Tuesday, 6 December 2016

Päivän purppurat


Syksyllä sisään siirretty verenpisara on ahkera. Se on tehnyt kovasti uusia kukkia, joiden fuksianpunan sävy on kalvennut lyhyiden päivien pimeydessä kauniiksi hailakan vaaleanpunaiseksi. Keskustan tumma purppura on silti ennallaan – ihanat sävyt, nätimmät kuin kesällä! Tämä ei taida olla mitään lajiketta, vaan ihan perus-siroverenpisara.


Kiersin tänään puutarhaa masentuneena talvesta. Silmä osui pikkuruiseen orvokkiin, joka oli tehnyt kaksi kukkaa, vaikka mittari huitelee joka toinen päivä miinus kymmenessä asteessa. Mikä sinnikkyys!

Ahkeruus ja sinnikkyys, siinäpä sopivat luonteenpiirteet meitä suomalaisia kuvaamaan. Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa meille sisukkaille!

Finnish Spirit
It's our Independence Day today, and I found two flower examples representing similar stamina and diligence that we Finns share. A fuchsia has flowered non stop for at least half a year, and a small violet is producing new flowers despite the temperature freezing down to –10 every other day.


Siroverenpisara – Fuchsia magellanica

23 comments :

 1. Hurjaa, meillä lunta 20cm ja vielä eilen illalla -23 pakkasta:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on lauhempaa. Eikä yhtään lunta, siksipä tämä sateen ja pakkasen vaihtelu tuottaa taas vaihteeksi huolta kasvien puolesta.

   Delete
 2. Kelit kyllä vaihtelevat ihan mahdottomasti jopa vuorokauden sisällä! Tuo verenpisara on niin ihana, väri upea! Onpa suomalaista sisukkuutta kuvaava orvokki, harva kukka tai ihminen on noin sitkeähenkinen!

  Eilen oli itsenäisyyspäivä vastaanottoineen, mutta sitä pitäisi juhlia ihan joka päivä, hyvää itsenäisyyspäivää tänääkin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Verenpisaralla on ihanan kalvakat, lähes valkoiset nuput, kun valoa on vähän. Oikeastaan se fuksianpunainen kuuluu inhokkiväreihini, tykkäänkin tästä pimeyden versiosta enemmän :-D Vaaleankalpea Fuchsia magellanica var. molinae päätyy varmasti kotiini heti, kun sen jossain vain bongaan.
   Totta, kiitos, ja samaa sinulle!

   Delete
 3. Kauniit värit molemmissa kukissa!
  On ne vähissä nämä tämän vuodenajan ilot.
  Yritetään nyt kuitenkin olla sinnikkäitä.
  Sinä sentään postaat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harvakseltaan, juu. Ei tunnu olevan oikein mitään uutisoitavaa, tämä on tosiaan sellaista kuoleman kautta, josta on vain jollakin uskolla sinniteltävä yli. Mietin kevätkuvia katsellessani, että ehkä keväällä into taas palaa. On se ainakin aina tähän mennessä palannut, se on ihmeellinen herääminen jääkauden jälkeen.

   Delete
 4. Minulla oli 3 just tuon väristä verenpisaraa, mutta en saanut yhtäkään kaunista kuvaa niistä. Kaksi sitten sisällä kuin kuivui ja yksi jatkoi kukkimistaan. Nyt se yksi on pelakuiden kanssa kellarissa talvehtimassa. Ehkä ne kaksi antoivat yli jaksamisensa, sillä moista kukintaa en ole ennen kokenut.

  Onneksi meillä on nyt lunta...

  <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Verenpisarat vaativat yllättävän paljon kastelua talvellakin.
   Lumi auttaisi kasveja talvehtimaan, toivottavasti ei tule paljon menetyksiä.

   Delete
  2. Ihan tosi...Kiitos vinkistä<3

   Delete
 5. Oi, miten sinnikäs orvokki! Se sopii tosiaan meidän suomalaisten juhlapäivään.
  Ja tuo verenpisaran kalvakkasävykin on todella ihana. Nyt kaikki kukat ovat piristäviä, vaikka olisivat kalvakoitakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pieni kukkanen tähän aikaan on oikea ihme.

   Delete
 6. Orvokit ovat todellisia sinnittelijöitä. Viime kesänä niitä putkahteli kasvimaalle, siemenet oli tulleet kai kompostimullan mukana. Ei henno edes kitkeä pois. Todella kaunis verenpisara.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Verenpisarassa on kesällä ärtsymmät värit, tämä talvinen kalpeus tuli iloisena yllätyksenä. Orvokit ovat valtavan suloisia, eivätkä ne kai kovin hankalia tai valtaavia ole ns. rikkakasveinakaan.

   Delete
 7. Olipa hieno joulukuinen orvokki. Vaikea täällä kuvitella moista ihmettä. On lunta ja lumessa hankiainen. Joulukuussa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika aikaisin, mutta tuleepahan valkoinen joulu - ehkä. Lumi tekisi hyvää täälläkin, mietin, miten kasvit pärjäävät ilman lumen hitustakaan, kun lämpötila heittelee. Mutta vielä parempi olisi tietysti, jos huomenna tulisi kevät ;-)

   Delete
 8. Meillä on paksu kerros sohjoa ja jäätä pihassa, ei toivoakaan mistään väristä :( Ihanaa katsella sinun pihastasi vähän väriä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yöks, sohjoa! Täältä löytyy ruskeaa ja vihreää, kalliot ja kivimuurit ovat harmaita. Todella kaunista, olisipa tällaista koko talvi.

   Delete
 9. Muistelen viime vuonna kuvanneeni sinnikästä "talvi"orvokkia ehkä marraskuun lopulla. Itse paikkansa valinneet sini-kelta-lilakirjavat orvokit kukkivat meillä koko kesän eivätkä vaatineet mitään hoitoakaan, ei edes nyppimistä! Ja ne paikat..suosituin oli rutikuiva paahteinen seinänvieruskivikko, jossa mukulakivien väleissä enimmäkseen sementtiä :-D
  Ensi kesäksi odotan vähintään yhtä upeaa kukintaa..
  Ja olen muuten varma että keväästä asti penkissä kukkinut pinkki huone-esikko kukkii parhaillaankin lumen alla <3
  Raija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Orvokit ovat supersinnittelijöitä! Toivottavasti niistä tulee joka vuosi yhtä ihana yllätys.
   Voi, huone-esikko ei ole talvenkestävä. Saisikohan sen vielä pelastettua sisälle?

   Delete
  2. Voi ei..nimikin viittaa siihen ja silti ei tullut mieleen! Täällä on niin talvi etten enää yritä sitä pelastaa, mutta uuden kyllä hankin ihan ehdottomasti! Väriä talveen.. Raija.

   Delete
  3. No voi kökkö. Mutta ei jotain huonoa jos ei jotain hyvääkin. Sait nauttia kukista keväästä syksyyn, ja joulun jälkeen huone-esikot ilmestyvät taas kukkakauppoihin! Voi valita monesta ihanasta väristä taas lempparinsa.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!