Saturday, 28 May 2011

Patsaita ja muita koristeita

Tulppaaninvahtijajänis on saanut ansaittuja kehuja. Pihalleni on kertynyt jonkin verran muutakin koristusta, vaikka yritän välttää sekatavarakaupan oloa. Suurelle pihalle kuitenkin mahtuu kaikenlaista.

The Hare watches over my tulips – and it has worked: no hare nor deer has eaten my bulbs this year. Still, I put a net around the most precious ones.

Kivellä lepää kivi. "Olet silmäteräni".

You are the apple of my eye, in Swedish, "eyestone".

Haravantynkä vaihtaa paikkaa tarpeen mukaan.

An old rake (har har) supports plants wherever needed.

Tämä on jo muutamaan kertaan esiteltykin. Pagodikärhön tuki, jota pitävät kiinni lahonneen kuistin alta löytyneet lampun osat ja jouset. Tukea pitää korottaa, sillä kasvi versoo vanhoista versoista jo tuen latvassa. Tämän kärhön olen kasvattanut siemenestä, se oli helppoa.

Parts of old lamp holding together a clematis support.

Kirsikkapuun oksalla riippuu häkki (vinkki: näitä myydään Elsan lempituolissa!)

Pohjastaan hajonnut vanha suuri ruukku kehystää liljaa. Tämän vien talviksi sisälle, muuten se saattaisi murentua.

An old terracotta pot has lost its base. This must be taken in for winter or it would crumble.

Uusin tulokas on vielä ehkä liiankin puhtaanvalkoinen kissapatsas. Toisaalta katsoin, että se korostaa takanaan olevan kiven sammalpintaa. Siinä on hautapatsasmaista olemusta, mutta tämä ei ole hautapaikka, vaan esikko- ja vuokkopuutarhani. Patsaan edessä kukkivat balkaninvuokot (nyt enää yksi kukka jäljellä), kohta avaavat nuppunsa englanninsinililjat. Syksyllä ovat vuorossa murattisyklaamit.

The cat statue looks like a pet gravestone but it is not. It watches over the anemone- and primula garden, soon looking at bluebells that are developing flower buds!

Ja tietenkin, onhan täällä myös aito puutarhapantteri.

Musti the garden panther.


Englanninsinililja – Hyacinthoides non-scripta
Pagodikärhö – Clematis chiisanensis

16 comments :

 1. Ihania koristeita! Ja kaiken kruunaa tietenkin isäntäpantteri <3 !

  ReplyDelete
 2. Isäntäpantteri on ehdottomasti pihani komein ja arvokkain koristus (tuulipukutiikerin ohella).

  ReplyDelete
 3. Oi miten paljon ihania yksityiskohtia, katseen vangitsijoita! Elsan lempituoliin jäin taas niiiin pitkäksi aikaa ihailemaan tuotteita ;)

  ReplyDelete
 4. Voi voi, se saattaa olla vaarallinen paikka ;-)

  ReplyDelete
 5. Pihaa koristavat esineet ovat kaikki tyylikkäitä ja jotenkin sinne 'kuuluvia'.. Kaunista :)

  ReplyDelete
 6. Kiitos Kati! Minustakin nuo sopivat hyvin paikoilleen. Haluankin, että koriste erottuu ehkä vasta tarkemmin katsottaessa, kasvit ovat kuitenkin pääosassa. Koristeet saavat olla vähän piilossa, jos mahdollista.

  ReplyDelete
 7. Voi, nyt rupes tekeen mieli tommosta häkkiä omaan kirsikkapuuhuni. Paitsi että puu taitaa olla liian pieni tai häkki liian iso - vielä. Mustilla on hieman murhaava ilme :D

  ReplyDelete
 8. "Isäntäpantteri on ehdottomasti pihani komein ja arvokkain koristus (tuulipukutiikerin ohella)."

  -

  Tähän täytyisi saada sellainen "Tykkään"-nappi! :)

  ReplyDelete
 9. Voi sentään... Jossakin toisessakin blogissa oli puutarhasomisteista kirjoitus. Minä se en vaan osaa :-( Olen liian pragmaattinen koristellakseni pihaa (tai juuri kotiakaan). Ehkä minun pitäisi ottaa sinusta ja muista mallia ja vain... tehdä jotain.

  Luulen vain, että jos hankkisin pihalle koristeen / koristeita, kulkisin suurimman osan aikaa joku niistä kädessä - kukin vuorotellen - ja hakisin niille sopivaa paikkaa :-D

  ReplyDelete
 10. Ai niin: ja Musti on ihana!!!

  ReplyDelete
 11. Lopussa paras. Hänellä on aina niin tiukka katse ja määrätietoinen askellus!

  ReplyDelete
 12. Tiina ja Auli; Mustin murhaava/tiukka katse on pelkkää huijausta. Se on määrätietoisesti tulossa tervehtimään, puskemaan ja kehräämään!

  Elina; :-D

  Intopii; Ai niin, joskus aiemmin muistankin lukeneeni blogistasi jotain tuontapaista. No olisipahan siinä taas yksi hyvä syy kierrellä päämäärättömästi ympäri pihaa!
  Kyllähän ne vaihtavat joskus paikkaa, mutta niinhän ne kasvitkin tekevät.

  ReplyDelete
 13. Aika hauskaa, että tulppaani vahti toimii! Se on kaunis. Minäkin voisin hankkia jonkun kivan patsaan kun kohdalle sattuu. :) Vai olisikohan se tuo sulavalinjainen puutarhapantteri vahtinut tulppaaneja?

  ReplyDelete
 14. Nyt on arvoitus, miksi tulppaanejani ei ole syöty. Muotopuutarhan ympärillä oli talven ajan peura-aita, mutta otin sen pois jo huhtikuulla. Ehkä patsas toimii, tai sitten pantteri. Tai niiden hyasinttien voimakas tuoksu.

  ReplyDelete
 15. Puutarhapantteri liikkuu sulavasti. :)

  ReplyDelete
 16. Pitäähän sitä nyt katu-uskottava olla ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!