Pelargonit muuttivat sisään. Pelargonium sidoides on kasvanut kookkaammaksi kuin koskaan ennen, tälle täytyy rakentaa amppeli. Tai siis kiinnittää joku koukkusysteemi tukevasti kattoon, amppeleita on kyllä.
Valitettavasti terälehtiä alkoi varista heti, kun siirryttiin viileänkosteasta ulkoilmasta sisälle. Onneksi nuppuja on kuitenkin paljon.
Amppeli tulee olohuoneen ikkunakulmaan; tässä ei ole vaaraa, että siihen löisi päätään. Paitsi joka kerta, kun kastelee kukkia. Hmm...
Ulkonakin kukkii vielä muutama sinnikäs luonnonkukka. Kurjenkello pitää seuraa japaninvaahteralle.
Samoin tekee puna-ailakki.
Japaninvaahtera 'Osakazuki' on itsekin kaunis kuin kukka.
Vielä kerran suloiset murattisyklaamit ruukussaan.
Nyt on sama tilanne kuin aikaisin keväällä: tulee kuvattua samoja kasveja koko ajan, kun kukkia on vähän. Mutta ei kai näihin kyllästy?
Japaninvaahtera – Acer palmatum
Kurjenkello – Campanula persicifolia
Murattisyklaami – Cyclamen hederifolium
Puna-ailakki – Silene dioica
Ihanan syksyistä.
ReplyDeleteIhanan(?!) syksyistä(?!) !!?? Ääh!
DeleteIhana japaninvaahtera <3 Salainen heikko kohtani.
ReplyDeleteNe ovat todella kauniita!
DeleteTäällä oli pari pakkasyötä taannoin ja pelakuut ottivat vähän siipeensä, mutta hienosti ne ovat toipuneet päästyään talvisijalleen saliin. Kukat osaavat ottaa syksystä kaiken irti ja viimeiset sinnittelevät pitkään.
ReplyDeleteTeit muuten hienon portin ja viirit sen päällä näyttävät iloisilta.
Ransu on mainio puutarhaesittelijä, paitsi, että puutarha jää helposti sen varjoon :) Hellät rapsut hurmurille!
Onneksi pelargonit ovat yllättävän sitkeitä.
DeleteVoi, Ransuhan on paljon tärkeämpi kuin puutarha, viis siitä. Hän kiittää huomionosoituksesta.
Minulla kukkivat pelargonit makkarin ikkunalla, se on viilein huone.
ReplyDeleteNe ovat ihania, kun jatkavat kukkimista sisällä. Tulee syksyyn paljon iloa.
DeleteNiin kaunis ja viihtyisä olohuone ♥.
ReplyDeleteOn se tunnelmallinen, hyvin pieni tosin. Ei paljon muuta kuin tuo nurkka.
DeleteEi kukkiin kyllä voi kyllästyä <3 Minusta on rikkaus se, että löytää ne yksittäiset pienet kukkaset näin syksylläkin <3 Mukavaa keskiviikko iltaa Sinulle <3
ReplyDeleteNiitä pieniä ei kesällä niin huomaakaan, silloin on kukkatykitystä joka suunnalla. Aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä erottuvat kaikkein pikkuruisimmatkin ♥
DeleteKiitos, hyvää loppuviikkoa sinne teille!
Ei kyllästy, ei. Japaninvaahterassa on täydellinen punaisen sävy.
ReplyDeleteOsakazuki taitaa olla yksi parhaimman syysvärin saavista japaninvaahteroista.
DeleteKukkiin ei kyllästy koskaan!
ReplyDeleteNo ei voi :-D
DeleteSyksyllä tosiaan kukkarunsaus ulkona on harvinaista näillä leveyksillä. Minunkin pelakuut tiputtelevat sisällä lehtiä ihan eri tavoin kuin ulkona. Menkööt taas pari kuukautta enemmän tai vähemmän lepotilassa.
ReplyDeleteKukkarunsaudesta ei ihan voi puhua, mutta pihalta löytyvät yhteensä ehkä viisi kukkaa ilostuttavat ihmeesti :-D Onneksi pelakuut ovat ahkeria kukkijoita, jotkut kukkivat talvellakin.
DeleteKukat on niin ihania! Ei niihin kyllästy. Just sain ensi kevättä varten kukkasipulit maahan ja arvaas kenen kirjan avustuksella;) kyllä vain Kukkia Sipuleista by Saila Rautio tästä myös blogissa
ReplyDeleteVoi miten ihanaa! Kiitos tästä ♥
DeleteOmpas mahtava pelakuu!
ReplyDeleteSe on hauskan hämähäkkimäinen, pitkät luikerot kukkavarret ja lepakkomaisen tummanpuhuvat kukat - sopiikin hyvin Halloweeniin :-D
DeleteTäällä pelargoniat ovat vielä ulkoverannalla ja koko ajan pelkään, että pakkanen kiristyy yöllä liikaa. Mutta jos siirrän kukkaset sisälle, alkaa variseminen välittömästi. Syksyn viime kukkijoista ei vaan haluaisi luopua. Nuo pikkuruiset murattisyklaamit ovat ihania!
ReplyDeleteToivottavasti yöt pysyisivät lämpiminä, koko ajan varoittelevat pakkasen/lumen tulolla, mutta onneksi se ei ihan tänne etelään ole yltänyt.
DeletePienet luonnonsyklaamit on niin nättejä, että mun on vaikea tykätä niistä isommista kausikukista, kun niistä puuttuu tuo söpöisyys.
pelargonit kukkii mulla kans, eivätkä ole pakkasta säikähtäneet, niinku turussa on kaikkein lämpimintä koko suomessa.
ReplyDeleteSe on mukavaa. Varmuuden vuoksi siirsin omani jo sisään, kun olen keräillyt niitä monta vuotta.
DeleteEi kyllästy, ei. Ihana japaninvaahtera.
ReplyDeleteNostin kans pari pelargoonia keittiöhö, jos sais pirettyä ne paremmi hengis, ku ovat silimien alla kaiken aikaa. No, eihän se mitää takaa kuitenkaa.
Älä vaan sitten lorauttele niille vettä vähän väliä :-D Luulen, että omien pelakuideni salaisuus on se, että ne joutuvat välillä kuivumaan melko pahastikin.
DeleteKaunis ruska japaninvaahterassa. Talavehtiiko se siulla ulukona. Mie vien omani muatilan kellariin. Pelargoniat raivasin jo aiemmin varastoon. Söpöjä ovat nuo murattisyklaamit.
ReplyDeleteIhan avomaalla ovat, kaksi kappaletta japaninvaahteroita. Yritin löytää niille tuulensuojaiset paikat ja hyvin ovat pärjänneet. Peurat vain napsivat oksankärkiä, niin että muoto ei kehity kovin hyvin, tai ainakaan ei näytä kivalta, kun oksien kärjistä puuttuvat lehdet.
DeleteLaitoinkin jo facebookkiin kommentin tuosta nojatuolistasi. On se niin kaunis. Minulla on miltei samanlainen tuoli (ja sohva), mutta sammalenvihreänä. Upeita värejä molemmat!
ReplyDeleteNäitä on selvästi tehty kauniissa väreissä :-)
DeleteIhana tuo kurjenkello: "minä en luovuta!! EN!" Puna-ailakilla on sentään oman lajinsa seuraa kapinassaan :D
ReplyDeleteHih, hyvä mielikuvitus sinulla! Kello tosiaan näyttää sinnikkäältä, sehän on ihan puolituisen kokoinenkin ;-)
DeleteOi, olen ehkä vähän vihreä kateudesta tuon P. sidoideksen takia. Mahtavan kokoinen, pakko on taas hankkia keväällä uusi alku.
ReplyDeleteSaat minulta keväällä alun, ollaan silloin yhteyksissä! On se ihana, onneksi se on tarjoamissani olosuhteissa viihtynyt.
DeleteOooo, oispa mahtavaa! Ollaan yhteyksissä.
DeleteNäin tehdään!
DeleteTuo valoisa olkkarin nurkkaus on kyllä hurmaava. Oikein sieluni silmillä näen, kun kehräät siinä ja juot GT:tä, ja rokki soi :D Ihana paikka sille amppelille, kaunis pelaq! Murattisyklaamit on myös tosi söpöt ja niiden ruukku ♥♥ Jipii kun siellä vielä kukkii!
ReplyDeleteHahhaa, täti kehrää ja rokki soi :-D
Delete