Wednesday, 31 January 2018

Kuutamopuutarha


Tänään olisi ollut komea kuunpimennys, jos sen olisi nähnyt. Täällä tuli lunta ja taivas oli pilvessä. Sen sijaan viime yö oli tähtikirkas. Joskus yhden maissa huomasin, että ulkona on aivan valoisaa. Kuutamo valaisi keittiötäkin. Vain kuvan oikeassa reunassa olevaan verhoon heijastui valo olohuoneesta, sitten sammutin senkin ja aloin ihailla kuutamoista maisemaa.

Moonshine
I love it when this happens – so magical. Crystal clear night, some snow on the ground and full moon. You could go out for a walk! These images are taken around 1 a.m.


Siellä se mollotti korkealla. Tarkennuksen kanssa on haastavaa, kun ei erota juuri lainkaan, mihin tarkentaisi.

Pihan valosarjat olivat jo sammuneet, ne sammuvat puoliltaöin. Mutta pihalla olisi ihan hyvin nähnyt kulkea. Puun varjo piirtyi selvästi maahan.

Maailma näyttää joskus hyvin kiinnostavalta keskellä yötä.

Toivottavasti moni näki hienon kuunpimennyksen!

28 comments :

 1. Hienon näköistä maisemaa kuun valossa! Meillä oli pilvessä taivas.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuun valo on niin erilaista kuin päivän valo, sama tuttu näkymä on ihan kuin unesta.

   Delete
 2. Pilivessä ol meilläkin. Nyt on ollutkin monta kuutamoyötä peräkkäin. On kaunista. Hienot kuvat oot suanu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaunista on ollut! Nyt täällä on kova lumipyry ja teidän tämän talven kauhuilmiö, painava tykkylumi, tekee tuhoja. Komea pylväskataja on puolittain taipunut maahan enkä saa sitä millään ylös, lumi on nolla-asteisena liian painavaa. Ja sitä tulee koko ajan lisää.

   Delete
 3. Hienon näköistä! Melkein yhtä valoisaa kuin pimeimpään aikaan "päivänvalossa" :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanos muuta, hyvin olisi nähnyt käydä kävelyllä, mutta en sitten viitsinyt keskellä yötä. Nyt harmittaa, kivoja kuvia olisi tullut!

   Delete
 4. Ihania kuvia. En saanut yöllä unta, joten katselin myös pihalle. Upea kuutamo ja voi kuinka mystisen upealta puutarha näyttikään <3 Vähän harkitsin, että lähtisin kameran kanssa pihalle, mutta en viitsinyt. Mukavuuden halu piti sisällä. Heiiii, me selvittiin helmikuuhun. Hiphei, enää ei oo kevääseen pitkä aika :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täälläkään en viitsinyt alkaa pukea keskellä yötä, mutta olisi varmaan kannattanut!
   Hip hei tosiaan! Muutaman viikon päästä on virallisesti KEVÄT!

   Delete
 5. Onpa upeita kuutamokuvia, puutarhasi on kaunis tuossakin valossa ja onneksi vieraita hiippailijoita ei näkynyt!

  Meillä on alkamassa lumimyräkkä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eilen illalla kun olin puhelimessa ja katsoin ulos tuosta keittiön ikkunasta, oli kalusteryhmän vieressä nuori valkohäntäpeura, hemmetti soikoon.
   Täälläkin tulee lunta paljon, on tullut jo monta tuntia ja se on painavaa. Puut taipuvat ja pylväskatajasta puolet taitaa olla mennyttä, niin maassa se on.

   Delete
 6. Tunnelman aistii mahtavasti näistä kuvista!
  On niin kivan näköistä, kun nuo puutarhakalusteet ovat tuolla kuutamossa. Käsinkosketeltava fiilis!
  Täälläkin oli hieno kuutamo tiistai-iltana. Eilen oli niin pilvistä, että mitään erikoista ei näkynyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli hieno tunnelma, sama tavallinen puutarha mutta unenomaisena ja mystisenä. Todella hieno hetki! Noita joskus tulee, mutta ei edes joka talvi juuri täydenkuun aikaan varsinkaan.

   Delete
 7. Kuutamossa on tunnelmaa! Pimennys jäi näkemättä, se oli niin aikaisin, mutta täysikuuta pääsi ihailemaan myöhemmin. Vaikuttaako teillä täysikuu kisuihin? Nero on aina levottomampi täydenkuun aikaan ja valoisat yöt houkuttavat sitä ulos.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On tunnelmaa! En ole huomannut erityistä vaikutusta, Mustikin nukkui normaalisti sisällä, kunnes kukonlaulun aikaan herätti kun halusi ulos, ihan samalla tavalla kuin kaikkina muinakin öinä. Ransu nukkuu kanssani tiiviisti ihan joka yö, kunnes haluaa aamupalaa, vasta sen jälkeen se menee hetkeksi ulos. Näillä tuntuu olevan aina samat rutiinit, kesällä ulkoillaan tietysti enemmän.

   Delete
 8. Kyllä kuutamo valaisee jos ei pilviä ole..:)
  Täällä pyryttää lunta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todella paljon valaisikin, ulkona olisi nähnyt vaikka pilkkoa klapeja!

   Delete
 9. Upea tunnelma. Tuonne kuun valaisemaan puutarhaan olisi pitänyt mennä yökkäri päällä liihottelemaan.
  Ei näkynyt superkuuta, kun taivas vetäytyi juuri sopivasti pilveen. Ylen sivuilta kävin aamulla katsomassa eri puolilla Suomea otettuja kuukuvia.
  Joo, lunta on täälläkin tullut koko päivän ja edelleen tulee. Nyt se on muuttumassa märemmäksi. Yhdet lumityöt on jo tehty ja toiset täytyy käydä tekemässä, jotta aamulla pääsee pihasta pois. No, onpahan ainakin kasveille sitä kaivattua suojaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanos muuta, ja mä kun en ollut edes vielä ehtinyt vetää yökkäriä päälle.
   Täällä pitää tosissaan varoa - kävin rannassa ja matkalla oli monta isoa männyn oksaa rasahtanut alas nollakeli-lumen painosta. Rasahduksia kuului ja näkyi, piti yrittää olla kävelemättä mäntyjen alla. Nyt lumentulo muuttui tihkuksi, kaipa se tuo jopa lisäpainoa, ellei saa lumikokkareita putoamaan.
   Pakkassuoja tuli tosiaan kuin tilauksesta.

   Delete
 10. Hienon näköistä on! Harvoin vain tulee keskellä yötä pihalle katsottua, koska on silmät kiinni :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. :-D
   Mulla on aniharvoin silmät kiinni vielä yhdeltä. Ransu menee yleensä nukkumaan kauan ennen mua :-D

   Delete
  2. Kerran kaveri pohti, että ei ole kiiltomatojakaan enää nykyään. "Tai voi se johtua siitäkin, että nykyään sitä on aina nukkumassa silloin kun niitä voisi nähdä." :-D

   Vai on Ransu iltauninen! Meillä oli ennen vanhaan koira, Vili nimeltään, jolla alkoi silmät lupsua jo kohta kahdeksan jälkeen. Tosin se oli ihan hyvä nukkumaanmenoaika meidän taloudessa...

   Delete
  3. Voi iltaunista Viliä ♥
   Mustin kanssa me kukutaan johonkin yhteen tai kahteen yleensä. Siinä on hyvä ihailla kuuta, esimerkiksi! Nyt aamulla se mollottaakin komeana sinisellä länsitaivaalla.

   Delete
 11. Kuunpimennys meni näkemättä ohi, mutta aamulla oli iso kirkas kuu pilvien raosta kumottamassa. Kohta jäi kuu taivaalla kiitävän pilven taakse ja jatkoin matkaani katulamppujen alla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuu ja kiitävät pilvet ovat joskus aivan upea näky. Harmi, ettet nähnyt kuunpimennystä, ilmeisesti hyvin harva sen pääsi näkemään.

   Delete
 12. Huikea kuutamo! Meillä oli liian pilvistä, ei näkynyt pimennystä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli hieno tuo pimennystä edeltävä yö. Itse pimennyspäivä oli pilvinen, silloin jo pyrytti, ja tänään tuli urakalla lisää. Untuvahousukeli ;-)

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!