Sunday, 8 April 2018

Poks!


Kai tätä voi jo avautumiseksi kutsua...? Tuossa nyt on jo melkein pihani tämän kevään ensimmäinen kukka, tai puolikukka ainakin. Ihanaa! Italiantalventähtihän se siinä varovaisesti raottelee nuppua.

First Flower!
Well, half-open, but do we mind? We have been waiting for this – the winter seems to have lasted half a year.

Pieniä kurjenmiekkoja nousee – nämä kasvavat paikalla, johon olen istuttanut jääkurjenmiekkoja, joten kai nämä ovat sitä. Sehän on melko kranttu ilmastossamme, joten olen iloinen! Vasemmanpuoleinen on niin pullea, että siellä saattaa olla kukkanuppu.


Tästä en ole ollenkaan varma – täytyy odottaa, josko mahdollinen kukka avautuisi. Voi olla, että tämäkin on jääkurjenmiekka.


Tämän päivän nuppuyllätyksen tuotti tähtisahrami. En ollut ollenkaan huomannut tässä lehtiäkään eilen, ja tänään on jo nuppuja! Olen tökännyt esikkojen nimilapun vieläpä keskelle tätä tupasta. Ne esikot lienevät kuolleet, yritin etsiä niitä jo viime kesänä... Lapun voisi ottaa varmaan pois, mutta en haluaisi luopua toivosta.


Tulppaanit rassukat nousevat vesiälätäköstä, jäinen maa ei vielä ime vettä. Ehkä keväinen märkyys on näille pienempi haitta kuin muina vuodenaikoina, täytyy toivoa.

Istutin syksyllä kukkapenkkeihin viime kesänä hankitut valkoapilan koristelehtiset versiot. Ainakin tämä toinen on hyvinkin hengissä, lumi ja jää sulivat sen päältä tänään! Se toinen on aivan tummalehtinen ja vielä lumen alla.


Päivän pantteri.


Joulun jälkeen hankittua orjanlaakeria ei voinut istuttaa, niinpä se on viettänyt talven sisällä sen jälkeen, kun pakkaset alkoivat. Nyt se on täynnä pieniä valkoisia palleroisia kukkanuppuja! Harmi vain, että tämän puoliso, joka kasvaa puutarhassa, ei ole lainkaan kukkimisvaiheessa vielä. Olin toivonut punaisia marjoja, mutta ei vielä ensi syksynä sitten. Tämä on tyttö, se pihalla kasvava on poika.


Italiantalventähti – Eranthis hyemalis
Jääkurjenmiekka – Iris danfordiae
Orjanlaakeri – Ilex
Tähtisahrami – Crocus tommasinianus
Valkoapila – Trifolium repens

44 comments :

 1. Vautsivau! Siellä on jo hyvä pöhinä! Täällä ei poksahtele vielä mitään. Kukkaisaa sunnuntaita, Saila!

  ReplyDelete
 2. Siellähän on jo kovasti kaikkii poksahellu. Tiällä vielä vuotellaan.

  ReplyDelete
 3. Kovasti etenee kevät siellä pari saarta etelämpänä, täällä ei ainakaan vielä eilen poksahdellut mikään. Tosin en tehnyt pihakierrosta illalla joten tämä päivä voi tuottaa yllätyksen kun tuo sää oli eilen sen verran keväinen 😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sunnuntai on tähän asti ollut niin pilvinen, että ehkä tuolla ei juuri nyt tapahdu mitään ihmeellistä... jos aurinko tulee esiin, niin sitten varmaan. Toivottavasti teet kivoja löytöjä!

   Delete
 4. Mahtipoksahdus! 💕. Lumet sulavat kohisten, mutta maa vielä niin jäistä. Nyt mennään hyvään suuntaan vauhdilla 😉

  ReplyDelete
 5. Ihania poksahduksia ♥ Se kevät taitaa sittenkin tulla, vaikka aika lohduttomalta näytti vielä pari viikkoa sitten.

  Pantterille (miksei manulillekin!) pusu ja koko joukolle keväistä sunnuntaita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pari viikkoa sitten oli ihan järkkytalvi ja pakkaset, huh. Onneksi ne ovat ohi!
   Pojat kiittävät (pantteri on myyräjahdissa, mutta manuli tuhisee sängyssä), pusut ja ihanaa sunnuntaita teidänkin karvaisille!

   Delete
 6. Tärkeä poksahdus on aina kevään eka. Hienoa, että nyt se poksahtelu alkaa. Saaripalstalla varmasti kuuluu lähiaikoina tai jopa lähitunteina lisää poksahteluja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti! Juuri nyt ei näytä lupaavalta, mutta kevät etenee myös hitaasti, versot nousevat millimetrin kerrallaan.

   Delete
 7. Tulin juuri Tukholmasta, jossa ihastelin rinnettä, joka oli täynnä talventähtiä. Niitä oli levinnyt joka paikkaan jopa sorakäytäville. Ihanaa huomata, että poissa ollessani kevät oli edennyt harppauksella. Piha on lähes lumeton, piippoja joka puolella ja sielläkin jo kukkii talventähdet! Olen kerran niitä yrittänyt omaan pihaan saada, mutta hävisivät ekan vuoden jälkeen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa yrittää uudestaan, ne ovat vähän kranttuja. Ja jos onnistut saamaan puhdasta lajia, ei risteymää, niin ne tekevät siementaimiakin. Isot lämpäreet talventähtiä ovat aivan ihania!

   Delete
 8. Sinulla on paljon ilonaiheita pihallasi. Terkut kiiltäväturkkiselle Pantterille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pantteri kiittää! Yhtäkkiä alkoi se aika, että pihalla tapahtuu koko ajan jotakin.

   Delete
 9. Ihan selkeä kukka, ei mikään nuppu enää. Toivottavasti jääkurjenmiekat kukkivat, samaa jännitän omien kanssa. Musti tietää miten ollaan pihassa ettei varpaat kastu, kivellä istuen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jääkurjenmiekka ei kai voi sietää kesäistä märkyyttä, ja meillä se ei kovin usein onnistu. No, täällä oli viime vuonna niin rutikuiva kesä, että ehkä se voi vaikuttaa nuppujen muodostumiseen. Ekana keväänä istutuksesta niiden pitäisi kyllä kukkia suunnilleen joka sipulista.

   Delete
 10. Voi poks, miten ihanaa!!!
  Ihan selvä kukka ja paljon vielä muitakin alkuja. Se on kevät nyt! Jippii!

  ReplyDelete
 11. Vaikka ilmastonmuutos ei ole mitenkään hyvä juttu, niin olen joskus haaveissani toivonut, miten ihanaa olisi, jos meilläkin joulun aikaan voisi käydä poimimassa orjanlaakerin oksia koristeeksi, sinullapa se on jo mahdollista, vau!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanos muuta. Orjanlaakeri on minustakin yksi kauneimmista pensaista. Mutta joku sitä syö, pihalla monta vuotta asunut 'Blue Prince' -pihaorjanlaakeri kestää kyllä talvet hyvin, mutta on vain 20 cm korkea pieni mytty vuodesta toiseen. Ei siitä hirveästi oksia kerätä :-D Joten tämä prinsessa täytynee pistää verkon sisään ympärivuotisesti.

   Delete
 12. Siellä on jo kevät pitkällä, täällä on vielä hiihtokelit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ääh, ihan kuin ei olisi jo päässyt hiihtämään riittämiin. Toivottavasti kevät pian koittaa!

   Delete
 13. Ihan selvä POKS! Piippopongaus tontillasi alkaa olla jo täydessä vauhdissa. Se on menoa nyt...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt tapahtuu, on tätä odotettukin! Naapurin pihalla on jo lumikelloissa valkoiset nuput.

   Delete
 14. Ihanaa. Piippoja ilmestyy täällä päivä päivältä enemmän, mutta nuppuja tai kukkia ei vielä näy. Odottelen kärsimättömästi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti pian alkaa näkyä nuppuja.

   Delete
 15. Sulla loistaa jo pikkuauringokki.
  Tänää on tääläki lumet sulanu iha silimis, mutta ohan sitä viälä. Muutama lämpäres vasta näkyvis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin ne loistaa ihanasti, ja tänään kun aurinko kurkisti esiin, raottuivat kaikki kolme nuppua!

   Delete
 16. Parhaimmat poksahtelutkelit ovat juuri nyt! Eihän tässä meinaa nahoissaan enää pysyä! Meilläkin on eilisen aikana tullut näkyviin vaikka mitä piippoja, varmaan ihan pian näkyvät ensimmäiset kukatkin.
  Mulla alkaa työt 18. päivä, joten vielä ehtii vähän aikaa täysipäiväisesti tarkkailla poksahduksia😍
  Pantterillakin on selvästi jo kevätilme🐾

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan hirmu vauhdilla niitä piippoja nouseekin jäisestä maasta. Täysipäiväinen piippomittarin homma onkin kevään tärkeimpiä tehtäviä.
   Terkut vaan Onni-pantterille ♥

   Delete
 17. Voi että miten ihania kevätkuvia! Meillä vielä täysi hanki.... Tai ruusupenkin kupeessa pieni läntti lumetonta tullut esiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi niillä länteillä on taipumus levitä tosi nopsaan, kun vaan aurinko paistaa :-)

   Delete
 18. Oijoi, miten mahtavaa! Täällä saa vielä tovin odotella poksahduksia, mutta pian... :) Pantteri <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään oli ihana leikellä perennanvarsia ja omppupuuta, kevät ♥
   Niin, pantterit ovat vielä kevättäkin ihanampia :-)

   Delete
 19. Ihanaa poksahtelua ❤ Nyt on alkanut taas se jännittävin aika vuodesta. Joka päivä saa (huom!) ryömiä tutkimassa maata mitä ihanuuksia sieltä nouseekaan. Ja sama juttu sisällä! Valitettavasti kaikki eivät näytä ymmärtävän tämän tärkeän tekemisen päälle, omituisia... 😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, mudassa ryömiminen saattaa tosiaan olla ihaninta mitä voi kuvitella - mutta aikuisillekin pitäisi myydä kurahaalareita!
   Ihanaa on tarkkailla kaikkea elävää, ELÄVÄÄ! Jihuu!

   Delete
 20. Pirteä kevään ensimmäinen kukka. Tänään huomasin kevään ensimmäiset piipot puutarhassani. Jee! Krookuksia olivat. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa! Hirmu äkkiä niihin tulevatkin nuput ja kukat. Tänään avautui pihani ensimmäinen krookuksenkukka!

   Delete
 21. Ihania kevään ilopilkkuja siellä. :) Löysin blogiisi vastikään, ja jäin lumoutuneena ihastelemaan edellisvuosien narsissipostauksia ja kaikkea muuta ihanaa. Ihastuttava paikka ja mahtavat kissaherrat, jään seuraamaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kun löysit ja tervetuloa! Kevät on ihanaa aikaa :-)

   Delete
 22. Kaunista poksahtelua:) Ihania kevään merkkejä! Täällä tuli välillä pieni takatalvi ja lumitöihinkin jouduttiin vaan taas näyttää mukavan keväiseltä:) Ihanaa alkavaa viikkoa❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pääasia, että takatalvi meni ohi ja sää näyttää taas kevättä :-)
   Kiitos samoin!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!