Monday, 26 August 2019

Elokuun kalenteripoika

Elokuun poika on komeaakin komeampi pantteri. Hän viihtyy parhaiten puutarhassaan, mutta saattaa oleilla myös sohvallaan viidakkokuosisiin plyysityynyihin nojaillen.

Mustipantteri on aktiivinen ja kaupunkikodissa sille pitääkin vähän väliä heiluttaa huiskaa. Viiksibarometri näyttää, koska heilutus on kohdillaan.

Ulkosalla partioidessaan Musti on tarmokas metsästäjä.

Mamman huoleksi Musti viipyi kokonaisen vuorokauden poissa parisen viikkoa sitten. Sitten se palasi, enkä aluksi huomannut poskessa olevaa pahaa haavaa. Karvaklimppi, jota luulin pihkaksi, alkoi irrota ja paljasti ammottavan reiän. Onneksi se ei lopulta ollut niin paha kuin aluksi näytti. Betadinella ja haavan puhtaana ja kuivana pitämisellä selvittiin.
Mustilla oli haavoja myös niskassa ja vatsapuolella. Täytyy yrittää pitää se kotosalla, vaikka en tiedä, miten se onnistuu. Onneksi se ei ole reissukissa, mutta pari kertaa kesässä viipyy noin päivän poissa. Jos pakotan sen olemaan sisällä koko yön, nukun paremmin, mutta yhtä hyvin se voi ottaa hatkat keskellä päivää.

Mustia eivät pienet taisteluhaavat huoleta ollenkaan niin paljon kuin mammaa.

Musti keskittyy olennaiseen.

Vaanimisen lisäksi leikkiin ja aurinkoläikkien etsimiseen.

Kun mamman aamukahvi porisee, tulee Musti kerjäämään maitotilkkaa.

Mustin asiat ovat siis aika hyvin. Posken haava paranee ja otsaankin kasvaa uudet karvat kohtaan, josta mamma nyppäisi punkin ja samalla vähän turhan ison tukon karvoja.

Mustipantteri lähettää terveiset kaikille ystävilleen. Muistakaa jalkahoito!

47 comments :

 1. Ihana Mustipantteri:) Komea elokuun on kalenteripoika. Onneksi ei mitään vakavampaa sattunut, mutta suosittelisin kyllä kotona olemista:) Sama juttu oli itselläkin vaikka kissa vain pissa ja pyyntireissulla kävi pihalla ja tuli yleensä kun huutelin, nukkuminen ei onnistunut ollenkaan ellei ennenkuin matami tuhisi vieressä tai nukkui missä milloinkin halusi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että, kyllä sitä kumminkin sitten koko yön miettii, missä se on ja voiko pihalla käydä joku peto. Onneksi Musti viihtyy 99 % ajastaan kotinurkissa ja ilmestyy yleensä jostakin pihakuusen alta, kun sitä huhuilee.

   Delete
 2. Paranemista Mustille, veikkaan ettei vastapuolikaan selvinnyt ilman vammoja. Sateiden alettua on punkkeja taas ollut kiitettävän paljon, kaikista kissoista niitä saa poistaa paisti Aatusta joka on iän takia kuin kuivan kesän orava, niin kuivakka ettei edes punkit tarraa kiinni :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noin juuri yksi ystävä "lohdutti", että vastapuoli on vielä surkeampana, mutta eihän se yhtään lohduta, huolettaa vain entistä enemmän :-D
   Voi Aatua ♥ Punkeista saa tosiaan hetken loman silloin, kun on superkuivaa.

   Delete
 3. Oliko kovat reviiririidat? On sinulla Pantteri aikas ihana elämä! - Pepsi

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tiedä, minkä otuksen kanssa Musti otti yhteen. Turhan kauas se varmasti meni. Olen kysellyt, onko kellään taisteluvammoja saanutta kissaa, mutta ei ole ilmennyt. Minusta Mustilla saisi olla hieman vähemmän jännittävä elämä ;-)

   Delete
 4. Musti miettii, että mitä se mamma oikein hermoilee...reissussa pakkaa rähjääntymään. Ei vaiskaan, ikäviä tullaiset taisteluvammat, onneksi selvisi kuitenkin vähällä.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin Musti varmaan miettii, että tällaiset haavat kuuluvat asiaan. Onneksi se osaa arvostaa mamman huomiota ja esim. antaa lääkitä itseään oikein mallikkaasti.

   Delete
 5. Upean mustana kiiltelevä kissa on hän :) Aurinko oikein korostaa kiiltelyä.

  ReplyDelete
 6. "My name is Bond, Musti Bond. Hänen Mammansa salainen pantteri 007."
  Musti on varmaan ollut salaisella tehtävällä paljastamassa kissavakoojia ja estämässä myyräntöitä. Hiukan maitodrinkkiä ja pedikyyriä ja taas mennään! Musti viidakkotyynyä vasten Mamman salongissa on huippu!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, Mustissa on kieltämättä bondmaista herrasmieshurmuria ja salaisen agentin vikaa :-D

   Delete
 7. Hieno elokuun pantteri on Musti. <3 Ja onneksi haavat ovat jo paranemassa, näitten karvaisten ystävien kanssa saa olla tarkkana. Ja jottei velipoika tule kateelliseksi, silitys leuan alle myös Ransulle. t: meidän koiratassupantteri

  ReplyDelete
  Replies
  1. Terveiset koirapantterille! Musti ja Ransu kiittävät huomiosta.

   Delete
 8. hieno elokuun pantteri.meillä pitää maito saada tietyltä lautaselta ja vain punaista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vai punaista ja tietyltä lautaselta :-D Teillä onkin ruhtinaalliset tarjoilut. Meillä tulee vähän mistä kiposta sattuu ja maidon laatukin vaihtelee hieman liikaa. Joskus mamma juo jopa soijamaitoa!

   Delete
 9. Huh, Musti viidakkopantteri, ei ole kivaa, jos järjestät mammalle huolenaiheita. Mutta pääasia kuitenkin että palasit melkein ehjänä takaisin ja haavakin parani.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pääasia on, että Musti on kotona ja kunnossa.

   Delete
 10. Musti kantaa ylpeänä taistelun haavat. Joku toinen kissa on saattanut menettää enemmän karvoja ja nuolla haavojaan pidempään.
  Loppuviikosta nypin tyttären Nemosta punkin. Ei laittanut samalla tavoin hanttiin, kuin Juusolla oli tapana. Punkkiöljy näyttää vähentävän punkkien määrää, mutta ei estä niitä kokonaan.
  Rapsutuksia komealle Mustille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Punkkikarkote toimii harmittavan vaihtelevasti. Kuitenkin joutuu niitä punkkeja koko ajan nyppimään, niin itsestä kuin kissoistakin.
   Musti kiittää rapsutuksista!

   Delete
 11. Onpa todella komea pantteri hän!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hän on, ja luonteeltaakin aivan ihana.

   Delete
 12. Auts. Toivottavasti moisia haavoja ei enää tule.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy toivoa. Ei ollut yhtä pahat haavat kuitenkaan kuin Vipen elinaikana, silloin halkesi korva ja tuli paha puremahaava hännän tyveen. Näitä sattuu, vaikka toivoisi, ettei sattuisi.

   Delete
 13. Taisteluhaavat lisäävät vain pantterin katu-uskottavuutta. Enpä haluaisi vastapuolta nähdä :D Komeasti kiiltää karva, sapuska on ollut ilmiselvästi jyrsijäpitoista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin taitaa olla Mustinkin mielestä, häntä ei haava tai haljennut korvalehti (vuosia sitten) paljon heilauta. Mamma on huolissaan, ettei taisteluhaavat tulehdu!
   Heh, vastapuoli :-D Toivottavasti ei ollut kovin heikossa hapessa kumminkaan.
   Mustin sapuskasta suuri osa taitaa todellakin olla jyrsijäpitoista.

   Delete
 14. Replies
  1. Musti kiittää pusuista! Hän ei todellakaan ole liian kova kundi ottamaan niitä vastaan.

   Delete
 15. Oijoi, hän on niin komea! Ja nuo katseet... paljonpuhuvat!

  ReplyDelete
 16. Komea, komea kalenteripoika! ♥ ♥ Pusuja hänelle oikein paljon ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kävin pusuttelemassa, pantteri arvosti terveisiäsi :-)

   Delete
 17. No niin on pantterin näkönen Musti, liekkö yhtä villi ja vapaa. Taistelu jäläkesä jättää ja huavat paranoo. Ikäviä nuo punkit. Helena pittää koirilla punkkipantoja kaulassa ja ne kuulema auttaa. Liekkö kissoille ja soppeutusko ne sitä pitämään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa olla tarkkana, suurin osa (ellei jopa kaikki) koirille tarkoitetuista punkkipannoista ja -kaulureista on myrkyllisiä kissoille!

   Delete
  2. Naapuri käyttää kissoille tarkoitettuja yrttipantoja kissoillaan, mutta itse en uskalla laittaa pojilleni mitään, mistä ne voisivat jäädä kiinni puun oksaan tai jonkun talon alla olevaan tappiin tms. Tässä kylässä kun rakennuksia ja jänniä ahtaita paikkoja riittää. Nakuna kissat eivät ainakaan voi jäädä pannasta jumiin. Laitan niille punkinhäätölitkua, mutta epäilen, ettei sekään kovin terveellistä ole, niinpä yritän laittaa sitäkin niin harvoin kuin pystyn.

   Delete
 18. upea kalenteripoika!
  huh, ehdin jo säikähtää, onneksi Mustipantteri sai hyvää hoitoa!kerran meidän mustapantteri Miisu, joutui niin pahoin ketun raatelemaksi, et eläinlääkäri sai tikata
  oikein kunnolla.
  kiitos Musti terkuista ja jalkahoito muistutuksesta, se olisi kyl tarpeen;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi Mustin haava ei ollut paha. Hui, ketun raatelemaksi joutuminen oli varmasti hirveä kokemus niin sinulle kuin Miisullekin.

   Delete
 19. Viidakkopantterin on joskus käytävä katsastamassa tiluksensa reuna-alueetkin;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Miellä on Mustin kanssa kai hieman erimielisyyttä siitä, missä tilusten reunat kulkee ;-)

   Delete
 20. Hyvä että viiksibarometri toimii taisteluista huolimatta. Minun näkö teki tepposet ensimmäisen otoksen kohdalla kun viikset muuttuivat sorsaan nokaksi. Katseli ai siinä se lintu pusuttelee Mustia ! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi kun hauska ajatus :-D Tyynyn lintu jos alkaisi Mustia pussailla!

   Delete
 21. Musti sopii niin täydellisesti nojailemaan viidakkoaiheisiin plyysityynyihin. Kuninkaallinen arvokkuus suorastaan huokuu kuvista! Hyvä että Musti palasi reissultansa, pikkunaarmut paranevat ajan myötä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi Musti ei harrasta pitkiä poissaoloja, vuorokauden päätteeksi se on aina tullut kotiin.

   Delete
 22. Ihana musta prinssi...Voi kenen kanssa tapellut, hui. Äidiltä on supikoira raadellut kisuja, mutta siellä saaressa ei kai ole niitä? Kesä villinnyt prinssin luulemaan itsensä nuoreksi kolliksi kun tuolla lailla mammaa huolestuttaa kesäreissuillaan? Mahtava tuo viidakkotyynyn prinssin selän tukena ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on supikoiria, joten voi olla sellainenkin. Ilveksiäkin voi harvemmin olla, mutta sen käsittelystä Musti tuskin olisi hengissä selvinnyt. Onneksi tuli kotiin ja meinaan yrittää pitää sen yöt nyt kotona. Vaikka tappelu tietysti tapahtui jossain muualla kuin kotipihalla tai tässä ihan lähellä, joten voi olla, että se ei estä mitään.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!