Monday, 13 May 2019

Kävelyllä etelärannalla

Minulla oli vieraana ystävä Englannista, niinpä hänen kanssaan tuli retkeiltyä. Näinä kiireisinä viikkoina ei muuten tulisi irtauduttua oman pihan ja talonkunnostuksen puuhista, joten vieraasta oli siten iloa ja hyötyä.
Tällä kertaa, kun lähdimme lyhyelle kierrokselle saaren etelärannan pariin poukamaan, otin kameran mukaan.

A Visit to the South Shore
I had a guest from Britain and we made a few walks with him. It is a pleasure to see the nature bursting into life, turns returning from the southern hemisphere etc. even if the breeze is freezing. Here are pictures from a couple of bays in our island's south end.

Etelänmatkalta palanneiden tiirojen taitolentoa on hieno seurata.

Koivuihin on juuri puhjennut lehdet rannassa – täällä saaren sisäosassa, puolen kilometrin päässä rannasta, ne ovat hitusen pidemmällä.

Paluu kotikylään tapahtui etelän suunnasta laitumen reunaa seuraillen. Lehmät eivät ole vielä saapuneet: ruoho ei vielä niin runsaana kasva, vaikka piha kaipaakin ruohonleikkurin ulkoiluttajaa.
Kukkivat vaahterat tuovat raikkaan värisiä, limenvihreitä kumpupilviä maisemaan.

Kevään ihanat kellanvihreät sävyt jatkuvat pihalla. Omassa pikku koivikossani on vasta istutettu onnenpensas, joka toistaa naapurin puolella kukkivan keväesikkopaljouden väriä. Kun naapurit raivasivat luumupuuryteikön, lisääntyivät esikot ja nyt niitä kukkii varmaan tuhat – vähän ajan päästä, kun ne ovat kunnolla kukassa, on näky huikea. Mahtavaa, että on tuollainen näky, jonka saa lainata omalle pihalle.


Kevätesikko – Primula veris
Onnenpensas – Forsythia

20 comments :

 1. Ihanan rauhallisia maisemia ja uutta kevään viheriää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämän ajankohdan vihreä väri on niin ihana, tuore ja herkullinen.

   Delete
 2. Silmä lepää noissa maisemissa!

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. Kauniista ympäristöstä on helppo ottaa kauniita kuvia. Kuten kauniista pojistakin ;-)

   Delete
 4. Ihanaa tunnelmaa. ♥ Kukkivat vaahterat ovat niin ihania, kauneimpia kevätkukkia - ja se ihana hunajainen tuoksu kun menee lähelle nuuhkimaan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on, ja sitten kun niissä koko ajan pörrävät kimalaiset ♥

   Delete
 5. todella kaunista ja ihana tunnelma kuvissa. mukavaa palata kävelyretkiltä, kun odottamassa silmiähivelevän kaunis näkymä kotikylään. tykkään kovin myös edellisen postauksesi kuvasta, missä avautuu näkymä Rohanista muotopuutarhaan päin.
  tääl on vielä riittänyt maan kosteus talven jäljiltä, joten olen joutunut kastelemaan vain uusia istutuksia hieman. juuri tänään kyl ajattelin, et pitää kerätä kaikki mahdolliset astiat täyteen vettä siltä varalta et tulee taas pidempi kuivakausi kesän alussa kuten viime vuonnakin.
  kauaa ei tarvitse odottaa sitä, kun kevätesikot kukkivat myös Sinun puolellasi aitaa. aikoinaan siirsin yhden kevätesikon pihaan ja nyt niitä kasvaa joka puolella, ja ihanaa kun kasvaa:))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva on käydä kävelyllä ja kiva palata kotiin, niin se on. Kyllä sijaitsee tietysti saaren lämpimimmällä paikalla, siksikin se on niin kutsuva.
   Kunpa tulisi sateita, tänne ei tullut yhtään viikonlopun sateista eikä ennusteessakaan ole vettä luvassa.
   Esikoita kasvaa luonnostaan tonttini toisessa päässä, hassua kyllä. Siellä on tosin kosteampaa, lehtomaista, kun tuo koivikkoni on kuiva. Mutta kevätesikko on sinnikäs, täällä saarella niitä kasvaa jopa kallion päällä kalkkikaivoksilla. Voisinkin ripotella tuonne siemeniä, kunhan kypsyvät.

   Delete
 6. Piiiitkästä aikaa täällä, vanha blogi ei antanut enää hallita, joten tein uuden Merimatka maalla2. Siihen keräilen lähinnä maalaus- ja piirrosnäperryksiä... Voi mahdoton kuinka pitkällä kevät siellä jo on, melkein katee. Parin viime päivän vesisateet sulattivat loput pihalumet ja haravanvarteen joutaa kunhan vähän kuivuisi tuo tanner... Sulla on niin valloittava piha ja koko maisema. Kissakullatkin näyttävät voivan hyvin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa takaisin blogimaailmaan! Toivottavasti sinne pohjoiseenkin pian saapuu vihreä kevät.
   Kiitos, pojat voivat hyvin, vanhenevat vuosi vuodelta kuten me kaikki, mutta kumpikin on oikein hyvinvoiva.

   Delete
 7. Upeat maisemat! Noissa näkymissä kelpaa kulkea. Aurinkoista viikkoa!

  ReplyDelete
 8. Kauniit ja muuttuvat maisemat. Kuin maalauksessa kulkisi. Miten ihana ajatus, että voi nauttia naapurin esikkopaljoudesta. Onnenpensas sopii esikoihin erinomaisesti.
  Mahtaako sitä itsekin katsella kotiseutuaan uusin silmin, kun kulkee esittelemässä paikkoja kaukaa tulleelle vieraalle? Voisin kuvitella, että omanlaistaan ylpeyttä ainakin tuntisi. Eikä suotta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vieras on käynyt täällä parikin kertaa, mutta edellisesta kerrasta on jo aikaa. Tavallaan kokee ylpeyttä maisemista ja luonnon monipuolisuudesta, tavallaan huvitusta siitä, miten primitiiviset olot minulla on tarjota britille, joilla ei enää ole ollut ulkohuusseja varmaan 70 vuoteen eikä saunaa sitten keskiajan :-D Mutta vieraani on erityisen ihastunut Itämeren saaristomaisemiin, joten niiden vuoksi saa varmaan paljon alkeellisuutta anteeksi ;-)

   Delete
  2. Toivottavasti ystäväsi vastapainoksi näkee Suomesta myös modernimipia olosuhteita. Kaikenlaiset selviytymismatkat ovat nyt muotia, joten ehkä voit "markkinoida" ulkohuussikäyntejä sellaisina. Meidän saaristomme on hienoa nähtävää ja koettavaa. Niin monet muunmaalaiset sanovat ja itse olen samaa mieltä.

   Delete
  3. No oikeastaan juuri näin kävi: hän lähti luotani viettämään pari päivää hyvässä hotellissa Helsingissä ja kävi Amos Rexissä ja Oodissa, sillä ne ovat valmistuneet sitten hänen edellisen visiittinsä :-) Luulen, että hän oli todella tyytyväinen reissuun. Mainio idea tuo survival-henkisyyden markkinointi :-D

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!