Monday 21 February 2022

Ehkä tämän jälkeen tulee kevät

Tuulee ja pyryttää, pakkastakin on luvassa. Ja totta on, että ollaan vasta helmikuussa. Kuitenkin jo bongatut lumikellojen ja krookusten versot saavat niin kovasti odottamaan kevättä. Sitä odotellessa toivottavasti talven viimeinen lumimyräkkäjuttu!

Taas tulee laivarantakuvia, kun merimaisema on joka säällä eri näköinen.

Meidän yhteysaluslaituri.

Eipä huvittaisi tuonne pulahtaa.




Otin kameran mukaan, koska halusin kuvia jään kuorruttamista rantalepistä, mutta ei niissä ollutkaan jäätä.


Kotipihalla rusokirsikka jo odottaa kevättä ja minä sen kukkia. Viime keväänä niitä oli jo kolme.

Juhannusruusu on hyvä keräämään lunta ja lopputulos on koristeellinen.
Mutta rajansa kaikella. Nyt toivotan pikaista kevättä!

Juhannusruusu – Rosa spinosissima 'Plena'
Rusokirsikka – Prunus sargentii

30 comments :

  1. Voi että... siellä vielä sulaa vettä...
    Melkein jo kevättä. Meillä yli puoli metriä jäätä järvissa.
    Lunta melko paljon - ei kuitenkaan ennätys lumet...
    Terveiä Kuusmoasta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terveisiä Kuusamoon! Pitkä pakkasjakso tarvitaan, jotta meri jäätyy, ja silloinkin on laivaväyliä. Meillä on välillä käyty plussalla ja se sekä myrskyt hajottaneet kertyneen jään. Ei sille ole uskaltanut mennä ollenkaan, toista on teillä puolen metrin jääpeitteen kanssa! Koskahan se sitten sulaa.

      Delete
  2. Alkoi ihan hymyilyttämään kun ajattelin noita krookusten ja lumikellojen nousua maasta näkyviin. voi vielä monta päivää iltaan ehtiä ennekuin täällä sen näkee. Mutta ovat kyllä hyvässä suojassa vielä tulevien yöpakkastenkin aikana, ei peitto päältä kovin nopeasti sula pois, on sen verran paksulti tuota lunta nyt. Mutta. kohta on maaliskuu ja talven on pakko taittua kevääseen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä on, että ovat lumen alla suojassa. Meille on luvassa pakkasta vain tänään ja huomenna ja sitten pitäisi olla plussakeliä hamaan tulevaisuuteen öitä myöten. Siksipä onkin niin toiveikas kevätolo! Maaliskuussa on aurinko jo korkealla.

      Delete
  3. Auto on pihalla taas niin luminen, että ei ihan vielä tule kevät mieleen, mutta mielessä jo hiljalleen heräilee toive, että josko kuitenkin jo hiljalleen alkaisi sulamaan, edes muutaman viikon päästä :) Avanto ei houkuttele yhtään ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi ei, sinulla on hommaa kaivaa auto esiin töihin lähtiessä. Ja reitti autolle.
      Toivottavasti pian sulaa!

      Delete
  4. Rupesi ihan paleltamaan kun katsoin kuvia meressä lilluvasta jäähyhmästä. Juu, pikaista kevättä toivotaan... todellisuus voi vaan olla ainakin täällä toinen :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jäiseen mereen olisi karmeaa pudota. Ehkä teilläkin alkavat ne turpoavat kinokset kutistua!

      Delete
  5. Todellakin - saisi jo kevät tulla! Tuo hyinen merivesi saa ihan ihon kananlihalle, niin kylmältä se näyttää. Ei innostaisi uimaan. Jännä, että meri osaa olla niin monen näköinen, siitä löytyy valtavasti vivahteita ja mahtavuutta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meri on ihana, vaikka onkin joskus ikävä ja vaarallinen. Karmeaa olisi tuolla jäälauttojen välissä yrittää pysyä hengissä.
      Mutta toivotaan, että kevät tulee ja seuraavaksi saa raportoida vaikka saapuvista muuttolinnuista!

      Delete
  6. On tuo meri jännän näköinen näin hyiseenkin aikaan. Ja hienon värinen.
    Olipa taas järkyttävä lumimyräkkä. Lunta tuli maanantaista klo 13 aamukuuteen. Uutisten mukaan Nuuksiossa satoi 26 cm, meillä taatusti sama määrä. Kolmen tunnin lumityöt tehty ja pian mennään jatkamaan, kunhan traktori käy auraamassa jalkakäytävän.
    Seuraavaksi aurinkoa ja lämpöä ihan kunnolla, kiitos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meri on kiehtova joka säällä ja vuodenajalla.
      Voi huh sentään teidän lumimäärää! Kun taajama-alueella sen sijoittaminen on todellinen ongelma. Toivottavasti se oli nyt tässä ja seuraavaksi tulee kevät.

      Delete
  7. Ei tuonne tosiaan vahingossa pudota haluttaisi, mutta ihan tarkoituksellinen pikapulahdus voisi olla kokemus ja sen jälkeen olisikin ihanan lämmin! :) Mutta mistä saisi tuon jäänharmaan veden väristä villalankaa! Kyllä luonnon värit ovat kaikkein kauniinmpia. Korkealle kohoava ja jo pitkään paistava aurinko saa kovasti odottamaan lumikelloja ja muita kevään ihanuuksia. "Uusi lumi vanhan surma" sanoo vanha sanonta. Jospa se pitäisi paikkansa.
    -Mummopuutarhuri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jäisen harmaa meri on väreistä kauneimpia.
      Täytyy toivoa, että aurinko pian näyttää voimansa!

      Delete
  8. Hyytävän kylmältä sinun merenrantasi näyttää! Toisaalta olet jo paljon, paljon lähempänä kirsikankukkien puhkeamista kuin täällä ollaan! Iloa viikkoosi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onneksi on vielä monta ihanaa kevätviikkoa edessä ennen niitä kirsikankukkiakin! On lumikelloviikot ja krookusviikot ja narsissiviikot ;-)
      Kiitos, mukavaa viikkoa sinullekin!

      Delete
  9. Siellä ollaan aivan eri vyöhykkeellä kuin meillä. Meillä ei uskalla edes kuvitella, että oikea kevät alkaisi vielä aikoihin, vaikka tulisi plussakelejä. Oikealla keväällä tarkoitan siis pälvipaikkoja enkä loskaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toivon kovasti, että viikon päästä sinulla on jo ihan kevättunnelma! Saa nähdä, millaisen loskakaaoksen huominen plussakeli saa aikaan, kun lunta on teillä niin paljon ja viime päivinä tullut lisää. Toivottavasti lumi vain häipyy eikä aiheuta vahinkoja.

      Delete
  10. Kylymältä näyttää meri ja on armoton tähänaikaan! Pakkanen paukkuu meillä tänä aamuna -21*. Rusokirsikkasi kukat on kauniit, näille korkeuksille ei varmaan kannata haaveillakkaan. Kyllä se kevät sieltä saapuu aikanaan, kuhan vuotetaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jos laiturilta liukastuisi mereen, siitä olisi leikki kaukana.
      Teillä onkin reippaat lukemat, onneksi kasveilla on lumisuojaa! Rusokirsikkaa suositellaan tosiaan korkeintaan vyöhykkeelle III, koristeomenat ovat yleensä kestävämpiä. Voihan sitä silti kokeilla, jos jostakin riittävän edullisesti löytää.

      Delete
  11. Kovin on raikkaan näköiset merimaisemat. Täällä oli aamulla -19 astetta pakkasta ja nyt paistaa aurinko. Lumisadetta onkin ollut ihan tolkuttoman monena päivänä, joten auringon paisteesta iloitsen nyt erityisesti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raikasta tosiaan :-D
      Auringonpaiste ihan hivelee! Toivottavasti saadaan lisää aurinkoisia päiviä.

      Delete
  12. Hui, onpas kolean näköistä! Mutta kaunista ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rannan kostea viima käy luihin ja ytimiin, onneksi on pilkkihaalarit keksitty!

      Delete
  13. Hieman hyisiä kuvia. Kirsikan kukinta on kyllä kaunis samoin kaikki mikä pikkuisenkin alkaa pilkistää. Meillä on nyt todella paljon lunta. Virallinen Lohjan lumitilanne on 64 cm ja siinä on joka sentti liikaa. Nyt haluaisin minäkin kevään etenevän edes hieman mutta lisää lunta on luvattu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi mahoton, onpa siellä hirveästi lunta! Kävin viime viikolla Lohjalla juuri torstaina pahalla pyrykelillä katsomassa siskontytön vanhojen tanssit ja jatkoin siitä matkaa toiseen suuntaan, tuntui, että Lohjalla pyrytti juuri sakeimmin ja pitkään. Kovasti siellä yritettiin katuja aurata. Toivottavasti ei nyt enää lisää teille tulisi.

      Delete
  14. On kyllä todella hyisen näköinen vesi. Olen ajatellut, että kohta on talvi lusittu. Eiköhän se kevät maaliskuussa koita, ja vapaus näistä hangista!
    Tosin puutarhapenkin kädennojatkin on nyt lumen peitossa...Pari viikkoa sitten tämä kotimittari vielä näytti käsinojat. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Äh, hirveästi lunta - hyvin havainnollistava mittari kyllä teillä.
      Kyllä se näin on ihan takuulla, kohta on talvi lusittu!

      Delete
  15. Hyrr, onpa hyytävän kylmän näköistä vettä!

    Kevättä odotellessa, kiva seurailla luonnon heräämistä talven jälkeen taas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei tehnyt mieli lähteä bikineitä kotoa hakemaan ;-)

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!