Monday, 7 November 2016

Ankean marraskuun piristys


Marraskuu on yleensä ihan jees, silloin ovat monen kasvin syysvärit parhaimmillaan ja lopulta syksy pimenee kohti ankeaa joulukuuta. Mutta nyt iski ankea talvi kovin aikaisin.
Kaupunkiparvekkeeni kärsimyspassio pysyi urheasti vihreänä pakkasessa monta päivää, kunnes pakkasen luvattiin vain kiristyvän ja minun oli pakko leikata varret poikki ja ottaa ruukku sisään. Todella harmi katkoa näin ihania versoja, mutta sitten ne aiheuttivat vielä yhden ihmeen: ne ovat edelleen vihantia, monta päivää sitten katkaistuina! Kärsimyspassio on ainavihanta köynnös, joka sietää pientä pakkasta. Sen olisi riskillä voinut vielä jättää lasitetulle parvekkeelle, mutta epäilen, ettei se tällaista jääkautta kuitenkaan kestä. Huoneenlämpö on kasville takuulla aivan liian kuuma, joten täytyy toivoa, että sää lauhtuisi ja kasvin saisi takaisin parvekkeelle. Nyt isosta ruukusta pistää vain metrin pituinen varsi, jossa on muutama lehti.

Lonkeroita kiemurtelee pitkin katonrajaa. Olkoot paikoillaan, kunnes kuihtuvat. Ei niitä sitä ennen raaski kerätä kompostiin.

Kävin lähi-taimimyymälässä ja siellä oli murattisyklaamin mukuloita vielä jäljellä, yksi oli ryhtynyt kukkimaan pussissaan. Olen aiemminkin ostanut näitä sinnittelijöitä, niinpä tälläkin kertaa syklaami lähti mukaan. Kukka on väärin päin, kun se oli pussista käsin kasvanut mihin suuntaan sattuu. Toivotaan, että kukkia tulee lisää. Tässä pikkuisessa on ihastuttava tuoksu.


Syklaamikin joutui jääkauden jaloista sisälle, samoin kaikki muu. Pari tomaattia, jotka vahingossa kesällä itivät siemenseoksesta eikä niitä raaskinut heittää pois. Tomaatteja ei ehkä tule, mutta on kivaa, että ikkunan sisäpuolella on elämää, kun ulkona on täysi kauhistus. Ei tuonne tee mieli mennä. Tänään leikin, että on ydinlaskeuma ja olen linnoittautunut sisään. Todellinen maailmanlopun meininki siis.
Toivottavasti äitini ei lue tätä, sillä mamman soppakulhossa on lisää pelastettuja murattisyklaameja ja syyssahrameita, joiden toivon pian kukkivan.

Piristykseksi ankeuteen järjestän pienen arvonnan. Palkintoina on:
Käsintehdyt kissakorvakorut (läpikorvan)
Laidunkarstaohdakkeen siemeniä
sekä seuraavat kirjat:
Hanne Kinnunen: Parsaa omasta pihasta
Kaisa Vermasheinä: Lempeää kauneutta luonnosta (reseptejä luonnonkosmetiikan tekemiseen)
Dan Rosenholm: Trädgårdshandbok för lata
Shawna Coronado: Viherseinät – uutta ilmettä puutarhaan


Laidunkarstaohdake on kaksivuotinen loistava perhoskasvi!

Kerro kommentissasi, minkä tai mitkä palkinnot haluat, jos arpaonni osuu kohdalle. Kullakin kommentoijalla on yksi arpa.
Arvonta tapahtuu sunnuntaina 13.11. klo 13.
Onnea arvontaan!


Kärsimyspassio – Passiflora caerulea
Laidunkarstaohdake – Dipsacus fullonum
Murattisyklaami – Cyclamen hederifolium

73 comments :

 1. Passiot ovat tosi ihania, omani oli lasikasvihuoneessa, sieltä muutti navettaan, nyt kevyesti sanomalehdellä peitettynä kellarissa ja toivon parasta. Passion kukka on ihana ja banaanipassion suloisen kaunis fuksia, josko joskus kukkisivat, toivon!

  Ihanan pelastustehtävän olet suorittanut, mikä sen arvokkaampaa kuin aarteet mamman soppakulhossa :D

  Tämä talvi tuli liian pian, en olisi välittänyt, ja niin kylmä, kylmä, kylmä ... en tykkää yhtään vaikka joulua odotan, en valkoista ja kylmää vaan hämärää ja pimeää :D Eikös pukkikin ole vanha ja huonojalkainen, sopisi hänellekin!

  Ihana arvonta! Jos onni on myötä niin nuo kaikki kirjat kiinnostavat, eniten Kaisa Vermasheinä: Lempeää kauneutta luonnosta (reseptejä luonnonkosmetiikan tekemiseen)(tälle olisi erityinen tarve, vuodet ovat tehneet tehtävänsä ja kaikki apu olisi restauroinnissa tervetullutta) ja Dan Rosenholm: Trädgårdshandbok för låta.

  Mukavaa viikon jatkoa, älä jäädy!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, todellakin, ei pukkikaan voi liikkua jäässä ja lumessa!
   Kiitos, ihan samaa toivotan sinne, yritetään olla jäätymättä. Onnea arvontaan!

   Delete
 2. Kaunista vihreää prvekkeella! Jos saisin valita palkintoja ottaisin Laidunkarstaohdakkeen siemenet ja Viherseinät-kirjan. Kissakorviksetkin kelpaisivat :) Kyllä on tänään ollut niin kylmä viima...hrrr...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, tosi kylmää on, hurrr. Onnea arvontaan!

   Delete
 3. Vihreät todella piristää nyt sisällä, tosi paljon myös meidän pikkupuutarhuri Jesseä ;) Eipä viitsi mitään hankkia siitä syystä, tarvis ainakin olla tuo suojahäkki joka suljetaan.
  Arvontaan osallistun, tavoittelen ohdakkeita ja viherseiniä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi sun suojahäkki olis hyvä, mutta kaipaisi meillä vielä tassun kestäviä seiniä...

   Delete
  2. Voi ei, tässä pitäisi olla palkintona Jessesuojahäkki :-D
   Onnea arvontaan!

   Delete
 4. Jep. Talvi tuli yks kaks. Minkäs teet? Harmi sun ihanuutta, kun piti leikata. Mukavaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä. Olispa ihanaa, jos kevät tulisi joskus pari kuukautta etuajassa!
   Kiitos samoin! Etkö osallistu arvontaan?

   Delete
 5. Oi tuota kärsimyskukkaa, onneksi jäi kuitenkin henkiin, saat uudet lonkerot siihen viimeistään kevään kuluessa! Kevät tuo ihana sana <3
  Arvonnassa olisin halukas voittamaan tuon parsa kirjan! Parsaa olisi tarkoitus ensi vuonna laittaa kasvamaan! Muhevoitin sille paikkaa tänä suvena, viljelemällä alueella hernettä, kauraa ja persianapilaa. Keväällä sitten vähän hevon peetä ja siihen juurakot, mutta ehkäpä kirjasta löytyykin lisää/toisenlaista infoa!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti kärskimyskukka selviää talvesta, ihanteellinen olis varmaan muutaman asteen plussalla, mutta mitenkäs tungen ison kasvin jääkaappiin :-D
   Onnea arvontaan! Mulla parsa viihtyy hyvin laihassa hiekkamaassa. Mutta kirjassa voidaan tosiaan neuvoa lannoittamaankin ;-)

   Delete
 6. Kiva että soppakulholle on käyttöä :D Meitä kiinnostaa ohdakkeen siemenet ja viherseinä. Parsan kasvatus kiinnostaisi, mutta osaisinkohan sitä kasvattaa ja onko sille paikkaa..

  ReplyDelete
  Replies
  1. On tuo soppakulho joskus hedelmäkulhonakin, silloin, kun siinä ei ole kasveja ;-)
   Onnea arvontaan!

   Delete
 7. Arvonnassa mukana, siemenet kiinnostaa😉

  ReplyDelete
 8. Passion lehdistö varjoineen parvekkeen seinää vasten on jotenkin todella hienon näköinen. Toivotaan, että saat kasvin talvetettua, jotta se voi tuottaa uusia hienoja lonkeroita seinällesi.
  Nyt on elämässäsi niin paljon ankeutta, että huippu alkaa jo olla lähellä. Tuosta suunta voi olla ainoastaan parempaan päin.
  Hitsi, millaisia herkkuja laitoit tavoiteltaviksi. Ei !minusta taida olla parsan kasvattajaksieikä kyllä luonnonkosmetiikkakaan meikäläistä pelasta (maailman kenties pelastaisi). Karstaohdakkeen siemenet ja kissakorvikset olisivat aika kivat, joten niistä sitten kumpi tahansa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, tuo on komea köynnös monella tapaa ja nuo varjot kuin jossain ihan toisessa maassa - eksoottinen näky. Köynnös oli ihan pikku raasku, kun sen muutamalla eurolla keväällä ostin, joten kasvuvoimaa tosiaan löytyy, jos se vain talvesta selviää.
   Kyllä tän täytyy olla ankeuden huippu, josta mennään vain ylöspäin :-D
   Onnea arvontaan!

   Delete
 9. Mun kärsimyskukat taitaa kuolla, jälleen kerran. Ne menestyy vain kesän ajan. Ihan kateudesta vihreenä seuraan siskojen pihoilla, kun ne kasvaa oikein pensasaitana, Israelissa!
  Osallistun arvontaan, ohdakkeitaja viherseiniä minullekin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. No Israelissa juu! Täällä ei ihan pensasaidasta uskalla haaveilla :-D
   Onnea arvontaan!

   Delete
 10. Mieti, meillä ei oo vieläkään lunta;) Mutta kuura kaunistaa maisemaa...
  Ja jos arpaonnea suosii, mulle tuo viherseinäkirja, kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi apua, teillä päin kun on tainneet olla Suomen kylmimmät lämpötilat jo vaikka kuinka monta päivää! Toivottavasti puutarha tästä tokenee.
   Onnea arvontaan!

   Delete
 11. Viherseinät ja luonnonkosmetiikka kiinnostaisi minua. :)

  ReplyDelete
 12. Onpa elinvoimaa noissa katkaistuissa versoissa. Minun keijunmekkoni hyytyi jääkauteen. Yhden sen sukulaisen koitin pelastaa sisään, jos se jotenkin pysyisi hengissä kevääseen saakka.

  Olen mukana arvonnassa. Ja yhden korufani tyttären äitinä tavoittelen kissakorviksia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihmeellistä, että niissä on vieläkin lehdet aivan tanassa, eivät lurpota. Tai sitten ne ovat jäätyneet siihen asentoon :-D
   Toivottavasti keijunmekko selviää kevääseen.
   Onnea arvontaan!

   Delete
 13. Mukavan välimerellinen tunnelma noissa parvekekuvissa. Todellisuus lienee kuitenkin hyytävämpi.
  Liikuttavan suloiset nuo tomaatit!
  Mun banaanipassio on tällä hetkellä risuverstaalla pelakuiden kanssa. Ihan oma henkilökohtainen kasvilamppukin on hänellä. Yhtään en ole leikannut versoja, ainakaan vielä. Saas nähdä millaiseksi on kasvanut kevääseen mennessä. Ellei sitten ole kupsahtanut kokonaan...
  Niitä sinun taannoin lähettämiäsi karstaohdakkeen siemeniä mulla vielä on jäljellä hyvin monta, niitä oli varmaan lähes miljoona siinä pussissa, mutta kissakorvikset olisi kyllä just sopivat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samaa minäkin katsoin, että kuvista voisi kuvitella olevansa jossain lämpimässä, mutta pakkasessa nuo kuvat otin.
   Toivottavasti sinun ja Sailan banaanipassiot talvehtivat hyvin.
   Mitä, vai että miljoona, ei kai sentään :-D Se on kyllä hyvä siementämään, mulla alkaa olla siementaimia jo kymmenen metrin päässä alkuperäisestä taimesta.
   Onnea arvontaan!

   Delete
 14. Ihastuttavia kuvia ja soppakulhot on kuin tehty sopalle ja kukille ja hedelmille!
  Mää hukun kirjoihin ja siemeniinkin. Mutta ohdakkeen siement ois tosi jees ( niinku ystävämme Myrtti totesi havumajastaan). Missä Myrtti muuten on ?
  Teillä on kyllä hyytävää, meillä oli vielä pieni kehäkukka ja pikkuruinen ruiskukka kukassaa. Ruiskukka siis siemensi kesän aikana ja yksi beibi näyti ehtivön kukkaan.
  Tsemppiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin! Myrttii, wee miss juuuuuu!
   Voi ei, kirjoihin ja siemeniin hukkuminen ei kylläkään ihan hirveän ikävältä kuulosta.
   Hyytävää on. Kiitos ja tsempit takas!
   ja onnea arvontaan!

   Delete
 15. tutun näköinen soppakulho oli äidilläni taikinakulhona, ja jos onni sattuisi suosimaan ->Dan Rosenholm: Trädgårdshandbok för låta - vai lata? samapa tuo -

  hannah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, lata se on :-) Kiitos, korjasin.
   Onnea arvontaan!

   Delete
 16. Talvi tuli ihan liian pian mutta onneksi lokakuu oli kaunis ja kovin epälokakuumainen, se jatkoi mukavasti kesää.

  Olen mukana korvakorujen arvonnassa, ihastuttavat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta puhut, syyskuu oli ihanan lämmin ja lokakuu kumman kuiva, ei tuntunut kovin syksyiseltä... justiin vasta syksyn makuun ehti päästä.
   Onnea arvontaan!

   Delete
 17. Jopa täälläkin on pakkasta- 7.
  Aikasessa on kylmyys ja lumi.
  Hyvää alkanutta viikkoa sinne teille.

  Jos nyt sattuis minulle niin Laidunkarstaohdake siment oli ensisijassa. Niin olisi Sulosella taas uutta kylvettävää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teillekin on tullut harvinaisen aikainen talvi. Toivottavasti kasvit ehtivät valmistautua talven tuloon, tuntuu, että en itse ainakaan ollut ollenkaan valmis.
   Kiitos, hyvää viikkoa teillekin ja onnea arvontaan!

   Delete
 18. En olisi kuvitellut, että passiflora kestää pakkasta. Meillä ei ole vielä lumimyräkkää, mutta ollaan varauduttu. Piristävä arvonta, osallistun tavoittelemalla karstaohdakkeen siemeniä. Parsan kasvatustakin tekisi kyllä mieli kokeilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moni Passiflora on tropiikin kasvi, mutta caerulean voi istuttaa avomaalle Etelä-Englannissakin, eli kyllä se muutaman pakkasasteen hyvin sietää. Tosin ei varmaan kovin pitkään, mutta en minäkään :-D
   Onnea arvontaan!

   Delete
 19. Hyvin kaunis köynnös! Eikö sitä olisi saanut kokonaisena siirrettyä tuvan puolelle? ihana kevätpöytä sinulla sisätiloissa. Tomaatit ja kaikki! Tuo metalliamppeli/häkki on kyllä niin upea. Ystävälläni on muuten jo kolmatta vuotta sisäkasvina tomaatti kerrostalossa aika lähellä sinua, sitä on hauska aina tervehtiä käydessä. Laiskan kirja on suosikkivalinta tässä kivassa arvonnassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En valitettavasti olisi saanut sitä irti, kun se oli luikerrellut monen kalusteen ympäriltä, eikä se olisi kokonaisena sisään oikein mahtunutkaan. Heh, kevätpöytä on keittiön ruokapöytä... tässä taloudessa ei hirveesti harrasteta pöydän ääressä syömistä :-D
   Kiva kuulla tomaateista, ehkä ne voivat selvitä hengissä talven yli. Yhdessä on pienen pieni marja, saa nähdä turpoaako se - vähän epäilen.
   Onnea arvontaan!

   Delete
 20. Kirjoista kiinnostavat kaikki! Korviani ei ole rei'itetty, joten korvikset joudun jättämään väliin. :(
  minkamaaria@suomi24.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmi, etteivät ole klipsikorvikset.
   Onnea arvontaan!

   Delete
 21. Tämä talvi iskeytyi kyllä yhdellä rytinällä päälle. Varmasti monella puutarhurilla jäi vähän niin kuin hommat puolitiehen.
  Passioflora on yksi kauneimmista kasveista, mitä tiedän. Mulla oli se monta vuotta ihan huonekasvina, mutta yksi talvi kuivuus taisi olla sille liikaa.
  Ensi kesänä se on varmasti hankintalistalla.
  Osallistun ehdottmasti arvontaan.
  Jos onni sattuisi potkaisemaan, kaikki kirjat olisivat kiinnostavia ja tietysti nuo laidunkarstaohdakkeen siemenet. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Viime keväänä tätä passifloraa myytiin ihan Honkkarissa tai Tokmannilla, nyt en muista kummasta ostin. Todella hyvin kasvoi. Kiitos vinkistä, yritän kastella reippaasti Täytyy viedä se takaisin parvekkeelle, kun tulee nollakeli, siellä on sille varmasti parempi.
   Onnea arvontaan!

   Delete
 22. Mulla ei ole puutarhaa, joten tuo valkoinen peite ulkona sopii mulle ihan hyvin. Kylmyys taas EI... mutta ne on kuulemma jotenkin yhteydessä toisiinsa :-/
  Jos kirjaonni osuu kohdalle, niin luonnonkosmetiikkaopus.

  Pojille taas megarapsut ja pusut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, kai niissä on joku yhteys :-D
   Kiitos, megarapsutetaan ja -pusutetaan, ja onnea arvontaan!

   Delete
 23. Jotenki lutuune, tua murattisyklaamin kukka :)
  Lunta meillä ei valitettavasti näy, vaikka muuten onki talaviset olosuhteet.
  Muratit pelastin viimmeesinä pois terassilta.
  Parsankasvatus ei iske, mutta muut on tervetulleita, erikoosesti Viherseinät-kirija.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti kasvit pärjäävät hirmupakkasessa ilman lunta. On tää aika hurja talventulo.
   Onnea arvontaan!

   Delete
 24. Onpa komea kärsimyspassio! Siinä olisi todella kauniit kukat. Minäkin hommasin kaksi murattisyklaamia syksyllä ja ovat ruukussa mutta eivät ole toistaiseksi osoittaneet mitään elon merkkejä. Toivottavasti istutin ne oikein päin ;D Toinen niistä oli ihan tasainen möykky, toisessa näkyi aivan kuin pieniä verson alkuja joten se toivottavasti meni oikein päin. Mukana arvonnassa, viherseinä-kirjaa olen himoinnut, olisihan se hyvä laajentaa kasvatusta ylöspäin siinä vaiheessa kun pihalta tila loppuu ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo passio teki onneksi monta tuoksuvaa kukkaa, aah. Olisi ihanaa, jos se selviäisi hengissä kevääseen. Toivottavasti syklaamisi ovat hengissä! Kaipa niillä kestää aikansa kasvattaa versot mullan pinnalle.
   Hih, jossain vaiheessa tulevat pihan rajat vastaan ;-)
   Onnea arvontaan!

   Delete
 25. Vai että ydinlaskeuma :D :D :D
  Täälläkin kyllä kärvistellään mieluummin sisällä, todella kylmä viima pakkasen kera ei houkuttele. Lumesta ei tietoakaan, onneksi ehdin suojata arimmat kasvit. Aivan ihastuttava tuo kärsimyspassio, katsoin ensin että kuva on jostain ulkomaan reissulta. Arvonta piristää aina tunnelmaa, Dan Rosenholmin kirja ja nuo siemenet houkuttavat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on riemu katossa suorastaan ;-)
   Toivottavasti teillä kasvit selviää pakkasjaksosta, joka tuli niin yllättäen ja tosiaan ilman lunta.
   Onnea arvontaan!

   Delete
 26. Passio olisikin mielenkiintoinen kasvi kasvattaa. Sen kukat ovat niin upean eksoottisen näköisiä. Jospa löytäisin sen taimia ensi keväänä jostain.
  Suloinen kukka murattisyklaamissa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Viime keväänä löysin tuon muistaakseni Tokmannilta, jos teillä päin on niintä, kannattaa käydä kurkkaamassa.
   Syklaameissa on ihanat kukat!
   Etkö ostallistu arvontaan?

   Delete
  2. Hups! Unohtui (Sama pää kesät, talvet...)
   Tuo Dan Rosenholmin kirja ja nuo siemenet haluttaisi, jos sattuisi arpaonni suosimaan:)

   Delete
 27. Mulle kävisivät kyllä kaikki kirjat ja ohdakkeen siemenetkin olisivat mainio voitto ;) Mukana arvonnassa siis.
  Passion kukat ovat ihan kukinnoista kauneimmat, ihmeelliset! Kärsimys ei kyllä yhtään sovi niihin, mutta tuohon ulkona ujeltavaan viimaan kyllä ;) Soppakulhohan on nyt ihan parhaassa rescue-käytössä ikinä. Paljon paremmassa kuin vaikka Eemelin seikkailuissa, joissa hän ujutti sen päähänsä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Passioiden kukat on ihania, nimi on vähän hassu, mutta onhan se ainakin dramaattinen ;-) Tuo soppakulho taitaa olla juuri samanlainen kuin se, joka juuttui Eemelin päähän.
   Onnea arvontaan!

   Delete
 28. Hei. Mukana arvonnassa. Hauaisin korvikset tai karstaohdakkeensiemenet. Meillä tääl Itä-Suomessa on pakkasta ja lunta. Ulkona on viheltävä tuuli kera lumisateen.
  t. eläinhattun Anne alias anne.paananen1@gmail.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Viheliäinen tuuli on, se jäädyttää ihmisen pystyyn.
   Onnea arvontaan!

   Delete
 29. Arvonnassa mukana! Kissakorvikset tietysti, mutta Viherseinät-kirjakin olisi kiva. :)

  ReplyDelete
 30. På svenska olisi kiva lukea puutarhan hoitoa, yhdet kissakorvikset pitäisi jokaisella olla ja ohdakkeitakin lupaan kasvattaa, jos arpaonni suosii :)

  ReplyDelete
 31. Toivottavasti olet hamstrannut tarpeeksi ruokaa linnoitukseesi, sillä lupasivat lumisateen jatkuvan. Ihme ilmat.. Ihana murattisyklaami! Ja osallistun arvontaan minäkin. Ihan mikä tahansa käy 😄 Ja tsemppiä sulle ja kukille! Ja kisuleille tietty, vaikkeivät kuvissa tällä kertaa olleet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, voisipa vain olla sisälle linnoittautuneena :-D
   Kiitos ja tsemppiä sinullekin, ja onnea arvontaan!

   Delete
 32. Viherseinäkirja! Ehdottomasti. Ruosteinen patjanjousisto on jo odottamassa viherryöppyä ylleen.. Ovelasti se onkin "ihan itsestään" siirtynyt kauemmas ja kauemmas pihapiiristä vuosi vuodelta ;-)
  T. Raija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, hiippaileva jousisto :-D
   Onnea arvontaan!

   Delete
 33. Heippa! Tämä saattaa piristää. Törmäsin tällaiseen vanhaan Flora Conspicua-nimiseen kirjaan. Vasemmalta kun klikkaa (pages) "illustration"-kohtia, niin näkymään aukeaa ihania kukkakuvia, joita tekisi mieli laittaa isoina printteinä seinille... http://www.biodiversitylibrary.org/page/7372056#page/1/mode/1up

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että, onpa ihana opus! Todella, voi kun noilla voisi tapetoida jonkin huoneen, jossa talvi sujuisikin mukavasti kasviaiheita katsellen. Kiitos!

   Delete
 34. Arvonta on ihana talvipäivän piristys! Jos onni suosii , haluaisin korvakorut tai karstaohdakkeen siemenet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, vielä ehdit arvontaan, onnea siihen!

   Delete
 35. Kauniita kuvia, jälleen kerran! Ohutkin lumikerros on saanut katit riemukkaiksi: 15-vuotias painaa kuin heikkopäinen ja tämänkeväinen juniori seuraa perässä innoissaan. Tai toisinpäin.
  Ohdakkeet tai viherseinät kiinnostavat, kuten monia muitakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, meilläkin Musti tykkää kovasti lumesta, mutta Ransu ei haluaisi laittaa tassuaan lumeen ollenkaan. Jännää, miten katit ovat niin erilaisia lumen suhteen. Kiva, että senioriltakin irtoavat lumihepulit.
   Onnea arvontaan!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!