Tuesday, 24 May 2011

Matalan profiilin pantteri ja huligaani

Mustille kuuluu hyvää vaikka en siitä kirjoita, se puuhailee omissa puuhissaan ja aina välillä pihalla kulkiessani tulee moikkaamaan "kur"! Yöt Musti toki enimmäkseen nukkuu jalkaani nojaillen.
Musti on hiljainen läsnäolija, joka ei pidä meteliä itsestään. Se ei tule tähän tietokoneen ääreen naamani eteen kymmenen kertaa päivässä kuten Ransu. Musti seuraa mielellään kävelylle, mutta ei aina, ei esimerkiksi silloin kun se on pantteripäikkäreillä naapurin vajan ylisillä. Silloin on tärkeämpää tekemistä.
Ransu seurailee minua paljon enemmän, lähes koko ajan. Pari kesää sitten olimme Ransun kanssa retkellä Utön saarella ystävien luona. Lähdin kävelemään talolta rannan venevajoille, matka noin 200 metriä, ja Ransu lähti mukaan. Matkan varrella eräässä tuvassa oli ikoniateljee ja ovi oli auki, oven edustalla seisoi lapsi. Ransu pitää lapsista ja suuntasi oitis matkansa ateljeeta kohti ja puikahtikin sitten ovesta sisään. Minä äkkiä perässä kuvitellen, miten kohta kissa on hyllyllä ja ikonit lattialla! Niinpä nappasin Ransun kiinni sanoen: "Huligaani, ei tänne saa tulla". Ikoneita tarkasteleva pariskunta kääntyi ja kysyi: "Onko sen nimi Huligaani?"
Voisi olla sopiva nimi. Kutsunkin Ransua lähes päivittäin Huligaaniksi, toisinaan myös Huliganissimoksi.

Mutta osaa Mustikin, se on varsin leikkisä pantteri. Tässä pientä painia kaupungissa, sinne kohta joudumme taas. Onneksi pojilla on toisensa.

I'm glad the boys have each other. They have so much energy!

Yksisilmäinen vastustaja

Isoveli mätkii ...

... ja kutittaa välillä takajalasta

On selvää kumpi haluaa leikkiä. Tai onkohan. Jos Musti lopettaa, aloittaa Ransu puolestaan kohta hyökkäyksen.

Mätkis! Pum! Kopskin kuuluu välillä, kun jommankumman luupää osuu johonkin (tai ehkä ne kopsahtavat yhteen)

Ja niin jatkuu paini, ja paini jatkuu taas...

Leikkisää päivää kaikille!

28 comments :

 1. Ei se pnatteri nyt niin matalalta vaikuta, etenkään puussa kiipeillessään. Se on hurja suurpnatteri, mutta osaa hillitä itsensä. :)

  Voin kuvitella, että Mustille kuuluu erittäin hyvää, kun saa olla ulkona ja puuhailla kaikkea keväisen hauskaa ja välillä kurittaa Huligaaniakin. Toivottavasti ette joudu kaupunkiin kovin pitkäksi ajaksi!

  ReplyDelete
 2. Ei! Onneksi. Ollaan siellä niin minimaalisesti ja pikaisesti kuin mahdollista ja heti muutaman päivän päästä takaisin.
  Musti taitaakin olla puussa korkean profiilin pnatteri :-D

  ReplyDelete
 3. Musti on niin mahdottoman komea puussa. Tärkeä virkapantteri <3

  Kissojen välisiä leikkejä on mukava katsella. Vapun ja Lyytin kuperkeikkapainista kuuluu vain pehmeä mukse, joka tietenkin välillä taukoaa, kun neidit jähmettyvät uusiin asemiin käpälä kohotettuna ja häntä viuhtoen.

  ReplyDelete
 4. Ne hännänviuhtomistauot on tosi tärkeitä! :-D

  ReplyDelete
 5. Myös tuijottaminen on välillä kissojen kesken tärkeää. Kissalaumassa voi olla kissa joka pelkällä tuijotuksella saa toisen hermostumaan ihan oikeasti. Mutta ei Ransu-Huliganissimo ja Musti-pantteri nyt tietysti keskenään tosissaan tappele. Tuo Ransukin viimeisessä kuvassa ihan selvästi nikkailee.

  ReplyDelete
 6. Meillä onkin tuon Mustin kaksoisveli Mortti:)Mortti on tosin ollut yöjalassa jo useamman viikon, toivottavsti vielä palaa.

  ReplyDelete
 7. Voi Morttia! Toivottavasti palaa kotiin pian!

  Paula; Kissoilla on selvästi omia sääntöjä ja käytöstapoja. Pojilla on välillä todella hurjaa menoa, karvatupot vain lentelevät ja kopsahduksia kuuluu, välillä törmätään huonekaluihin. Pojat on poikia!

  ReplyDelete
 8. Upea pantteri puussa! Vähän niinkuin näytillä siellä :)

  ReplyDelete
 9. "Isoveli mätkii" :DDD Puspus ja haleja ihanille poitsuille!

  ReplyDelete
 10. ihanan kissamainen juttu:)

  ReplyDelete
 11. Pantteri on ihan selvästi näytillä puussa tosiaan :-) Olevinaan jotakin tarkkailee tärkeänä.
  Pojat ottavat pusit kiitollisina vastaan!
  Kiitos Naukulan Mamma, Tiina ja Mirva!

  ReplyDelete
 12. Jestas, olipas tutunoloista kuvaa. Kaksi heppuani (musta ja punainen) hääräilevät aivan samaa ja luonteetkin ovat kuin yö ja päivä. Että piristi tutkailla karvaisten kakaroiden touhuja.:)

  ReplyDelete
 13. Voi Mustia, korkean profiilin pantteria! Olen arvellutkin, että Ransu on enempi tyyppiä linssilude ja "huomaa minut" Mustin vaellellessa filosofisilla nuuskamuikkusretkillään.

  ReplyDelete
 14. Pitsit sekaisin; Se on kumma miten toistenkin kissojen touhut ovat mahtavan kivaa seurattavaa!
  Caro; Todella hyvin olet arvellut. Ihan nappiin!

  ReplyDelete
 15. Ooh miten äärettömän lyyristä: musta ja harmaa kissa. Me tykätään!

  ReplyDelete
 16. Musta ja harmaa on parhaat värit! Aina muodissa jne.
  RANSU ja MUSTI

  ReplyDelete
 17. Anteeks nyt vaan, mutta harmaa ja harmaa on parhaat värit.
  t. Koratian harmaat

  ReplyDelete
 18. Joo! Sininen rules!
  RANSU

  ReplyDelete
 19. Onpa Musti ylväs pantteri ylimmässä kuvassa! <3 Ja painikuviot näyttää niin tutulta... ;)

  ReplyDelete
 20. Kissa tikkana puussa on ihana näky ♡
  Painikuviot on varmaan aika universaalit :-D

  ReplyDelete
 21. Voi miten ihana juttu Ransusta ja Mustista, on ne niin suloisia. Musti on oikea pantteri tosiaan, tuossa puussa venytelleessään. Vai on Ransu huligaaniainesta. hm..hassu kissa. Kiva kun ne on niin eriluontoisia, eikö vain?

  ReplyDelete
 22. Ovat ne ihania, kuten itsekin tiedät, karvakaverit vaan ovat niin ihania kavereita. Se on tosiaan hauskaa että niillä on ihan omat luonteensa.

  ReplyDelete
 23. Meillä noita paniotteluita nähdään kissan ja koiran välillä, kollilla on ihan samat ilmeet kuin sinun kissoilla :)

  ReplyDelete
 24. Jotkut koirat ovat niin fiksuja, että osaavat leikkiä kissojen kanssa ;-)

  ReplyDelete
 25. Mustin luonne on selkeästi rauhallisempi, kenties mietteliäämpi? Voihan sitä silti leikkisä olla! Ransu on vähän kuin kissakoira! Läpsyt, kamut!

  ReplyDelete
 26. Ransu on tosiaan kuin kissakoira :-D Paitsi että kävelylenkeillä Musti seuraa paljon paremmin, Ransu unohtuu tutkailemaan ojien varsia ja muuta mielenkiintoista, jos ollaan tutulla reitillä. Tuntemattomissa paikoissa kumpikin seuraa minua yllättävänkin tiiviisti.
  Musti on varmaan sukulaisluonne mietiskelijä-runoilija Sulolle.

  ReplyDelete
 27. Kissakoira, heh. Ihanat pojat kuvissa, lääh puuh. Meiltä löytyy samanlaisia asetelmia ja luupään kolahduksia vaikka tekijöinä on pienet pojat. Taitaa kissapojat ja ihmispojat olla aika samanlaisia :)

  ReplyDelete
 28. Joskus minustakin tuntuu, että yhtäläisyyksiä saattaa olla. Laikkiä ja painia riittää, toisen rökitystäkin. Ransulle tulee välillä kauhea kiire päästä ulos NYTHETI, ja kun avaa oven, se suorastaan kimpoaa ulos. Vaikka ei sillä oikeastaan mitään muuta asiaa sinne ollut kuin että pääsee ovesta ulos. Kuvittelen että ihmislapset voivat olla aika samanlaisia :-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!