Sunday 2 June 2024

Kesäkuun kalenteripoika

 Nyt juhlitaan näinä päivinä 18 vuotta täyttävää Mustia!

Virallinen 18-vuotispotretti.

Musti viettää paljon aikaa vaahteran ympärille rakentamallani pöydällä. Siitä näkee, mitä palstalla tapahtuu.

Siinä voi myös venytellä ja harrastaa kynsihoitoa.

Ransu ei pääse enää ponnistamaan näin korkealle, niinpä Musti saa myös olla rauhassa riiviöpikkuveljeltä.

Ransu: pöh. Menen tarkistamaan kissanmintun.

Roskiksesta dyykkaamani rottinkinen koiranpeti kelpaa edelleen myös. Eilen kylläkin nostin sen pois tämän viljelylaatikon päältä, kun viimein kylvin laatikon. Peti on nyt kasvimaan kiveyksellä istumapaikan vieressä, ehkä voimme viettää siellä yhteisiä lepohetkiä.

Ransu ilmoittaa iloisena, että nyt sataa! Meidän yli meni äsken ukkonen (pääkytkin on yhä pois päältä, mutta läppäriä voi käyttää). En ole vielä käynyt katsomassa sademittaria, sillä yhä sataa vähän. Eilen illalla tuli yksi sade, joka toi vajaan 1 millimetrin eli ripauksen, mutta se on sentään sata prosenttia enemmän kuin moneen viikkoon!

Juoma-astia sai uutta raikasta vettä taivaalta. On laukkojen ja syreenien aika, edessä 'Purple Sensation' -ukkolaukka ja taustalla 'Moskovan Kaunotar' -jalosyreeni.

Astiassa on makuvettä, sillä se toimii myös lintukylpynä.

Kalenteripoika huomauttaa, että nurmikko on paikoin rutikuivaa, joten leikata ei tarvitse, mutta mammalta on jäänyt reunat huolittelematta.

Lisäksi lehtoakileija-aika on alkanut! Tassuista vasemmalle ilmestyneitä siementaimia ei tarvitse kitkeä, ne eivät haittaa kulkemista.

Kävin äsken katsomassa sademittarin: 10 mm! Kymmenen!!!!! Se on ihan uskomaton määrä meidän saarella, lottovoitto suorastaan.
Pantteri ja manuli viettivät ukkosen sisällä, vaikka niitä ei se näytäkään erityisemmin pelottavan. Tulipahan sopiva ruokailutauko. Ja manuli kiittää lähes kymmenen astetta viilenneestä saäästä.


Jalosyreeni Syringa Vulgaris-Ryhmä
Lehtoakileija Aquilegia vulgaris
Ukkolaukka Allium hollandicum

38 comments :

  1. Onnea Pantteri! Nyt saat ajokortin ja voit itse päättää missä auto liikkuu (eli saaressa). Onnittelut myös 10mm vettä; se on hyvä luku. Täällä eilen tullut 32mm on jo liioittelua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, ajokortti! Musti ei kyllä taida tarvita, kun se ei yhtään tykkää autoilusta. Ei se varmasti tällä saarellakaan haluaisi yhtään vaihtaa maisemaa.
      32 on tosiaan vähän turhan hurja määrä sadetta. Vähemmälläkin pärjää, tosin olisin mielelläni ottanut sen määrän tänne, kun meillä ei ollut satanut kuukauteen.

      Delete
  2. Onnea Mustille. Oi oi mitä ihanuuksia nämä kuvasi

    ReplyDelete
  3. Onnea Musti! Kaksi onnellista kissaa tekemässä, mitä kissojen on tehtävä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti kiittää! Kyllä nämä tuntuvat ihan tyytyväisiä kissoja olevan, ainakin silloin, kun saa olla rauhassa kotona. No, sama meillä kaikilla :-D

      Delete
  4. Ei ne vuodet, eikä aika
    vaan se elämisen taika!
    Onnittelurapsutukset ikinuorelle puutarhapantterille!
    10 mm on jo ilon aihe. Etenkin viikkojen kuivuuden jälkeen. Meillä oli yöllä tunnin kestävä ukkosmyräkkä. Vettä satoi runsas 7 mm. Nyt kaikki kasvit lotkottavat sateen rummuttamina. Eiköhän ne taas suorista selkänsä, kun jalat ovat saaneet reippaan kastelun.
    Oi, tuota Ransun hurmuri-katsetta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lausahdus sopii Mustiin erinomaisesti. Sillä on positiivinen perusasenne ja se nauttii kaikista vuodenajoista sekä harrastaa säännöllisesti liikuntaa ja syö terveellisesti :-D Musti kiittää rapsutteluista, jotka välitän, kun se taas kotiutuu. Se vasta lähti ulos, kun aurinko tuli esiin.
      Ihana kuulla, että sinnekin tuli kunnon sade. Kyllä nyt kaikki tuoksuu ihanalta ja on mukava nähdä reipastuneita kasveja.

      Delete
  5. Hurjan paljon onnea Musti kunniakkaasta iästäsi! Silmistäsi näkyy eletyn elämän viisaus. Sinä olet yhä vetreässä kunnossa ja olet ymmärtänyt liikunnan ja venyttelyn tärkeyden ikääntyvässä kehossa. Aamut voivat olla aika kankeita sinullakin, mutta venytellen se päivä lähtee käyntiin. Onnea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti kiittää! Ihmeen vetreä se on, olisinpa itse noin ketterä heti aamusta. Kissalta olisi hyvä opetella venytysten jaloa taitoa!

      Delete
  6. Paljon onnea komealle syntymäpäiväsankarille, Mustille!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Välitän toivotuksesi heti, kun hän palaa pihakierrokseltaan <3

      Delete
  7. Suloinen Musti! Onnittelut syntymäpäivän johdosta. Meilläkin satoi sekä yöllä että tänään heti aamusta puoleen päivään asti. Jännä nähdä huomenna mökillä mitä sademittari näyttää. Olen kokonaan unohtanut laittaa sademittarin esille täällä kotona. Pitääpä kaivaa se kätköistä esille.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa, että sielläkin satoi. Nyt on hyvä tehdä pihatöitä, kun maa on kostunut.

      Delete
  8. Onnea Musti! 😻🖤 Sinustakin tuli nyt täysi-ikäinen, koska lähdetään bilettämään? Mä voin tuoda kalan keitinlientä niin tuo sinä sitä makuvettä teidän juomakiposta. Saitko sinä myös ajokortin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-D Sellaiset eväät!
      Musti ei taida ajokorttia tarvita, sen mielestä auton saisi varmaan mieluiten hävittää. Sitten ei päästäisi poiskaan.

      Delete
  9. Onnea Mustille. Hän on hienossa kunnossa. Ja hyvin on hoitanut omia tiluksiaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti kiittää! Hän on tosiaan ollut tunnollinen ja myyrästää edelleen, tosin ei ehkä niin aktiivisesti kuin nuorempana.

      Delete
  10. Ihana Musti! Paljon onnea ja silityksiä. Hän on niin valokuvauksellinen.
    Niin suloinen on Ransukin.
    Täälläkin tänään saatiin vettä ukkosen säestämänä.
    Ihanaa kesäkuun alkua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti ja Ransu kiittävät! Ihanaa, että sielläkin satoi.
      Samoin sinulle, hyvää kesäkuuta!

      Delete
  11. Onnea nuorekkaalle mustille. Ransukin niin komeana. Vesisade on tullut tarpeeseen kuivan kevään jälkeen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti kiittää, ja Ransu myös (on tässä pyörimässä jaloissa, kuten tavallisesti). Ihanaa, että tuli sadetta ja vähän viileämpää. On toiveita, että kaunis syreeninkukka-aika kestää nyt pidempään.

      Delete
  12. Onnittelut Mustille! Eikä yhtään näytä varttuneemmalta kissalta, on kuin nuori poika. Mahtava sade! Meillä tuli muutama millimetri, sentään sai vesisäiliöt täyteen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti kiittää! Se on ollut atleetti koko ikänsä, eikä keskittynyt syömiseen, kuten Ransu – ja Viljo ennen Ransua. Liikunnallinen elämä näkyy hyväkuntoisissa lihaksissa – tammikuun eläinlääkärireissulla (rokotukset) lääkäri ajatteli, että oli lukenut Mustin syntymävuoden väärin.
      Onneksi teille tuli edes se sade, ja toivotaan, että tulee lähipäivinä lisää. Tai vaikka heti ensi yönä, se olisi varmaan ihanteellista. Täällä olen nyt tähän erittäin tyytyväinen, ja toivon, että torstaina oikeasti sataa taas.

      Delete
  13. Mustille lämpimät onnittelut, vuodet eivät näytä jättäneen jälkiä, sillä Musti on edelleen niin virkeän näköinen. Upeaa, että saitte 10 mm sateen, sitä voi jo juhlia pitkän kuivuuden jälkeen.
    Meillä ei satanut toukokuussa yhtään, mutta viime yönä mekin saimme 7 mm ja se tuli todella tarpeeseen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti kiittää! Se on saanut ihmeen hyvät geenit, on todella terve kissa. Liikunnallinen elämä on varmaan myös ollut osana, mutta jos tulee jokin sairaus, niin sitten ei se auta.
      Kunnon sade on juhlimisen arvoinen juttu. Nyt näyttää torstain sade perutun, mutta olo ei ole niin toivoton ollenkaan kuin pari päivää sitten. Ihanaa, että teilläkin satoi!

      Delete
  14. Kivipellon Saila3 June 2024 at 08:24

    Mustille onnittelurapsutukset ja silitykset, eipä uskoisi, että vuosia pantterille olisi kertynyt noin paljon! Ransu-ihanuudellekin rapsutuksia myös! Onpa hienoa että siellä tuli vettä noin paljon - aika kuivaa onkin ollut. Meillä tuli mökillä vettä kunnolla, kotona ei paljoakaan, Ukkonen jytisteli hienosti, onneksi armollisesti. Mukavaa kesäkuuta sinne rannalle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti kiittää, ja Ransu myös – että hänetkin huomioidaan, se on tärkeää! Eipä tosiaan uskoisi Mustin ikää. Se on niin samanlainen ollut kaikki nämä vuodet, paljon mitään kremppaa ei ole ollut. Pari hammasta on poistettu matkan varrella.
      On mahtavaa, että satoi kunnolla ja parin tunnin ajan. Ihanaa!
      Kiitos ja mukavaa kesäkuuta teillekin sinne järvimaisemiin!

      Delete
  15. Paljon onnea puutarhapantterille! Ja onnea myös runsaasta sademäärästä! Harvinaista herkkua teille noinkin runsas kertamäärä. Täällä satoi toissapäivänä 6mm ja viime yönä oli tullut millin verran. Ihan riittävästi, vaikka sadevesisäiliöt eivät tulleetkaan täyteen. Sateen ansiosta ei kuitenkaan tarvitse kastella kylvöksiä ja istutuksia pariin päivään, joten veden tarvitsee riittää vain ruukkukasveille.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti kiittää! Onnesta puheen ollen, olen niin onnellinen, että olen saanut pitää niin ihanan kissakaverin näin monta vuotta.
      Sade oli kyllä niin tervetullut, ettei sanat riitä. Ihanaa. Tuli luottavaisempi olo; ehkä kesän mittaan meille tulee toinenkin ;-D
      Tuo olisi ihanteellista, että tulisi sadetta pari kertaa viikossa.

      Delete
  16. Onnittelut päivänsankarille ja hyviä vointeja molemmille! mk

    ReplyDelete
  17. Myöhästyneet synttärionnittelut Mustille! Se on superkissa kuntonsakin puolesta. Ja niin kuvauksellinen. Silityksiä molemmille karvamurusille^**^ ^**^
    Merjalta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti kiittää! Se on tosiaan ihan huippukissa, toivottavasti pysyy terveenä pitkään. Ransukin lähettää kiitokset silityksistä :-)

      Delete
  18. Onneksi olkoon ja monta pusua Musti syntymäpäivän johdosta! Myöhässä kylläkin, mutta silti. Ransulle pusuja muuten vain.

    Tuleeko myyrät mehukkaammiksi, kun sataa? Vai vetistyykö ne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti kiittää! Tai kävi sisällä välipalalla juuri äsken, en vielä ehtinyt välittää terveisiäsi, mutta teen sen heti, kun hän taas kotiutuu. Tai kotiahan Mustin puutarhakin on. Ransu arvostaa pusuterveisiäsi.
      Jos ottaa huomioon, miten mielellään Musti myyriä metsästää sateen jälkeen, niin ehkä ne a) ovat paremmin saatavilla ja/tai b) ovat paremman makuisia, ehkä mehukkaampia. Pitäisi päästä haastattelemaan, miten asia on, jos löytyisi kissatulkki.

      Delete
    2. Tuota noin... Musti palasi pihakierrokselta ja pamautti valtavan vesimyyränjötkäleen keittiön matolle. Heitin sen ulos ja nyt Musti rouskuttelee sitä pihanurmella... pusut saavat odottaa, kehuja se kyllä sai!

      Delete
    3. Ymmärrän! :-D Hieno Mustipantteri! 🖤

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!