Friday, 5 December 2014

Kevätkalenterin toka luukku

Ajattelin säästää tämän bonusluukuksi, mutta en malta. Täytyy näyttää jo nyt! Tästä luukusta löytyy HELMIkuu. Siis virallisesti talvikuu, mutta ihanaa kevään aavistusta näistä kuvista jo löytyy!
Kuvat on otettu helmikuun 22. päivästä alkaen, jonka jälkeen ei lunta enää näkynyt. Muistaahan joulupukki, että toivon samanlaista tällekin talvelle?

These photos are taken in the last week of last February, as unbelievable as it may seem. February is usually very wintery. But last winter there was no snow at all after 21 February.

Ensimmäisessä kuvassa on etelänkevätesikon ensimmäinen kukka. Tässä on sama tummanpuhuva tarhajouluruusu kuin edellisessäkin luukussa, mutta muutamaa viikkoa aiemmin.


Tulppaanien versot olivat jo helmikuun puolella näin pitkällä, vaikka eivät kukkineet vielä pariin kuukauteen.

Tässäkin on tulppaaneja ja edellisvuoden kukinnosta kylväytyneitä hietalaukkoja.


Helsingin kasvitieteellisessä puutarhassa kukkivat talventähdet helmikuussa, omassa pihassani vasta maaliskuun puolella.

Näsiäkin oli hienosti kukassa. Oma näsiäni oli menehtynyt, mutta ostin uuden Vakka-Taimesta. Toivottavasti se kukkii pian! Älysin nyt suojata näsiäni verkolla, sillä näitäkin syödään.


Ja sitten lumikellot! Valkoista kukanpoikasta alkaa näkyä heti, kun vain lumi sulaa päältä pois. Tämä kuva on otettu 22.2.2014, edellisenä päivänä taivaalta tuprutti lunta.

Edellinen kuva on otettu lämpimällä ojanpenkalla kotikylässäni, seuraavana päivänä löysin tämän avautuvan puistolumikello 'Flore Plenon' omasta pihastani.

Ystävät, tähän on enää kaksi kuukautta (ja rapiat)!


Etelänkevätesikko – Primula elatior
Hietalaukka – Allium vineale
Näsiä – Daphne mezereum
Puistolumikello – Galanthus nivalis
Talventähti – Eranthis
Tarhajouluruusu – Helleborus Orientalis-Ryhmä

10 comments :

 1. Tiedätkö, tuossa toisessa kuvassa minä näen selvästi linnun pyrstösulat ;) Ovat sukeltaneet syvälle kasviin!

  ReplyDelete
 2. Ooh miten ihanaa kun kevät on vielä edessä päin ja siihen on todellakin vain muutama kuukausi<3
  Minulla on tänään ollut suuria vaikeuksia pysyä erossa joululahjoistani, taidampa kahlailla joitakin vanhoja postauksiasi, niiden parissa unohdan varmasti vinttikomerossa "piilossa" olevat puutarhakirjat:)
  Mukavaa itsenäisyyspäivää!

  ReplyDelete
 3. Oi, onneksi on piippoja, ei sitä kesää muuten malttaisi odottaa :)

  ReplyDelete
 4. Näsiä on minun suosikkini!
  Siirsin sitä luonnosta puutarhaan, en tiedä lähteekö kasvuun sittenhän sen näkee. Marssin kyllä Vakkaan jos ei kasvua tule.
  Kohtahan saa alkaa tekemään talvivarrennuksiakin..vielä muutama viikko!

  ReplyDelete
 5. Minna; Niin on, kevät on niin ihanaa että kyllä sen odotuskin on kivaa. Tsemppiä ja itsekontrollia ;-)
  Kiitos samoin!

  Katja; Niin, piipotkin ovat talven jälkeen lähes kukkasten veroisia!

  TainaT; Näsiä on ihana. Toivottavasti omasi menestyy! Luulen, että omani menehtyi liian huonoon paikkaan ja syödyksi tulemiseen.
  Onneksi talvellakin on kivaa ulkotekemistä.

  ReplyDelete
 6. Onkohan nyt vuodenkierto jotenkin sekaisin, tekeekö ilmastonmuutos vai mikä - kolme kesää - kevät-keski-syyskesät, syksy-no talvi...?hyvä aika pihatöille kun ei ole itikoita ja da-daa uusi alkukevät-keskikevät ja kevät ennen kevätkesää...niin sen täytyy olla ja sopii minulle! Ostin keskiviikkona vielä kaksi pussia irtosipuleita, skilloja ja krookuksia, supersuperalesta, isoja sipuleita. Tarhurin talviuni on jäänyt väliin, päässä pyörii kaikki ihanat kevätsuunnitelmat ettei malttaisi millään odotella :) Aurinkoa itsenäisyyspäivääsi ja rapsutukset pojille! Ihania kevätkuvia!

  ReplyDelete
 7. Niin, en tiedä. Perinteisesti suomalainen kevät menee ohi niin nopeasti, ettei ehdi kuin tajuta sen alkaneen, niin kevät vaihtuu jo kesäksi. Olisi kiva, jos tuollaisia pitkiä keväitä tulisi vähän useammin. Teoreettiset kevätkuukaudet maalis-toukokuu saattavat käytännössä hyvinkin mennä niin, että kaksi ensimmäistä kuukautta niistä on jotain perhanan takatalvea.
  Kiitos, hyvää itsenäisyyspäivää teillekin!

  ReplyDelete
 8. Kutkuttavia näkymiä <3 Ihana tuo tuuhea lumikelloesiintymä. Voipi olla, ettei tänä vuonnakaan kauaa lunta ole. Ainakin joulukuu taitaa olla tällainen lumeton ja leuto.

  ReplyDelete
 9. Tuohan kuulostaa oikein lupaavalta alulta talvelle! Kun vielä se loppupääkin tulisi aika nopeasti ja lauhana ;-)
  Luen just lumikellokirjaa ja siinä sanotaan, että vanhetessaan mättäät tulevat sellaisiksi, että osa sipuleista jää toisten alle. Silloin tupas pitäisi nostaa ja jakaa, muuten keskustan sipulit kuolevat.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!