Tuesday, 23 February 2010

Tuoksua ja tunnelmaaIhana haisuli tämä, taisi Maria jo todeta blogissaan ennen joulua. Perunanarsissi. Jossakin väitetään tämän tuoksun olevan epämiellyttävä! Johan nyt. Minusta se on hieno ja vieno ja makea kuin matamin budoaari.
Pääsiäisfiilis iski jo... ja vihdoin sai tuo Eemelin soppakulho uuden sisustuksen.

Feeling Eastery – Mum's old soup bowl got new inhabitants last weekend. For some reason, the very fragrant daffodil 'Bridal Crown' is called a "potato daffodil" over here. How very plebeian.

Perunanarsissi, daffodil, Narcissus 'Bridal Crown'

4 comments :

 1. Kaunista! Pysyykös tuo kissoilta rauhassa tai onko ainakin myrkytön? Minullakin on usein ollut keväällä jotain sipulikukkia sisällä, mutta nyt en ole suunnitellut sellaisia, kiitos karvapuutarhurien. Jotain keväistä pitäisi kyllä saada tänne kinosten keskelle.

  ReplyDelete
 2. Ransu, kaikkien kasvien maistelija, ei ole maistanut narsissia - nuuhkinut kyllä. Noissahan on limaista nestettä varsissa, joka ei liene kovin terveellistä. Kaipa sen kissakin haistaa tarkan nenänsä avulla. Kasvi on siis myrkyllinen eläimille. Voihan sen yöksi nostaa jonnekin kaappiin, ja siksi aikaa kun on töissä, ja siis ilmeisesti koko ajaksi laittaa kaappiin teidän uteliaiden houdinien huushollissa!

  ReplyDelete
 3. Tulipas viehko asetelma, todella kaunis! Kyllä munkin pitää kohta hankkia ensimmäiset sipulikukat. Joissain blogeissa on ollut juttuja myös syksyllä ruukkuun istutetuista sipulikukista, jotka nyt ilahduttavat kukinnoillaan. Jos sitä ens syksynä kokeilisi semmoistakin.

  ReplyDelete
 4. No jåå, kun teillä on tuo hieno autotalli/varastokin ihan tyhjillään odottamassa kasveilla täyttöä!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!