Saturday, 10 April 2010

Koti-ikävää

Olen tämän viikonlopun Turussa puutarhamessuilla. Tällainen komea paalu oli pihallani kotoa keskiviikkona lähtiessä: mustalaukan (Allium nigrum) verso! Monen sentin pituinen ja voi vain arvailla, montako senttiä se venyy lämpimän viikonlopun aikana. Ihana punainen nenänpää laukalla.

Myös tyräkin Euphorbia dulcis 'Chameleon' ihanat punaiset versot työntyivät jo reippaina maasta. Nämä hullun näköiset joka suuntaan sojottavat marjapuuronpunaiset versot taitavat olla jokakeväinen suosikkini.

Messujen ajan vierailen Rymättylässä. Maasta on jo sulanut lumi, mutta järvissä on edelleen jääsohjoa. Järvet tulvivat; tämä mökki ihan ui! Mutta varhaisperunat on jo istutettu.

8 comments :

 1. Kyllä ymmärtää, kun katsoo noita kuvia: melkein tulee ikävä sun puolesta! Onneksi messut ovat kai jo päivää vaille ohi.

  Hauskaa, että lähetit kuvan Rymättylästä. Juttelin ko. paikkakunnasta juuri eilen äitini kanssa, kun tuli mieleen, että kävin joskus lapsena siellä vaikuttavassa vapaa-ajan paikassa. Se paikka oli meren rannalla, tiedä, miltä siellä sitten nyt näyttää, mutta järvimökillä tuntuu tosiaan olevan aika kosteat olosuhteet. Huh, toivottavasti ei tulvi kauan.

  Toivottavasti messut ovat menneet hyvin! :)

  ReplyDelete
 2. No, merenrannassa on se hyvä puoli, ettei se tulvi kun eihän meren pinta noin paljoa nouse, ellei tule tsunami.

  ReplyDelete
 3. Joo, ei onneksi meri noin riehaannu. :) Siellä oli kuitenkin rantasauna suunnilleen paaluilla meren päällä ja ruotsinlaivat kulkivat ainakin silloisella reitillään melkein ohi - olisi hauska tietää, mitä supertalvi on saanut aikaan... Toivottavasti vain jännittäviä elämyksiä eikä sen pahempia tuhoja. Paikka on jäänyt mieleen, että se oli helteelläkin jylhä ja jännittävä, talvella lienee vaikuttava.

  ReplyDelete
 4. Kuuostaa hienolta. No jos annat osoitteen niin voin maanantaina ennen pois lähtöä käydä vilkaisemassa onko sauna pystyssä vai vinossa ;-)

  ReplyDelete
 5. Osoitetta ei ole tiedossa.Mutta eiköhän ne ikuiset paikat kestä aika hyvin - tai jos eivät, niin sitten luonto tarkoitti toisin. :)

  ReplyDelete
 6. Kyllä saariston kevät näyttää olevan hyvällä mallilla! Parin päivän reissun jälkeen on varmasti jännittävää saapua kotipihaan ihmettelemään maasta puskevia versoja. Itse tutkailin tänään ensimmäistä kertaa perennapenkkejä hieman tarkemmin ja kyllä täälläkin jo piikittää pienen pieniä alkuja, tulppaanin versoja, ritarinkannusta, kurjenpolvia, mirrinminnttua...

  ReplyDelete
 7. Näin upean ja lämpimän viikonlopun jälkeen kevät on kyllä edennyt ison harppauksen, siis ainakin 5 senttiä ; )
  Kunpa voisikin vain olla pihalla auringossa ja seurata kevään tuloa...

  ReplyDelete
 8. Niin juuri! Tämä viikonloppu tuli kuin tilauksesta.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!