Friday, 20 May 2011

Toukokuun kalenteripoika

Kalenteripojan takia ruokapöydälläni on vahakangas.

May calendar boy is top hunter Ransu. The reason for the oilcloth on my kitchen table. But he usually prefers my notes. 

Hän pitää itsensä omasta mielestään varsin puhtaana. Hyvä paikka peseytymiselle on mm. muistilappujeni ja erilaisten luonnosten päällä.

Silti pöytä on rapainen ja havunneulasia täynnä.

Ruokapöytä on nimittäin paras paikka peseytymiseen. Kissan logiikkaa.

Sohvallekin voi mennä nuolemaan rapatassut puhtaiksi, jos pöydälle ei jostain syystä mahdu.

Toukokuun kalenteripoika on usein rapainen siksi, että se on innokas myyrästäjä. Mehukkaimmat yksilöt löytyvät ilmeisesti ojan pohjalta. Huhtikuu oli juhlaa, kun lumi suli suojaamasta myyrien reittejä.

Tässä yksi herkkusaalis toissapäivältä. Nähtävälle tuominen on olennainen osa metsästystä. Oikeastaan saaliin kanssa poseeraaminen on Ransulle usein tärkeämpää kuin saaliin syöminen.

Voi Ransu ♡
On se niin läpeensä itseensä tyytyväinen, mutta ihmekös tuo, se on ylenpalttisen hemmoteltu ja melkein puhki rakastettu pikku kissa. Ransu on lisäksi alkanut kasvattaa itselleen muodikasta kesäkauluria, jottei juhannuksena tule vilu.

23 comments :

 1. Ronski ja rapainen, rakastettava kalenteripoika. <3

  ReplyDelete
 2. Ransu on aivan ihana . ja varmasti onnellinen. En kyllä tiedä pystyisinkö yhtä cooliin suhtautumiseen saaliiden esittelyssä kuin sinä. Minulla koira, mikä ei onneksi tuo saaliita näytille..

  ReplyDelete
 3. Jos saalis ei enää vilistä, niin asiat ovat hyvin :-) Kaikkeen tottuu.
  Sellaisia rakastettavat hulivilikaltenteripojat ovat: rapaisia ja riiviömäisiä huomion keskipisteitä. Taitaa löytyä useammastakin taloudesta ;-)

  ReplyDelete
 4. PUS kaikille tytöille! Tiinalle kans!
  PUSPUSPUS!!!
  RANSU

  ReplyDelete
 5. Oi, ihana toukokuu ja toukokuun kalenteripoika! Ja kyllä tuollaista pulskaa saalista nyt pitääkin esitellä. Olipahan komea saalis! Rapsutuksia pojille!

  ReplyDelete
 6. Mahtava ilme Ransulla...
  "Mä tiedän et mä oon ihana ja et mua rakastetaan yli kaiken"
  Miehet on kyllä ihania, mammalle pitää tuoda saalista eli rakkaus on tekoja :)

  ReplyDelete
 7. :-D Ransulla ei tosiaan ole itseluottamuksesta puutetta. Vähän niin kuin mammojen yltiöhemmottelemat italialaismiehet, joilla on vuorenkorkuinen ego ;-)
  Mitä komeampi saalis, sitä varmempi esittely. Mehukasta toukokuuta myös Naukulan tytöille!

  ReplyDelete
 8. Voi Ransu! <3

  Ja siis ruokapöytähän on mitä parhain paikka peseytyä ja nukkua - meitä hätistellään alas varsinkin kun ihmiset syö eikä tajuta kyllä ollenkaan moista ;)

  ReplyDelete
 9. Ruokapöytä on meidän paikka!
  Ihmiset saa välillä lainata sitä mutta siitä pitää maksaa makupaloja!
  RANSU

  ReplyDelete
 10. Onnittelut toukokuun rohealle kalenteripojalle hyvästä elämästä ja mahtavasta ulkonäöstä :-)

  ReplyDelete
 11. Kiitos Zepa! PUS!!
  RANSU the ROHEA

  ReplyDelete
 12. Meillä kissa joskus toi myyrän näytille keskelle olohuonetta. Kun se tiputti saaliinsa lattialle, se heräsikin henkiin ja vilisti pianon alle. Kissa näytti yhtä hämmästyneeltä kuin mekin. Sitten alkoi kauhea kirkuminen (ei minun suustani) ja harjanvarrella hätistettiin sitten myyräparka pianon alta, jotta kissa sai sen napattua. Hyvin nolona lähti saaliinsa kassa takapihalle...

  ReplyDelete
 13. :-D Voihan ei! Elävän saaliin tuominen sisälle on vähän ikävämpi juttu. Minun kissat ei kylläkään tajua olla sellaisessa tilanteessa noloja, vaan alkavat vaan kiinnostuneina kytätä uutta lelua. Teillä on älykkäämpi kissayksilö!
  Viljo-kissani toi kerran keittiöön pienen päästäisen, joka puikki kaapin alle ja pysyi siellä niin pitkään että Viljo kyllästyi kyttäämiseen ja halusi takaisin ulos. Hemmetti, minun piti sitten siirtää kaappia jotta kissani saisi tapettua saaliinsa. Ei kai Viljokaan nolona ollut, mietti varmaan vain että mitä tuo tuossa ähisee ja puhisee.

  ReplyDelete
 14. Ransu vain varmistaa kauluria kasvattamalla, että heiloja riittää helluntainakin! Ja kyllähän kalenteripojalla riittää! Unna lähettää pusuja itsetietoisen komealle viirusilmälle <3

  ReplyDelete
 15. Haa...
  PUSPUSPUS, PUSPUS, PUS ja vielä kerran PUS! Ihanaa että on tyttöjä jotka ymmärtää pussaamisen ja pussskemisen päälle! PUM!
  RANSU

  Hihi, helluntaiheiloja... Jos Mikael Granlund on Suomen tavoitelluin poikamies, niin Ransu on sitten toisena!

  ReplyDelete
 16. onko kalenteripoika itse nuollut turkkinsa noin suihkussakäyneen näköiseksi ?=)

  PUSS PUSS :)

  ReplyDelete
 17. Ihan itse se osaa :-)

  PUS!
  Pehmeää yötä!
  Terveisin RANSU

  ReplyDelete
 18. Miten ihana tunnelma täällä:D Voi mikä namu tuo Ransu:) Kissathan eivät tunnetusti syö myyriä, eivätkä päästäisiä, joku tolkku sentään:) Hiiri sen sijaa käy ja käykin äkkiä, ainakin meidän pikkupedolle.

  ReplyDelete
 19. Iiihana Ransu!! Meillä ei vielä saaliita ole näkynytkää, noh, yksi pyy, muttei vielä pihalla ole näkynyt näitä pienempiä saaliita pötköttelemässä!! Onneksi nyt täyttää kuivemmalta ja aurinkoiselta, pääsee Ransukin puhtaampin pesuhommiin! ;) Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 20. Kiitos kommenteista Taina ja Kirsikka!
  Ransu on namu :-) Minun kissat syövät kyllä myyriä, no ei maamyyriä sentään, mutta eivät kai ne niitä metsästäkään. Mutta aina ei jaksa, ja joskus syöminen unohtuu kun pitää poseerata.
  Kirsikka, teilläkään ei kai voi astella paljain jaloin pihalle aamulla ;-)
  Hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 21. Psst. Tässä vihje: tosi tehokas pesupaikka on myös emännän puhtaiden pyykkien päällä, valkoiset pyykit on parhaat! Terveisin Ruska

  ReplyDelete
 22. Voi ei! :-D Enpä taida kertoa tätä vinkkiä Ransulle.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!