Tuesday, 6 April 2010

Voi vitsi, voi vitsi

Siis kun kaikkee ilmestyy lumen alta ja vauhdilla!

Eilen tämä varjoyrtti, Pachysandra terminalis 'Green Sheen' oli vielä lumisohjon alla, ja tänään näin terhakkana esillä! Ihanan kiiltävälehtinen lajike muuten, löysin viime kesänä Plantagenilta.

Eilen varjoyrtin päällä, tuolla muurin vierellä kauempana, oli vielä lunta! Siis tämä on kuva eiliseltä. Musti esittää käsilläseisontaa.

Tää on muuten SE kivimuuri, jota olen rakennellut vanhan talon lattian alta vieritetyistä kivistä. Tällä paikalla, joka seurailee tontin reunaa ja vanhan polun syrjää, on varmaan joskus ollut kivimuurin tapaista, ainakin kivenmurikoita on jostain siellä täällä merkkinä ja lauta-aidan viimeisiä rippeitä myös. Viime kesänä sain a) tehtyä tätä muuria noin 8 metriä ja b) tenniskyynärpään.

Tillipionikin versoilee, vaikka eilen ei ollut mitään näkyvissä. Hitsin vitsi, ensi viikonloppuna on puutarhamessut Turussa. Juuri nyt ei huvittaisi lähteä tältä pihalta mihinkään. Ettei menettäisi tästä ihmeestä hetkeäkään. Köytän itseni... johonkin... narsissinvarteen. Miksei puutarhamessuja järjestetä vaikka tammikuussa??!

Lots of signs of spring that weren't there yesterday. It's happening so fast and all around and everything at the same time! Whoooah!!!

10 comments :

 1. Voi että, siis kevät on täällä! Jee!
  Munkin pitäisi päästä tutkimaan pikkupuutarhan sulapaikkoja, mutta se edellyttäisi kahlaamista sohjossa. :(

  ReplyDelete
 2. Voi onnea, voi auvoa! Tämä aika on maailman parasta! Just nyt mullakin tökkii leipätyö oikein tosissaan, kun kotopiha on kuin paraskin huvipuisto. Aikaa saisi kulumaan loputtomiin puuhailuissa. Jospa mäkin köyttäisin itseni... hmm, johonkin :D
  Kivimuuri on komea, et mistään pikkumurikoista ole sitä tehnytkään! Ja Musti, mikä huikea esitys, aploodit sille!

  ReplyDelete
 3. Sohjot sulaa vauhdilla Tuire, jokapäiväinen pihakierros sen paljastaa :-)

  No niin Maria, tulihan se intosi takaisin! Se piti näköjään käydä hakemassa. Ihan tosi hyvin sanottu, piha on huvipuisto!!! Todella. Siellä vois tepastella ja päivitellä vaikka kuinka.
  Noita kiviä piti (ja pitää, vielä niitä riittää) pyörittää ja ähkiä ja kammeta ja vierittää maitokärrylle että saa siirrettyä. Ihan tosissaan. Onneksi on kovakärkiset turvakengät, ne on ihan ehdottomat tuossa puuhassa.
  Mustille vois laittaa rusetin häntään ja lähettää sirkukseen ;-)

  ReplyDelete
 4. Huomenta Saila! Tulin vielä utelemaan, mahdatko rantautua myös Vaasan puutarhamessuille? Itse yleensä kierrän messut kaukaa, mutta tänä vuonna taidan käydä tekemässä kierroksen Botniahallissa. Sitten bongasin Oma Piha-sivuilta mukavanoloisen tapahtuman kesäkuisessa Kristiinankaupungissa. Se huokuttelee, sinne täytyy varmaa raahata luunsa :D

  ReplyDelete
 5. Kyllä kyllä! Toivoinkin että tulisit Vaasan messuille. Olen siellä joka päivä. Ja kyllä, kannattaa raahata vanhat luut Kristiinankaupunkiin, minunkin tekisi kovasti mieli lähteä katsomaan vanhoja pihapiirejä... vaikka en taida ennättää, se on aika kaukana kumminkin. En ole koskaan nähnyt Kristiinankaupunkia, ja kun siellä on hieno vanha puukaupunki, niin olisihan se käymisen arvoinen, ehdottomasti!

  ReplyDelete
 6. Kuvailitpa tätä kevään aikaa niin kuvaavasti, voi vitsin vitsi ... Sido ihmessä itsesi johonkin, tulppanin varsi on muuten tukevampi ; )
  Komean muurin sait tehtyä ! Se on varmasti ollut kova homma. En voi kun ihailla !
  Ja voi tuota käsillä seisojaa, siinä toinen taitava : )

  ReplyDelete
 7. No voi vitsit, onpas hienoa, että tulet Vaasaan ja näemme siellä!!!

  ReplyDelete
 8. Ihastuttavia kevään merkkejä! Ja suorastaan kiihdyttävää kuulla, miten nopeasti saariston kevät etenee. Näyttääpä Mustikin hieman kiihtyneen. Katsoin ensin, että ihan kuin kissan hahmo mutta ei voi olla - mitä, onko sittenkin?! :)

  Kivimuuri on hieno, vaikkakin urakka kuulostaa melkoiselta... Kiviaidat ovat mielestäni niin sympaattisia ja rauhoittavia ja kaikin puolin kauniita ja kiinnostavia, etten oikein edes ymmärrä, miksi muunlaisia aitoja onkaan!

  ReplyDelete
 9. Ou jea, kevätkevätkevätkevät! Kesä! Maasta ne pienet ponnistavat, ja näemmä myös vähän isommat :) Mustista tulee mieleen sellainen kirja kuin "Joogaa kissoille".

  ReplyDelete
 10. Se taisit olla sinä S, joka kehotit minua tekemään kivimuuria, niinpä piti esitellä tähänastinen tekeleeni, vaikka ei se vielä ole valmis...
  Kiitos kaikille kehuista, ei nyt tarttis niiiiin kauhiasti kehua, on niitä hienompiakin muureja nähty. Onneksi opin Englannissa edes jotain muurinteon periaatteista niin pysynee pystyssä.
  Juu Jenni, kevät kiihdyttää meidät kaikki! Musti kyllä tykkää joogata kaikkina vuodenaikoina.
  Ja jep Maria, kohtapuoliin nähdään! Se on kiva!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!