Wednesday, 25 November 2009

Teen saippuaa


Kahvisaippuakakku, jossa muotin pohjalle asetellut tähtianikset jäävät kauniisti päällimmäisiksi. Kahvi näkyy puruina saippuassa.


Haaveilin pitkään saippuan valmistuksesta. Noin 15 vuotta sitten etsiskelin Akateemisesta kirjaa aiheesta, turhaan. Kirjakaupan kautta olisi voinut tilata amerikkalaisen lehden aiheesta, mutta sen hinta oli päätähuimaava. Kysyin ystäväni kemistipoikaystävältä, miten saippuaa saadaan aikaan, mutta en raaka-aineselostuksen pohjalta uskaltanut ryhtyä omiin kokeiluihin. Lipeän poksahtelu kuulosti epäilyttävältä.

Olen aina ollut vähän saippuahullu.
Nyt saippuanvalmistus on buumi ja Suomestakin löytyy kirjoja, jopa kotimaisia sellaisia. Hankin yhden hyvän, Saara Kuhan Käsin tehtyä saippuaa, jonka lisäksi ei tarvita kuin tarvikkeet ja raaka-aineet.

Koska minulla on nettikauppa ja käsitöitä on kaikkein kivointa tehdä muille, rekisteröidyin parhaimpien reseptieni kanssa kosmetiikan valmistajaksi.
Jipii! Nyt saan kietaista essun päälle ja valmistaa saippuaa koska huvittaa! Voin kokeilla eri rasvoja ja raaka-aineita, koska osaan perusteet, ja voin jopa myydä niistä onnistuneimpia. Palkitsevaa!
Eikä se ole ollenkaan vaikeaa tai vaarallista.

Ai niin, se pakollinen mainos... Kahvisaippuaa ja muitakin voi ostaa nettikaupastani Elsan lempituoli.


Saippuan voi tehdä vaikka kakkumuottiin. Silikonista valmis saippua irtoaa helposti.Saippuamassa kaadetaan muottiin. Kahvisaippua on ihanan ruskeaa ja täplikästä.

3 comments :

 1. Saippuan valmistaminen itse taitaa olla aika kova sana nykyään monelle! Yritin etsiä hintaa tuolta kaupasta, mutten löytänyt saippuatuotetta.. Ja siis käykö tuo saippua vain käsien (ja kainaloiden) pesuun, ei esim. tukanpesuun? (Sori, en välttämättä silti ole ostamassa ;) Kunhan ikkunashoppailen vaan :)

  ReplyDelete
 2. Onnea kosmetiikka(kin)yrittäjälle!Melkein tuoksuu tänne asti tuo kahvisaippua ja kakku näyttää semmoiselta, että vois melkein ottaa palan teekupposen kanssa ;)

  ReplyDelete
 3. Ai niin, unohdin laittaa kahvisaippuaa kauppaani, kun välillä se oli loppu. Löytyy "käsityöt" -osastolta. Kyllä sillä voi pestä tukkaa ihan yhtä hyvin kuin käsiä ja kainaloita :-)
  Taitaisi olla epämiellyttävä yllätys haukata vahihgossa saippuaa! Tulee ihan mieleeni, kun tädeistäni nuorin oli rasavilli ja kiroili pienenä kovasti. Äitini, siskoksista vanhimpana, raahasi tädin saunaan ja pesi hänen suun saippualla. Ei se kyllä kovin hyvin tepsinyt...

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!