Saturday, 13 February 2010

Pöllöt pellolle

Sarvipöllö lähtee sarvet putkella

Sarvipöllö kierteli ympäri pihapiiriä ja teki hienoja syöksyjä, silmukoita ja voltteja lentäessään pikkulintujen perässä. Sitten se teki virheen laskeutuessaan pihan vaahteraan.
Musti oli tarkkaillut pöllöä ikkunoista ja murissut karvat pystyssä. Puuhun laskeutuminen oli Mustille liikaa, tämä on MUSTIN TONTTI! Se vaati päästä ulos ja syöksyi vaahteraan pöllön perään karvat pystyssä.


Täällä vartioin Minä

Owl's mistake
A long-eared owl circled around the garden after small birds, tits and alike. Most of them migrate for winter, but some as this one stay over.
Then the owl landed on my garden maple. This was clearly enough for Musti. He thought, THIS IS MY TERRITORY and sprang after the owl with all his fur fluffed up.

8 comments :

 1. Oo, miten upee pöllö! Olen nähnyt pöllön vain kerran elävänä luonnossa suhahtamssa pääni yli.

  ReplyDelete
 2. Pöllöt on upeita, paitsi Mustin mielestä ne on pöllöjä.
  Kerran kun olin soutelemassa ihan tyynellä merellä, lehahti viereiseltä luodolta huuhkaja liukuun melkein äänettömästi. Se on VALTAVA lintu, todella vaikuttava.
  Ja kerran kun ajoin täältä lähtiessä Norrskatan halki, huomasin pöllön sähkölangalla ja kuvasin sen. En todellakaan tunnistanut sitä lapinpöllöksi, mutta miesystäväni tunnisti. Se on ehkä ainoa koskaan Turun saaristossa havaittu lapinpöllö. On ollut tosi hyvä pöllötuuri.

  ReplyDelete
 3. Me nähtiin viime kesänä kaksi pöllönpoikasta, ne juttelikin meille korkeelta puusta. Musti, sä oot ketterä!

  ReplyDelete
 4. Voi että. Pöllönpoikaset on extra suloisia (huom. sanavalinta), ainakin siis kuvissa ja telkkarissa. Pelottiko sua?
  Musti on tosi ketterä, sehän on rodultaan Kuusankosken Panttereita.

  ReplyDelete
 5. Mä oon Karjalan Karhukoira ja Kalle on Turun Pantteri, vaikkei vielä ihan Mustin tasolle yllä puihin. Mua vähän jänskätti silloin ne äänet ja pimee metsä. Onneks muutettiin metsän vierestä pois! Kallekaan ei ollu silloin vielä kuvioissa, mä olin yksin vastuussa laumasta.

  ReplyDelete
 6. Musti vastaa.
  Se on ehkä yhdelle pienelle koiralle vähän liikaa vastuuta.
  Jos haluut, voi opettaa sua puuhunkiipeemistaidoissa ja muussa tärkeessä, esim. itsesi puhtaaksi nuolemisessa ja hiekkalaatikolla käymisessä. Nillä taidoilla erotut edukses kaikista muista koirista ja saat kokea ylemmyydentunnetta.

  ReplyDelete
 7. Hurja pöllö, mutta Musti on vielä hurjempi! Kunnioitettvaa kansalaisrohkeutta ja kotipiharakkautta! Musti rules!

  ReplyDelete
 8. Mustista on tullut kelpo isäntä Viljon poismenon myötä. Vaikka se on muuten rento ja kiltti kaveri, joitain asioita se ei sulata. Yksi on vihollisen tulo Mustin tontille. Toinen on se, jos mä leikin punaisella nauhalla, joka on MUSTIN lelu, Ransun kanssa. Sen ilmeestä huomaa silloin, että nyt harmittaa. Mutta ei se silloin sano mitään, harmittelee vain suomalaiseen tapaan itsekseen ja toivoo asioiden parantuvan.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!