Thursday, 11 December 2014

Ruokapöydällä

Meillä on keittiön "ruoka"pöydällä monenlaisia juttuja. Tällä hetkellä siinä on hyasinttiyritelmä, tosin se varmaan kukkii vasta pitkät ajat joulun jälkeen.

On the kitchen table
This post shows some of the activity that happens at my kitchen table, the so-called dinner table. Needless to say, I don't eat at the table.

Vähän aikaan sitten pöydällä oli myös lähetystorilta löytynyt jännittävä sairaalakaappi. Se on oudosti halkaistu ja varustettu heppoisin peltihyllyin luultavasti alkuperäisten lasisten sijaan. Hyllyjen takareunat oli kiinnitetty ajat sitten haurastuneella maalarinteipillä ja maalattu huolimattomasti. Päätin antaa hyllyjen olla, sillä ne on myös juotettu kiinni. Päädyin vain maalaamaan kaapin sisältä uudestaan, mutta se on edelleen ripustamatta seinälle.
Tällaista tapahtuu kaupunkikeittiössä.

Saarikeittiön ruokapöytä toimii myös toimistona. Lisäksi siinä tehdään kaikenlaista, kuten kunnostetaan kattovalaisimia. Kuva on lokakuulta, uskomatonta, että vielä tuolloin jotakin pystyi tekemään kirkkaassa päivänvalossa ilman sähkövaloja! Nyt kirkasta päivää ei ole, se puuttuu kokonaan. Voi masennus. Kunpa marraskuun lopusta voisi hypätä suoraan helmikuun alkuun...!

Kaupunkikodissa on työpöytä erikseen, mutta siinäkin on joskus tilapulaa.
Meillä ei syödä pöydän ääressä, mitenkäs teillä?

PS. Anteeksi kovasti, kun blogiini on ilmestynyt sanavahvistus! Olen monen päivän ajan yrittänyt laittaa sitä pois päältä, tuloksetta. Blogini kysyy sanavahvistusta jopa minulta. Nyt vaihdoin kommentoinnin tekstin alle, tosin siinä on se vaiva, että joutuu odottamaan koko sivun uudelleenlatautumista ennen kuin voi kommentoida – ärsyttävä ominaisuus hitaan ja pätkivän nettiyhteyden omaajalle, eli ainakin minulle ja varmaan monelle muullekin. Nyt tämä blogi ei kysy sanavahvistusta ainakaan minulta, toivottavasti ei keneltäkään muultakaan!

47 comments :

 1. On se hyvä, että ruokapöydille on käyttöä! Täälläkään ei syödä ruokapöydän vieressä. Ehkä olisi parempi jos söisi.

  ReplyDelete
 2. Eikä tullut sanavahvistusta nyt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. JEEEE! Tässä mallissa on kyllä tää etu, että voi vastata suoraan kunkin kommentin alle, joka helpottaa sitten hahmottamaan kunkin kommentin vastausten löytämistä.
   Olisihan se vähän aikuisempaa syödä oikeiden aikuisten tapaan pöydän ääressä sen sijaan, että ruokaa löytyy sängystä, sohvatyynyjen alta ja näppäimistöstä...

   Delete
 3. Testataan tuleeko sanavahvistus. Minä jouduin laittamaan paria päivää vanhemmille kommenteille tarkastuksen ainaisen roskapostian takia. Se auttoi. Jos mä asuisin vain karvakamujen kanssa olisi mun pöydillä samannäköistä. On jo nyt vaikka mies aina valittelee kun kerään kaikki vaakatasot täyteen tavaraa.

  ReplyDelete
 4. Syksyllä oli hirveästi roskakommentteja, mutta ne näyttävät loppuneen tykkänään muutama viikko sitten, ainakin tästä blogista. En tajua, mistä kaikki pöydille kertyvä roina oikein tulee!

  ReplyDelete
 5. Onpa jänskä hylly...ensin katsoin että on minikotiin tarkoitettu ( joka on uskomattoman upea yksityiskohtineen ), mutta kun tuossa on noi maalipänikät tuomassa mittakaavaa nii ei ole. Onkohan siellä Menitan lähellä vielä kirpputori....siel tapasin käydä.
  Pikkuset sintit siellä kasvamassa ja Ransu linssilude ( mitä Ransu nyt painaa ?)♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pieni Ransunpoikanen painaa 6,3 kiloa ja häiriköi kirjoirranistani pathaillaan!

   Delete
 6. Huippumielenkiintoinen hylly, tosi hyvä löytö!

  Meilläkin olisi pari(t) jalkavalaisimet vailla sähkötöitä, mutta niihin pitäisi vaihtaa koko johdotus. Hra K saa jo ylimääräisiä harmaita hiuksia, kun löydän maadoittamattomia valaisimia (ja huushollimme ainut sellainen pistorasia on kovassa käytössä).

  Voihan Ransu ja karvainen masu ♥. Ja aurinkopantteri ♥.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo on kutkuttava pikku kaappi, vaikka onkin vähän rouhea, selvästi kärsinyt. Tulee ihan mieleen, olisiko se ollut jossain sodassakin!
   Juu, johto piti vaihtaa tästäkin lampusta. Sitten on hyvä mieli, kun se on tehty, vaikka aluksi hiertääkin.

   Delete
 7. Voi, en taaskaan muistanut HÖYTÄÄ niitä lumikelloja. Olisi ollut aika ihanaa odotella niitä vaikka jouluksi.

  Ransu is the boss;)

  <3

  ReplyDelete
 8. Meillä ruokapöytä on puolillaan sytykeruusun viritelmiäja rikkinäisiä munakennoja, onneks mä olen tällä hetkellä ainoa syöjä jos ei eläimiä oteta lukuun, ne ei kuitenkaan saa syödä ruokapöydältä, vaan heillä on ihan oma sellainen :) ja monesti nykyään tulee syötyä sohvalla...voi kauheeta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, hienoa kuulla että muuallakaan ei olla niin täydellisiä ;-) Askartelu on toki tärkeämpää kuin mikään muu!

   Delete
 9. Ihan kuin meiltä! Voi helpotuksen huokaus, me emme ole ainoita. Siis mikä noita pöytiä riivaa? Ne vetävät magneetin lailla kaikkea kummallista. Kissoista puhumattakaan! Kenelle tästä voi valittaa, onko enää Karpoa? :D

  Kaappi on UPEA!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helpottavaa täälläkin! En tiedä, mistä kaikki roju on peräisin, kissoista varmaan ;-)
   Kaappi on kiehtova.

   Delete
 10. Råttorna måste det ju vara som hämtar allt möjligt på köksbordet, kanske det är rekvisita när de dansar? (Eftersom vi inte har katt längre dansar ju råttorna på bordet) Kanske de dansar hos er också när kattorna (och mamma) är i stan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmm... råttorna kunde nog okså göra något nyttigt. Reparera lampar osv.

   Delete
 11. Pöytiä ja pöytiä sulla ja mielenkiintoinen kaappi! Ai onkos jokin paikka tarkoitettu vain syömistä varten ...???

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ole tarpeeksi pöytiä, kun aina joutuu raivaamaan tilaa, jos haluaa ommella / aksarrella / paketoida / syödä / rapsuttaa kissaa... Joskus joku on väittänyt, että syömistä varten pitäisi olla erikseen pöytä. Hyvä, että sinä minua vanhempana ja viisaampana kumoat väitteen, alan noudattaa sinun esimerkkiäsi! Toisin sanoen jatkaa kuten ennenkin.
   Tiedoksi: Nukketalon Tango-koira sai tänään pätkän makkaraa eteensä, ja pari viipaletta. Joululuun hankinta on vielä vaiheessa.

   Delete
 12. Pöytä on elämistä varten eli siinä voi tehdä kaikenlaisia hommia. Olishan se outoa, että pöytää käytettäisiin vain korkeintaan puoli tuntia päivässä. Pöh.

  Mullekin on tullut sanavahvistus, vaikka asetuksissa lukee EI sanavahvistusta. Nyt täytyy testata saako sen pois. Kysyy sanavahvistuksen sullakin edelleen...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Höh, vai kysyi se taas. Tällä kertaa sentään oli mennyt päälle Kyllä sanavahvistukselle, kun tähän asti on ollut ei, ja silti se on ollut päällä. Valitsin taas ei, katsotaan kauanko se nyt on voimassa...

   Delete
 13. Niin usein keittiön pöytä on se kodin sydän, jonka ääressä tehdään paljon muutakin kuin syödään. Siihen usein kokoontuu kaikki paikallaolijat omine harrastuksoinneen. Se on yksi kodin parhaita paikkoja
  Oikein hyvää joulun odottelua.
  Tuo kaappi on oiva säilytyspaikka aikeele pienelle tavaralle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pöytä on tärkeä, ja kun ei ole työhuonetta erikseen, niin mistäs se pöytä muuten löytyisi kuin keittiöstä. Sen ääressä tulee sitten tehtyä puuha jos toinenkin.

   Delete
 14. Päivät ovat tosiaan pimeääkin pimeämpiä, mutta näkyväthän kaikki valot sisällä ja ulkona sitten paremmin. Minäkin olen ihmetellyt tuota sanavahvistukai (joita inhoan). En saa sitä millään pois.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei! Minulla onnistui sanavahvistuksen poistaminen, ainakin osittain, niin, että vaihdoin kommentointityyppiä erillisestä ikkunasta tähän tekstin alle.

   Delete
 15. Sieltä se hyasintti nousee, mukava seurata talvellakin kasvunihmettä.
  Miullekkin ilmesty sen sananvavhvistus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Talvella on todella hauskaa seurata sipulikukkien nousua mullasta! On se keväälläkin, mutta nyt se tuntuu vielä tärkeämmältä.

   Delete
 16. Ei kysynyt salasanaa:)
  Mullakin se meni joskus itsestään päälle, onneksi joku huomautti, multa itseltäni se ei sitä kysynyt;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sepä jännää, että nyt ei kysynyt, kun Nettimartalta tuossa yllä oli kysynyt, enkä ollut tässä välissä muuttanut asetuksia. Blogger touhuilee ihan omiaan!

   Delete
 17. Meillä syödään pöydän ääressä (istuen) kun on vieraita :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teillä syödään asiallisesti, ja lisäksi hyvää ruokaa!

   Delete
 18. Kyllä meillä syödään pöydän ääressä. Myös työpöydän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Työpöytä on vähän paha, kun sitten tietokoneen näppäimistö on täynnä pizzanmuruja ;-)

   Delete
 19. Mitäs hyötyä on pöydästä, jolla ei voi tehdä muuta kuin syödä. Viikon kuluessa meilläkin pöydälle kertyy kaikenlaista ja sitten siivouspäivänä tuntuu mukavalta laittaa tavarat paikoilleen. Paitsi Juusoa, jota ei siivota mistään pois. Sillä on etuoikeus olla pöydillä ihan milloin haluaa.

  ReplyDelete
 20. Blogger on ilmeisesti viettänyt railakkaat pikkujoulut, sillä temppuilee se tääläkin. Ja ei muuten tullut sanavahvistuspyyntöä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo toimii varmasti, jos pitää joskus siivouspäiviä, ööh...
   Toivotaan, että Bloggeri palaa pian takaisin harmaaseen arkeen!

   Delete
 21. Meillä on aika iso pöytä, lapsia oli kotona neljä ja me aikuiset ja kaikki mahduimme hyvin. Nyt lapset ovat lentäneet maailmalle ja me kaksi vanhaa varista syömme ja kahvittelemme omalla puolellamme. Pöydälle mahtuu nyt aamulehti, kynttilä, kuivahedelmäkuppi, syklaami (tai muita kukkia) ja silti vielä mahdumme...eli vähän tilanteen mukaan eletään...Terveiset ja rapsutukset pojille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Iso pöytä onkin hyvä! Vaatii tietysti myös ison keittiön. On hienoa, jos pöydällä mahtuu lukemaan lehteä!

   Delete
 22. Ei näytä minultakaan mitään kyselevän.
  Olisikohan niin, että Bloggeriin kirjautuneilta sitä ei kysytä, vaan ainoastaan sellaisilta, jotka kirjoittavat tunnistautumattomina.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No hyvä, ettei kysele. Kiitos tiedosta, että sanavahvistuksen voi myös jättää täyttämättä, sitä ei välttämättä vaaditakaan, vaikka se näkyisi! Minulle ei tämä ollut tullut edes mieleen. Olisiko niin, että blogeissa, joissa se on pois päältä mutta vahingossa näkyvillä, sitä ei tarvitsisi kuitenkaan käyttää. Hassuja oikkuja!

   Delete
 23. Voi apua mikä hieno löytö tuo kaappi, todellinen harvinaisuus!!! Keittiön pöytä on paras paikka puuhastella. Meillä vain aina joku nalkuttaa, jos joku toinen jättää omat juttunsa pöydälle. Nyt on täällä lahjapaketointi menossa pöydän ääressä, onneksi ei ole montaa pakettia käärittäväksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuota kaappia ei voinut jättää kauppaan, vaikka siihen ei olisi ollut varaa... Tuli sekin rojun vientireissu lähetystorille kalliiksi, eikä ole ensimmäinen kerta :-D
   Hyvä ettei lahjoista tule stressiä, se on parasta niin.

   Delete
 24. Keittiön pöytä on käytännöllinen moneen juttuun, myös lehtien lukuun. Usein keittiön pöytä on niin täynnä tavaraa, että ainakin vieraille on katettava tarjoilut olohuoneen sohvapöydälle. Silloin siinä on vähemmän raivattavaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se onkin haastavaa, kun tulee vieraita! En ole yleensä edes yrittänyt ruokkia vieraita pöydän ääressä, vaikka se onkin usein raivattu buffet-ruokatarjoilua varten.

   Delete
 25. Ihana tuo kaappi. Se osaisi varmasti kertoa monta tarinaa jos osaisi ;)
  Meillä on parit työpöydät, mutta ruokapöydällä yleensä on parhaiten tilaa kuten nyt joulupaketointiin.

  ReplyDelete
 26. Mulle ei muuten ole tullut mieleenkään, että tälläistä kommenttilooraa joutuu odottamaan. Itsellä kun valonnopeat yhteydet, en ole tajunnut. Nyt heräsin miettimään, pitäisikö tehdä muutos. Tosin se ei taida toimia, jos sä et saanut toimimaan. Hmm.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No ei tällainen systeemi niin vaikea ole, pitä vain odotella ja toivoa, ettei netti taas katkea juuri nyt. Itseäni harmittaa eniten sellaiset kommenttiruudut, jotka avautuu kokonaan uudelle sivulle niin, ettei blogitekstiä enää näe. Kun usein on sanottavaa moneen asiaan, ei niitä kerralla muista ellei näe itse juttua!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!