Friday, 30 March 2018

Maaliskuun kalenteripoika

Löysinpä kuvia tasan vuoden takaa. Ihanan keväistä!
Maaliskuun kalenteripoika on tietysti Musti. Pääsiäisen aikaan minun on vahdittava, ettei noita nappaa Mustia luudanvarrelleen.

Happy Easter!
Wishes Easter calendar boy Musti and the rest of us.

Tähän tuntuu olevan pitkä aika: ettei olisi lumen hippuraakaan enää jäljellä. Voi – mullan tuoksu ja nousevat sipulikukat!

Persiansinililjat kukkivat täyttä häkää kivikon seassa. Tasan vuosi sitten.

Iloista pääsiäistä ja mehukkaita paisteja kaikille!


Persiansinililja – Scilla mischtschenkoana

46 comments :

 1. Ihana kalenteripantteri (ja kalenterimanuli myös) ♥

  Voi kun olisikin jo noin keväistä. Ei talvessa mitään vikaa ole, mutta aikansa kutakin. Tänäänkin oli aamulla toistakymmentä astetta pakkasta. Lunta on varmaan puoli metriä kauttaaltaan. Niin että todellakin näille kevätkuville on huutava tarve, valavat uskoa parempaan huomiseen... Kiitos siis ja aurinkoista ja paistikasta pääsiäistä teillekin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aurinko paistaa päivä päivältä kauemmin ja korkeammalta.. kaipa se tästä. Pantteri ainakin makoilee selällään auringossa ja kurnuttaa.

   Delete
 2. Myyräisää pääsiäistä pojille! Olisi se niin mukavaa kun maa olisi jo ilman lumipeitettä. Ehkä saadaan lämmin kesä tämän kevättuskan jälkeen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, samaa teidän karvaisille!
   Lämmin kesä olisi ihana, mutta ei sekään oikeastaan kauheasti lohduta, kun haluaisin kevään, mahdollisimman kauan kestävän... Kesä on kesä ja ihan ihana, mutta silloin ahdistaa jo tuleva syksy ja kaiken runsauskin. Kevät on niin parasta aikaa, avaraa ja ilmavaa, ja sen soisi kestävän kauemmin kuin kuukauden! Nyt toivon mahdollisimman viileää alkukesää (anteeksi vain :-D ) jotta kevätkukat kukkisivat pitkään eikä kevät menisi hujauksessa ohi.

   Delete
 3. Hyvää pääsiäistä ja Ransulle ja Mustille rapsutukset! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitämme kaikki ja lähetämme Kollolle rapsutusterveiset!

   Delete
 4. Hyvä toivotus tuo mehukkaita paisteja! :) Hyvää pääsiäistä ja niitä paistejakin tietty!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mehukkaat paistit maistuvat ihmisille ja eläimille ;-)
   Kiitos!

   Delete
 5. Loksahti jo leuat auki, että onko siältä jo kaikki lumet lähteny. Eiköhän seki aika viälä tuu. Sitte o paha tilanne, jos vappunakaa ei maata näy. Hyvää pääsiäästä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huh, toivottavasti vappuna on toinen tilanne :-D
   Kiitos!

   Delete
 6. Voi, Mustin musta auringon lämmittämä turkki, tosi hot!
  Kaiholla olen minäkin katsellut vuoden takaisia kuvia, ei melkein usko itsekään, millaista silloin on ollut. Nyt kaiken peittää edelleen KOVA, jäinen hanki! Eihän sieltä pysty pyydystämään edes niitä paisteja!
  Mutta onneksi edes aurinko paistaa!
  Iloista pääsiäistä teillekin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti on hot :-D
   Hitsi, huono on tosiaan tuo paistitilanne. Jonkun myyrän Musti on jo päässyt nappaamaan.
   Kiitos!

   Delete
 7. On se Musti vaan komea! - Pepsi ja emäntä

  ReplyDelete
  Replies
  1. On se, pusuja teille molemmille lähettää Musti!
   Mutta on se myös todella söpö minusta, tuollainen pyöreäsilmäinen söpönaama.

   Delete
 8. Vuosissa on eroa, varsinkin maaliskuussa. Vähän välilä hämmästyn oman pihan (suurta) lumimäärää. Keskustassa lumet sulavat aina vauhdikkaammin kuin varjoisalla pihalla.
  Musti on oikein sopiva pääsiäiskissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, keskustoissa rakennusten seinistä heijastuu myös paljon lämpösäteilyä, se sulattaa. Ja kaikki asfaltti (pitäisiköhän piha asfaltoida, hmmm?) Ja kaipa siellä myös aktiivisemmin aurataan... Toivottavasti teiltä sulaa pian lumet, ja samaan syssyyn pakkaset saisivat loppua.

   Delete
 9. Ihan jo hätkähdin, että onko siellä etelämeren saarilla jo noin keväistä. Katselin itsekin vuoden takaisia kuvia, eikä silloin lunta ollut kuin ihan muutama läiskä varjoisissa paikoissa. Kuvia katsellessa mietin, että siksikö niitä silmillään ahmii, jotta tämän päivän luminen maisema muuttuisi nopeammin. Kenties! Katsoin aamulla mittaria ja se näytti -12 astetta. Seuraavaksi avasin tabletilla sääennustuksen ja siellä oli samainen lukema viikon päähän lauantaille - +12 astetta. Meinasin pudota ilosta tuolilta. Olkoon luminen talvi kuinka kaunis tahansa, nyt jo saisi riittää.

  Mustille voisi avautua hyvä tienestipaikka pääsiäisnoidan luudan päällä. Mamma vaan saattaisi ikävöidä kissaansa. Ja Ransu myös.

  Lämmin kiitos kortista ja mukavaa pääsisäisen jatkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ooh, kuulostaa erittäin lupaavalta! En ole uskaltanut katsoa enää sääennustuksia, kun ne ovat olleet niin masentavia jo ties kuinka monta kuukautta... nyt piti mennä katsomaan. Meille ei saaristoon oikein lämpöpiikkejä tule niin kauan kuin meri on kylmä (eli juhannukseen, hehe). Meille olisi ensi lauantaina luvassa 2-5 astetta plussaa. Sehän kuulostaa oikein passelilta, etenkin, kun sitä edeltää pari VESIsadepäivää. Oi autuus! Keväinen sade on niin piristävää ja sateen äänikin on musiikkia korville.
   Kiitos, samaa teidän poppoolle!

   Delete
 10. Voi, miten ihania kuvia ja tunnelmaa. Meillä on lähes metri lunta. Siitä pitäisi pääsiäistunnelmaa ja kevättä repiä. Huoks. Aurinkoista ja lumia sulattavaa pääsiäistä!

  ReplyDelete
 11. Aika erilaiselta näyttää tällä hetkellä. Toivotaan että kohta kevät pääsee kunnolla vauhtiin. Ihanaa pääsiäistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy toivoa, että kevät alkaisi, tässä on jo kokonainen kuukausi menetetty talvelle.
   Kiitos samoin, aurinkoista pääsiäistä!

   Delete
 12. Kiitos samoin hyvää pääsiäistä🐣🐥🐤! Jatoivottavasti pihalla tulee kohta jo vastaa näitä 🐛Ja 🐞 Ja 🐝 Ja 🐜 Ja 🐸 Ja lumet sulavat huitsinnevadaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa! Kyllä noita kohta alkaa olla, yö- (ja päivä-)pakkasten pitäisi pikku hiljaa väistyä :-)

   Delete
 13. Kiitos, paistirikasta pääsiäistä, ainakin kalenteripojalle ja sen kamulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, meille maistuu paistit kaikille, tosin hieman erilaiset ;-)
   Ja samaa teille, makoisaa lammasta tai mitä syöttekin!

   Delete
 14. Oi, mikä ihana kalenteripoika <3 Ei ole vuodet veljiä keskenään. Aivan käsittämätön ero! Nooh, jospa kesässäkin sitten olisi huima ero :) Mukavaa pääsiäistä ja kisuliineille silityksiä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti saamme puoli vuotta kestävän kesän näiden koettelemusten jälkeen!

   Delete
 15. Ihan samaa kevään tuoksua ja kukkia olen haikaillut kurssikuvia selatessa. Ja huomenna on jo huhtikuu! Ensi viikolla onneksi lämpiää, vihdoinkin.
  Hauskaa pääsiäistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, kukapa uskoisi, että huomenna on huhtikuu.
   Kiitos!

   Delete
 16. Tuosta yläkuvasta voi melkein tuntea, kuinka Mustin musta turkki on auringosta lämmin <3 minullakin facebookki näytti kuvan vuoden takaa, oli paljon vähemmän lunta Mutta kyllä se aurinko jo sulattaa nytkin iltapäivisin. Olin eilen ulkona auringossa, niin loppuillan kuumotti poskia... Mukavaa Pääsiäistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mustista tulee ihana kuumakalle auringonkilossa. Kyllä nyt auringossa on jo voimaa, jääkin pian sulaa, vaikka nyt se tuntuu ikuiselta. Pitääkin muistaa laittaa aurinkovoidetta, jos meinaa olla ulkona tuntikausia.
   Kiitos!

   Delete
 17. Komeita poikia ♥. Kunpa pian saisi taas tuollaisia kuvia. Aurinkoista pääsiäistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pian saa varmaan, toivotaan näin. Kiitos!

   Delete
 18. Pojat ovat upeita ja Mustia tosiaan pitää vahtia, ettei noita nappaa mukaansa ja tänään vallankin on h-hetki tämän asian kanssa, paras ottaa kisu erityistarkkailuun.

  Vuosi sitten meillä kukki lumikellot ja jouluruusut, nyt meillä kukkii vain jääkukat aamuisin hyisen yön jäljiltä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti on erityistarkkailussa :-D
   Hitsi, kohta varmaan kaikki kevätkukat kukkii samaan aikaan. Se on vähän harmi kyllä.

   Delete
 19. Ihanat kisut! Suloinen on kalenteripoika♥ Mukavaa pääsiäistä 😍👋

  ReplyDelete
 20. Viime vuonna oli lämmin maaliskuu, mutta se kostautui huhtikuussa. Vappuaattonakin satoi lunta kuin joulukorttimaisemassa. Ehkä tänä vuonna kevät tulee hitaasti, mutta varmasti. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samaa minäkin juuri mietin, maaliskuu oli ihana ja keväinen, sitten tulikin talvi jälleen ja se kesti kuukauden, plääh. Olkoon tällä kertaa keväisä huhtikuu.

   Delete
 21. On komea ja kiiltäväturkkinen kalsupoika! Tosiaan viime kevät oli sittenkin mukavampi, kuten nämä kuvat palauttivat mieleen. Silti, olisi mukavampi jos olisi edes vähän keväisempää. Joko otit luutasi ja kaffepannun esiin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Viime kevät alkoi ihanasti, mutta sitten tuli hirmuinen ja pitkäkestoinen takapakki... ja kuivakin se oli, ainakin meillä oli ollut lähes lumeton talvi, eikä sulamisvesiä ollut, eikä keväällä sada juuri koskaan. Mun moni erikoisesikko taisi kuolla kasvuunlähdön jälkeen tulleeseen pakkaseen tai kuivuuteen, tai molempiin. Täytyy toivoa, että tämä olisi sentään kasveille armollisempi. Loppuviikolle luvatut sateet (Vesisateet!) kuulostavat erittäin lupaavilta.
   Hih, vintillä on joku vanha nokipannu, pitäiskö vetää rundi!

   Delete
 22. Ihana Kalenteripoika.
  Iloista Pääsiäistä sinne teille.

  ReplyDelete
 23. Onneksi noidat karkoitettiin eilen kokoilla, mustat kissat ovat siis taas turvassa;)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!