Thursday 19 February 2015

Parvekkeen kevät ja uusia juttuja Elsan lempituolissa

Kaupunkiasuntoni parvekkeelle on puhjennut kevät. Loppusyksyllä istuttamani 'Gipsy Queen' -hyasintit ovat ehtineet kukkaan! Väri on todellakin pehmeä lohenpunainen, vaikka ei niin oranssi kuin paketin etiketissä.

Kaikenlaisia ihania kukkivia sipulikukkia löytyi kukkatukusta. Ne sopivat loistavasti keväisten uutuuksien kuvaamiseen. Valkoisessa häkissä on tassut alla ja ranskanlilja huipulla, se on kaunis!

Valikoimiin tuli myös söpö kori, jonka kyljessä on kanojen kuvia. Nämä uutuudet löytyvät Elsan lempituolin Nostalgiset-osastolta täältä.

Tuoksuhyasintti – Hyacinthus orientalis

40 comments :

  1. Vilka vackra blommor! Tittade just på en burk mininarcisser som jag glömt bredvid trappan från i fjol. Det stack upp små gröna pipor där. Tänk om de kunde bli blommor ifall jag tog in dem, man kan ju alltid prova!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Man måste nog prova om de har så mycket livsglädje att börja växa även efter en hel het sommar och kall vinter i burkan!

      Delete
  2. Joitakin vuosia sitten vielä kummeksuin Unkarin keväisiä hyasinttejä, nyt olen niihin ihan lääpälläni! Ihana!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyasintti on ehdottomasti yksi parhaista kevätkukista :-)

      Delete
  3. Tuttu hyasintti; tuota on minullakin :) Tosin puutarhassa, mutta tykästyin väriin, joka on mulla täsmälleen sama. Sisällä minä olen opetellut vasta saamaan krookuksia kukkaan, joten muihin kukkiin meneekin vielä hetki :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puutarhaan nuokin päätyvät, ostin nuo vain niin myöhään, että silloin ei enää ehtinyt istuttaa. Ihana väri! Aikaisin kukkaan saadut kevätkukat ovat kyllä kiva juttu, tätä täytyy kokeilla joka vuosi.

      Delete
  4. Jalallinen kukkamalja näyttää myös oikein kivalta partsilla

    ReplyDelete
  5. Nättiä, kaunista, keväistä!

    ReplyDelete
  6. Ihana raitahyasintti, kuin polkakarkki!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä! Kiva tumma kohta keskellä terälehtiä, tosiaan.

      Delete
  7. Onpas ihanat parvekeistutukset, keltainen ja siniliila yhdessä on huikea väripari. Kauniit keltaiset tyynytkin taustalla. Suloinen hyasintti myös ja nuo Elsan uutuudet!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keltainen jotenkin kohottaa mieltä juuri nyt. Kaupungissa lähi-Anttilani lopetti ja löysin nuo tyynyt loppuunmyynnistä, en oikeastaan tarvinnut, mutta se väri... ja kyllä ne lämmittää peffan alla, parvekkeella ei vielä ole kovin lämmin!

      Delete
  8. Se on sitten kevät. Siellä parvekkeella.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin on :-) Ja Mustin biitsillä on kesä!

      Delete
  9. Söpön värinen hyasintti! Kyllä se on uskottava, että kevät tulee, sitä ne nuo kukat kertoo :-) Itsekin ostin helmililjan ihan ruokakaupasta.
    Kivoja uutuuksia Elsan-puodissa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. On kiva, että näitä kukkivia kevätsipuleita on alettu myydä runsaasti, joka puolella. Niillä saa niin hyvän kevätfiiliksen!

      Delete
  10. Kevään söpöyttä!
    Mustin turkki kiiltää hurmaavasti edellisen tekstisi kuvissa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sillä on upea turkki, aina hyvässä kunnossa. Kai se on se säännöllinen myyräravinto ;-)

      Delete
  11. Voi ei taas houkutuksia köyhälle....ihana on kyllä puotisi!! Makean väriset hyasintit olet istuttanut...kuolausta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuo hyasintit löytyi ihan marrakuun lopussa, olivat melkein viimeinen pussi taimiliikkeen hyllyssä... niin oli pakko ne sitten ostaa ;-)

      Delete
  12. Minun päässäni hyasintti muuntui Keukenhofissa 2008 käydessäni joulukukasta kevätkukaksi tai myös kevätkukaksi. Kevään sipulikukat ovat jotakin sanoinkuvaamattoman suloista. Mainio musta kalenteripoika tuossa edellisessä postauksessa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyasintteja käytetään paljon Keski-Euroopassa oikein massaistutuksina esim. puistoissa. Ne tuovat kivasti väriä kevääseen ennen kesän kukkaloistoa.

      Delete
  13. Ihanan värinen hyasintti... ja pikkuiirikset on ihan huippu suloisia!
    Huomasin aiemmassa postauksessasi jouluruusun jo nostavan nuppuja... meillä on vielä n. 30 cm lunta jouluruusujen päällä. On tämä niin väärin ;)
    Mukavaa viikonloppua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No voi ei, pikaista lumien sulamista!
      Mulla vaaleajouluruusussa on yleensä nuppuja maan tasalla joulukuussa, niin nytkin, mutta se ei onnistu ikinä kukkimaan jouluksi. Toisaalta tällaiset helmikuun kukat ovat oikein tervetulleita :-)

      Delete
  14. Kiva, että teillä päin näyttää kesä alkaneen;) Kyllä se vielä tännekin joskus tulee, kun nuo metriset hanget saa kyytiä. Paljolta se näyttää, mutta koko ajan ne siitä vajuvat, mittari pysynyt plussan puolella jo monta päivää... Hitaasti mutta varmasti mennään kevättä koht;) Kiitos rohkaisevista kukkakuvista!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hirmu äkkiä kevät saattaa edetä, päiväkin pitenee koko ajan niin että kohina käy!

      Delete
  15. Meillä sataa vettä :D talon nurkalla näkyy vihreää...lumi häviää sittenkin! Voi miten keväisen iloinen postaus, sipulikukat ovat kyllä ihania. Sain Madeiran tuliaisena iiriksiä, sinisiä ja valkosia, laitan ne heti multaan kanssa. Hyasinttejä kannattaisi siis laittaa keväthyötöäkin varten, ne kyllä piristäisivät!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä se vaan häviää :-) Hyasintteja ei edes tarvitse hyötää kevääksi, kun ne kukkivat silloin ihan luonnostaan. Eli johonkin astiaan sipulit vain ja sitten astia ulos jos on lauhaa, jos ei, niin johonkin perunakellariin tms, kunnes ne tekee mieli ottaa sisälle kukkimaan. Mulla nämä versoivat mullan pinnalle jo tammikuun alussa, mutta ovat sekin jälkeen olleet välillä viileähoidossa joko parvekkeella tai jääkaapissa, jotta eivät kukkisi niin pian. Versojakin on nimittäin kiva katsella :-)

      Delete
  16. Kyllä on jotenkin kevättä ilmassa! Ei voi muuta sanoa. Ehkä se on tuo vesisade ja lätäköt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin on, ja valoisuus sekä aamulla että illalla (etenkin silloin, jos on aurinkoinen päivä). Ihanaa!

      Delete
  17. Ihana, keväinen tunnelma parvekkeellasi! Täällä on harmaa talvi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Viime päivät ovat taas olleet pilvisiä, vaikka välissä oli huikaisevan aurinkoinenkin viikko. Aurinkoa odotellessa.. olen tyytyväinen leutoon säähän :-)

      Delete
  18. Ihanat hyasintit! Niin keväistä, kuin myös nuo kauniit esineet!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyasintit kuten kaikki muutkin kukkaset näyttävät hyytyneen tasan noihin asentoihin, kun aurinko ei ole ilmestynyt lämmittämään. Mutta ei se mitään, oikeastaan se onkin kiva hetkiä pysähtyä, kun kukinta alkaa :-) Saa ihailla sitä pidempään!

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!