Sunday, 9 April 2017

Kotijuttuja


Ensinnäkin kukkanen kaikille äänestäneille! Ja kaikille minua äänestäneille myös. Kiitos! Olen saanut nelinkertaisesti ääniä siihen verrattuna, mitä odotin!

Flowers and Handicrafts
A big thank you to everyone who voted for me at today's election, with my minimal campaigning the result is overwhelming!


Sisällä versoo kaikenlaista, tässä on siemensekoitus, jossa on ainakin erilaisia helmililjoja ja jotakin muuta jännittävää.

Keittiön ruokapöytätilanne on tiukka.


Ruoka onkin paras syödä seisten, sohvalla tai ulkona, kun pöydälle ei mahdu lautasta asettaa. Tein focacciaa ekaa kertaa elämässäni, kun ei ollut enää mitään leipää eikä hirveästi mitään muutakaan syötävää. Hyvää tuli!


Sitten käsityöjuttuja lempiväreissä. Valas-kippo kotiutui keramiikkakurssilta.

Valasta ei ihan erota, mutta on se siellä. Pyrstö näkyy reunassa.


Joskus puoli vuotta sitten aloittamani Kaffe Fassett -shaali valmistui, mutta siitä tuli liian lyhyt. Kas, unohdin lukea ohjeen – sepä yllättävää... Teen nyt jatkopaloja päihin, mutta en jaksa purkaa reunoja jatkaakseni kuviota, niinpä teen vain aina oikein -neuletta noilla samoilla väreillä.


Ja siitä muuten tuleekin aivan ihanan näköistä! Tästä syntyy taas mahdoton määrä ideoita.
Olen viimein toimertunut laittamaan tekeleitäni Ravelryyn, tosin en tiedä, onko siitä kenellekään hyötyä, kun yleensä teen ihan omia kuvioita ja muotoja enkä tietenkään mittaa tai laske mitään. Mutta joka tapauksessa, jonkinlaisia ohjeita tekeleisiin löytyy täältä: KLIK.


Kotoisaa sunnuntai-iltaa!

23 comments :

 1. Ihana shaali ja vielä kauniimpi savikulho.
  Onnittelut vaalituloksesta! Vihreät tekivät tosiaan jytkyn.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kyllä. Nyt tuli ääniä saarista vihreille, ja hitsi, ystäväni Utöstä oli ihan hilkulla päästä kunnanvaltuustoon! Oli ihan parista äänestä kiinni.

   Delete
 2. Hyvä Saila! Oli niin jännää seurata äänisaalistasi.

  Hieno tuo valaskulho, kyllä se siitä hyvin näkyy. Ja mikä saalis, wow!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo korjasin jo shaalia kertaalleen, mutta känny sitten valitsi vielä uuden sanan :)

   Delete
  2. Kiitos sinulle ja puhelimellesi, joka sinnikkäästi haluaa onnitella äänisaaliista ;-D

   Delete
 3. Kivoja kotijuttuja ja vautsi tuota saalia! Jatkopaloista tulee varmaan just hyvät. Päärooliin jää upea kuvio, jota reunat vaan kehystää. Lähetin jo Räveltämössä kaveripyynnön : )

  Onnea nelinkertaisesta äänisaaliista! : ))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Oho, Räveltämössäkin voi olla kavereita! Kivaa :-)
   Juu, ajattelinkin, että geometrisen kuvion päätteeksi sopisi ohutta raitaa, mutta miten hyvin se sopii, oli silti yllätys. Ihanaa. Tuolla keinolla täytyy nyt reunustaa kaikki seuraavan vuoden projektit :-D

   Delete
 4. Hyvä äänitulos!! Onnittelut, osasin odottaa äänimäärästä yli kymmentä.
  Oih, foccacia on herkullisen näköinen...namnamnam. Oot leipurikin.

  Nyt näen tuon huivin levitettynä, se on kaunis ja upeat värit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Olet selvänäkijä :-D
   Focacciaa on vieläkin jäljellä, kun olen yrittänyt järsiä sitä niin säästeliäästi, etten joutuisi taas leipomaan...
   Tiäkkö, ohjeessa luki, että aloita mallineule alusta rivit 1-111, mutta enhän mää sellaista huomannut. Tein vain mallineulepiirroksen alusta loppuun, piste. Huivi/saali ei oikein yllä pään ympäri ja jää se nytkin varmaan liian lyhyeksi, mutta menköön. Olkoon sitten Ransun torkkupeittona.

   Delete
 5. Onnittelut aanista ja kiitos mukavasta postauksesta . Sydantani aina lammittaa kun kuulen, etta on muitakin kaltaisiani, jotka eivat jaksa/viitsi/tykkaa/hmmm. ymmarra ohjeita! Pahoittelen puuttuvia pisteita, aakkoseni kiukuttelevat, asiaa tutkitaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!
   Heh, kai sitä on sitten tekijöitä ja ohjeiden lukijoita, ja jotkut ovat kumpaakin ;-) Mutta ainakin tällä metodilla tulee yksilöllinen lopputulos. Toivottavasti ääkkösasia korjaantuu, hyvin tuota silti ymmärtää!

   Delete
 6. Onnea äänistä. Ja hieno shaali.

  ReplyDelete
 7. Replies
  1. Kiitos! Nelinkertainen äänimäärä odotuksiin nähden on jytky :-D

   Delete
 8. Suloiset värit ja on hyvä uskaltaa rikkoa odotettua/tavallista. Minäkin olen miettinyt, että vaikka meillä on makkarin päädyssä Linnen Salainen puutarhatapetti, se tummanharmaa, jossa magnolioita, niin voisin hyvinkin uskaltaa ottaa jotkut kuviolliset verhot:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, ilman muuta! Kuoseja on hyvä yhdistää, jopa eri kukkakuoseja, vaikka tietty raita tai ruutu on aina turvallisempaa kukkakuosin kanssa. Mutta justiin yhdistelemällä tuleekin usein se paras kombo.

   Delete
 9. Onnea jytkystä! Kaunis peitto ja kulho. Mukavaa viikkoa!

  ReplyDelete
 10. Onnittelut, vaalit toivatkin mukavasti uutta väriä! Oletpa kauniin shaalin neulonut, kelpaa sen alla lämmitellä:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Mukavaa vihreää väriä :-)
   Shaalin ohjeessa taisi olla väritys enempi marjapuuroa ja turkoosia, ainakin sellaisia sävyjä kuvasta muistan. Värejä on mukava sommitella, tosin yleensä valitsen ne ihan lennossa, en oikein osaa etukäteen.

   Delete
 11. Nuorena, kun vielä neuloin, mä tein kans ihan omasta päästä, en tosin kuvioita väreillä vaan .. miten se sanotaan... silleen toisella lailla. Muotoja, pintaa. Ihmeesti kaikki onnistui, vaikka aloitin ihan sokkona jokaisen vaatteen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vautsi! Mulla taas tuli niin omituisia sekä neulomuksista että ompeluista teinivuosina, että opettelin sitten lukemaan ohjeita. Se auttoi, ja sitten on taas voinut säveltää.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!