Wednesday, 4 October 2017

Lokakuun kalenteripoika


Tänään, 4. lokakuuta, on vuoden tärkein päivä. On maailman eläinten päivä ja sen lisäksi Ransuli Karvapehvan syntymäpäivä. Hän täyttää kokonaiset yhdeksän vuotta!

October Calendar Boy
Today is the most important day of the year. It is World Animal Day, and also my lovely Norwegian prince charming Franz Sanchez's birthday. And, as it happens, also both his and my name day. Happy special day for all animals!


Saisinko...


... ruokaa! 
Nälkiintynyt manulirassukka joutuu turvautumaan sirkustemppuihin.
Muistakaa ruokkia eläimiä!

Kansainvälistä pantteripäivää vietetään leppoisammissa merkeissä käsitöiden parissa.


Niistä puheen ollen, tässä matkan villasaldo, jos jotakuta kiinnostaa: North Ronaldsayn levää syövien lampaiden villaa kahden eri naisen kehräämänä (käsin ja koneella), Rousayn saarella käsin kehrättyä Manx- ja Wensleydale -lampaiden villaa, Shetlannista Jamieson's- ja Jamieson & Smith -kehräämöiden värillisiä ja harmaita lankoja sekä ShetlandOrganics -luomuosuuskunnan ohutta pitsihuivilankaa viidessä eri lampaan luonnonvärissä. Kuvan alareunassa ovat pitsilangat, joista toivon saavani aikaan jotakin oikein kaunista. Tykkään kutoa koko ajan ohuemmalla langalla, mihin tässä vielä päästään. Tai joudutaan.

Tällaista yksinkertaista Shetlanninpitsi-aaltokuviota olenkin joskus neulonut sekä huiviksi että puseroksi äidilleni (kuvan hieno pusero on Unstin saaren käsityöläisten esittelystä). Mutta ne eivät olleet näin ohuilla langoilla tehty. Olisi huippua saada aikaan tällainen kaunis lampaiden värinen pusero.

37 comments :

 1. Replies
  1. Ransu kiittää! Ja sai myös ruokaa ;-)

   Delete
 2. Onnea komistus eli sinä Ransu! Toivottavasti sait leikkiä langoilla! - Pepsi ja muut

  ReplyDelete
  Replies
  1. Langat ovat edelleen lattialla, koska odottavat siinä kenties jo tänä iltana alkavaa seuraavaa projektia :-D Mutta poikia eivät langat ihan hirveesti kiinnosta, ehkä onneksi kumminkin.

   Delete
 3. Onnea Ransu♥ Hienosti pyyttää ruokaa...kahdella tassulla seisten..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eihän tuota voi vastustaa... Niilo osaa varmasti samat temput ;-)

   Delete
 4. Onnea Ransulle! Joka päivä nälkä uus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin ja mahtavan kauniita, värjäämättömiä lankoja.

   Delete
  2. Ransu kiittää! Ja myöhästyneet pantteripäiväonnittelut Nerolle
   Eikö ole ihana lankasaalis? Lampaan värit taitavat olla kauneimmat, ehkä muutamaa tuollaista pehmeää värjättyä väriä mukana. Ja kun vielä olen tavannut henkilökohtaisesti noista kolmen langan kehrääjät, ja muistakin langoista tuottajia: joko lampureita tai muuta henkilökuntaa, tekee se langoista erityisiä aarteita. Ja kaikki tietysti 100 % villaa :-)

   Delete
 5. Myöhästyneet onnittelut Ransulle!
  Ihania lankoja, mitähän niistä tulee?
  Wensleydalesta tulee mieleen juusto ja Wallace & Gromit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja myöhästyneet eläintenpäiväonnittelut teidän karvakorville!
   Langoista tulee varmaan montakin jotakin, tai osia johonkin :-D Minulla on entuudestaan - hmm, aikamoinen varasto, joten kaikelle lopulta löytyy käyttö. Ehkä. Törmäsin yhdessä lehdessä sellaiseenkin termiin kuin SABLE, stack aquired beyond life expectancy :-D Alan olla aika lähellä.
   Wensleydalet ovat aivan hassuja pitkätukkalampaita. Ja juusto on herkkua :-)

   Delete
 6. Onnittelut Ransulle, siinä on mies parhaassa iässä. Onnittelut myös palvelijalle nimipäivän johdosta.
  Huikean hienot langat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu ja minä kiitämme, ja myöhästyneet eläintenpäiväonnittelut teidän karvaisille! Langat ovat ihania, hypistelen niitä jatkuvasti. Onneksi puikoilla ollut neuletakki valmistui sopivasti, niin pääsee aloittamaan jotakin uutta noista!

   Delete
 7. Onnea synttärikomistukselle! Hiukan myöhässä tosin. Sinulle myös nimpparionnittelut. Edelliset laitoin vääränä päivänä. Ei kannata tihrustaa allakkaa ilman silmälaseja.
  Ihania lankoja ja vielä ihanampi huivi. Langat ovat erinomaisia matkatuliaisia. Eivät paina paljon ja taatusti tulee hyödyllinen ja mieluisa muisto.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja myöhäiset onnittelut Juusolle eläintenpäivän johdosta! Onnittelut kelpaavat aina :-)
   Langat menevät tosi pieneen tilaan, kun ne laittaa rinkan alimmaiseksi ja sitten kaiken muun niiden päälle :-D Nuo ovat aika henkilökohtainen matkamuisto, kun lampaita ja lankojen tekijöitä tuli tavattua.

   Delete
 8. Hiukan myöhäiset onnittelut Ransu-ihanuudelle - meillä oli yhteinen päivä hänen kanssaan eilen! Onnen myös emännälle eilisen johdosta! Ja Mustille tietenkin onnea myös!

  Tuo lankojen värimaailma jotain niin ihanaa! Värjäämättömien lankojen upeat sävyt!!

  Kuinka pojat ottivat sinut vastaan kun palasit upealta retkeltäsi :D

  Tervetuloa kotimaan kamaralle :D :D :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja myöhäiset tuplaonnittelut sinulle sekä onnittelut höpönöpöille eläintenpäivän johdosta!
   Eikö ole ihanat nuo lampaiden luonnonvärit, niin pehmeät kauniit sävyt. Juuri tuollaisen puseron haluaisin niistä tehdä, tosin tummemmissa sävyissä!
   Pojat olivat ihan lungisti, eivät onneksi ole mököttäjätyyppiä. Olivat tosi hyvässä hoitopaikassa. Ransu hieman varovasti ensin otti hampailla kiinni nenästäni, ei ihan kunnolla, ikään kuin varmistaakseen. Mutta oli se tuttu nenä ja sittemmin sitä onkin pureskeltu antaumuksella.

   Delete
 9. Myöhästyneet onnittelut teille molemmille! Pusuja, puskuja ja iso halaus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ja samat teille, onnea maailman eläinten päivänä pikkuisille ja vähän isommille pinkkitassuille!

   Delete
 10. Onnittelut Ransulle! Ihanasti lämmittävät matkamuistot.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu kiittää! Kyllä on ihan parhaat matkamuistot, ja juuri nyt alan kutoa niistä jotakin uutta ja kivaa :-)

   Delete
 11. Ihanat kalenteripojat!
  Ja onnea Ransulle:)
  Lankasaaliisi on aika herkullinen;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalenteripojat kiittävät! Langat on ihania, on mukava sommitella niitä pinoiksi ja miettiä, mitä tekisin... Eilen illalla jo lähes päätin, mitä alan seuraavaksi :-D

   Delete
 12. Ihania värejä langoissa! Ransun ihanuus taas on ihan selvä homma sanomattakin, hänelle suurensuuret SUURET onnittelut synttärille! Vaikka myöhässäkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu onkin niin suuri, ettei pienet onnittelut riitäkään. Ja mielellään saa onnitella vuoden jokaisena päivänä, lisäksi ;-D

   Delete
 13. Ihanat "karvapojat" :)Onnea Ransulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja terveiset teidän karvakorville!

   Delete
 14. Oi, mikä lanka-aarre!
  Ransulle ihan hurjasti onnitteluja vähän jälkikäteen ja Mustille muuten vaan terkkuja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Matkamuistolangoilla on erityinen paikka sydämessä, kun tietää niiden tekijätkin. Oikeaa tuulenpieksämän lampaanvillan voittanutta materiaalia ei olekaan.
   Pojat kiittävät ja Musti huomauttaa, että kansainvälisestä pantteripäivästä siirrytään jouhevasti panttereiden vuoden viettoon ja lähettää terveisiä Onnipantterille!

   Delete
 15. Kalenteripoika ♥ ♥

  Onnittelin jo aiemmin toisessa postauksessa, mutta voi sitä onnitella näin jälkikäteenkin: onnea teille kaikille! ♥ Tykätään teistä kovasti ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos teille molemmista onnitteluista, kaikki otetaan yhtä ilolla vastaan :-D Terveiset teidänkin karvavarpaille, joka päivä on kissanpäivä.

   Delete
 16. 💓💓💓💓
  Pus pus pusi Franz!

  ReplyDelete
 17. Myöhästyneet onnittelut Ransu -komistukselle ♥
  - Miukumaan leidit

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu tuli tähän pöydälle vastaanottamaan onnittelunne, kiitos! Yritän kirjoittaa Ransun hännän alla olevalla näppäimiställä :-D

   Delete
 18. Unna Tuutikki Penninraha7 October 2017 at 19:23

  Hur! Pusk! Muiskis! Onnee Ransu <3

  Ihan sun värinen lankakasa! Eiks ees synttärin kunniaks saanu ottaa päikkäreitä noitten seassa? Voisin tulla sinne lomalle kellimään ylösalasin villakasassa, kerta täällä ei oo päivällä kukaan kotona rapsuttamassa mun masuvilloja.

  Kesäkirjeeseeni tahtoisin lisätä, että nyt syön poroja, mutta ne on onneks isompia kun kanat, niin melko varmasti vielä joulupukillekin riittää hoppa, koska tuskin oon ees kokonaista punakuonoo syöny vielä? Voi olla, et reki vähän puoltaa tosin.

  Pusuterkuin mustavalkoinen päivänpaisteesi Unna Tuutikki

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ja pusk muisk Unna-neito!
   Mamma käski sanoa, että lankakasa oli lattialla kaksi päivää, mutta en silti mennyt niihin makoilemaan. Mutta jos sä tulisit niin mamma rapsuttaisi sun masua koko ajan! Ja mäkin voisin vähän puhallella sun masuvilloihoin.
   Poro kuulostaa hyvältä, Musti tykkää. Mä olen enemmän sellaisten mietojen makujen mies. Meille ei ikinä joulupukki tuo mitään, joten puolestani voit popsia koko poron. Ehkä eri osat siitä maistuu erilaisilta?

   RANSU

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!