Tuesday, 22 January 2019

Ransun ulkoilua ja aurinkoenergiaa

Ransu tulee kyllä seuraksi pihalle. Hetkeksi.

Solar Energy
And a cat that really dislikes snow.

Nyt riitti! Puhu villapöksyille.

Kuistillekin on tuuli puhaltanut lunta, mutta siinä pystyy sentään pysähtymään ja nuolemaan pahimmat lumihäiriöt pois masukarvoista.
Matto meni taas lumipesuun, täällä pestään mattoja sitä mukaa kuin niihin tulee kissanoksennus eli melko usein.

Yritin kuvata Ransun hepulointia olohuoneessa, mutta ei se oikein onnistunut. Kuvasta kuitenkin näkyy, että langat on onnistuneesti sotkettu.

Parina päivänä oli niin aurinkoista, että pihaportin aurinkokenno-valosarjaan syttyivät ihan iloiset, kunnolliset valot hämärän tullen.
Kuvassa näkyy myös onneton Ransu polulla. Kunpa kuvaan olisi saanut äänen mukaan. Niin surkeaa oli Ransun maukuminen. Ei se pidemmälle suostunutkaan, vaan juoksi tuosta kipin kapin takaisin kuistille.

Myyjä niin optimistisesti väitti, että ne toimivat vasta ensi kesänä, kun ostin valot marraskuussa.

Viljo-mussukka on yhä mukana ajatuksissa, hänen haudallaan palaa kynttilä. Viljo oli niin huomionkipeä kaveri, että hän olisi tyytyväinen jos tietäisi, että hänet huomioidaan edelleen.

Talon lähellä on verkkosähkö-valosarjat ajastimella ja ne saavatkin toimia vielä jonkin aikaa. Onneksi mennään kumminkin valoisia aikoja kohti.
Keväiset sipulikukat uinuvat hangen alla.

26 comments :

 1. Olit Ransu rohkea, kun uskaltauduit ulos saakka! - Pepsi ja Max

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä menen mamman perässä, mutta en sentään mihin tahansa!
   RANSU

   Delete
 2. Ei ihme, ettei Ransu kovin kauaa tarkene ulkoilla. Mutta hyvä kun käy kokeilemassa, miltä pakkasilmassa tuntuu. Kauniilta näyttää talvinen pihapiirisi. - Mukavaa talven jatkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, samaa sinne teille! Teillä taitaakin olla enemmän pakkasta. Ja lunta.

   Delete
 3. Vad fint lamporna lyser! Det märks nog bra att det värsta mörkret är över för den här vintern. Dagarna är längre redan, litet väl kallt blev det i alla fall men snart går väl kölden också över....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dom brukar ha dunkel ljus varje kväll men nu har det varit ordentlig belysning!
   Jo det börjar vara ljust ännu klockan fem... nästan ;-D

   Delete
 4. Ihana Ransu! Hyvät on villahousut jalassa, kyllä niillä hetken tarkenee:) nätit ja tunnelmalliset kuvat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luulisi niillä tarkenevan, mutta ehkäpä ne eivät sitten riitäkään, pitäisi olla töppösetkin kai :-D

   Delete
 5. Luulis tosiaan, että nuan paksuulla villahousuulla tarkenis paremmi. Mullaki pamahti eilee aurinkokennovalot ihan kunnolla päälle. Muulloon niis näkyy vaa piäntä vilikuntaa. Mullaki o viälä valoja tuijis. Meinasin sammuttaa kuun lopus, mutta voi olla, että sammutan vaan osan, o viälä nii pimiää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taitaa mennä helmikuulle ennen kuin täälläkin sammuvat valosarjat pihalla. On ne niin kivoja. Tuo aurinkokennosarja saa kyllä loistaa kesät talvet!

   Delete
 6. Villahousuista huolimatta talvi ei ole kissoja varten. Meidänkin seniori viihtyy enimmäkseen sisällä, mutta ulkovessasta hän ei suostu luopumaan.
  Minullakin aurinkokennolamput paloivat lauantaina koko saunomisen ajan saunan terassilla. Olemme paremmalla puolella valoisuuden suhteen. Hauskaa kevään odotusta Saaripalstalle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Senioripantteri ♥ Mustikin viettää pantterinosan ajastaan sisällä, kylläkin ikkunasta tiluksiaan tähystellen.
   Kumma kyllä, myös Ransu käy vessassa ulkona. Äsken katsoin, kun se ylitti tienreunan lumipenkkaa aivan tuskissaan. Kylläpä oli kömpelön näköistä, manulit eivät tosiaan taida olla paksun hangen tyyppejä.
   Ihanaa, kevät tulee kohtapuoliin!
   Kiitos, samaa sinne teille!

   Delete
 7. Meillä on yhdessä kukkapenkissä pystyssä aurinkokennolla toimiva valo! Se on kevään merkki kun siihen valo syttyy...ei oo vielä! Ransu tietää rajansa talviulkoilussa, kuten kaikki kissat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kissan rajat. Toivottavasti valo pian räpsähtää päälle!

   Delete
 8. Ymmärrän Ransua. Lumi tarttuu masuvilloihin ja polkuanturatkin jäätyvät. Eilen lenkillä käydessäni näin isolla koiralla tossut tassuissa. Ehkä sinunkin täytyy ommella sellaiset Ransulle.
  Kummasti päivä on pidentynyt. Pergolan valosarja syttyy ajastimella ja tänään kävin siirtämässä ajastusta vähän myöhäisemmäksi. Varsinkin aurikoisena päivänä valon määrä on jo suorastaan riemastuttavaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä se tarttuva lumi on ikävää. Ransulle tuleekin yleensä melkoinen kiire sukia lunta pois turkista, jo ennen kuin on ehtinyt sisään. Jotenkin tuntuu, ettei kissan tassuissa tossut kauaa pysyisi, mutta eihän sitä tiedä :-D Ransulle kyllä sopisi sellaiset Reinot.
   Minäkin siirsin tänään ajastimen alkua tunnin myöhemmäksi, eilen havaitsin, että valojen mennessä päälle oli ihan valoisaa vielä!

   Delete
 9. Puhu villahousulle :-D Voi Ransu-parka, kun kaikki ulkopaikat on sotkettu valkoisella!

  Mutta on kyllä nätit nuo sun valot! Hyvä että alkoivat myyjän povauksesta huolimatta jo toimia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin hyvin sanottu, on sotkettu! Vaikea on pistää tassua maahan osumatta siihen töhnään!
   Ihanaa, että valosarja toimii. Siihen on kyllä marraskuusta asti tullut lähes joka ilta edes jonkinlaiset pienet valopisteet joksikin aikaa, niitä on kiva tähystellä olohuoneen ikkunasta. Mutta nyt lävähti ihan kunnon valot.

   Delete
 10. Täällä oli yhtenä aamuna -33 astetta! Tänään oli jo ihan mukava sää, Hipsukin oli uskaltautunut ulos, mies kertoi. Minä olin viimeisen päivän koira-talolla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyh mitä lukemia! Uutisissa sanottiin, että Vihdissä oli ollut erityisen kylmää, ihan etelässä on sitten tosiaan ollut yli kolmeakymmentä pakkasastetta.

   Delete
 11. Ihania valoja, mutta silti Ransun tapaan kannatan sisätiloja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Valoja voi katsella onneksi myös sisältä käsin :-D

   Delete
 12. Kauniita valoja ja ihana villapöksy💚 Onneksi pakkaset vähän helpottivat vaikka lunta ihan liikaa vaan onkin. No suojaahan se antaa, jeih!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan hyvä, että on suojaa. Nyt ei tarttisi enää tulla lisää lunta, eikä pakkastakaan, saisi lumikellot alkaa kukkia seuraavaksi!

   Delete
 13. Ransu näyttää rohkealta, mutta taitaakin olla mammis? Puhu villapöksyille :D Koska tulee Ransun hepulivideo eetteriin? t. fanit

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu on aivan hönö ja mamari. Voi, kamerassani ei ole videotoimintoa. Joskus kuvailen tabletilla instaan videoita, mutta harvemmin! Ja laatu on sit mitä on.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!