hyväkuntoisina ja elämänhaluisina.

  ReplyDelete
 7. Täälläkin toivotaan pojille pitkää ikää! 50v kuullostaa ihan sopivalta!

  ReplyDelete
 8. Huomenta ja kiitos kommenteista!
  Pitkää ikää, terveyttä ja elämänhalua kaikille lemmikeille!

  ReplyDelete
 9. Oikein paljon onnea nimi- ja syntymäpäiväsankarille!

  ReplyDelete
 10. Pojat on niin komeita ja hienoja. Eihän se lekurissa käynti ikinä juhlaa vastaa, mutta joskus vaan on pakko... Hyvää eläinten päivää!

  ReplyDelete
 11. Me täällä Ruubenin kanssa toivotaan että Mustilla on vain harmiton pieni syysflunssa, eikä mitään vakavaa yskää!

  Ja me myös toivotellaan oikein hauskaa nimppari- ja synttäripäivää teille kaikille!

  Normaalisti toivoteltaisiin paljon niitä vesimyyriä (joista Ruubenin mamma sanoo hyh yök!), mutta tässä tilanteessa lauletaankin teille onnittelulaulu:

  "Kis kis kippurahäntä, huomenna mennään Lappeenrantaan. Mitäs sinne tekemään, kissanpoikia pesemään"

  Mukavia juhlapäiviä toivotellen Ruuben ja sen mamma :-)

  ReplyDelete
 12. Kiitos onnitteluista ja laulusta :-)
  Lääkärissä on vaan pakko joskus käydä. Onneksi se on ihan lähellä kaupunkiasuntoa ja Musti suhtautuu käynteihin tyynesti, vaikka muistaakin aina purnata siitä, että panttereita tungetaan koppaan.

  ReplyDelete
 13. On kyllä suuri helpotus, jos kissa ei suunnattomasti kärsi lääkärikäynneistä. Toivottavasti Mustin köhälle löytyy syy, että pääsee hoitamaan oikealla tavalla.

  Hyviä vointeja ja onnittelut synttäreistä ja nimppareista ja vielä rattoisaa eläinten päivän jatkoa!

  ReplyDelete
 14. Toivottavasti syy yskään löytyy ja saatte apua.
  Muistan kun lapsuuden kodissa yksi koira alkoi yskiä ja sitä tutkittiin ennen kuin syy löytyi sydämen vajaatoiminnasta. Ei ollut helppo katsoa kun rakas lemmikki sairasti, mutta onneksi lääkkeillä saatiin apua.

  -Heidi

  ReplyDelete
 15. Kiitos kommenteista ja hyvää eläinten päivää kaikille karvaisille kavereille ja niiden omistajille!
  Toivottavasti kaikki rakkaat lemmikit voivat mahdollisimman hyvin. Musti vaikuttaa ainakin ihan tyytyväiseltä, vaikka synttärisankari-veijariveli onkin tänään saanut ekstrapaljon pusuja ja huomiota.

  ReplyDelete
 16. Triplaonnea! Toivotamme pitkää ikää ja hienoja vuosia koko joukkueelle. Unna lähettää silakkaisen synttäripusun Ransulle!

  ReplyDelete
 17. Onnea päivänsankareille!

  Toivottavasti yskä parantuu, tai ainakin syy selviää.

  ReplyDelete
 18. Onnea kaikille päivän sankareille! :) Toivottavasti Mustin yskän syy selviää.

  ReplyDelete
 19. Kiitos toivotuksista ja hyvää eläinten päivää sekä alkavaa eläinten viikkoa kaikille!
  Ehkä Mustilla on empatiayskää, kun mammallakin on ollut yskää jo vuosia, eikä senkään syy ole selvinnyt?

  ReplyDelete
 20. Eläimet tuovat kyllä iloa, mutta voi sitä surua kun ne sairastuu, silloin ei löydy yhteistä kieltä vaikka joskus tuntuu, että ymmärretään sanoitta.Aika avuton olo.
  Jos kisu on allerginen jollekin ja yskii siksi...
  En tiennyt että on eläinten viikko. Hyvää sellaista sinnekin! Otan vinkin jutustasi, vien tuliaisia kisulle...

  ReplyDelete
 21. Paljon onnea nimi ja syntymäpäivä sankariille!

  ReplyDelete
 22. Hyvä, kissatuliaiset on aina paikallaan!

  ReplyDelete
 23. Kiitos Sylvi ja hyvää eläinten viikkoa teillekin!

  ReplyDelete
 24. Mekin vielä toivottelemme onnea juhlapäiviä viettäville!

  ReplyDelete
 25. Kiitos, ja eläinten päivää teillekin päin! Ransu on saanut tänään ainakin briljoona synttäripusua.

  ReplyDelete
 26. Triplasti onnea päivänjuhlijoille! :)

  Toivottavasti Mustin köhän syy
  selviää ja hoidot tepsii! :)

  ReplyDelete
 27. Oi då, toivottavasti kalaöljyt tepsii ja vahvistaa kuntoa. Niitä on kyllä varmasti tosi hyvä syödä kaikkien! Onnea myöskin kaikille sankareille! :) Jään muuten odottamaan koska juttu lehdessä ilmestuu Ransusta ja Mustista. Ihana homma! :)

  ReplyDelete
 28. Kiitos onnitteluista :-) Ja juu, kalaöljyä vaan kaikille, syön niitä kapseleita itsekin (siis ihmisversiota, ei siitä purkista missä lukee "kissoille" :-D)

  ReplyDelete
 29. Kalaöljyä nauttii myös valkoinen koira, joka juuri pestiin kammattiin ja föönattiin. Se ei yhtään nauttinut tilaisuudesta, enkä minäkään. Pitäkää te kivat triplakekkerit;))

  ReplyDelete
 30. Mukavaa nimipäivän iltaa molemmille! Meilläkin oranssilla Aatulla on välillä yskää, todennäköisesti sitä astmaa kun kortisonipiikki auttaa. Nyt ei olekaan yskinyt pitkään aikaan!

  ReplyDelete
 31. Kalaöljyt kunniaan!
  Ja muistakaa että nyt alkaa ELÄINTEN VIIKKO!
  RANSU

  ReplyDelete
 32. Kovasti onnea molemmista juhlinnan aiheista ja eikös Eläinten päiväkin ole tänään!? (juu, nyt vasta huomasin ed kommentin)
  Toivotaan että yskän syy selviää. On tosi raskasta kun kissa sairastaa ja syytä ei löydy, meillähän Nipsu kärsi suolisto-ja hengitystieoireista ekan vuoden ja lopulta pääsyyksi selkisi mykoplasma. Nyt on sitten ollut keväästä alkaen kunnossa ja kyllä on juhlaa :) Kun ne osais puhua, niin olis helpompaa ;)
  Syöks teidän kissat tosiaan kalaöljyä tollain vaan ruuan päältä?

  ReplyDelete
 33. Voitteks tulla opettaa Annille miten kalaöljyt syödään tai voisko Anni tulla teille oppiin? Neitille kun ei kelpaa rasva missään muodossa. :/

  ReplyDelete
 34. Meillä on toistaiseksi (jo kahtena peräkkäisenä päivänä) syöty omegaöljyt ruuan päällä ihan kiltisti. Yritän antaa ensin näin nätisti ennen kuin turvaudun ruiskuun, kun se on kissoille mukavampaa syödä vapaasta tahdosta ;-)
  Otetaan Anni oppiin, ihan mielellään, mutta voi olla että eräs kalan makuun mieltynyt norjalainen vetää sitten Anninkin aamupalat :-D Voi olla, että kun toiselle kissalle maistuu, niin sitten alkaa kummasti maistua toisellekin.

  Mustin oireet alkoivat kun Ransu tuli meille eli kohta jo kolme vuotta sitten. Sitä ennen Mustilla ei koskaan ollut yskää. Silloin alussa epämääräiseksi diagnoosiksi tuli suolistotulehdus, mutta se oli epävarma diagnoosi. Pitänee jatkaa eläinlääkärillä käyntiä, onneksi Musti voi hyvin eikä selvästi kärsi hengitystieongelmista, stetoskoopissakaan ei kuulunut mitään erityistä. Mutta jatketaan harjoituksia!

  ReplyDelete
 35. Voi, kotieäinten(kin) sairaudet ja vaivat ovat sitten ikäviä. Toivottavsti syy ja parannuskeino selviää. Iloista triplajuhlaa!

  ReplyDelete
 36. Kiitos Päivi. Onneksi yskä ei näytä olevan tuskallista, mutta jos se on oire jostakin niin olisihan se hyvä tietää.

  ReplyDelete
 37. Myöhästyneet triplaonnittelut meiltä!
  Voi Frans 3v, tuleva etusivun Poika :)

  Yskiikö Musti paljon vai silloin tällöin ? Niin tai näin, toivottavasti syy selviää pian. Tsemppiä Pantterille kovasti paljon ja mamillleen myös. ( myös tuleva etusivun Poika).
  Hyvä asiahan on se, että hän voi muuten mainiosti.

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 38. ....siis Pantteri...tuleva etusivun poika...ei Saila..;)

  t.L & P

  ReplyDelete
 39. Kiitos Leena ja Pojat!
  Juu, ei kai minua sentään kissalehden kanteen tungeta :-D
  Musti yskii silloin tällöin, kesäkaudella en kuullut sen yskivän kuin muutaman kerran, mutta nyt syksyllä ja kaupungissa monta kertaa viikossa, se näyttäisi liittyvän kaupungissa oloon... Se voi viitata joko kuivemman sisäilman aiheuttamiin ongelmiin tai siihen, että ruokavalio sisältää enemmän prosessoitua ravintoa ja vähemmän myyriä, jos Mustilla on allergiaa jollekin teollisen ruuan aineelle.
  Toivottavasti syy selviää! Vuosien varrella yskä ei näytä pahentuneen kuitenkaan ja pantteripoika on reipas.

  ReplyDelete
 40. No voi hitto, unohdin eilisen. Onnea teille molemmille!!!

  Mustillako yskä? Voi pientä... toivottavasti syy selviää ja saatte lääkityksen kohdalleen (edes kissalle; kasviaddiktille ei taida troppia löytyä).

  ReplyDelete
 41. Kiitos Intopii :-)
  Lääkitystä täällä tarvitaan AINOASTAAN Mustille!

  ReplyDelete
 42. Myöhäiset onnittelut, mau! =^.^=

  ReplyDelete
 43. Kiitos, teidän triolta :-)

  ReplyDelete
 44. Onnea näin jälkikäteen molemmille.
  Voi Musti parka, mikähän häntä oikeen vaivannee.. toivottavasti selviää.
  Väinöllä on myös korvissa välillä ongelmia, eläinlääkäri oli sitä mieltä että voisi olla ruoka-aineallergiaa.Väinön toinen korva "rähmii" tulee sellaista mustaa mönjää, YÄK..ja punoittaa.eli on tulehtunut, yritän sitä sitten putsata, mutta ei sekään auta.Lääkkeitä taas..
  Yritän antaa muutakin ruokaa, kuin pelkästään nappuoloita, toivottavasti ei tarvitse kuitenkaan siirtyä kalliisiin allergiaruokiin, mieluummin sitten teen ruuat itse.

  ReplyDelete
 45. Hei Tuija! Voi Väinöä. Allergiat on hyvä selvittää. Kissoille käy parhaiten tuore myyräravinto, mutta en ole mennyt niin pitkälle, että pakastaisin niitä heille kaupunkireissuja varten :-D

  ReplyDelete
 46. Voi Mustia, jätkä - olen hengessä mukana! Tiedän nää keuhkojutut nääs ja ne ei oo kivoja. Toivottavasti sun yksä paranee pian, ehkä se on vaan jotain pitkittynyttä köhää! Ja Ransu, jee - juhlat tiedossa! Sä oot kohta samassa lukemassa kuin meikä eli miehen iässä!

  ReplyDelete
 47. Sitä vielä, että kun mutsi yritti maustaa meidän ruokaa öljyllä niin...YÖK! Ei voi syödä!

  ReplyDelete
 48. Ehkä kalanmakuinen öljy ei käy teille pekingeeseille, siis ehkä Pekingissä ei oo kalahallia... Tai ehkä koirille tarkoitettu öljy maistuukin joltain muulta, vaikka maksamakkaralta? Mut sittenhän sen pitäis olla hyvää! Siitä puheen ollen, mammalla on jääkaapissa maksapateeta - mammaaaaaaa!
  RANSU

  ReplyDelete
 49. Maksamakkara on parasta huumetta! Se öljy maistui ihan jollekin sitruunalle ja kalalle...yöks. Ja sellanen koirille tarkoitettu oli jotenkin oudon hajuista. No way! Ainoo joka vahingossa söi sitä on tuo pöhköfantti Eikka. Lohesta me tykätään, eli ongelma ei oo se kala, vaan se ettei se öljy kuulu ruokaan! Ei mee nää PU-direktiivit perille vaikka rautalangasta vääntäis! Ransu, herkuttele - viikonlopun kunniaksi!

  ReplyDelete
 50. Vaadimme maksamakkaraa tai -pateeta kaikille eläimille koko viikonlopun ajan, silä nyt on edelleen ELÄINTEN VIIKKO!!!
  RANSU ja MUSTI

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!