Saturday, 17 October 2009

Kannatti ostaa talo niin sai jopon


Eli ruostesuojamaalauspäivä


Vihreästä, ent. sinisestä, ent. vaaleanpunaisesta joposta tuli musta.Kun hakee laivarannasta yhden vanhan öljytynnyrin sadevesisaaviksi ja alkaa sitä ruostesuojamaalata, niin samalla tulee sudittua melkein kaikki muukin. Mustaa Ferrexiä tynnyrin pohjamaaliksi, samaa mömmöä valkoisena maitokärryjen suojaksi. Ne on jo kertaalleen maalattu, mutta kun siitä on yli kaksi vuotta ja tässä välissä kärryillä on kuskattu kiviä kivimuuriinkin. Maalipinta on kärsinyt.

Talo ja tilukset ovat täynnä vanhaa rojua, joka ovat minusta aarteita. Yksi niistä on jopo. Jopoahan ei tuosta vain saisi mennä maalaamaan, mutta kun se on jo maalattu. Vihreäksi, alkuperäinen on ehkä sininen mutta siinä välissä näkyi olevan vaaleanpunaistakin. Peli on jo aloitettu ja ruostetta näkyvissä, ohoi, aina paljonkin.
Kun navetta, joka toimi pyörävarastona ja joka on ehkä Suomen pienin laatuaan, on täynnä varastoituja lattialankkuja, ovia ja karmeja ja ikkunoita, ei sinne enää mahdu jopokaan. Sääliksi kävi vanhaa uskollista, joka joutuu värjöttelemään ulkona talven. Ruostesuoja päälle siis. Nyt jopo on musta, mutta se on vasta pohjaa.
Mikä väriksi?

Kun talot ovat vaaleankeltainen ja punamulta-sininen, olin vähän ajatellut pihan kalusteiden väriteemaksi sinistä. Se on niin suomalainen väri...

Maitokärryt. Saaristoa tuntemattomille täytyy kertoa, että ne ovat korvaamattomat, kysykää keneltä vain, joka asuu saaressa. Kun tavarat saa rantaan, mutta ne on saatava sieltä taloon, ei maitokärryjä ole voittanutta. Kottikärrytkin käyvät, mutta niihin mahtuu paljon vähemmän. Eikä niistä voi päästää otetta heilauttaakseen kättä ohikulkijoille.

6 comments :

 1. Maitokärryt tosiaan ovat paras kärrymalli ja voittavat kottikset ja nokkakärrit ihan mennen tullen. Olisipa itsellänikin.

  ReplyDelete
 2. Hei Sussu!
  Joo, ovat tukevat ja monipuoliset. Ainoa vaan, että ihan pikku poluille ne eivät mahdu.
  Minua nauratti, kun tutustuin menneisiin postauksiisi, tuo sinun vessanmaalausurakkasi. Sinulta ei rohkeutta puutu.

  ReplyDelete
 3. Hyvät talokaupat olet tosiaan tehny, Jopo ja kaikki! Maitokärryt olis kyllä kivat kans; hyötykäyttöön ja silmäniloksikin. Kiva, kun käyt ahkerasti visiitillä; kommenttisi piristävät eloani aina!

  ReplyDelete
 4. Heippis Maria!
  Totta kai pitää välillä tarkkailla mitä siellä pohoojanmaalla puuhataan. ;-)

  ReplyDelete
 5. Sanoisin, että Jopon väri on kirkkaan punainen. Toisaalta, punainen on lempivärini, joten tarjoan sitä ratkaisuksi moneen vaivaan. ;)

  ReplyDelete
 6. Hahhaa! On aina hyvä tyrkyttää omaa lemppariväriä. Otan tuonkin mielipiteen huomioon. Punainen on tietysti turvallinen koska se näkyy, mutta kun ottaa huomioon, että saarella asustaa noin viisi autoa, en tiedä kuinka oleellista tuo nyt on. Klassinen jopo-väri se kyllä on.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!