Tuesday, 13 April 2010

Naantalissa nähtyä

Kaksi västäräkkiä, kymmeniä leskenlehtiä kukassa. Kimalaisia pörräämässä. Naantalissa näkee luonnollisesti myös kaunista vanhaa puukaupunkia, jonka pikku tiet kiemurtelevat ja poukkoilevat jyrkkiä mäkiä ylös ja alas. Näin komea päivä siellä oli eilen, eikä melkein ketään väkeä! Eipä uskoisi samaksi paikaksi kuin kesän vilinässä.

Saman päivän aikana bongasin kevään ensimmäisen nokkosperhosen, tässä lekottelemassa talon lautaseinällä, ja kaksi neitoperhoa!

Voihan jee! Varpusilla oli kovat lauluseremoniat käynnissä ja tämä naaras rakensi pesää. Viimeksi Ahvensaaresta lähtiessäni varis lensi niin painava risu nokassaan, että se lensi ihan vinossa :-D

7 comments :

 1. Nokkosperhosia bongattu myös! Ja että västäräkkikin jo! Joka kevät tuntuu yhtä ilmeelliseltä, miten kaikki maan elävät aloittavat pesimäpuuhat, surraukset ja pörräykset ja yhtäkkiä elämää pursuaa joka kolkasta... tämä on parasta, hämmästyttävää ja ihmeellistä aikaa. Naantali näyttää ja kuulostaa idylliseltä.

  ReplyDelete
 2. Vau mitä kuvia!
  Mä olisin saanut ikuistettua korkeintaan sen leskenlehden. :)

  Aurinkoisia päiviä!

  ReplyDelete
 3. Heheh! Kiitos vain, ja aurinko jatkuu. Kohta tätä alkaa pitää jo ihan normaalina, talvi alkaa olla kaukainen muisto vain – oliko sellaistakin joskus, että halkopinot ja kaikki muukin oli lumen uumenissa...
  Juu, Maria, västäräkkejä, enkä suinkaan ole ainoa joka niitä on viime viikon aikana Suomessa bongannut!

  ReplyDelete
 4. Hih, kaikki muut ovat nähneet västäräkkejä mutta meilläpä suuri luontoelämys oli se, kun pari päivää sitten mua saatteli kotitiellä korppi. Eikä leskenlehdistäkään ole vielä tietoa, mutta tulee se kevät meillekin, pihalta löytyi taas uusia kurkkijia, lipstikkakin yrittää jo ilmoille.

  Naantali on kyllä sympaattisen oloinen paikka. :)

  ReplyDelete
 5. Jah, korppi on hieno näky!

  ReplyDelete
 6. huikeita kevätkuvia! :)

  ReplyDelete
 7. Kiitos, huikea on kevätkin :-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!