Monday, 5 February 2018

Pyry toi tuhoa ja riemua

Hukumme lumeen. Helmikuu alkoi hirmuisella lumimyrkyllä.

So Much Snow
... and there are no signs of it thawing. One of us enjoys this for all of us!

Suojakeli ja rivakka lumentulo olivat valitettavasti liikaa vanhalle vinolle katajalle. Sen suurimmat alaoksat ratkesivat ja lopulta latvakin rasahti poikki. Yritykset ravistella lunta pois luudanvarren kanssa olivat turhia, sillä lumi takertui neulasiin kuin liima ja kasautui nopeasti isoiksi klimpeiksi. Kun pyryn loppuvaiheessa alkoi sataa tihkua, tuli se tunnettu viimeinen pisara.

Tästä kuvasta saattaa saada jotakin kuvaa katajan koosta. Se oli nelimetrinen. Tuolla kauempanakin lojuva osa on vielä samaa katajaa. Seuraavana päivänä käynnistin moottorisahan; kolmasosa entisestä suurkatajasta jäi jäljelle. Toivottavasti se sietää näin rankan karsinnan.


Yksi meistä nautti runsaasta lumentulosta... ei liene yllätys vakituisille lukijoille, että se on Musti. Musti pääsi viettämään lumiriehaa!


Viiksibarometri kertoo, että fiilikset ovat kohdillaan. Viikset sojottavat niin, että posketkin pullottavat.

Musti, ikuinen optimisti, löysi kaatuneesta katajasta hyvän puolen: siitä tuli lumipantteriluola!


Umpihanki ei Mustia pysäytä, vaan se kahlaa muina panttereina hangen poikki – on nähty kyntävän myös itsensä korkuisessa hangessa.


Mukavia lumiriehoja kaikille!


Entä kuvausassistentti? Minulla kun ei ole muhkeaa pantterin talviturkkia, täytyi turvautua isän vanhoihin untuvahousuihin.

47 comments :

 1. Replies
  1. Ihan Mustin takia täytyy toivoa lumisia kelejä joka talvi.

   Delete
 2. Voi, mikä ihana Musti ja lumirieha <3 Lumen tulo voisi loppua, samoin pakkaset. Kevään soisi tulevan. terveisin yksi jolta hajoaa kohta pää talveen :D hahahha :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei, älä hajoa :-D
   Nyt tuntuu, että tuli jääkausi.

   Delete
 3. Noita sun isän vanhoja untuvahousuja ei oltukaan vielä tälle vuodelle nähty 😄 Ehdoton must! Kyllä on hyvät ja kestävät. Ihana Musti! Ransu taitaa köllötellä lämpöisessä tuvassa. Onneksi aurinko sentään paistaa tänään. Kevät lähestyy, tsemppiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laitoin ne instan puolelle, sinne kun saa saman tien lähes reaaliajassa laitettua tabletilla... Kameran kautta tänne blogiin on hitaampaa. Mutta pökät ovat ajankohtaiset edelleen, pakkasta on reilusti.
   Ransu oli sisällä juu :-D Ihana keli! Kiitos, samaa sinne!

   Delete
 4. Nuo ovatkin lämpimät...nuo isän untuvahousut..:) Harmi tuota katajaa, kestää aikansa ennen, kuin uusi on taas noin iso.
  Isäni rivaripihassa kasvoi tosi korkea vuorimänty...kaatui ihan juuresta kovissa tuulissa tässä aikaisemmin. Piha on pieni ja suojaisa...ihme, että tuuli sai sen nurin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti kataja selviää isosta karsimisesta. Unohdin laittaa haavasuojaa, tänään sitten laitoin. Oli muuten sitkeää tököttiä, vaikka purkissa väitettiin, että toimii -10 asteessakin. Lopulta halkaisin purkin kirveellä, luottotyökalu :-D
   Vuorimännyssäkin on niin painava latvus, kun se kasvaa leveästi. Siihen osui tuuli varmaan just jostakin tietystä kulmasta. Harmillista.

   Delete
 5. Hi hih, kyllä kuvista välittyy miten Mustilla on ilo ylimmillään :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mustin ilo tarttuu ja se onkin hyvä syy tykätä lumesta edes hetken.

   Delete
 6. Ihana Musti ja sen lumimylläysprojekti! Hymy nousee väkisinkin huulille katsellessa sen peuhaamista. Eikö tehnyt mieli mennä mukaan?

  Harmillinen katajavaurio. Ei noita oikein voi edes ennakoida. Torstaina lunta tuli sellaisia määriä ja sellaisella voimalla, ettei mitenkään olisi joka paikkaan ehtinyt putsaamaan.

  Vautsi, millaiset Michelin-housut! Ole varovainen, ettei tuuli tartu housuihin ja lennätä sinua mantereelle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, no en sentään niin pitkälle mennyt, että olisin itsekin heittäytynyt hankeen :-D
   Nuo pökät ovat muuten ihmeelliset. Eivät paina mitään ja lämmittävät täydellisesti. Niissä tulee suorastaan kuuma. Untuva on ihmeellinen materiaali, onneksi linnuilla on ne.

   Delete
 7. No teillehän rytkäs lunta! Harmillinen tuo katajan reppiiminen, jospa se ois sitkii ja seleviis tuosta rytäkästä. Ja kaikki työkalut käytössä, mie en oo oppinu sitä tekniikkoo suaha moottorsahhoo käynttiin, oot sie aika mimmi hyvässä mielessä! Erikoinen kissa kun tykkevää lumessa möyrii. Nuo housut on mainiot ja yhdyn edelliseen tuon tuulen kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rytkäs kerralla kunnolla, sittemmin ei ole lisää tullutkaan. Toivottavasti kataja tuosta selviää. Laitoin haavasuojaa tänään.
   Moottorisahaa on hyvä pystyä käyttämään, etenkin, kun ei sitä oikein voi kissallekaan opettaa ;-D Muuten en selviäisi puuhommista. Sähkösaha oli minulla ensimmäinen, niin ihana kun vain napista painamalla päälle ja kevyt käyttää.
   Musti on tosiaan aika erikoinen, kun vallan riehaantuu lumesta.

   Delete
 8. Ihana lumihepuli Mustilla ja Ransu varmaan katseli sisällä keittiönpöydällä ikkunan takaa Mustin menoa! Aikas ihanaa katseltavaa! Mutta nuo sinun housusi, ihanat ja varmaan lämpimät, tosi hauskat ja naisellisen pyöreät.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kataja on sinnikäs, eikös meistäkin sanota, että katajainen kansa...
   Kuinka tiesitkään, Ransu todellakin katseli keittiön ikkunasta :-D Otin siitä pari kuvaakin, mutta tästä tuli niin pitkä postaus.
   Housut ovat ihan ässät, liian pitkät tietysti, mutta ei se haittaa, ei ne kengän alle valu, ovat niin kevyet.

   Delete
 9. Musti sai perusteellisen lumihepulin.

  ReplyDelete
 10. Kirves ja pokasaha heilunut siellä emännän käsissä ��
  Sarjamurhaajan aineksia.

  Mutta ihan surku tuli kaunista katajaasi. Voihan pantterin paska! ei Mustin.
  Harmi, mukavaa tietty Pantterin lumileikit ja luola.

  Byysat on ihan parasta a- ryhmää ��

  Leena ja Ipanat

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sarjamurhaaja :-D Kovin pitkää sarjaa ei vain tällä saarella saisi aikaiseksi!
   Katajaa on surku, mutta uskon, että se tuuheutuu. On siinä vielä parimetrinen kasvusto tallella, tosin hassun näköinen, kun siitä näkyy läpi, harvaksi kävi. Se oli hyvä pikkulintujen pesimäpuukin. Mutta löytyy niille onneksi muita. Kovin moni kataja tuossa lumimyräkässä näköjään täällä repesi.

   Delete
 11. Musti on ihana <3 Siellä taitaa olla nyt normaalia enemmän lunta vain kuvittelenko? Harmi katajaa, isot ovat niin komeita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti on todellakin ihana.
   En tiedä, mikä on normaali, mutta kovin vähälumisia ovat viime talvet olleet. On lunta joskus ollut enemmänkin, ihan metrisiä dyynejä. Ne olikin ihan kamalia :-D Ransu-raukka yritti hyppiä jalanjäljissäni ja upposi sinne dyyniin. Maukui surkeasti, pelastushelikopteria varmaan.

   Delete
 12. Heh, Mustilla on lystiä. Meillä ei tällä hetkellä olekaan sellaista kissaa, jokapitäisi lumen kanssa hauskaa 😁 oivalliset bökät näille keleille 🙂

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lumiriehakas kissa on todella hauska! Hiutaleita pitää metsästää, kuoppia kaivaa ja lunta pöllyttää. Mustikin alkaa olla seniori-iässä, niin se vain riehaantuu.

   Delete
 13. Mustin riemu välittyy kuvienkin kautta hyvin! Silmät loistaa, häntä on pystyssä ja viikset terhakkaana!
  Ransu varmaan pudistelee päätään tuvan lämmössä 😀
  Nuo housut 😂

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mustilla on intopörhö viiksissä, hännän tyvessä, milloin missäkin :-D
   Ransu tykkää olla sängyssä silmät visusti kiinni ja tassut vielä naaman edessä.

   Delete
 14. Teillä on tosiaanki aika palio lunta, vaikka tua hukkumine, on kyllä pikkuuse liiooteltua. Harmilline kohtalo katajalla. Tänä talavena on raskas lumi auheuttanukki ennätyspalio tuhoja. Josko kataja koriaas viälä ittensä. Musti piti sitte hauskaa teirän muirenki erestä. Assistentillähän pitää eherottomasti olla tilanteesehen passaavat varustehet. Eihän sitä muute tuu mistää mitää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pikkuisen pitää liioitella ;-)
   Eihökän se tuosta, täytyy vain toivoa, ettei tule lahoa leikattuihin kohtiin. Alimman ratkenneen oksan sisällä näkyi nimittäin lahoa.

   Delete
 15. Vautsi mitkä housut! Voi katajaparka. Mutta hyvä puoli on se, että pääsin tänään hiihtämään. Valoisia päiviä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nukuin pienenä purjeveneessä housujen toisessa lahkeessa :-D Sittemmin mahduin molempiin lahkeisiin.
   Kiva, että pääsit hiihtämään - ja ihanasti onkin ollut aurinkoisia päiviä!

   Delete
 16. Ilman noita vaurioita voisin sanoa pitäväni tuosta myräkästä -ja olisin ehkäpä riehaantunut Mustin kanssa lumileikkeihin:) joitakin talvia taaksepäin jo komeassa koossa ollut Mongolianvaahtera koki saman kohtalon, eikä muutama pystyyn jäänyt oksa enää tehnyt puusta kaunista katseltavaa. Talvi näyttää välillä voimansa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vai olisit oikein riehaantunut :-D Sepä olisi hauskan näköistä, kun ihminen heittelehtisi lumessa.
   Voi harmi juttu tuota vauriota, aika vaikea varmaan saada tasapainoista puuta. Mutta niinhän sen kuuluu ollakin toisaalta, luonnonvoimat ovat meitä vahvempia. Sopii hyvin teemaan, kun olen juuri perehtynyt etelämantereen löytöretkiin.

   Delete
 17. Ihana lumipantteri! ♥ Kyllä pantteri ansaitsee lumihetkensä, vaikka te muut ette yhtään tykkääkään. Mutta katajaa lumen ei kyllä olisi tarvinnut rikkoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti niin rakastaa lumessa peuhaamista etenkin, jos lähden kaveriksi ulos, sitten se oikein riehaantuu. On se niin söpö ♥

   Delete
 18. MUSTI!! Maailman ihanin lumipantteri! Mikä kuvasarja! Ihana ihana!

  ReplyDelete
 19. Assari on ihan paras! Tuli ne Pirre & knit mieleen! Tuo Musti on melkoinen pantteri. Surku tuota katajaa...

  ReplyDelete
 20. Musti ihan riehaantuu lumesta - ei ole tullut emäntäänsä.
  Harmi tuon katajan kanssa. Meillä kataja kaatui heti ensimmäisessä lumituiskussa, mutta mies nosti pystyyn ja tuki sen. Se ei mennyt poikki, joten toivon, että se säästyy. Sitä vasten kaksi suurinta ja vanhinta terijoensalavaa on menetetty. Ne on jo hakattu alas. Loput salavat ovat pahasti muotopuolia. Saa nähdä kaadetaanko nekin ja istutetaan kokonaan uudet puut keväällä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tiedä, mistä Musti on moisen lumi-innostuksen oppinut :-D
   Voi harmi teidän puita! Tänään katsoin minäkin yhtä terijoensalavaa, josta on tullut hieman muotopuoli. Aika herkästi joistakin puista näköjään oksia murtuu, kun tietty paino oksalle kerääntyy.

   Delete
 21. Mikähän teijän puissa - tai sitten lumessa on vikana, kun aina noita puita katkeilee tai kaatuu! Koputan puuta (!), mutta meillä ei puiden kanssa ongelmaa, vaikka lunta on vaikka muille jakaa....

  Musti ihana!!!! Meijän Nappi ei juuri nokkaansa ulos työnnä talvella. Nauttii lattialämmityksestä ja uunien tulenhohteesta :) .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nappi ja Ransu ovat ihan samikset, vaikka olisi niin hienot pitkät karvatkin lämmikkeenä :-D
   Tuo lumi oli ainakin tosi märkää, tai se oli märkää ja jäätyi samaan aikaan... mittari oli plussalla, ja lumi takertui isoiksi klimpeiksi. Olisikohan syy siinä. Varmaan suuri ilmankosteuskin vaikuttaa, kun meri on vielä avoin.

   Delete
 22. Mustin seurassa mäkin saataisin ulkoilla (seisoen paikoillani) , pantteria ihaillen ❤️

  Sun toppahousut on joka kerta ihan yhtä ihastuttavat :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noilla housuilla just nimenomaan tarkenee seistä paikallaan Mustia tarkkailemassa ;-)

   Delete
 23. Haha, miten hassu kissa! :D Meidän kissat tuntuvat vihaavan lunta ja kulkevat niin kaukana umpihangesta kuin suinkin kykenevät! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se onkin yleensä kissojen meininkiä se :-D
   Musti on todella hassu, se on jo 11-vuotias senioripantteri ja aina vaan villiintyy lumessa ihan pennuksi.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!