Wednesday, 15 January 2014

Kukkapostaus, vaikka hammasta purren

Nyt on pakko kirjoittaa kukista, vaikka täytyy myöntää, että kuura on hyvin kaunista ja otin siitä muutaman kuvankin. Se kuitenkin riittää, että sitä on joka paikassa muualla, ei sitä tänne blogiinkin tarvitse ängetä.
Otin suojakuvun pois vaaleajouluruusun päältä ja laitoin keon havuja tilalle toivottaen ruusulle oikein antoisaa talviunta ja paljon kukkia keväällä.

It is so cold now that I must write about flowers and indoor plants.

Siirrytäänpä sitten sisälle. Pasuuna voi hyvin eikä ollut edes alkanut roikottaa lehtiään yli kuukauden kastelutauon aikana, kiitos pilvisen kelin ja suuren alusvadin, jolle vettä voi laittaa varastoon. Hienoa! Ikkunalla viihtyvät pelargonit ja Bellevalia longistyla, joka kukkii joka vuosi keskellä talvea.

Pelargoneja on joka ikkunalla. Ransu ei voi mennä ulos, on liian kylmä ja liikaa lunta.

Onneksi sisällä riittää tekemistä, kun tinttejä rapistelee joka ikkunalla vähän väliä.

Kun olin lorauttanut vettä ruukkuun, nostivat pienet murattisyklaamit heti lehtiään! Kylläpä nämä ovat ilostuttavia. Nämä ovat ne, jotka ostin syksyllä, kun mukulat olivat alkaneet versoa ja kukkia pussissa kaupan hyllyssä. Istutan nämä maahan vasta keväällä.

Huone-esikkokin piristyi vedestä vuorokaudessa ja jopa kukka, jota luulin kuihtuneeksi, nousi terhakkana pystyyn. Tämä on ollut minulla nyt kaksi vuotta.
Nyt, kun päivä pitenee, kannattaa runsasta kastelua vaativat kasvit ja varjopaikan kasvit kuten syklaamit nostaa pois kaikkein valoisimmasta paikasta. Yleensä pidän pelargoneja eturivissä lähimpänä ikkunaa ja taemmassa rivissä ovat paahdetta karsastavat lajit.

Otin tämän taidekuvan eilen illalla, kun nouseva kuu näytti niin upealta. Hauskasti valosarjan lampuista tuli lähes saman kokoiset pallot. Kuu on täysi huomenaamulla.
Lämpöisiä talvipäiviä!

Huone-esikko – Primula obconica
Murattisyklaami – Cyclamen hederifolium
Pasuuna – Brugmansia
Vaaleajouluruusu – Helleborus niger

29 comments :

 1. Aika täydellinen elinympäristö on sisäkukillasikin. Minä kun nostin omat pelakuuni sisälle, ne kuolivat heti. Ihana kuva tuo viimeinen!

  ReplyDelete
 2. Ransu varmaan mielellään toivottaisi tintit tervetulleeksi ihan sisätiloihin! Hieno taidekuva, minä yritin aamulla kuuta kuvata mutta eihän se onnistunut.

  ReplyDelete
 3. Ilmakos sitä taas valvottiin yöllä kun tuo kuu mollottaa, upea tuo siun kuva kuusta.
  Ransuhan on kun mei koira, sisällä on hyvä olla.

  ReplyDelete
 4. Voih kun Ransulla on sellainen ovelan oloinen ilme tuossa lähikuvassa..veikeä.
  Meidän kissat kipasee vaan ulkona.
  Börje tosin olelee ulkona tunninkin..
  reviirin tarkistus on hyvin tärkeä!

  ReplyDelete
 5. Mamma N; Katsos kun minulla on alle 10 astetta silloin kun en ole paikalla, ja vaikka olenkin, niin harvemmin talvella sisälämpötila ylittä 20. Kuiva ja kuuma huoneilma on tosi vaikea useimmille kasveille, vain aavikon kasvit kestävät sen mukisematta.

  Myrsky ja Minna; Musti on tässä viime päivinä tuonutkin pari tinttiä sisälle, mutta niistä ei ollut paljon iloa Ransulle, kun olivat jo hengettömiä.
  Kuun kuvaaminen on mahdottoman hankalaa! En omiinkaan kuviini saanut sitä hienoa tummaa keltaväriä ja kaikkia kraatereita. Jossain toisessa kuvassa ne kyllä näkyivät paremmin.

  Kosotäti; Kuu valaisee yölläkin hämmästyttävästi, kun on lunta maassa.

  Taina T; Ransu on sellainen veikeä pikkupoika!
  Musti on kuin Börje, reviiri pitää tarkistaa, ja tekeekin sen säännöllisesti. Reviiri on Mustin vastuulla, Ransun vastuulla on vain söpöily.

  ReplyDelete
 6. Miten kiva lukea tämä kukkapostaus. Se on jo niin kevättä odottava. Minulla on jäljellä pari pientä pelargonian pistokasta ikkunalla. Saapi nähdä jaksavatko kevääseen asti.
  Kuu taitaa olla nyt täydeimmillään.

  ReplyDelete
 7. Ihana toi kuukuva.Tuli mieleeni yhden lapsen piirros jossa oli monta aurinkoa koska oli niin kaunis päivä.Iso kuu , sama varmaan kuin teilläkin , saatteli minut tänään töistä kotiin. Se oli leikkisällä tuulella välillä meni ylös , välillä alas ja välillä kokonaan piilossa.Kuussa on jotain mystistä.

  ReplyDelete
 8. Kuu on hieno. Täälläkin mollotteli taivaalla valtava kuu kuuraisten puiden takaa kuin joulukortissa - tai Siperiassa. Riippuu katsojasta. Kameralla on vaikea vangita samaa tunnelmaa, mutta sinun kuusi on onnistunut.

  ReplyDelete
 9. Kuukuva on hieno. Se on tosiaan vasta huomenna täysi, mutta on herätellyt minua jo koko viikon paistamalla kaihdinten läpi huoneeseen.

  ReplyDelete
 10. Voi Ransua, liikaa lunta ja pakaksta <3 En muuten tiedä osaako mikään muu eläin astella tassuihinsa katsomatta niin täydellisesti vanhoissa kulkujäljissä kuin kissa.

  ReplyDelete
 11. Ihana kuu <3 Kävin ulkona kuutamokävelyllä ihailemassa näkymiä. Maagista!

  ReplyDelete
 12. Oisit vaan sanonut,että tellä on siellä päin monta kuuta :D

  ReplyDelete
 13. Kuu tosiaan isona möllötti alhaalla, kun töistä tulin. Töissä päiväkodin pihalla lapsia meni jonossa ja ensimmäinen lauloi : Suuren suuri kuu...olivat sellaisen leikin keksineet taivaanrannassa näkyvästä kuusta :)

  ReplyDelete
 14. Kuvassa on tosiaan kuin useita kuu-ukkoja:)

  ReplyDelete
 15. Hiano tairekuva! Mikäköhän sitä kuuta tällä kertaa vaivaa, mää nukuin ihan hyvin viime yönä. Toivottavasti tännäänkin nukun.

  Ransu on kyl torellinen komistus, aina sen silmät hätkäyttää. :-)

  ReplyDelete
 16. Niinpä näkyi lumi tulevan teillekin. Meillekin on tullut vaan ei paljoa pakkasta.
  Kävin katselemassa aikaisempia postauksiasi Ihanat kuvat.
  Mukavia talvipäiviä sinne teille ♥ ♥

  ReplyDelete
 17. Kaunis iltakuva. Kuu on tänäänkin upea.

  Minä en sitten tykkää noiden kukkien vuoksi yhtään tästä ajasta, koska kaikki on aina niin lähellä kuolla. Olisipa jokin paikka talveksi... Pelkään pahoin, että menetin kaikki pelakuuni, mutta koitan toiveikkaana vain odotella kevättä ja uutta vihreää!

  Söpö Ransu. Meilläkään ei ulkoilla näillä keleillä ulkohäkissä. Kummasti tassu kääntyy aina avoimella ikkunalla lämmintä takkaa kohden :)

  ReplyDelete
 18. Eija; Toivottavasti pelargonisi talvehtivat hyvin!

  Aila; Loistoidea, kauniina päivänä monta aurinkoa! Ja nyt kun kuu valaisee niin kovasti, niin monta kuuta.

  Tuulevi; Kuu on todella upea elementti, tai mikähän se virallisesti on, taivaankappale.

  Saraheinä; Kyllä se on ja on ollut voimakas heijastamaan valoa!

  Katja; Totta! Kissa osaa sen suvereenisti.
  Ransu on hassu, kun se on niin katu-uskottavan näköinen pörrökasa, mutta oikeasti se on ihan nynny mitä talvikeleihin tulee.

  Tiina; Juu, ja pakko sanoa (ihan pienellä äänellä): kuunvalon heijastuminen lumesta on todella hienon näköistä. Huutomerkkiä en sentään voi pistää päähän.

  Amalia; Niin, joo, oikea kuusarja!

  Sesse; Komeana se nousee, isona ja keltaisena.

  Pioni; Niin :-)

  Maija; Toivottavasti hyvät unet jatkuvat.
  Ransu on aikamoinen hurmuripoika.

  Sylvi; Vähempikin pakkanen riittäisi pitämään lumen maassa ja tuomaan talvisen olon. Kiitos samoin teille!

  Elise; Toivottavasti ne selviävät! Minulla ne pärjäävät ihmeen hyvin, kun miettii, että lämpötila sahaa 5 ja 20 asteen väliä riippuen siitä, olenko paikalla. Joskus ne saattavat lähes kuivua kippuraksi, älä vielä luovu toivosta, sitkeitä ne ovat.
  Ymmärrän kissoja täydellisesti tuon takka-asian suhteen!

  ReplyDelete
 19. Suuresti ihmettelen, että pasuunasi pärjäsi reilun kuukauden ilman kastelua. Se on saavutus se. Minulla se roikottaa lehtiään ja varistelee niitä. Ehkä pitäisi laittaa suurempaan ruukkuun, mihin mahtuu enemmän vettä.
  Hauska kuukuva!

  ReplyDelete
 20. Se olikin merkillistä. Lämpötila on kyllä ollut poissaollessani noin 8 astetta. Pasuuna kuivahti aiemmin syksyllä ja tiputti kaikki lehtensä ja teki vain pieniä tilalle, ainoastaan muutama vähän isompi lehti on kasvissa, se vähentää tietysti haihduttamista mekittävästi. Ja sillä on iso ruukku, jossa pesuvati alusvatina, jonka täytin vedellä ennen lähtöäni.

  ReplyDelete
 21. Kiitos kahvikutsusta! Onkohan sama, jonka sain jo Pirkolta, siinä on niin kiperät kysymyset, että en ole vielä osannut vastata ;-)

  ReplyDelete
 22. Aika tasiselta pallolta on kuu näyttänyt tänään illalla. Se valaisee rantaa mukavasti.

  ReplyDelete
 23. Kuu valaisee todella voimakkaasti! Yölläkin on ollut valoisaa.

  ReplyDelete
 24. Voi, kumpa tulisikin lämpöisiä päiviä! Minuutin ulkoilukin on jo liikaa, miten siinä ehtii tälläinen pohtivainen runomies mitään tehdä? Ransu ja Musti ovat onnekkaita, kun saavat tehdä sisävessaan asiansa. Syvän huokauksen kera terveiset, HAU!

  ReplyDelete
 25. Voi runomiestä! Ei tuolla taida edes yhtä tavua ehtiä muodostaa ennen kuin tassu jäätyy.

  ReplyDelete
 26. kuule siä ransu, blogissani sattuukin olemaan ratkaisu juurikin siun ulkoiluongelmaasi :D

  ReplyDelete
 27. Olipa hauska lukea haastevastauksiasi ja katsella noita hyvän mielen kuvia näin viikonlopun alkajaisiksi :)

  Talvi tuli, mutta kevät on sitten sitäkin odotetumpi! <3

  ReplyDelete
 28. Myrtti; Me käytiin tutustumassa. On sun ihmiset ensiluokkaisen kekseliäitä!

  Kaisa Reetta; Onneksi kevät ei ole koskaan vielä jättänyt tulematta ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!