Wednesday, 22 May 2019

Kaikkea ihanaa ja sitten sadetanssi

Vuoden ihanimmat viikot ovat käsillä. Kirsikkaluumu 'Nigra' ehti jo kukkia, tässä vielä kuvat kukinnasta.

Pieni puu on vuosi vuodelta isompi ja vuosi vuodelta siinä on enemmän kukkia.

Sitten pienten ja hentoisten pariin. Varjohiipparisteymä 'Black Sea' kukkii viimein, tämä on jo jokunen vuosi sitten istutettu ja sillä on kestänyt asettua. Nimi viittaa lehtiin, jotka menevät talven tullen hyvin tummiksi, lähes mustiksi. Varjohiipoissa on usein komea syysväri.

Kalvevarjohiippa on tulossa kukkaan. Kermanvaaleana se sointuu hyvin taustalla näkyvän Erythronium californicum 'White Beauty' -koiranhampaan kanssa.

Lupasin vielä kuvan pikkuruisesta 'Sabrosa' -nunnannarsissista mittakaavan eli sormeni kanssa. Se on mielettömän söpö minikukka.

Isompia on kukassa oranssissa penkissä: 'Palmares'.

Yksi erilainen tulppaani on tullut kukkaan. Voisiko tämä olla 'Brown Sugar', jonka istutin tähän toissa syksynä, mutta joka ei viime keväänä kukkinut (tai sitten peura söi nupun)?. Se kuuluu triumftulppaaneihin.

Alempana rinteessä kukkivat ihanat Koso-tädin lähettämät vanhat valkonarsissit. Nämä ovat hyviä lisääntymään, ihanaa! Pensaskanukan punaiset versot ovat näille kiva tausta.

Viime syksyllä istutettuja uusia narsisseja on tämä 'Sweet Smiles' -nunnannarsissi. Istutin narsisseja pihaportin molemmin puolin, sillä se näyttää niin ihanan kutsuvalta, kuin tervetulotoivotus. Narsissit nimittäin pärjäävät ihan heinikossakin, turha niitä on kukkapenkkeihin ängetä, kun viihtyvät kaikkialla muuallakin.

Täällä on vain tosi kuivaa. Maanantaina satoi kuulemma 15 tippaa, tälle päivälle ennustetut ehkä-sateet jäivät tulematta. Edellisestä sateesta on kolme viikkoa. Ystävän antama uusi ihana esikko kärvistelee.

Mutta muuten täällä on ihanaa! Palasimme kaupunkireissulta ja tulppaaneja ei ole syöty!

Täydellinen pari: pioninvarret ja tulppaanin nuppu.

Loppuun kirsikka kakun päälle, oikea kirsikanvärinen sellainen. Kuvassa on ihana mätäslaukkaneilikka sekä harmaakynsimöt, mutta myös...

... Tulipa sosnowskyi. Tämä on todella, todella upea. Toivottavasti viihtyy alppipenkissäni.
Seuraavaksi täällä pistetään pystyyn sadetanssi.


Harmaakynsimö – Draba incana
Kalvevarjohiippa – Epimedium × versicolor 'Sulphureum'
Kirsikkaluumu – Prunus cerasifera
Mätäslaukkaneilikka – Armeria juniperifolia
Nunnannarsissi – Narcissus Jonquilla-Ryhmä
Pensaskanukka – Cornus alba
Valkonarsissi – Narcissus Poeticus-Ryhmä
Varjohiippa – Epimedium

24 comments :

 1. Regn! Det skulle verkligen behövas... och svalare väder, annars går allt för fort. Hoppas att jag hinner njuta av syrenerna under semestern nästa vecka, här i stan blommar de för fullt nu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jo, nu borde det komma svalare. Här blommar syrenerna inte ännu, du hinner!

   Delete
 2. Toivottavasti sadetanssi auttaa. Minä yritin saada sadetta eilen viemällä talvivarastosta ison puutarhasohvan tyynyt ulos. Silloin yleensä alkaa heti sataa. Sitten täytin pienen puutarhalammen monen viikon odottelun jälkeen täpötäyteen hanavettä. Ajattelin, että sitten ainakin tulee taivaalta hirveä sadekuuro, joka olisi täyttänyt sen sadevedellä. Mutta ei. Luonnolla ei taida tällä hetkellä olla huono huumorintaju.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sadetanssi auttoi! Tuli ainakin lähes harmaa päivä ja parin tunnin ajan tihkua :-D Toivottavasti sielläkin (ja ne tyynyt ovat jo sisällä).

   Delete
 3. Ähky, mutta ihana sellainen näistä näkymistä syntyy. Miten kaunis kukka tuossa kirsikkaluumussa onkaan. Ja Koso-tädin valkonarsissit ovat söpöjä nappisilmiä.

  Meillä tuli eilen lyhyt ja nopea ukkoskuuro. Kasteli sen verran, että sai kotilot mönkimään esiin. Olipa niitä lihaisen näköisiä pullukoita helpompi kerätä. Ehkä ryhdyn kauppaan niitä jollekin ravintoloitsijalle.

  Kuivaa on edelleen, mutta tänään harmaata. Jospa pilvet toisivat vettä sinullekin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihania kukkia, todella. Blogiystävältä saadut vanhan kannan narsissit ilahduttavat toden teolla.
   Tapasin sen ukkoskuuron mantereella reissun varrella. Täällä ei ollut satanut, mutta tänään ripsotteli hieman!
   Äh niitä kotiloita.

   Delete
 4. Oiiih, ihania kuvia. Täällä satoi eilen useamman tunnin ajan oikein kunnolla. Oli todella tervetullutta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, oli varmasti tervetullutta! Täällä satoi tänään vähän, 1 mm kertyi mittariin. Se on parempi kuin ei mitään.

   Delete
 5. Voihan... eikö siellä vieläkään ole satanut!? Minä kun yritin pari päivää manata sateita täältä pois. Vettä vain tuli ja tuli kun olisi pitänyt saada hommia tehtyä. Tänään on vihdoin paistanut aurinko oikein nätisti, mutta onpa vain raskasta kaivaa läpimärkää maata. Ihana mustaluumu ja nuo narsissit <3 Hyvä, että tulppaaneitakaan ei oltu syöty. Mukavaa loppuviikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Satoi, tänään! Sitä ei edes ollut ennusteessa, joten täydellinen bonusylläri :-) Vihmoi jonkin aikaa ja mittarin pohja peittyi. Toivottavasti siellä jatkuu kaunis selkeä sää ja täällä sade.

   Delete
 6. Kaunista. Toivottavasti sadetanssi auttaa. Meillä satoi eilen taivaan täydeltä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, kunpa täälläkin. Täällä ripotteli päivällä ja nyt juuri alkoi sade uudestaan.

   Delete
 7. Meillä satoi eilen niin ,että puutarha kastui edes joten kuten. Toivottavasti sateet saapuu sinnekin, tällää näyttää 10 päivän ennusteessa sadetta joka päivälle. Ei nyt ihan kiva sekään. Kauniit narsissit ja tulppaani ja ihan parasta ettei niitä ole syöty.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kävin tänään muutaman tunnin veneretkellä eikä siellä ollenkaan satanut, harmaita pilviä kyllä näkyi eri suunnilla. Sateet on tosi paikallisia. Täällä kotipihalla tuli 1 mm vettä mittariin, toivottavasti lähipäivinä saadaan lisää ja paljon.
   On ihanaa, että näistä kauniista sipulikukista voi nauttia, viimein!

   Delete
 8. Niin kovin kaunista! Ja Musti <3

  ReplyDelete
 9. Sua oli orottamas hianot näkymät. Hyvä, ettei peurat enää viaraale nii tihiää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On todella hyvä ja toin tullessani taas muutaman aidantolpan lisää, puutarhan suojaamisesta on siis oikeasti ollut apua - mahtavaa.

   Delete
 10. Toivon sinne hyviä sateita. Vähintään 10mm vaikka heti.
  Ihania herkkuja kuvissa. Ja hienoa, että yhä näet tulppaaneja kukassa. Sitä osaa arvostaa vielä enemmän, kun ei ole aina onnistunut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuli yli 1 mm, sekin on jotakin :-D On aivan ihanaa tämä tulppaanien loisto. Nautin todella! Ihmeellistä, ihan unelmien täyttymys.

   Delete
 11. Joko ootta saitta suanu. Meille rummautti ihan riitävästi ja lissee on luvassa. Kauniisti kukkii kirsikkaluumu ja hyvä kun peurat ei oo syöny kukkia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eilen ripsoi vähän, tänään on taas aurinkopäivä - mutta ennusteessa on viikonlopulle luvassa kunnolla sadetta, ja molemmille päiville! Toivottavasti se toteutuu.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!