Tuesday, 2 December 2014

Tunnelmissa

Viikonloppu sujui kansallisromanttisissa tunnelmissa Hvitträskin joulumarkkinoilla. Kiitos kaikille vanhoille ja uusille tutuille, jotka kävivät tervehtimässä!

Last weekend there was the annual Christmas market at the world-famous Arts and Crafts architect residence Hvitträsk. I would not miss it for the world.

Myyntipöytäni oli tänäkin vuonna työhuone-kirjastossa. Koska olin aivan kirjahyllyjen vieressä, tuli teosten selkämyksiä tarkasteltua tavanomaista enemmän. Olen pienestä pitäen tottunut Arkkitehti-lehtien vuosikertakansioihin kodin kirjahyllyssä, mutta tässä huoneessa niitä on lehden perustamisvuodelta 1903!
Kirjoihin ei saa koskea. Olisi todella tehnyt mieli tarttua Hugh Walpolen ym. kirjaan A Century of Creepy Stories. Mitähän hiuksianostattavaa se pitää sisällään? Hvitträskissäkin liikkuu tarinoiden mukaan kummitus, olen jopa tavannut ihmisen, joka kertoi kohdanneensa sen.

Myyntipöydässäni oli neuleita ja lankoja, saippuaa, kortteja ja muuta mukavaa.


Sitten tunnelmiin kotona. Leena ja Pojat lähetti ihanan puseron, jolle ei ilmeisesti ollut käyttöä. No täällähän on. Kiitos Leena! Alle laitoin pitkän villapoolon, sillä olen vilukissa (huomaa myös karvatohvelit). Yritys kuvata lepakkohihaista puseroa...


Kuvaaminen oli siksikin haastavaa, että Musti täytyi saada kuvaan mukaan. Huomaatko Mustin?


Salapantteri.


Ransukin oli mukana, mutta sen saaminen kuvaan peittomytyn takaa oli mahdotonta.


Tunnelmallista ja lämmintä joulukuun alkua!

19 comments :

 1. Ekana kommentoimassa :)
  Pusero on just sun, hyvähyvä !
  Et sää siihe hukukkaan, hyvähyvä! Nyt se tuli käyttöön. Ja Mustin bongasin heti, siellä tuolilla ihailee mammaans a. Voi, että noita mussukoita♡
  Ja tänäkään vuonna ei liukkauden ja lumen takia tarvinnut vaivata Hvitträskin poikamiestraktorimiehiä auton nostossa.
  Kävikö kauppa? Ootko huomannut myynnin ( nettikauppa) heikkenemistä viimeisen vuoden aikana ? Toivottavasti myynti jatkuu, ettei ihan pempulleen mee.

  ReplyDelete
 2. Tunnelmallista Hvitträskissä mutta niin oli myös tuo sun viimenen kuva. Toivottavasti oli hyvät myynnit, kelikin viileni hiukan viikonlopuksi.

  ReplyDelete
 3. Voi, tuonne Hvitträskiin on kyllä löydyttävä tie, vielä en ole sitä löytänyt ;) Se näyttää niin viehättävältä paikalta, pakko käydä. Houkuttelevalta näyttää myyntipöytäsikin. Ihania tunnlemakuvia.

  ReplyDelete
 4. Mikäs kuva se semmoinen missä ei ole mukana kissaa? Musti bongattu!

  ReplyDelete
 5. Leena ja Pojat; Kiitos puserosta, en tajua mikset halunnut pitää sitä itse, kun se on tajuttoman ihana!
  Onneksi ei traktoria tarvittu :-D Kiitos, kauppa kävi kivasti, vaikka nettikaupassa on tapahtunut huikea pudotus parissa vuodessa. Olen sydämestäni kiitollinen kaikille vakioasiakkaille, jotka uskollisesti tilaavat!

  Leena; Teidän kansallisromanttishenkisille tuotteille Hvitträsk olisi tosi hyvä paikka.

  Tylsä Mörökölli; Koeta löytää, se on sykähdyttävä kaikkina vuodenaikoina!

  Myrsky ja Minna; Niinpä :-) Hvitträsk-kuvissa ei (kai!?) tainnut olla yhtäkään kissaa...

  ReplyDelete
 6. Tuo on vaan kerta kaikkisen ihana paikka joulumyyjäisille! Kaunis paita, sopii sun väreihin :) Kyllähän tuon salapantterin tuolt aika pian bongasi, hänen tarvis vähän paremmin maastoutua ;)

  ReplyDelete
 7. Niinpä, en juuri ihanampaa paikkaa keksi noin ylipäätään, niin pakko sitten joulumyyjäistenkin on onnistua. Ja sekin vielä, että tuolta puuttuu keskusradiosysteemi, niin ei tarvitse kuunnella niitä s:nan pimpelipom, siis ööh, niitä joululauluja!
  Mustin tarttis ehkä kehittää vihreäkuvioinen maastoväritys.

  ReplyDelete
 8. Joulumarkkinat ovat mukavia. Kissat ovat aina kauniita! Ihana tuli rapisee ja lämmittää!

  ReplyDelete
 9. Joulumarkkinat ovat mukavia tällaisina rauhallisina versioina, kun ei ole hälinää, tungosta ja joulumusiikkia!

  ReplyDelete
 10. Saila, kun se väri ei sovi mulle. En tuntenut oloani hyväksi se päällä. Ja kun olit kutonut sen ihanan neuleen ajattelin tuon olevan sinun puserosi.
  Mulla on myös tuo sama mustana...mutta mahdollisesti se menee kaimakälylle ( etunimeä ja mun ekaa sukunimeä myöten ollaan samikset ) joululahjaksi☆ Malli ja matsku on ihanat, mutta kun mustassa näkyy kaikki karvat. Mur.

  ReplyDelete
 11. Tuo on kyllä uskomattoman idyllinen paikka joulumyyjäisille :) Hienon puseron on Leena sinulle lähettänyt. Sopii hienosti!

  ReplyDelete
 12. Leena ja Pojat; Ihana väri paidassa on minusta, vaikka en usko, että se on jonkun värikartan mukaan minun väri.. mutta kuka niitä nyt niin todesta ottaa.
  Mustassa tosiaan näkyy kaikki karvat, vältettävä väri :-D

  Mamma N; Minustakin pusero on ihana, ja Hvitträsk myös! On kivaa mennä joulumarkkinoille keskelle jylhää korpimaisemaa, jonkun hälisevän kaupunkikeskustan sijaan!

  ReplyDelete
 13. Onpa ollut suloiset joulumarkkinat. Viininpunainen sopii kyllä erittäin hyvin sinulle! Tuo keittiö on kyllä hieno. Ja pojat tietty :)

  ReplyDelete
 14. Tuolla on kiva olla, joka vuosi! Ja siinä välissäkin ainakin kerran vuodessa täytyy päästä käymään Hvitträskissä.
  Kiitos! Pojat on parasta mitä kotoa löytyy :-)

  ReplyDelete
 15. Voi miten ihana tapahtuma! Olisipa ollut kiva olla mukana, ehkä ensi vuonna sitten. Viimeinen kuva on tosi tunnelmallinen. Iloista loppuviikkoa!

  ReplyDelete
 16. Voi hitsi, taaskaan en päässyt Hvitträskin tapahtumaan. Sinulla oli tosi kaunis ja houkutteleva myyntipöytä.
  Myös keittiössäsi on ihanan tunnelmallista ♥.

  ReplyDelete
 17. Tuire; Ensi vuonna nuo järjestetään epäilemättä taas :-)

  AnnaS; Kiitos, tunnelmaa on tosiaan riittänyt viime aikoina (vaikka ei olekaan kevään voittanutta).

  ReplyDelete
 18. Oi, olisipas kiva päästä joskus käymään noilla markkinoilla! :)

  ReplyDelete
 19. Nuo on todella ihanat markkinat, puuttuu hälinä ja krääsänmyyjät. Paikka on yksi Suomen hienompia rakennushistoriallisia kokonaisuuksia.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!