Friday 22 March 2024

Vihreä juttu

 Värihaaste tuli Saaripalstalle Rikkaruohoelämää-blogista. Alun perin haasteen heitti ilmoille Repolainen reissaa ja räpeltää.

Ajatuksena on kertoa, millaista vihreää on minun elämässäni. 
No, sitähän on!

Vihreä on aina ollut lempivärejäni. Vuosi sitten tapetoin kaupunkiasunnon viimeisen käsittelyä odottavan seinän vihreäkuvioisella tapetilla.

Viimeisin valmistunut neule on myös vihreä. Harmaalla pohjalla monia eri vihreitä raitoja, osin myös keltaista ja tummansinistä. Käytin kaikenlaisia lankoja, joita korissa oli. Jos lanka oli liian ohutta, laitoin kahta lankaa. Löytyi ihan uusia, kivoja sävyjä kahta eri lankaa yhdistämällä. Kun ne nyt muistaisi riittävän pitkään, että osaisin käyttää juuri niitä parhaita yhdistelmiä uudestaan!

Lempiyhdistelmäni vihreän kanssa on oranssi.

Kuva kaupunkiasunnon makuuhuoneen ikkunan läpi parvekkeelle. On monenlaista vihreää, osa vasta tulossa mullan uumenista.

Kaikki ovat tainneet laittaa tähän haasteeseen kuvan huonekasveista. Minäkin laitan täältä mökiltä, jossa käyn niin harvoin, että huonekasvit ovat kaktuksia ja muita mehikasveja. Etummaisessa ruukussa on kissanruohoa, joka usein ehtii juuri ja juuri itää siinä vaiheessa, kun lähdemme taas kotiin.

Lempilasitekin on vihreä. Tämä oli saven jämäklöntti, joka näytti vaurioituneelta kirjalta. Muokkasin sitä vähän ja lasitin. Joskus savi kertoo itse, mitä siitä syntyy.

Ei vihreää juttua ilman puutarhakuvia. Onneksi pääsemmekin kohta kotiin. Tärkeä ihastelun kohde ovat myös Mustin viinirypäleenvihreät silmät.

Vihreäkukkaiset kasvit ovat ihanimmasta päästä, tässä tarhajouluruusu.

En tainnut julkaista kuvaa tästä tarhaidänunikon pehkosta, joka oli viime kesänä aivan hervoton. Vaalean lohenväriset kukat avautuivat reilusti yli metrisiin varsiin. En tiedä, mitä hormonia se oli käyttänyt, mutta oli se upea.
Kesäkuu on ihmeellisen vihreyden aikaa. Vihreä oikein vyöryy joka suunnasta. 

Haastan Tassulinnan kertomaan vihreästä elämässään.
Haasteen sääntö: Yksi asia riittää, mutta saa niitä olla paljonkin. Kerro/kuvaa omalla tavallasi.


Tarhaidänunikko Papaver Orientale-Ryhmä
Tarhajouluruusu Helleborus Orientalis-Ryhmä

40 comments :

  1. Vihreä on myös minun lempivärini . Tuo sinun neuleesi on ihana sanoin tuo saviklöntti .
    Minä rakastan kaktuksia ja tuo sinun vanhapoika on komea . Anopilla oli aikoinaan yli puoli metriä korkea ja kukki komeasti .
    Ihania vihreitä ajatuksia loppuviikkoosi ❤️ .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sinulla olikin paljon vihreää omassa haastejutussasi, esittelit myös asun :-) Eilen, kun Rikkaruohoelämää tämän haasteen heitti, minullakin oli sopivasti päällä vihreä mekko ja neuletakki.
      Ostin tuon kaktuksen ala-asteikäisenä. Muistan hyvin, kuinka valitsin sen Kulosaaren kukkakaupasta. Se oli golfpallon kokoinen. Sen takana oleva kaktus on myös ala-asteikäisenä saatu, luokkakaveri antoi pistokkaan heidän kaktuksestaan, jota olin ihastellut. Ne eivät kuki, kaupunkiasunnossa on varmaan liian tasalämpöistä ympäri vuoden.
      Kiitos ja vihreää viikonloppua sinullekin!

      Delete
  2. Aivan ihanat kuvat herkullisen kauniista vihreistä kohteista!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puutarhaihmisillä taitaa olla kaikilla lempiväreissä mukana vihreä :-)

      Delete
  3. Tosi ihana vihreä värisävy tuossa tapetissa ja todella upea tuo neuletakki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Tapetti on mukavan seesteinen monista kuvioista huolimatta.

      Delete
  4. Pitääköhän mun kaivaa vanhoja kuvia, kun uusia vihreitä ei ole vielä näkynyt - Max

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin tai ota kuvia kauniista silmistäsi.

      Delete
  5. Vihreä on kaunis väri sen kaikissa sävyissä.

    ReplyDelete
  6. Aivan ihana luovuuden innovaatio tuo vihreä saviklöntti. - terkuin Pienen pihan Tuija

    ReplyDelete
  7. Tässä se nähdään, miten valtavasti vihreässä on sävyjä. Ekan kuvan tapetti on enemmänkin harmaanvihreä. Pysähdyin pidemmäksi toviksi katsomaan tapetin kuvia. Tunnelma vaikuttaa iloisen keveältä. Meneillään on ehkä sadonkorjuujuhlat, joissa kylän väki on nauttinut muutaman lasillisen ranskalaista talonviiniä. Musiikki ja nauru raikaa.
    Kaunis villatakki niin mallinsa kuin väriensä puolesta. Sinulta sujuu neuleet ja keramiikka kasviasioista puhumattakaan. Tyynykuvassa on kaunis lehtikuvioinen malja. Taitaa olla sinun tekemäsi sekin. Kirjankin olet ikuistanut saveen. Upea esine!
    Kaktuksesi on sitten jonkinsortin entinen nuori. Hyvä idea koota mökkiasunnon ikkunalaudalle kuivuutta kestäviä kaktuksia.
    Jos tarhaidänunikon saama hormoni selviää, kerrothan sen meille muillekin. Olisi kiva saada samanlainen pöheikkö omallekin pihalle.
    Mustin viinirypälesilmät ansaitsevat myös oman peukutuksensa.
    Arvasin, että saat vihreästä hyvän postauksen. Olipa upea määrä kaikkea mielenkiintoista ja persoonallista vihreyttä, kiitos!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapetissa on tosiaan ihana tunnelma, siellä ollaan iloisia lapsista vanhuksiin ja koirakin on leikkituulella.
      Lehtikuvioista maljaa (lienee oikeasti suojaruukku) en ole tehnyt, se on aivan liian säännöllinen :-D Lienee valettu johonkin muottiin. Voisihan tuon tyyppistä kokeilla tehdä, mutta siitä tulisi paljon vaihtelevamman muotoinen. Löysin sen vuosia sitten H&M homesta ja ihastuin heti.
      Täytynee katsoa, mikä tarhaidänunikon tilanne on tänä vuonna. Voi olla, että olin heittänyt tuohon penkkiin kompostimultaa tai jotakin huussikompostia, en muista enää. Voihan maassakin olla lannoitepatteri jotain vanhaa perua, johon kasvin juuret ovat viimein yltäneet.
      Kiitos ihanasta haastamisesta!

      Delete
    2. Oli syy mikä tahansa, tarhaidänunikoiden runsaus pienellä alalla on hieno näky, niin nuppuna kuin kukkivana. Siinä on tavoiteltava näky.

      Delete
    3. Harmi, etteivät idänunikotkaan kuki kovin pitkään. Toisaalta tuo nuppuvaihe on jo hyvin viehättävä. Ja oikeastaan jo se, että niiden lehdet löytyvät vihreinä maasta heti, kun lumi sulaa päältä pois. Niin että on niiden tuottava hyvän mielen kausi kumminkin paljon kukintaa pidempi.

      Delete
  8. Hauska ja lämminhenkinen juttu! Upea tapetti. Vihreä ja oranssi sopivat todellakin hyvin yhteen. Vaurioitunut kirja. Viinirypälesilmät!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaikkea ihanaa vihreää löytyy, kuten sinultakin :-)

      Delete
  9. Ihana tunnelma kuvissasi, hiukan hämyinen ja salaperäinen. Nuo kaktukset ottaisin minäkin ja unikot ovat aina kauniita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli niin harmaa päivä, kuviin ei tahtonut riittää valoa. Kasvit ovat tärkeitä, olivat ne sitten saman näköisinä vuodesta toiseen jököttäviä kaktuksia tai puutarhassa maasta ponnistavia perennoja.

      Delete
  10. Oi, ihanuus mitkä kuvat!
    Jokaisessa hehkuu se oma vihreyden sanoma ja ajatus.
    Olet äärettömän hyvä käsityö saralla ja puutarhan mestari.
    Osaat kuvissasi kertoa ajatuksen lukematta tekstiä.
    Ihanaa viikonloppua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kauniista sanoistasi! Vihreä on varmaan voimaväri.

      Delete
  11. Replies
    1. Voi kiitos! Tuli kyllä mieleinen. Olen oppinut pysähtymään, sovittamaan ja vähän miettimään, miten jatkan. Lopputulokset ovat sitten parempia, yllätys yllätys :-D

      Delete
  12. Tapettisi on kerta kaikkiaan ihanaa!! Tykkään kovasti myös tuosta villatakistasi! Kaiken tämän vihreyden keskellä alkaa näyttää siltä, että ei se vihreä olekaan niin outo väri, kuin olen antanut itselleni ymmärtää ;)
    Savi on tosiaan ilmaissut itsensä ja muotonsa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vai että vihreä olisi outo väri ;-D No onhan siinä sävyjä. Hillitty harmaanvihreä on vähän muuta kuin käärijänvihreä.

      Delete
  13. Upea K-O-P-P-I Värihaasteesta!! Vihreissäsi on arvokkuutta - jotain nostalgista ja kiehtovaa.... kuvakulmasi myös kiehtovat... empä arvannut miten ihania postauksia saan luettavaksi ja tutkittavaksi haasteen heitettyäni. Värit todella antavat elämään P-A-L-J-O-N!
    Kiitos kun innostuit mukaan... parin viikon välein aion päästellä ilmoille uusia värjeä... niitä tarvitaan elämään!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos sinulle kivasta haasteesta! Eri ihmisten postauksissa on ihan eri asioita kunkin kiinnostuksen mukaan.

      Delete
  14. Minäkin tykkään pukeutua vihreään väriin, se on minulle voimaväri. Mökillä on ihan samanlainen häkki kuin eka kuvassa, minulla siinä asuu Helinä-keoju ja punarinta 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihana kuulla, että vihreä on sinulle voimaväri. Taitaa olla täällä sama juttu, tosin oranssi ja keltainen toimivat samalla lailla ;-D Ja ehkä kaikki sellaiset värit, joita sillä hetkellä eniten kaipaa.
      Hauskaa, että teillä on sama häkki ja onpa siinä ihana satumaailma! Olemme siinäkin vähän samoilla linjoilla, sillä täällä tuo on Totoron ja pikku-Totoron talvipuutarha.

      Delete
  15. Kerrassaan ihana villatakki: harmaan ja vihreiden vuorottelu näyttää uudelta ja viehättää kovasti. Raikas! Nuo reunukset on kanssa hienot. Niissä taitaa olla kaksi nurjaa ja kaksi oikeaa kierrosta tai jotain...tosi tyylikästä. Just sellainen takki, jota voisi käyttää vaikka joka päivä.
    Ulkovihreyttä vielä odotellaan... ja odotellaan taas :-D
    Merja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos! Takin reunuksissa vuorottelevat yksi oikein ja yksi nurin -kerros, tai kun ne on tehty edestakaisin-neuleena, niin aina oikein. Ajattelin, että se toisi reunuksiin jämäkkyyttä, vaikka pehmeää onkin, lisäksi ne pysyvät hyvin suorina, eivät ala rullautua nurkista. Aina oikein-neulos on ihanan näköistä, kun siinä vaihdetaan väriä yhden tai kahden kerroksen välein.
      Kyllä nyt tuntuu ihmeen viileältä edelleen ja huomiseksi on luvattu ihan pakkaspäivää tänne eteläänkin. Koskahan se kevät oikein saapuu?

      Delete
  16. Kivipellon Saila24 March 2024 at 12:07

    Vihreä on todella kaunis väri eri sävyissään - vihreän ja oranssin sävyt toimivat hyvin yhdessä! Nuo Mustin silmät - hurmuripoika! Jäin tuon tapettisi lumoon pitkäksi aikaa - se on kyllä kaunis, vie haavemaailmaan ja tuo neuleesi! Sinulle sopii niin tavattoman hyvin tuo vihreän sävy ja neuleen malli on kaunis! Kaktukset kyllä tuovat vihreyttä silloin kun ikkunan takana on pelkkää valkoista!
    Tuo hurmaava kuvakulma noista unikoista, aivan ihana - valo, vihreän sävy ja tuo ihana patsas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vihreys on kyllä ihanaa. Puutarhassa aurinko saa sen eri sävyt esiin eri aikoihin päivästä. Tuon raitaneuleen raitavärejä oli kiva yhdistellä.

      Delete
  17. Vähän ihmettelisin jos lempivärisi ei olisi vihreä. Tuo villatakki on upea ja niin lämpimän näköinen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vihreä on kyllä ihanimmasta päästä, toisaalta lempiväriä on tosi vaikea valita. Tiedän vain ne pari väriä, joista en ole ikinä kovin paljon tykännyt, mutta muuten lempiväri taitaa vaihdella aika laajalla spektrillä :-D

      Delete
  18. Kauniita vihreitä oot esitelly. Villatakki on hyvä ja varmasti lämin. Tuo keramiikka kirja on kyllä kiva, ei ois ekana mieleen tullu savipiirissä tehä, lasituskin on hyvin onnistunu. Hyvän kokoinen vanhapoika ikkunalaudalla ja villakaktusko on noin villanen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paljon löytyy vihreää, jos harrastaa puutarhaa ja tykkää väristä sisustuksessa ja vaatteissakin. Kaktus taitaa olla vaarinkaktus, Cephalocereus senilis. Minulle siitä tulee mieleen Beethovenin tai Einsteinin tukka.

      Delete
  19. Ihana postaus. Ihana vihreä :)

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!