Thursday, 23 March 2017

Vihreissä tunnelmissa


Keittiön pöytä on täynnä taimikasvatuksia. Niiden seuraksi asetin viiriäisenmunia vihreälle lasivadille. Munat tulivat myyntiin nettikauppaani. Pieniä ja somia!

Greenery All Around
... apart from outdoors, where it is still very cold. There are small shoots here and there but not enough to make the environment very green yet. But indoors there is quite a lot of green!

Musti leikkii Green Highlander -perhollaan. Se taitaa olla nykyään lempilelu.


Soppakulhon syyssahramit voi kohta istuttaa puutarhaan, kunhan maa sulaa.


Kukkakaupasta tarttui mukaan ruukullinen ilostuttavan keltaisia narsisseja.


Lajike on kauluskukkainen 'Cassata'. Ihanaa, että erikoisempiakin lajikkeita saa keväällä ruukussa, ja että niissä on lajikenimet taimilapuissa! Kaikkein ihaninta on kuitenkin upottavan raikas sitruunasorbetin värinen kukka. Se kutsui minua seireenin lailla enkä päässyt kukkakaupan ohi.


Värihykerrystä tarjoaa myös nettikauppani uutuusruukku, josta tulee jotenkin jugend mieleen, tai 1800-luku. Eikö ole herkku!

Tämä ei ole ihan vihreää, mutta ehkä vedenvärinen kelpuutetaan vielä mukaan... etenkin vihreällä kuvausalustalla. Neulesuunnittelija Tanya Alpertin huivimalli Clear Water ihastutti heti sekä mallillaan että nimellään. Ajattelin ostaa ohjeen Ravelrystä, mutta kirja, jossa malli on, löytyikin ihan kotikirjastosta. Kirja on Haiku Knits, kirjailija Tanya Alpert. Ravelryssä ohje löytyy täältä: KLIK.

Nettikauppaani Elsan lempituoliin pääsee ruukku- ja viiriäisenmunaostoksille täältä: KLIK.

Sitten vielä sellainenkin vihreä uutinen, että olen kunnallisvaaliehdokkaana Vihreiden listoilla! Kuntani on Parainen, joten harva blogin lukijoista voi minua äänestää, mutta kipin kapin kaikki äänestämään oman kotikunnan parasta ehdokasta!


Narsissi, kauluskukkainen – Narcissus ryhmä 11a, kauluskukkaiset

Tuesday, 14 March 2017

Kukkaloistoa

Huone-esikot aloittivat kukinnan kevättalven riemuksi, nämä ovat valtavan kiitollisia! Joskus lehdet lurpottavat, mutta vettä saatuaan ne taas nousevat, kukkiakin tuntuu syntyvän vähän väliä. Loppusyksyllä tuli pieni kukintatauko kummallekin.

Flowery Feelings
My latest book came out just now!


Uusin kirjani ilmestyi sopivasti kevään alkuun. Kivaa!

Uusimmat keramiikkajuttuni uivat merellisissä tunnelmissa, Pohjois-Atlantin viileät vedet ovat innoittaneet nämä laatat ja pienen valaan.


Aikaisemmin valmistunut pikku kirkko sai sammaltarhansa, joten lammas pääsi vihreänpehmeälle tyynylle – kahdehdittavaa.


Viime aikoina on blogissa esiintynyt lähinnä Musti, niinpä tässä Ransu pehmoisissa unimaailmoissaan.

Uusinta kirjaani saa ostaa mm. nettikaupastani Elsan lempituolista täältä: KLIK. Pelkästään kirjan postituskulu on vain 6 euroa, ja hintaan sisältyy tietenkin omistuskirjoitus!

Friday, 10 March 2017

Riemuvoitto


Eilen räpsi räntää, tänään on sumuinen päivä. Toissapäivänä pyrytti. Niinpä keittiön pöydälle oli levitettävä vihreänkirjava lootuksenkukka-vahakangas, sillä se helpottaa oloa. Pääsiäispupuset ja verenpisaranpistokkaat lisäävät toiveikasta värimaailmaa entisestään.

Improvement
The spring will finally arrive, it seems. The first flower buds were spotted today! (Yesterday they were covered with 4" snow).

Vahakangas on mitä mainioin alusta myös märille pantterintassuille.

Ajattelin jo, että kirjoitus loppuu tähän. Musti näyttää, mitä harvoina aurinkoisina talvipäivinä kannattaa tehdä:

Köllötellä ja venytellä vihreällä huovalla.

Mutta sitten! Tänään iltapäivällä näyttääkin tältä. Eilinen sade ja tämän päivän tihku ovat hävittäneet lunta esimerkillisen tehokkaasti. Rautapadan minipuutarha kaipaa ryhdistämistä, mutta sen ehtii tehdä huomennakin.


Vaaleajouluruusu kukkii... tämä on huijausta, sillä olen suojannut kasvit lasikuvuilla. Muuten ei olisi toivoa kukista, sillä ne syödään. Eli nämä on tavallaan hyödetty. Mutta silti – ihanaa!

Tämä on pieni ihme! Eilen nämä tähtilumikellot olivat kokonaan lumen peitossa, miten ne voivat tänään olla jo nupulla. Nämä ovat pihani aikaisimmat lumikellot, vain yhdessä toisessa paikassa on parin sentin mittaisia lehdenkärkiä – nuppuja ei näy – ja muissa paikoissa ei näy yhtään mitään maan pinnalla.


Muotopuutarhassa näkyy jotakin, joka muistuttaa erehdyttävästi tulppaanin versoja. Näiden päälle täytyy nyt nopsaan etsiä verkkoa, muuten alut syödään ehkä jo ensi yönä. Harmi vain, että maa meni lopulta kuitenkin jäähän tammi–helmikuun aikana, siihen ei saa mitään keppejä työnnettyä: verkot lentävät tuulessa tiehensä, jos niitä ei saa ankkuroitua. Täytyy kumminkin yrittää...


Ja sitten... Mustin kopin edustalla nousee pihan ensimmäinen talventähti!

Juhuuuuuuuu! (Anteeksi epätarkkuus ja pölyt, mutta juhuuuuuuuu!)


Talventähti – Eranthis
Tähtilumikello – Galanthus elwesii
Vaaleajouluruusu – Helleborus niger
Verenpisara – Fuchsia

Monday, 6 March 2017

Aurinkoa ja uutta keramiikkaa

Aikaa on ollut hirmu vähän, vaikka vuorokaudessa on tietääkseni sama määrä tunteja kuin ennenkin, eikä viikostakaan ole kaiketi päiviä karannut. Nämä kuvat ovat yli viikon takaa, jolloin lunta oli paljon.

Puksipuuaidat peittyivät lumeen parissa päivässä.


Keramiikkakurssilla syntyi pieni kirkko ja kirkkotarha säilytysastiaksi sammalelle (tehtävä oli säilytysastia). Sammal vielä puuttuu. Pikkuruinen lammas (Paraisilta, Gullkronan kaupasta) odottelee jo vihreää pupellettavaksi. Kuten me muutkin.

Takana on ovi sakastiin ja pienet raput, sillä kirkon alla on salainen kellari (luita ja aarteita!!). Tämä mustaksi palava savi on mielettömän kaunista sinällään mattapintaisena, oikeastaan lasitusta olisi voinut laittaa vähemmän. Täällä takapuolella lasitusta ei oikeastaan ole ollenkaan.


Musti esittelee (laitoin kippoon vihanneskrassia sammalta odotellessa).

Snow and More Ceramics
That's last weeks in a nutshell.