Monday, 11 November 2019

Marraskuun kalenteripoika

Ajattelin ensin, että marraskuun kalenteripoika olisi Ransu, kun hän sai niin paljon ihailua ja kehuja käydessämme eläinlääkärin senioritarkastuksessa. Nyt kotiin päästyämme Musti on niin elementissään pantteripalstalla, että kyllä se kalenteripoika on ilman muuta Musti. Kirjoitan Ransusta sitten toisella kerralla.
Kuvassa voi Mustin lisäksi ihailla kauniita marraskuun sävyjä. Nurmikko hohtaa vihreämpänä kuin kesällä konsanaan, ja keltaiset ja ruskeat värit ovat niin kauniita.

Mustista on vaikea saada kuvaa, kun se on koko ajan puuhaamassa jotakin (ellei ole levolla lataamassa pantteripattereita). Tässä tarkastettiin Onnin lähettämä kissanminttu. Siinä on vielä vihreä oksa. Musti on jo suuntaamassa kohti seuraavaa kohdetta.

Kirsikkapuun juurella Musti tuumaili aikansa, kavutako puuhun vai ei. Päätti sitten, että ei tällä kertaa.

Huomasin Mustia zuumaillessani, että naapurin villissä omenapuussa (ts. ei lajike vaan varmaankin siementaimi) on hienosti pienet omenat oksilla, koristeellista.

Makeammat omenat maistuvat linnuille ensin. Keräsin neljä viimeistä lähes ehjää omenaa omasta 'Åkerö' -puustani, kaikissa vähän tikan nokan jälkiä, mutta eiköhän noista joku piiras tule. Jäljelle jäi vain muutama, jotka on nakuteltu pahemmin.

Jyrsijät vapisevat. Pantteri keskittyy.

Mustassa samettiturkissa erottuvat pienet pisarat kuin timantit.

Tällä kertaa pantteri keskittyi söpöilyyn. Tassut ja häntä siististi järjestyksessä.

Mustin päivän kohokohta on nyt se, kun menemme nukkumaan. Se tulee oikein juoksujalkaa sänkyyn ja asettuu päälleni, joskus en ehdi edes itse käydä kunnolla maaten, kun Musti jo tassuttelee päälläni hakien parasta paikkaa. Marraskuun hyviä puolia on sekin, ettei tarvitse huhuilla kissaa iltamyöhällä sisään.
Marraskuun kalenteripoika toivottaa kaikille pörheitä ulkoiluja ja lämpöisiä öitä!

38 comments :

 1. Teillä on sitten Mustin kanssa samat iltatoimet, kuin meillä Niilon. JA herra, kun saa hyvän paikan ei ihan pienillä siirtoyrityksillä sitä saakkaan väistymään..:)
  Omanapuu on kaunis, kun lehdet pudonneet, mutta täynnä omenia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi pientä Niilopoikaa :-D Omenapuu näyttää siltä kuin olisi koristeet ripustettu oksille, hieno!

   Delete
 2. Oot sinä Pantteri kyllä sitten komea! Ja sinulla on niin siisti ja sopiva värityskin! Onko näkynyt hiiriä ja/tai myyriä? - Pepsi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mamma vastaa Mustin puolesta, sillä se on päikkäreillä. Eteisessä ja ulkona nähtyjen jäänteiden perusteella myyriä on runsaasti :-D Kerron komeusterveiset pantterille!

   Delete
 3. Marraskuun kalenteripoika on erittäin edustava ja näyttää selvästi olevan saaripalstalla aivan elementissään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä aivan kotonaan, no tietysti, kun kotona on!

   Delete
 4. Han är så vacker <3 och härligt ebnergisk. Jag tycker så om November, det är så härligt lätt att andas och naturen är så fin och mild i sina färger.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är jättevackert med färger just nu, och precis nu solen skiner med!
   Musti är ju mestadels i sängen i november ;-)

   Delete
 5. hieno pantteri.paras väri.itselläni ei ole ollut onnea saada mustaa kissaa.mutta on se silti rakas.ehkä sitten 10 vuoden kuluttua kun kloppi täyttää 20.kaverin mustan kissan nimi muuten on lumi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikki kissat ovat onneksi ihania ja kauniita. Lumi onkin aika hassu nimi mustalle kissalle :-D

   Delete
 6. Nämä Saaripalstan kalenteripojat ovat niin paljon parempia kuin mitkään pullistelevat punttikeket. :) Pantteri on niin komeana. <3 Samat iltapuuhat kuin Murusellakin, tosin Hänen Kuninkaallista Korkeuttaan pitää luonnollisestikin hieman anella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saaripalstan pojat eivät niin pullistele :-D
   Voi pientä kuninkaallista, tietysti pitää anella ♥ Musti puolestaan komentaa minua sänkyyn, ellen lopeta töitä ja vaihda pyjamaan riittävän nopeasti.

   Delete
 7. Musti, tiedät kuka on sun isoin fani (muutenkin kuin fyysisesti)... Rakkautta ja pusu nenunpäähän!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä Musti tietää! Nenänpää on parhaillaan piilossa tassun alla, välitän pusun, kun se on jälleen saavutettavissa. Kerroin terveisesi muuten. Vastaukseksi sain tuhinaa.

   Delete
 8. Musti-pantterihan on kaikkien kuukausien komein kalenteripoika!♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. No Musti on kyllä, ja kun se tykkää talvesta ja lumestakin!

   Delete
 9. Todella komea kalenteripoika!

  ReplyDelete
 10. Pantteri on söpö, niin somasti tassut ja häntä. Kelpaa näitä kalenteriapoikia katsella. Muiskut Mustille ja Ransulle! Ai niin, puutarha näyttää oikein somalta, sekin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pojat kiittävät pusuista! Parhaillaan matalassa auringonkilossa tuntuu kaikki kovin kauniilta, ihana aurinko!

   Delete
 11. Ihana pantteri ja kaunis syksyinen puutarha. Meillä on jo ihan talvista. Hyvää alkanutta viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, samaa sinne! Tänne ei onneksi talvi vielä ole ennättänyt, saa nautiskella syksystä.

   Delete
 12. Kommii pantteri on Musti. Meillekkin ilimestyy kissanjäljet aina öisin, ei tiietä kenen kissa on kierroksella, kuhan ei reporetkun hampaisinn jouvvu! Tiälläkin omenia linnut hakkasivat, erikoisesti. En muilta vuosilta muista tämmöstä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti pysyy kissa turvassa! Monena vuonna olen katsonut ikkunasta, kun käpytikka hakkaa omenaa, se on hauskan näköistä.

   Delete
 13. Pantteripalstan itseoikeutettu kuningas elementissään. Silitykset hänelle täältä lumentäyteisestä myyrälandiasta. Mukavaa viikkoa kaikille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pantteri kiittää silityksistä ja kiinnostui myyrälandiasta... järjestetäänköhän sinne ryhmämatkoja?

   Delete
 14. Pantteri on asettautunut edustavaan kuvausasentoon. Komea poika kerrassaan. On teillä ihana iltatraditio. Melkein käy kateeksi, kun itse katselen ikkunasta naapurin kissan ohikulkua. Onneksi se sentään näyttää huolehtivan meidän hiiri- ja myyräkannasta.
  Odotan postausta Ransun senioritarkastuksesta. Rapsutuksia kummallekin karvakaverille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä kissa on ihana kaveri, mukava nukkumakaveri myös, vaikka Musti suorastaan kuorsaakin - on sekin niin söpöä jotenkin. Äsken kävin Mustin seurana pihalla tuolla tuulessa, tihkussa ja pimeydessä ja voi että se oli iloinen, kun lähdin kaveriksi ♥ Ihan liikuttavaa.
   Ransun verikokeiden tulokset tulivat jo - kaikki ok, viitearvojen sisällä mennään hyvinkin.

   Delete
  2. Kuorsaava Musti - hallitsee siis aidon äijämeiningin. Yksi mukavin asia kissan kanssa nukkuessa on se kurnahdus, kun yöllä pehmoista kaveria koskettaessa toinen siten kertoo olevansa yhä vieressä.
   Kiva kuulla, että Ransulla on kaikki kunnossa. Saaristoelämä pitää näemmä kissankin terveenä.
   Huomasitkin, että laitoin sinulle haasteen. Joku bloggareista on ilmoittanut, ettei ota haasteita vastaan ja tuumin, olisitko se sinä. Haasteitahan ei ole pakko ottaa vastaan, enkä loukkaannu, jos joku niin sanoo.

   Delete
  3. Se kurnahdus on niin söpö! Musti on kova kurnahtelemaan, tekee sitä ulkonakin, pitää kontaktia. Vähän väliä sanoo kur ja tulee puskemaan.
   Kiitos haasteesta! Mielelläni otan niitä vastaan, mutta varhaisdementian takia unohdan joskus vastata niihin, etenkin, jos ei heti ehdi. Sitten se jää muiden muistettavien asioiden jalkoihin.

   Delete
 15. Musti onkin sellainen kalenteripoika, joka rohkenee näyttää myös herkemmän puolensa;)
  tuosta iltatraditiosta luin pienellä haikeudella, aiemmin meilkin kaikki kissat, ja Helmi myös, saaneet nukkua vuoteessamme. nyt päätimme, et Täplä ja Raita opetetaan nukkumaan alakerrassa omassa pedissään. makkarin ovi on viel pysynyt kiinni, saas sit nähdä kuinka kauan...
  Musti ansaitsee rapsutuksensa asiantuntevasta puutarhakierroksesta ja kyl Ransukin esimerkillisestä käytöksestään tarkastusreissulla. me mennään tyttöjen kaa huomenna eläinlääkäriin rokotuksille. ensi viikolla voimme jo sit varmaan aloittaa tutustumisen ulkomaailmaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, enpä tiedä, tulisiko uni silmään ollenkaan, jos talossa olisi kaksi kissanpentua mutta ne eivät olisi sängyssä! Totta puhuen, kyllä kissa voi olla aika levoton petikaveri, kissanpentu etenkin. Ja tuleehan niiden mukana punkkeja sänkyyn. Ja juuri nyt melkoisesti rapaa myös :-D
   Tsemppiä rokotuksiin ja maailmanvalloituksen jatkamiseen pikkuisille!

   Delete
 16. Musti sopii hyvin esittelemään marraskuista puutarhaa. Hänhän erottuu upeasti ruskeasta maisemasta.
  Rapsutukset pojille ja mukavaa marraskuuta sulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt on värit kohdillaan ja myyrätkin hyvin saatavilla.
   Kiitos, oivallista marraskuuta sinnekin!

   Delete
 17. Hieno marraspantteri on. Ja nuo ilmeet, keskittynyt on. :) Tuttava otti juuri hiljattain mustan rescuekissan, lisää panttereita.

  ReplyDelete
 18. Musti osaa toden totta myös söpöilyn taidon;) Vaikka onkin suuri saalistaja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teidän Muru on takuulla ihan samanlainen söpöpantteri ;-) Ja suuri saalistaja myös!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!