Saturday 22 May 2021

Ihania tulppaaneja vähän joka puolella

 Uskallanko sanoakaan: peurat eivät ole käyneet syömässä yhtäkään tulppaania. Vielä. Vielä on uusia lajikkeita nousussa ja nupulla. Nyt nautitaan kaikista näistä, jotka ovat ehtineet kukkaan! Koskaan ei tiedä, jos ne ensi yön aikana häviävät.

Tulppaaneja on aika monessa paikassa. Yksi niistä on tämä preeriapuutarha, joka on melko uusi tapaus. Siellä kukkivat aiemmin kääpiötulppaanit, nyt jo lakastuneet, niiden tilalle on tullut metsätulppaaneja. Ne sointuvat ihanasti raikkaanvihreään saksankirvelipehkoon, johon preeria päättyy.

Metsätulppaanin kauneutta lähempää. Ihanan värinen, ihanan sirovartinen: varsi kaartuilee eikä pönötä kuten jalostetuissa tulppaaneissa. 
Metsätulppaania kasvaa myös tonttini länsilaidalla, siellä nousee lehtiä siellä täällä, mutta jostain syystä kukkia ei ole näkynyt noin viiteen vuoteen.

Mutta siirrytään sinne suuntaan silti, sillä siellä on myös ruskopenkki ja siellä kukkii. Tässä on käynyt pienoinen tulppaanikato, mutta sitä selittänee paikan märkyys talvikaudella, jos on märkä talvi. Kesälläkin saisi varmaan olla kuivempaa, mielellään rutikuivaa. Tämä ei ole ihanteellinen tulppaaneille, mutta niitä on pakko silti tässä olla, sillä ne ovat täydellisiä kukkaan puhkeavan rusotuomipihlajan alla.
Vuosien mittaan istutetuista tulppaaneista näkyy silti lähes kaikista jotain kukkivan. Etualalla on ihana oranssi liljakukkainen 'Ballerina', keltainen lienee 'Blushing Apeldoorn' darwinhybridi.

'Prinses Irene' on yksi kauneimmista triumftulppaaneista ikinä – mikä väritys! Ruosteenoranssi, elävä sävy ja siihen päälle tuo terälehtien ulkopuolen viherryksen ja violetin vivahde. Onneksi näitä on elossa ainakin tämä yksi. Lisää syksyn ostoslistalle.

Ransu yhtyy mielipiteeseen ruskopenkin viereiseltä lautakasalta. Karvapäärynä. Hienot sävyt tässäkin.

Narsisseja ei sen sijaan talvimärkyys tai kesäinen kosteus haittaa, ne kukoistavat näissä olosuhteissa. Tämä hempukka on kauluskukkainen 'Palmares', näin kukinnan loppuvaiheessa persikkainen keskus haalistuu hyvin vaaleaksi. Näitä voisikin jo jakaa muuallekin puutarhassa, sillä tuo tupas on jo melko tiivis. Näin saa tuota unelmahöttöä muuallekin. Tässä se kyllä sointuu täydellisesti edellä mainitun rusotuomipihlajan kevätväritykseen.

Näistä punaisista en ole ihan varma lajikkeesta. Sävy on näissäkin aivan ihana. Sointuu mm. taustalla punaisena lehteen puhkeavaan 'Enkan' -japaninvaahteraan.
Täytyy tutkia puutarhapäiväkirjoja... Olen istuttanut tähän 'Brown Sugar' -triumftulppaania syksyllä 2017, tätä ei ole näin runsaasti aiemmin näkynyt, mutta se voi johtua peuroistakin. Tämä olisi tismalleen sen sävyinen, joten pakko se kai on uskoa. Onpa hyvä uusintakukkija.

Kun täällä lähellä ollaan, vilkaistaan myös punaiseen villiin penkkiin. Upotin joitakin vuosia sitten tänne mix-pussin papukaijatulppaaneja. Niistä nousee yhä muutama, mm. tämä yksi, joka näyttää aika samalta kuin muotopuutarhan tyypit, joita arvelen lajikkeeksi 'Rococo'. Tässä se on kivan värinen keisarinpikarililjojen kupeessa, vaikka meinaakin jäädä niiden varjoon.

Sitä voi kurkata myös penkin toiselta puolelta käsin pikarililjojen yli. Coucou!

Luotettavuudesta puheen ollen, tässäpä yksi, ja näitä kukkii tässä penkissä kaksi: 'Carnaval de Nice'. Ne on istutettu lähemmäs 15 vuotta sitten.
Kuten tästä varmaan voi rivien välistä lukea, minua ei hirveästi haittaa, että tulppaaneja ei ole satoja tai kymmeniä. Jos vanhat tutut tulevat tervehtimään vuodesta toiseen yhden tai kahden kukan voimin, olen tosi iloinen jälleennäkemisestä. Sitä on vähän vaikea selittää, mutta ehkä joku ymmärtää.

Mennäänkö sitten muotopuutarhaan katsastamaan se 'Rococo', tai Rococoksi epäilty, kun siitä oli puhe. Erittäin kaunis. 

Muut muotopuutarhan tulppaanit ovat hempeämpää sorttia, tai jos ovat vahvemman värisiä, ne ovat purppuraisia. Tämä tupas paljastui 'Ballade' -liljatulppaaniksi, vaikka nupulla näissä ei vielä valkoisia reunoja näkynyt. Kuvan oikeasta reunasta kurkistaa toinen liljakukkainen, 'Purple Dream'. Se ei selvästi ole niin hyvä kukkimaan vuodesta toiseen kuin 'Ballade', mutta olen istuttanut niitä sinne tänne muotopuutarhassa, sillä nämä kaksi lajiketta ovat tosi kaunis pari yhdessä. 'Purple Dream' on vähän 'Balladea' korkeampi ja sen purppura intensiivisempi.

'Purple Dream' nousee vain muutamana yksittäisenä kukkana siellä täällä, kun 'Ballade' puolestaan on muodostanut kokonaisia kukkakimppuja.

Yleisnäkymää muotopuutarhan reunalta käsin. Hyasintit tuovat yhä tärkeän osan väriläiskistä, vaikka osa niistä on jo lakastumaan päin.

Tulppaaneja on tulossa koko ajan uusia. Nämä hyvin ohuet varret ja kapeat nuput kuuluvat italiantulppaanille, joko 'Peppermintstick' tai 'Lady Jane', se selviää kukan väristä. Hyasintti on 'Top Hit'.

Tällä kulmalla muotopuutarhaa kukkii darwinhybridi 'Light and Dreamy', jonka kauneutta ehdin jo aiemminkin hehkuttaa.

Ja nämä! Tämä ihana kuuluu ehdottomiin suosikkeihini. Tähtitulppaanin tyyppinen, mutta sitä myöhäisempi risteymälajike 'Little Beauty'. Muodostaa kimppumaisia kukkamättäitä, kukka on auki vain auringossa. Kukan keskusta on sisältä sininen. Huippu!
Kuvassa näkyy toinenkin ilonaihe. Pikku kukkamättäiden välissä on toinenkin persianpikarililja nousussa. Aiemmin havaittu on pidemmällä ja tehnyt kaksi vartta. Kummassakaan kasvustossa ei näy nuppuja, ja tämän pitäisi periaatteessa jo kukkia, joten kukkia täytyy vielä odotella johonkin toiseen kevääseen, jos ne suostuvat vielä talvehtimaan vastedeskin. Huippujuttu, että ovat menneet jo kahden talven yli kuitenkin, tätä ei ole aiemmin tällä tontilla tapahtunut!

Seuraavassa muotopuutarhan penkissä kukkii 'Holland Beauty', jonka hienoa väriä hehkutin viime keväänä. Tämä kaunistuu kukan avautuessa, kun terälehtien reunoihin tulee aprikoosin sävyä, jolloin väritys on jännä, silti hienostunut. Nyt se on vielä vähän tylsä. 
Harmi vain, että näitä ei ole tässä enää kovin montaa, vain pari kukkavartta. Ehdin jo suunnitella syksyistä kukkasipulin massaistutusta tämän muotopuutarhan penkin eteläpuoliskoon, kun huomasin...

... pikkuruisia syreenitulppaanin nuppuja! Tämäkin on niitä matalia, tähtitulppaanin tyyppisiä, mutta huomattavasti tähtitulppaania myöhäisempi. Eipä tämä ole aiempina vuosina näin runsaasti kukkinut, tässä penkissä olen aiemmin nähnyt vain yhden kukan. Nyt kukkaan tulevia tulppaaneja on tuossa monta rivissä, ainakin neljä!
Söpö vaaleansininen on 'Valerie Finnis' -tummahelmililja, yksi ihanimmista. Näinhän se on, että muotopuutarha on sen verran täynnä kukkasipuleita, jotta uusien istuttamisessa on iso riski vanhojen silpomiseen vahingossa.

Sitten menin kaivelemaan pois mukulaleinikkiä löytääkseni yhden vaaleanpunakukkaisen varjohiipan, ja onnistuin saamaan kukkavarren poikki tulppaanista, josta en yhtään muistanut, mitä tuohon olin joskus vuosikausia sitten istuttanut. Ei ollut vuosiin kukkinut. Harmitti. Joskus puutarhuri on puutarhansa pahin tuholainen.
Laitoin kukkasen pihamaalta aiemmin keväällä nousseeseen pulloon ja se osoittautui olevan viherraitatulppaani 'Spring Green'. Siinäpä myös luotettava kaveri, näitä olen istuttanut joskus todella monta vuotta sitten. Kymmenen, ylikin. Ja yhä niitä kukkii, tämä ei suinkaan ollut ainoa.

Mennäänpä vaikka sitten uuteen ruusutarhaan. Siellä kukkivat ihastuttavat 'Estella Rijnveld' -papukaijatulppaanit, tosin vasta ensimmäinen niistä on kunnolla auki ja sekin katsoo poispäin. Tästä suunnasta oli helpompi ottaa kuvaa.

Sitten kirsikkaluumun pariin, joka, kiitos viileyden, on yhä kukassa. Lajikehan on 'Nigra', jolla on tummat lehdet ja vaaleanpunaiset kukat. Hempeiden 'Rosalie' -triumftulppaanien sävy on ihan nappi tähän, ja olen iloinen, miten ne ovat pärjänneet tässä villinpuoleisella niittypläntillä, istutin ne toissa syksynä.

Paikka on tonttini kuivimpia, ja annan sen olla hieman villi, kokeilen monien kasvien sietokykyä tässä. Siirrän tähän muualta harmaakäenkukan, harjaneilikan ja sormustinkukan siementaimia, lisäksi olen istuttanut pari pionia ja idänunikon, ne kaikki näkyvät pärjäävän. Kirsikkaluumun lisäksi tähän pitäisi kasvaa näkösuojaksi purppuraheisiangervo 'Diabolo', mutta se on vielä hyvin pieni, kun olen kasvattanut sen pistokkaasta. Puskien pitäisi peittää auton näkyvyys jonakin kauniina päivänä.
Pionin nousevat versot sointuvat hyvin kirsikkaluumun lehtiin ja hempeä 'Rosalie' -tulppaani sen kukkiin, ihana kokonaisuus juuri nyt!

Vielä kerran: kirsikkaluumu 'Nigra'.

Kirsikoiden suhteen eletään jännittäviä aikoja, sillä kerrottu japaninkirsikka 'Royal Burgundy' on tulossa kukkaan oikein runsaana. Koen suurta ahdistusta, sillä jouduin tänään kaupunkiin joksikin aikaa. Anteeksi vain, mutta toivon viiden asteen lämpötilaa siihen asti, kunnes pääsemme palaamaan kotiin!

Loppuun namupalojen namupala. Tämäkin kuuluu suosimiini villilajityyppisiin tulppaaneihin, mutta tämä on vähän korkeampi kuin tähti- tai syreenitulppaani tai aiemmin nähty 'Little Beauty'. Tämä on toissa syksynä istutettu 'Norah', jonka runsaasta ilmestymisestä ruusu-heinätarhassa tänäkin keväänä olen hyvin iloinen. 
Siro varsi, siro kukka, mykistävän intensiivinen sävy, jännittävän värinen keskusta, viherrystä terälehtien ulkopinnassa, kauniin sinivihreät lehdet, onko täydellisempää tulppaania nähtykään? Tässä yhdistyvät kauas näkyvä väri ja silti hienostunut, ei päällekäyvä sävy. 
Aah!

Nyt vedimme taas maratoonin, kiitos kun jaksoit tänne asti!


Italiantulppaani – Tulipa clusiana
Japaninkirsikka – Prunus Sato Zakura -Ryhmä
Keisarinpikarililja – Fritillaria imperialis
Kirsikkaluumu – Prunus cerasifera
Kääpiötulppaani – Tulipa turkestanica
Metsätulppaani – Tulipa sylvestris
Persianpikarililja – Fritillaria persica
Rusotuomipihlaja – Amelanchier lamarckii
Saksankirveli – Myrrhis odorata
Syreenitulppaani – Tulipa bakeri
Tummahelmililja – Muscari armeniacum
Tähtitulppaani – Tulipa humilis

22 comments :

  1. Kylläpä näitä jaksaa, ihanuutta toisen perään, joukossa yksi tuimakatseinen päärynäkin. =) Villimmissä tulppaaneissa on minustakin enemmän luonnetta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin on, ne siroina mutkittelevat ja kukka on usein auki vain päivällä, sekin tuo sitä luonnetta. Ihastelen lisäksi monien luonnonlajien terälehtien ulkopuolella olevaa viherrystä, se on niin kaunis. Kukka ikään kuin maastoutuu kunnes jonakin aurinkoisena päivänä rävähtää auki. Ja suipommat, teräväkärkiset terälehdet ovat myös tosi kauniin muotoiset.

      Delete
  2. Oijoi, toinen toistaan ihanempia!! Kommentoin juuri Betweenille, että ihanaa, kun pääsee blogien välityksellä ihailemaan tulppaanien paljoutta, kun oman pihan saldo on 0. Todella hyvä tuuri sulla, toivotaan että ilkeät napsijat ovat oppineet jotain eivätkä palaakkaan siihen puuhaan!

    Repesin tuolle karvapäärynälle! Todella hyvät värit tosiaan, täydellinen match!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No voi ei! Onpa teillä huonosti tulppaaniasiat. Mulla alkaa olla aita riittävän tiheä ja korkea: kun sain sen vuosi sitten valmiiksi, olen pystynyt sen jälkeen tukkimaan aukkoja ja korottamaan kohtia, joista peurat ovat vielä tulleet. Silti kevättalvella tuli yksi nuori kuolemaan pihalleni, ehkä se on toiminut varoituksena muille ;-) Ilmeisesti heikkouteen kuoli, tai sitten sai sydärin kun minut näki - syystäkin.
      Lisäksi olen lukenut riittävän monelta taholta trico gardenin toimivuudesta ja suihkinut kasveja sillä. Nytkin kiersin kaikki nousussa olevat liljat pullon kanssa, saa nähdä, toimiiko.
      Karvapäärynä on paras vihannes!

      Delete
  3. Voi jestas kuin tuo Norah on kaunis. ja miten paljon nuppuja tulossa kirsikkaan, toivotaan sinne viileää säätä jotta kukinta myöhästyy siihen, että ehdit nähdä sen. Minäkin ilahdun vanhoista tulppaaneista joita näyttää nousevan tänä vuonan runsain mitoin, yksittäisetkin ovat aina iso ilo. No ehkä niistä kirkkaan keltaisista en niin iloitse, yritän olla neutraali.
    Karvapäärynä <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Norah on superihana. Se sopisi sinun puutarhaväreihisi tosi hyvin! Taisin löytää sen toissa syksynä Muhevaiselta. Viime syksynä en käynytkään katsomassa heidän valikoimaansa, olisin kyllä ostanut noita lisääkin, jos olisin nähnyt. Kukka on vielä tsiljoona kertaa kauniimpi kuin kuva sipulipussin etiketissä. Mutta se kuuluu niihin, joista Hiidenkiven Minna tässä taannoin postasi: täytyy olla kotona silloin, kun se on auki, sillä varjossa se on kiinni.
      Kävin viime syksynä hirveän vähän missään puutarhaliikkeissä, niinpä en ostanut yhtään uutta tulppaania. Olenkin superiloinen kaikista näistä, jotka kukkivat.
      Ihan kamalaa on nyt lähteä kotoa, juuri nyt ei pitäisi poistua mihinkään kuin korkeintaan päiväksi!
      Karvapäärynältä terveisiä, tuli tähän ruudun eteen pörisemään, kerjää huomiota.

      Delete
  4. Aika ihana ja tervetullut näkökulma arvostaa vuosi toisensa jälkeen nousevia yksittäisiäkin tulppaaneja. Ansaitsevat kyllä kaiken ihailun ja huomion, kun muiden kadotessa ovat uskollisia kukkijoita.
    Viimeisen kuvan Norah meni suoraan sydämeen. Kaunis ja tyylikäs kerrassaan.
    Karvapäärynä sai aikaan naurut vatsanpohjia myöten. Hänen värinsä ja muotonsa ovat täydelliset.
    Toivokaamme kirsikan nupuille riittävästi hitautta, jotta ehdit nähdä ne avoinna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Osaan tulppaaneista suorastaan kiintyy, kun ovat olleet mukanani jo 15 vuotta. Nyt iloitsen vuonna 2006 istutetusta erikoisuudesta, joka on tulossa muutaman vuoden tauon jälkeen kukkaan. Toivottavasti näen sen, mutta se on sen verran myöhäinen ja sää on niin viileä, että mahdollisuudet ovat hyvät. Paitsi jos peura käy vierailulla. Tuo kirsikka olisi mahtavaa nähdä, kun on kasvanut kokoa vuosi vuodelta. Toki sen kukat olen nähnyt ennenkin. Mutta jos viimeinkin ekaa kertaa kukkaan tulevat siemenestä kasvattamani laukat ehtivät kukkia ohi, samoin ekan kukkanupun muodostanut himalajanjalkalehti, ehkä 7 vuotta sitten istutettu, niin sitten on iso harmitus.
      Karvapäärynä on niin ihana, terveyttä edistävä hedelmä.

      Delete
  5. Ihania tulppaaneja. Joidenkin tulpujen nimet katoavat minulta, kun penkkeihin alkaa tulla monien vuosien kerrostumaa. On vaikea enää silloin hahmottaa kaikkia lajeja toisistaan.. Brown Sugaria pitää muistaa istuttaa taas. Se on kaunis. Samoin Prinsessa Ireneä istutan lisää aina parin vuoden välein, se jää aina vähän matalammaksi kuin monet muut isot tulppaanit. Ne tunnistaa leikkokukkinakin nuppuvaiheesaa jo.
    Monia kauniita lajikkeita on. Tuli tätä postausta lukiessa mieleen, mitkä tulppaanit kaivan pois ja siirrän uusille sijoille. Ja taidan myös villiä heinikköä alkaa kesyttämään sormustinkukilla ja muilla vastaavilla, kun siihen ei muuten voimat tai into vielä riitä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta, etenkin nimet unohtuu, jos on paljon istuttanut. Olen miettinyt tuota samaa, ja yhtenäisyydenkin kannalta olisi suotavaa istuttaa samoja. Balladea on näköjään kannattanut istuttaa pitkin poikin muotopuutarhaa, kun se kukkii yhä noin runsaana - jopa runsastuneena!
      Brown Sugar osuu kumminkin noita vaaleanpunaisia enemmän minun makuhermooni, se on tosi herkun värinen. Ihana oranssinpunainen, silti pehmeä sävy. Irenessä on tosiaan matalahko varsi, tuo pitää ottaa jatkossa paremmin huomioon.
      Kun on iso piha, ei joka alueesta voi tehdä nypittävää kukkapenkkiä. Sain tuon villi heinikko-idean yhdestä pihasta, jossa taannoin kävin työn merkeissä, siellä oli justiin istutettu liikoja siementaimia pihan reunalle heinikkoon, josta oli ajan saatossa tullut aivan ihana niittymäinen alue.

      Delete
  6. Ihania! Laitoin nimiä ylös, jospa saisin noista joitain omaankin pihaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blogeista saa ihanasti kasvivinkkejä ja yhdistelyvinkkejä myös!

      Delete
  7. Tämäpä oli hauska vierailu: ensin repesin edellisen postauksen makuvedelle ja heti perään tämän postauksen karvapäärynälle! Nämä maratonpostaukset ovat mukavia, mutta välillä kun tulee näitä häiriötekijöitä kesken lukemisen (kaksijalkaisia uhmaikäisiä), niin meinaa unohtua, mitä sitä pitikään kommenttiin kirjoittaa.
    Ihania tulppaaneita todellakin! 'Norah' on supersuloinen, mutta pidän myös tuosta 'Little Beautysta'. Ne ovat meillä vasta pienellä nupulla. Myös muotopuutarhan tulppaaneista kaikki ovat kauniita. Jotenkin nuo vaaleanpunaisen eri sävyt tummaan purppuraan saakka vetoavat erityisesti minuun.
    Saareen toivomasi viiden asteen keli taisi erehtyä osoitteesta, sillä uhkaavasti näyttää siltä, että täällä on yöllä jopa alle sen. Kävin varuilta nostamassa arimpia kasveja varastoon ja vetämässä harsopeittoja muutamaan kukkapenkkiin, mutta pelkään silti, että sääennustus on tällä kertaa pielessä ja tuleekin hallayö. Tuuli on puhkunut melkein kaikki pilvet pois taivaalta ja varmaan vetäisee harsotkin juuri kun olen nukahtanut. Toivottavasti koko päivän satanut vesi pitää kuitenkin kasvit sen verran lämpiminä, ettei tarvitse aamulla harmitella lötköjä kesäkukkia.
    Leppoisaa lauantai-iltaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No voi ei, uhmaikäiset häiriköt ovat takuulla haastavia, tsemppiä!
      Little Beauty on ihastuttava, niin väriltään kuin muutenkin. Toisin kuin Persian Pearl (jonka intensiivisestä väristä kyllä olen aivan liekeissä), tuntuu Little Beauty lisääntyvän, ainakin täällä on tullut vuosien mittaan tuollaisia tuuheita kukkakimppuja niihin kohtiin, joissa aluksi oli vain yksi tai kaksi. Voisi niitä jakaakin, mutta muotopuutarhassa on niin paljon kaikkea, että ei hirveästi mahdu kaivelemaan aiheuttamatta suurta tuhoa.
      No voi ei, toivottavasti teillä ei ollut hallaa! Ja peitot pysyivät paikoillaan. Meillä on kiitettävän viileää, ja ilahtuneena kuulin, että eilenkin sumu oli laskeutunut saaristoon jo iltapäivällä, se on loistava kukinnan etenemisen pysäyttäjä :-D Mutta sinne teille toivon sopivaa lämpöä!

      Delete
  8. Tulppaanit ovat upeita, olivatpa ne sitten pieniä villilajeja tai korkeita kovastikin jalostettuja, kaikki käy! Ja onneksi kun on monenlaista, myös kukinta-aika on melko pitkä, ainakin näillä säillä;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onneksi on monenlaisia! Ekat ovat jo kuihtuneet, mutta on sellaisiakin, joiden nuput ovat vasta alkaneet nousta ja kukintaa riittää pitkälle kesäkuuhun näillä säillä :-)

      Delete
  9. Upeita!
    Tuo kuva jossa on puun ympärillä penkki ja toinen kaariportin alla, on kuin jostakin vanhasta satukirjasta♥
    Ja karvapäärynä♥ (Ransua kait tarkoitit)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa, jos puutarhassani on satumaista tunnelmaa! Se on ihan parasta, mitä voi olla ♥
      Kyllä karvapäärynä on itse Ransu :-D Rakkaalla pojalla monta nimeä! Varmasti sielläkin :-)

      Delete
  10. Ihanaa kun olet päässyt nauttimaan upeista tulppaaneista. ♥ Todellakin ymmärrän kuinka ihanaa jos samat tutut tulppaanit tulevat takaisin vuosi toisensa jälkeen. Tunnen joskus varsinaista kuluttajasyyllisyyttä kun syksyllä hankkii uusia tulppaaneja, mutta kun ei vaan nuo vanhat tällä pihalla enää nouse uudelleen kasvuun. :( Ainoa poikkeus on ollut oranssi ’Princess Irene’ jota ei tunnu mikään lannistavan. :D Hehheeee... Ihana karvapäärynä. Tai hopeapäärynä! Voisi olla myös nukkapähkämö-söpölipampula. ♥ Lempinimiä ei voi koskaan olla liikaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai kun ihana kuulla, että Irenet saattavat olla pitkäaikainen ilo! Minulla ei niistä tänä vuonna noussut kuin pari, mutta joinakin vuosina vanhojakin tulppaaneja innostuu nousemaan tai kukkimaan paremmin kuin toisina vuosina.
      Hahaa, Ransu tuhisee korissaan, menen ehdottamaan sille tuota nukkapähkämö-söpölipampulaa :-D

      Delete
  11. Princess Irene ja oletettu Rococo pääsivät sipuliostoslistalle, ihania kertakaikkiaan. Ostin viime vuonna Royal Burgundy japaninkirsikan, kun bloggasit siitä. Tänä vuonna jäin ilman sen kukintaa, siksipä odotankin raportointia sinun puusi kukinnasta. Ransu! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuo ovat tosiaan aivan ihanan sävyisiä. Voi, miten hauskaa, että sinullakin on oma Burgundy! Toivottavasti pystyn siitä raportoimaan, kärvistelen nimittäin vieläkin kaupungissa. Ääh! Vuoden pahin aika olla poissa kotoa.

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!