Wednesday 4 January 2017

Nukkekotikierros


Otin tänään vähän parempia kuvia nukketalosta, näistä pitäisi näkyä enemmän yksityiskohtia kuin edellisellä kerralla...
Eteinen on käytävämäinen tila, jonne lasketaan kaikki käsistä, kuten eteisiin yleensäkin.

A Tour in the Dolls' House
Here it is, as far as I've got with it. Three floors + loft in total, the top floor (+ the loft) still mostly unfinished.

Eteisen vieressä on keittiö.


En ole nukkeihmisiä, enkä välitä hankkia ihmishahmoisia nukkeja (ihmisvihaaja...). Tango-koira löytyy eteisestä ja viitteitä Jeevesin, tuon mainion herrasmiespalvelijan, läsnäolosta löytyy sieltä täältä, eteisessä on mm. knalli sekä vaateharja, pesulasta haettu takki vielä puuttuu, se on ollut tehtävien listalla jo jonkin aikaa... (miten minusta tuntuu, että tämä liittyy johonkin parin vuoden takaiseen joulusatuun).


Keittiössä on ruokakattaus Hercule-kissalle.

Eteisen toisella puolella on ruokasali.

Miss Marple nauttii teetä sitruunan kanssa ja voileipiä, joulukuusen kimalluksessa.

Kun ruokasalista noustaan portaat ylös, saavutaan ateljeeompelimoon.

Ompelimon vieressä ovat privaattihuoneet, makuuhuone ja kylpyhuone.

Henkilökohtainen kirjeenvaihto hoidetaan täällä.


Kylpyhuoneessa on aidot Hollannista tuodut Delft-laatat sekä marmorinen allastaso.

Ylimmässä kerroksessa on musiikkihuone ainoa, joka on lähellä valmista. Täältä johtavat vielä portaat parvelle, jonne tulee salainen tutkijankammio.


Musiikkihuoneen katto on aito lontoolainen 1700-luvun lopun malli, musiikkihuoneesta sekin tietysti. Kakluunin eteen täytyy vielä asentaa kipinäpelti ennen kuin tulen uskaltaa sytyttää.
Tämäkin huone näyttää paljon paremmalta sitten, kun loput jalka- ja kattolistat menevät paikoilleen. On ihmeellistä, miten ne muuttavat huoneet kuin taikaiskusta lasten nukketalosta oikean pienoismallin tapaiseksi.

48 comments :

  1. Niin ihania yksityiskohtia! Seinillä taulut, kirjoituspöytä.. Tahtoo nähdä! - Emäntä

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aika paljon vielä puuttuu. Juuri tajusin, että mustepullo ja -kynä pitää hommata kirjoituspöydälle. On oikeasti vaikeaa löytää riittävän pieniä ja siroja juttuja, aidon näköisiä ja oikeassa mittakaavassa.

      Delete
  2. Voi Saila, 19.1. ilmestyy kirja Nukkekaappi. Sain sen just luettua, mutta sillä on embargo ilmestymispäivään asti. Suosittelen sinulle tuota kirjaa <3 Ja kaikki siis tapahtuu 1600 -luvun Amsterdamissa, hirveän kiinnostavaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sepä kiinnostavaa! Rijksmuseumissa mahtavia vanhoja kaappi-nukkekoteja, olen käynyt katsomassa pelkästään ne täsmäiskuna, kun oli vähän kiire muualle.

      Delete
  3. Kaunis kaakeliuuni, tuollaisen kun saisi oikeasti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Älä muuta sano! Mutta ehkä mieluummin jotain muuta materiaalia kun pahvia, jota tämä on :-D

      Delete
  4. Voi ihanuus. Keittiön pitsiverhot on somat. Miten paljon ysityiskohtia, banjo ja harppu ja kukat ruukuissa ja vaikka mitä.huoh. Ja kakluuniin kipinäpeltikin tulossa. Mistä sen vois tehdä ?
    Onko Hercules vain sisällä viihtyvää tyyppiä vai saa hepuleita päästäkseen ulos? Miss Marple valjastelee hänen kanssaan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen miettinyt jotain alumiinifoliota, mutta mieluummin messingin väristä. Eiköhän sellaista askartelupaperia löydy, tai sit joku kullanvärinen kakkupaperi tms...tai jostain pahvirasiasta joku metallinhohtoinen pala.
      Hercule ei ole osoittanut merkkejä ulos haluamisesta. Ruokasalin takaseinässä on lasiovet puutarhaan, niissä on kissanluukku, josta on kissa tulossa sisään... Miss Marple ratkoo elämän mysteerejä teekupposen ääressä. Lienevät aika mukavuudenhaluisia sekä Miss että Hercule.

      Delete
  5. Upea! Uusia huoneitakin tutkittavana!

    ReplyDelete
  6. ...joulusatuaineksia koko talo täynnä, se tutkijan kammiokin... Onko nukketalossasi esikasvatusikkunaa?

    Aivan uskomattoman ihana tuo nukketalosi, sitä katsellessa kuluisi varmaan vaikka koko päivä! Talo täynnä satua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tutkijan kammio on vasta ajatuksissa, ei sitä oikeasti vielä ole ollenkaan :-D Esikasvatusikkunaa ei muuten ole! Keittiössä on ikkuna puutarhaan, jonka edessä tiskialtaan takana on kyllä pari kasvia ruukuissa.

      Delete
  7. Komea talo, paljon tilaa (ja sisustamista :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yllättävän vähän siinä on loppujen lopuksi tilaa! Huoneet ovat minimaalisen pieniä ja täyttyvät jo kahdesta kalusteesta. Alussa hankin vähän liikaa kalusteita, mutta onneksi kaikki mahtuu tuonne kumminkin. Joka huone on ollut pienempi kuin kuvittelin, kun olen saanut väliseinän ja -katon paikoilleen :-D

      Delete
  8. Härlig liten fantasivärld - eller riktig värld som lever sitt eget liv! Jag tycker också att människor är överskattade, det är roligare att fantisera än se dem som bor där.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Människor är överskattade :-D Det är sant, att fantiseringär roligt, vad som hälst kan hända. Jag tycker om idéen att en vänlig och hänsynsfull Jeeves tjänar kattor och hunden.

      Delete
  9. Ihana minimaailma! Oliko siellä kirjoituspöydällä sinettileimasinkin?

    ReplyDelete
  10. Hieno kokonaisuus, joka on täynnä upeita yksityiskohtia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! On upeaa löytää myyjäisistä taitavien ihmisten käsintekemiä nukkekotiaarteita - jotkut ovat todella taitavia! Oma vahvuuteni on varmaan kulissien rakentamisessa, ei siinä kaikkein pienimmän näpräämisessä.

      Delete
  11. Ihana . Omakin Jouluni ilmentyy enemmin nukkekodissa ja tonttulassa kuin oikeassa talossa... .Saan kyllikseni joulutunnelmasta ja on huomattavasti helpompi siivota pois vuodenvaihteessa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minjoulu on tosi kiva järjestää eikä sille tarvitse raivata tilaa, jota ei oikeasti edes ole. Nukkekodista voi helposti heivata jonkun pöydän pois joulukuusen tieltä :-D
      Ja minijoulua ei myöskään tarvitse niin orjallisesti siivota pois, mulla on joskus olleet joulujutut vielä kesälläkin siellä esillä. Ei sekään haittaa. Seuraavaksi voisi kyllä ottaa runebergintortut esiin :-)

      Delete
  12. Mä en kestä, miten hienoja yksityiskohtia ja tarinoitakin! Näin sieluni silmin Jeevesin ja muut ilman niitä ihmisnukkejakin. <3
    Millainenhan puutarha tuossa talossa on?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koeta ny vaan kestää :-D Totta, asukkaat voivat tehdä kaikenlaista kiinnostavaa, vaikka heistä ei näkyisi vilaustakaan.
      Puutarhaa ei talon alla olevalle pöydälle yhtään mahdu... olen ajatellut, että tuo on kadunvarsitalo, näyttää ihan sellaiselta. Silloin siinä on vain takapiha. Sitä näkyy vilaus keittiön takaikkunasta ja ruokasalin lasiovista: siellä on sorakäytävä, nurmea ja puiden runkoja, jotka saattavat ehkä olla joitakin magnolioita tai korkeita heisiä...

      Delete
  13. Tämä on jo ihan oikean nukkekotiharrastajan työnäyte, eikä mikään Lundby-tekele. Ihana. Yksityiskohtia riittää ihmeteltäväksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. On tosi ihanaa! Löysin vielä Englannissa ihan oikean näköiset minimaaliset valokatkaisijat, joita voi liimailla ovien viereen, vaikka ei niistä tietenkään valot oikeasti tule päälle. Mutta näyttävät niin hyviltä :-D

      Delete
  14. Voi että, mitä yksityyskohtia! Nukkekoron sisustamises, pikkutarkkuus ja kekseliääsyys pääsöö puhkiamahan kukkahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siitä tulee vähän sellainen ongelma, että mitään rojua ei voi heittää pois, koska sille saattaa olla käyttöä nukketalossa :-/

      Delete
  15. Niin hieno kokonaisuus ja kaikki yksityiskohdat, tuo kylpyhuone on erityisen jännittävä ja aistikas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi, siitä pitäisi yrittää saada parempi kuva, mutta se on hieman hankalaa, kun se on pimeässä nurkassa ja tuo hapsuverhokin on edessä. Siellä on mm. maailman pienin kylpyankka, vaoin noin 3 mm korkea :-D

      Delete
  16. Voi kääääääääääks miten ihana!!! ❤️❤️❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mineily on ihanaa. Mites sun nukkekoti, onko jo purettu muuttolaatikosta ;-)

      Delete
  17. Voi miten hienoja yksityiskohtia! Musiikkihuoneen kakluuni ja katto ovat todella hienot. En kestä tuota eteisen minikukkataulua ja haluaisin totisesti nähdä sen 3 mm:n kylpyankan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nooh, voi olla, että se onkin ehkä 4 mm ;-) Eteisessä on kaakaoaiheinen opetustaulu, en nyt ole keksinyt sille muutakaan paikkaa - vielä. Kun uusia huoneita valmistuu, siirtyy tavaroita aina.

      Delete
  18. Haa, piti heti mennä uudestaan tutkimaan tuota opetustaulua. Kaakaotauluhan se siis onkin! Sopii kyllä hyvin suklaan ystävälle, ilmankos bongasin sen eteisestä heti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai että, ihanaa, että sinulle ei ole tullut suklaaähkyä, kun sitä niin monet voivottelevat :-D

      Delete
    2. No tuota, ehkä johtuu siitä, että mulla suklaa ei liity mitenkään erityisesti jouluun, vaan on ihan ympärivuotinen seuralainen ;) Makuuni on vielä mahdollisimman tumma suklaa ja usein mahdolllisimman tumman kahvin kera :D

      Delete
    3. NO mutta sehän on sitten suorastaan terveysruokaa :-D

      Delete
  19. On kyllä aivan käsittämätön sisustus. Piti tuijottaa noin sata vuotta. Muuttaisin tuonne heti jos pääsisi. Oletko tehnyt näitä itse? Harmi kun olen niin kärsimätön, kiehtoisi tämä nukkekotiharrastus kovasti. Joko tällä talolla on puutarhakin tehtynä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, tuo on unelmien talo, voi kun pystyisimme muuttumaan ihan pikkuruisiksi ja muuttaa tuonne. Puutarhaa ei valitettavasti talon aluspöydälle mahdu sitten millään. Mutta siksi Totoron talvipuutarha on sitten erikseen ;-)
      Olisi hienoa osata näperrellä noin hienoja pikku juttuja, mutta en ole oikeasti tehnyt noista kalusteista ja esineistä kuin muutaman hassun. Huoneiden sisustus on sitä paitsi kaikkein kivointa - seinien värien ja materiaalien valinta ja seinien paikat, harmi, ettei sitä enää kohta pysty tekemään, kun talo tulee valmiiksi.

      Delete
  20. Oi tutkijankammio tulossa, siitä tulee jännää. Kun on noin hienoa tähänkin asti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, täytyy keksiä kaikkea kivaa. Tai osittain kaikenlaista on jo, täytyy siis inventoida! Työpöytä ainakin on jo sinne kammioon.

      Delete
  21. Ihan mielettömän upea nukkekoti kaikkine huoneineen ja kalusteineen. Varmaan kaikin puolin ihanaa elää siellä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toivon jatkuvasti, että saisin muuttaa tuohon taloon. Pitäisi löytää Liisan taikajuomaa, jolla kutistuu.

      Delete
  22. Hei, sinun nukketalo on hurmaava! Kaakeliuuni kelpaisi minullekin :) . Sinua saattaa kiinnostaa tämä: Rijksmuseumissa on esillä Petronella Oortmanin nukketalo https://www.rijksmuseum.nl/en/collection/BK-NM-1010

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi, tuo on ihana! Ja ne kaksi muutakin, kävin kerran tuolla museossa niitä kuolaamassa.

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!