Friday, 25 January 2019

Tammikuun kalenteripoika

Saaripalstan oikeamielinen mufti, murjaanien kuningas ja maatiaiskissojen samettiturkkinen aatelinen on tyytyväinen lumitilanteeseen.

Musti the Snow Panther
He loves snow!

Pehmoisessa lumessa on hyvä pelehtiä ja piehtaroida, mamman laiskuus ja haluttomuus lähteä ulos vain on estänyt lumiriehan ikuistamisen filmille.

Mustipantteri hallitsee kaikkien kissojen niksin: astu tarkalleen edellisiin jälkiin, niin säästät energiaa.

Mutta eipä Mustia haittaa umpihankikaan. Sen on nähty kyntävän kuonoaan myöten lumessa, kun piti päästä ulkopisulle tiettyyn kohtaan.

Hyps vain ja retki jatkuu!

Pitäkäähän itsenne lämpiminä pakkasilla, muistuttaa Musti. Untuvaiset kerrastot päällysturkin alle ja pehmeät töppöset tassuihin, hän neuvoo.

40 comments :

 1. Ei jee sentään, kuinka ihana postaus! Meidän katit kyllä parkkeeraa ahterinsa mahdollisimman lähelle lämmitettyjä tulisijoija tai lattialämmön päälle. Vain nuorin hurjapää nujakoi pakkasen keskellä ulkona.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuori hurjapää :-D Musti on jo 12-vuotias, joten ei voi puhua nuoruuden hurjapäisyydestä - ehkä viidenkympin villityksestä ;-) Mutta se on aina tykännut lumesta. Tosin sille käy kaikki, kesähelteelläkin se vain nautiskelee jossain aurinkoläikässä, mahdollisesti hiekassa piehtaroimassa. Siitä asenteesta olisi ainakin minulla paljonkin opittavaa.

   Delete
 2. Musti on oikea korppoolainen lumikissa 😺

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin :-D Syntyjään se kyllä on Kuusaan panttereita. Ehkä sieltä on peräisin sekä lumisen talven että kesähelteen sietogeenit?

   Delete
 3. Täällä oleillaan pääosin sisällä, vessaretketkin näyttävät kissoilla suuntautuvan vähälumisemmille poluille:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. On niin hauska tarkkailla kissojen käyttäytymistä lumessa. Ransukin menee mahdollisimman vähälumisia reittejä pitkin ja niin nopeasti kuin kintuista pääsee, Mustia taas ei yhtään haittaa tarpoa lumessa, se tarkastaa koko reviirinsä tunnollisesti vaikka umpihangessa.

   Delete
 4. No mutta kuka siellä, onko se nättipoika Mufffffti? Kyllä erotut hienosti valkeaa taustaa vasten. Reipas retkeilijä!

  ReplyDelete
 5. Niin hurrrmaava aatelispoika!
  Mustat pantterit viihtyvät lumessakin, mutta kaveri pitää olla mukana. Onnikin syöksyy vaikka millaiseen hankeen, kunhan olen hänen seuranaan pihalla. Muille kissoille pitää olla kolatut käytävät.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että, Onnihan kuulostaa ihan Mustin sielunveljeltä. Mustikin vetää lumihepuleita, kun olen seurana, muut ajat se ulkoilee hyvin asiallisena.
   Käytävien kolaaminen kissoille :-) (siis eihän niitä muuten tulisi kolattua ;-))

   Delete
 6. Mufti! :D Onko hän antanut fatwan talvikäyttäytymisestä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikki kissat jakelevat fatwoja, luulen :-D Musti-muftin fatwat lienevät varmaan enemmän ruokintaan liittyvää. Säännöllisesti pitää olla tuoretta maksaa, silakkaa ja peuraa. Mamman pitäisi myös tulla joka päivä seuraksi ulkoilemaan.

   Delete
 7. Hih, oikea hyväntuulen postaus! Taitaa olla Musti-pantterilla oikeanlainen talviturkki päällä, kun ulkosalla hyvin viihtyy. Mukavia pakkaspäiviä niin ulkoileville kuin takkatulen ääressäkin viihtyville!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maatiaiskissoilla lienee kaikilla paksu ja tuuhea alusvilla. Ihan kateeksi käy. Kiitos, samaa sinnekin!

   Delete
 8. Kalenteripantteri onkin siitä erinomainen, että kuuluu kolmeen säätyyn samanaikaisesti: aatelisiin, papistoon ja talonpoikaistoon, ja on vielä lisäksi muftikin! Kyllä ei kaikilta onnistu, sen vaan sanon!

  Varmasti käytännöllisellä asenteella on osansa onnistumisessa: kun asiat otetaan asioina - oli kyse säätiloista tai muista vastaan tulevista tilanteista - pystyy ilmeisesti mihin vain.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh :-D Juu, Musti on melkoisen suvereeni. Ja monisäätyisyyden lisäksi hän on (suomipoikamaisuuden siitä tippaakaan kärsimättä) myös edellä mainittu mufti, Murjaanien kuningas, Mustafa ja Rooman keisari Mustus. Mutta se on ehkä siksi mahdollista, että kotikissojen alkukoti on kumminkin Pohjois-Afrikassa. Niin että ei siinä pitäisi olla mitään ristiriitaa. Voi myös olla joko Mustikki tai pastori Panttersson ja toisinaan myös Mustikki Panttersson. Ehkä tämä kaikki onkin vain myyrien hämäämisen vuoksi? Että ne menisivät sekaisin?

   Delete
  2. Niin tosiaan, Murjaanien kuningas myös, ja Mustafa (ainakin muftin nimi voi hyvin olla Mustafa!) ja keisari Mustus myös! Kissa on totisesti joustava käsite! Ei ihme, että myyrät sekaantuvat :-D

   Delete
  3. Myyräraukat eivät tiedä, ovatko tulossa kirkolliskokoukseen vai pyövelin pakeille. Mufti Mustafa on tosiaan hyvä!
   Kissat ovat joustavia vähän kaikessa. No, ei sentään. Ne ruoka-ajat.

   Delete
  4. Ainakaan historiallisesti ajatellen ei ole ollut aivan tavatonta sekään, että on tultu kirkolliskokoukseen, mutta lopulta oltukin pyövelin asiakkaana. Myyrien maailma on nähtävästi jokseenkin keskiaikainen :-D

   Delete
 9. Miten Mufti sun nenänpää, kipristeleekö sitä pakkanen? - Pepsi ja Max

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enpä ole tullut koskaan kysyneeksi Mustilta nenäasiaa! Kysyn heti, kun hän herää. Hän on nyt muftien lakisääteisillä.

   Delete
 10. Kyllä hyvin erottuu mustipantteri tuolla valkoisessa lumi maisemassa.
  Kauniit lumi-maisemat teillä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan hienoa nyt on, joka paikka on puhtaan valkoinen. Mutta alkaa olla krookuksia ja lumikelloja kova ikävä.

   Delete
 11. Hyvä Musti! Meillä katit ovat jättäneet koko viikon ulkoilun tyystin väliin, on liikaa lunta. Yli puolimetrinen hanki ei houkuta. Minä taas alan olla kyllästynyt karvapöksyjen riehuntaan kun sisällä haetaan virikkeitä ulkoilman sijaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti on ihmeen reipas säällä kuin säällä - paitsi sadesää saa sen pysymään yleensä sisällä. Ransua ei sade haittaa, mutta lumi tai helle haittaavat.
   Tuo on muuten todella haastavaa (rasittavaa), kun kissojen täytyy purkaa energiaansa sisällä! Siinä on huushollin sisustus vaarassa. Meillä ainakin pojat hyökkäävät vain osaksi leikillään toistensa kimppuun, jos eivät pääse purkamaan energiaansa ulkoilemalla.

   Delete
 12. Meidän viisikosta ei kukaan rakasta talvea. Lumi on YÖK. Hyi tarttuu turkkiin ja tassuihin. Parasta siis olla vain patterin vieressä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ymmärrän täydellisesti teidän viisikkoa. Yökkiä ja hyitä se tosiaan on! Pikaista kevättä siis sinnekin!

   Delete
 13. Replies
  1. On se ainakin, kun vertaa Ransun rämpimiseen :-D Mustilla ei ole enää niin lennokas hyppy kuin nuorena, mutta onhan sillä painoakin lisää... toisin sanoen lihaksikkuutta. Siis.

   Delete
 14. Musti siis hoitaa Ransunkin osuuden talvipartioinnista. Eläinlääkäristä saamassani kortissa 12-vuotiaan kissan ikä ihmisen iässä on 64 v. Musti on siis tämän päivän mittapuun mukaan nelikymppinen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti täyttää tänä vuonna jo 13 eli se onkin jo eläkeiässä. Mutta isännänthän eivät tunnetusti juurikaan jää eläkkeelle, vaan jatkavat tiluksiensa partioimista ;-)

   Delete
 15. Ihania ovat kalenteriboit, ihan täydellisiä♥ Meillä ei nykyisin muusta puhutakaan kun Mustista ja Ransusta. Iris totesi, ettei ole koskaan tavannut yhtä ihanaa kissaa kuin Musti. Minä puolestani rakastuin siihen Ransuun tulenpalavasti♥ Ja fanit täällä ruudun takana kuolaavat, kuten kommenttiketjusta huomaan...hih...Hauskasti sait vangittua Mustin hypyn kuvaan, kissa lentää ilmassa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. :-) Ihana kuulla! Onhan ne täydellisiä, vaikka itse sanonkin ;-D

   Delete
 16. Lunta ja pakkasta, sitä se talvi on! Meidän Lisse ei halua kumpaistakaan. Aurinko paistaa, kai siellä nyt on lämmintä? 2 minuuttia ulkona, ei oo!! Mikä pettymys! Kissakiroilua päälle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Lisseä :-D Ymmärrän! Sisällä voi aurinko jo ihanasti lämmittää, mutta ovella onkin Siperia vastassa. Kirosanoja irtoaa vähemmästäkin!

   Delete
 17. On se ihan sissi tuo Musti kun tuolleen ulukoiloo. Kissat tykkevää uuninvieruksesta. Meijän Juusopoika ennenmuinoin hätäsesti pihalla pakkasilla käy. Sitten päiväpeiton alle sänkyyn!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen kyllä kuullut muistakin kissoista, jotka rakastavat lunta, mutta harvemmassa ne taitavat olla kuin uuninvieruksella viihtyvät. Päiväpeiton alla kuulostaa olevan varsin hyvä paikka talvipakkasilla!

   Delete
 18. Musti on kyllä melkoinen talven sankari!
  Meidän kissat käy vain sen verran ulkona kun on pakko...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se lienee kissoille normaalia käytöstä se :-D Musti on kyllä hassu, kun riehaantuu lumesta.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!