Tuesday, 6 November 2018

Valmis keittiö

Olen epäuskoisena tuijotellut kaupunkikodin keittiötä: se vaikuttaisi olevan valmis! Yksi seinävalaisin vielä varmaankin tulee ja raakapuiset osat muuttuvat kenties salvianvihreiksi, mutta tässä se kuitenkin on, täysin toimintavalmiina.

Kichen Renovation - Check
It's done! It's done! It's done! Well, almost. I might still add a wall light and paint the wooden bits sage green, or then I might not. Can't believe this – it's been a year since I seriously started demolishing the old kitchen. Good riddance to boring white cupboards.

Ihanaa, kun sai viimein alkaa purkaa tavaroita laatikoista esiin. Olen kaivannut vedenkeitintä ja leivänpaahdinta – tärkeimmät ruuanlaittolaitteeni, kahvipannun lisäksi.

Tavarat hakevat vielä paikkojaan.

Laitoin pari lautaa tiskipöydän alle, kun alun perin mietin, laitanko pukkijalkojen varaan pienen hyllyn. En taida laittaa, mutta siinä laudat nyt hetken ovat, mietintämyssyssä.

Kaipailen vielä osalle tavaroista sopivia laatikoita ym. säilytysratkaisuja, mutta pikku hiljaa. Astioistakin osa on vielä vaatekaapin uumenissa. Kaikki täytyy tiskata ensin, remonttipölyä pääsi putkirempan aikana joka ikiseen paikkaan, teipillä suljettuihin kaappeihinkin.

Jääkaappi on niin iso valkoinen möhkäle, että olen tykännyt päällystää sen kuviollisella paperilla. Parikymppisenä tapetoin jääkaappini William Morrisin tapettiklassikolla Willow Bough, mutta viime vuosina olen tyytynyt magneeteilla kiinnitettäviin lahjapaperehin, ne on helpompi vaihtaakin. Eivätkä jääkaapit enää ole niin suoraovisia kuin vanhaan hyvään aikaan: tapetoi nyt tuollaisia vekkejä.
Tämä ihastuttava paperi tuli ystävän antamassa viimevuotisessa joulupaketissa.

Muu kalustus hakee vielä lopullista muotoaan. En juurikaan tarvitse ruokapöytää, joten tuo pieni pyöreä voisi jäädä tähän, aiemmin se oli eteisessä. Parvekkeella aiemmin asunut puutarhapenkki muutti keittiöön, mahdollisesti pysyvästi.

Siinä se nyt on, seuraavaksi kai eteisen kimppuun, kunhan saan muutaman kasvin ensin maahan...

Meinasinkin aluksi kirjoittaa köynnöskasvisuunnitelmista, mutta tajusin, että keittiörempan loppuhuipennus oli vielä kertomatta.
Vaikka en ole keittiöihmisiä, olen tästä niin onnellinen. On se mukavaa, että kotona näyttää viihtyisältä.

Kummasti noiden omien rojujen asetteleminen hyllyille teki keittiöstä heti kotoisan.

34 comments :

 1. Onnea uudesta keittiöstä! Kivalta näyttää :)

  ReplyDelete
 2. Se on niin kaunis ja kotoisa <3 Varmasti pojatkin pitävät siitä, hur-hur.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No nyt se on kotoisa, kun viimein pääsin eroon valkoisesta kaappirivistöstä. Kauan siinä meni, oli karmeampia kohtia asunnossa rempattavana, enkä usko, että olisin ryhtynyt keittiön rakentamiseen ilman putkiremppaa ja sen myötä purettavaa ja uudelleenrakennettavaa seinää.

   Delete
 3. Grattis till det färdiga köket! Det ser mysigt ut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Det är trevligt att ha en kök som man tycker om att titta på :-)

   Delete
 4. wautsi, ihanan näköistä! Paljon onnea uuteen keittiöön <3 Itsekin sain tänään ison projektin pistettyä omalta osaltani loppuun (ainakin toivon mukaan). Huh. Jännä fiilis :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja onnea sinullekin ison projektin saamisesta loppuun!

   Delete
 5. Tosi kaunista ja kodikasta! Onnea uudesta keittiöstä! Tuo jääkaapin päällystys onkin hauska idea. Blogissani odottaa sinua haaste. Iloa viikkoosi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! Ihanaa, käyn katsomassa, mitä olet keksinyt.
   Jääkaapin ovessa oleva kiva paperi muuttaa ihmeellisesti keittiön ilmettä, suosittelen!

   Delete
 6. Kivalta näyttää, jääkaapin päällystäminen lahjapaperilla hyvä idea, on ne muuten vähän rumia möhkäleitä. Ja tuo seinä, se on vaan niin kertakaikkisen upea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Seinät ovat niin kivat, onneksi niistä näkyy kalusteiden lomasta. Lahjapaperilla jääkaapista tuli suorastaan sympaattinen. No, tärkeä kaveri se onkin, ihana ruuan säilyttäjä :-)

   Delete
 7. Todella erilainen ja hyvällä tavalla omalaatuinen kerrostalon keittiö! Aivan sinun näköinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Minäkin tykkään, paljon enemmän minun tyyliä ja sopii muuhun asuntoon nyt paremmin kuin se valkoinen kaappirivistö.

   Delete
 8. Onnia uurelle keittiölle! Ei tosiaankaa näytä kerrostaloon peruskeittiöltä. Ihanaa ku o färiä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Oikeastaan väriä ei niin hirveästi ole, valkoista, harmaata ja puuta, kun tarkemmin miettii. Mutta kaikki värikkäät tavarat näkyvät, se on kiva. Ja vihreää siellä täällä :-)

   Delete
 9. Onnea uuteen keittiöösi, kivalta näyttää. Hienoa kun pääsit toteuttamaan itseäsi, ja tekemään keittiöstäsi juuri niin toiminnallisen kuin halusit, ja lisäksi siellä on paljon kekseliäitä ratkaisuja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Oli kiva miettiä, yrityksen ja erehdyksen kautta mennään, mutta tekeminen on hauskaa, se on pääasia.

   Delete
 10. On upea♡ ja uniikki! Onnittelut uurastuksen kautta saavutetusta unelmasta. Naapurit eivät varmaan arvaa miten jännittävä keittiö naapurilla onkaan :) Pojat varmaan sitten koeistuvat nuo hyllyt jossain vaiheessa. Skumpan poksautus vähintään....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yksi ystävä sanoi ihanasti kerran, että rappukäytävässä ei arvaa, millainen taikamaailma avautuu, kun astuu ovestani sisään. Voi, se oli ihanasti sanottu. Teillä on muuten sama juttu! Sairaan viihtyisää, runsasta ja kasvikuoseja ♥
   Täytynee hommata skumppapullo!

   Delete
 11. Onnea uusitulle kyökille. Hienot laatat on ja ei toista heti samanlaista vastaan tule. Persoonalliset ratkasut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Keittiö oli yllättävän kiva rempata, aluksi olin lievästi kauhuissani ajatuksesta. Mutta pakkohan se oli tehdä, kun oli mielen palo...

   Delete
 12. Tosi hieno tuli. Minä pidän juuri tuollaisista keittiöistä, joissa on avohyllyjä ja tavarat esillä. Silloin kauniit esineet ovat esillä koko ajan ja tavaraa kertyy vähemmän, kun niitä ei jemmaile kaappien perälle. Itse olen naimisissa kaappi-ihmisen kanssa ja näitä avohylly vs. kaappi -keskusteluita käydään usein :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että, naurattaa niin kovasti, kaappi-ihminen! Juu, siskoni on myös ja hän on vakaasti sitä mieltä, että yläkaapit ovat välttämättömät. Ja mulla ei ole edes alakaappeja. En olekaan vielä uskaltanut kutsua häntä kylään :-D Mutta pikku luukkuni ei todellakaan ole mikään perheasunto, joten sikäli säilytystilaa ei niin tarvita (perustelen itselleni ja hänelle). Niin totta tuo, että kaappien perällä on raivostuttavat ikijemmat tavaroille, joiden olemassaolosta ei edes tiedä. Kuka hitossa niitä kaikkia keittiövempaimia edes käyttää.

   Delete
 13. Hauskan ja persoonallisen näköistä! :) Iloa uuteen keittiöön!

  ReplyDelete
 14. Ooh, onnea valmistumisen johdosta ;-) Hieno lopputulos!

  Hauska idea muuten tuo tapetti jääkaapin ovessa! Ei olisi tullut mieleenkään, vaikka ajoittain tympii perusvalkoinen jääkapin ovi, jossa on vieläpä kiinni lajitelma erinäisiä magneetteja...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja tervetuloa tsekkaamaan remontin lopputulos ;-)
   Jääkaapin oveen kannattaa tosiaan laittaa joku nätti kuva. Magneetit on ihan kivoja, mutta niiden kuvat ei yleensä kovin kauas näy, samaa efektiä ei tule kuin isommasta kuvasta. Vaikka joku unelmien maisema tms.

   Delete
  2. Tullaan tullaan, kunhan aikataulut saadaan sopimaan ;)

   Delete
 15. Onpa keittiösi nyt viihtyisä. Kuin välimerellinen kahvila. Tavarat hakevat aina paikkaansa ja lopulta sen löytävät.
  Muutimme aikoinaan Hesasta kerrostaloasuntoon, jonka edellinen asukas oli tupakoinut sisällä vuosikausia. Jääkaapin ovi oli muuttunut tupakansavusta keltaiseksi. Koska jääkaappi oli toimiva ja hyväkuntoinen, maalasimme oven kirsikanpunaiseksi (sopi hyvin samansävyisiin kaakeleihin) automaalilla. Maalaus onnistui ja tykkäsin jääkaapin väristä todella paljon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Between! Välimerellinen kahvila kuulostaa ihanalta. Mietin, saisiko jonkun palmun selviämään hengissä kaupunkiasunnossa, josta olen usein poissa viikkoja kerrallaan... ehkä en, mutta olisi ihanaa. Toisi lisää etelämaiden tunnelmaa.
   Tuo kirsikanpunainen jääkaappi kuulostaa mahtavan ihanalta ja loistoidealta!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!