Sunday, 4 October 2009

Great... woodpeckers and applesGreat spotted woodpecker, käpytikka


Old 'Åkerö' apples are maturing into sweet red-cheeked beauties. The only thing is, I don't like apples. Childhood overdose accompanied by "an apple a day keeps the doctor away" remarks from my dad. He was right, of course, but still... they were bitter and sour. If only mum could make them into baked or pie form...

Now I have an old apple tree in front of my house and its apples are relatively sweet. To top that, the tree is an old variety, valuable and pretty. I still don't get to pick them

Fortunately someone else does. Great spotted woodpecker, a young specimen, is enthusiastically picking into the juicy fruit and sampling the fruit flesh. You can nearly hear the hums of approval. And I get to admire the bird from my kitchen table. I'd call this a win-win.The woodpecker's beak is made for pecking apples.


Käpytikka omenoiden kimpussa
Hieno näky keittiön pöydän äärestä: tikka nakuttaa kypsää Åkerö-omenaa. Kun en itse pidä omenoista, valitettavasti, on mukava huomata kuinka ne maistuvat muille! Välillä tikka nostaa pään ylös ja maiskuttelee mehua suussaan. Lakin punaisuudesta päätellen tämä tyyppi on nuori, tämän kesän poikanen. Ruoka on niin hyvää että kameran kanssa pääsi aika lähelle.

4 comments :

 1. Kauniita nuo sinun kuvat, käyn aina välillä katsomassa mitä kirjoitat elämästäsi ja torpastasi rakkaassa saaressamme. Varsinkin näin maanantaisin on Åvensorea ikävä. Asun saaren toisessa päässä, puutarha ja viljeleminen ovat rakkaita harrastuksia minullekin.

  ReplyDelete
 2. No hei!!! Pitääpä käydä katsomassa teidänkin pihaa joku kerta. Täällä on niin kiitollista puuhailla, kun maa on hyvää, multa rikasta ja ilmasto leuto.
  Tänään saan keittiön pöydän äärestä ihastella tikan sijasta närheä, sekin on varsin hieno lintu. Ihan samalla tavalla sekin nakuttelee omenaan koloa kuin tuo tikka.

  ReplyDelete
 3. Onpas hienoja otoksia, omenat kelpais mullekin! Sussa on selkeää luontokuvaajaa ja bongariainesta, oon aikaisemminkin ihastellut noita ottamiasi lintukuvia.

  ReplyDelete
 4. Voi kiitos Maria kauniista kommentista. Minusta vaan on niin ihanan haastavaa yrittää saada luontokappaleita kuvattua sellaisina kuin ne luonnossa näkyvät. Kärsivällisyys on onneksi sellainen hyve, jota voi kasvattaa.
  Neulominen on muuten kanssa kouluttanut kärsivllisyyttäni kummasti. Näkisitpä millaisia tekeleitä tein teininä, kun en malttanut mitään ohjeita lukea! Onneksi mitään ei liene säilynyt arkeologeille ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!